Įkraunama...
Įkraunama...

Tortų, pyragų ir kt. kepinių puošimas

sveikos,

gal kas galit greitai atsakyti??
uzsiminkiau pastilazo lipdymui pagal Asseni. Man ji dabar brandint reiketu? i saldytuva kist ar kambario temp.? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo estella: 02 rugsėjo 2011 - 12:03
QUOTE(estella @ 2011 09 02, 12:49)
sveikos,

gal kas galit greitai atsakyti??
uzsiminkiau pastilazo lipdymui pagal Asseni. Man ji dabar brandint reiketu? i saldytuva kist ar kambario temp.? g.gif

kambario temp
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2011 09 02, 12:10)
kambario temp

labai labai aciu 4u.gif
Atsakyti
sveikos mergaites,
esu naujoke tortu, pyragu puosime, kept, gamint juos tiesiog dievinu, ypac paskutiniu metu, vis rankas niezti. Si savaitgali galvojau isbandyt MMG mase (nors niezti rankas ir kyla dvejoniu, ka rinktis - MMG, cukrine ar marshmallow mase), tik va, kiek bevarciau temu, akiu vos neisvarvinau, bet konkreciai neradau patarimu kaip dekoraciju detales viena su kita sulipdyti - spiritu, degtine?
atleiskit, jei klausimas nusibodes ar savaime aiskus, bet esu visiska zaliuke toje srityje blush2.gif , tad busiu dekinga uz ats smile.gif
aciu 4u.gif

beje, dar vienas klausimas, tas standzias dengimo mases galima ant bet kokiu tortu deti? ta prasme ar nesukris, ar islaikys tortas ta mase ir pan blush2.gif ? ketinu kept isgalvota torta, su vaniliniais biskvitais ir avietiniu, varskes pertepimu rolleyes.gif
Atsakyti
edadita- fantastiskas tortas wub.gif

amber-kempiniukas labai mielas ir linksmas toks thumbup.gif
Atsakyti
maciau daugelis is jusu tortus dazniausiai dengiate pastilazu, detales taip pat darot is jo, o pastilazas nesukieteja smarkiai? nes pamenu tortus ant kuriu puikuodavos neikandamos geles, labai nenoriu tokio rezultato. Kurios mases ypac smarkiai kieteje, trupa?
tiesa dar, gal galt isduoti paslapti kur Vilniuje perkate maistnius dazus? 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
Parodau ir aš savo nelaimėlį doh.gif Šiap su pastiliazu patiko dirbti, pasidengė gerai, tik rankena nenorėjo laikytis doh.gif su krapštukais prismeigiau, ir suvargau su raidėm. Niekaip nėjo jų gražiai išimt, tai ir matosi rezultate. neįsivaizduoju, kaip mergikės gražiai atspaudžia. kad nė gėlyčių man nėjo su įpaudais išspaust g.gif
Žodžiu, gavos toks va sukriošelis, ir putų dar nemokėjau gražiai uždėt, kad būtų kaip tikros putos. na, bet čia pirmas mano darbas su pastiliažu. smile.gif

user posted image

Šiap kepiau juodąjį mišką, kuo ilgiau gavo pastovėt, tuo skanesnis buvo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jumakavec: 02 rugsėjo 2011 - 14:14
QUOTE(juraBa @ 2011 09 02, 10:06)
Sveikos, kepejeles smile.gif turiu toki klausimeli, puosiau sia savaite medaus torta - kakava ir cukraus pudra. toks grazus, toks grazus man jis buvo thumbup.gif , a le kad po 3 val tos cukraus pudros kaip nebuta  unsure.gif - sudreko ir pasidare permatoma. tada procedura pakartojau - vel beriau trupiniu, vet ta pati rasta ir...  doh.gif  po 3 val vel tas pats.... kaip parduotuvese issilaiko tas papuosimas cukraus pudra??? g.gif

yra spec pudra,kuri netirpsta...o šita paprasta-žinoma ,kad ištirpsta bestovėdama ant torto..kur gauti tos netirpstančios-nežinau.....
Atsakyti

user posted image
Šiap kepiau juodąjį mišką, kuo ilgiau gavo pastovėt, tuo skanesnis buvo thumbup.gif
[/quote]

Ar man vienai nerodo situ nuotrauki? Visu foto, kurios idetos i si puslapi man nerodo unsure.gif
Atsakyti
Kaip man trupineja Pastilazas tortu dekoraciju lipdimui doh.gif ka ne taip padariau, visu proporciju laikiausi, na skaiciau kartais, kad kai kuriom trupineja, bet kaip jau man, visos gelytes sugadintos, pries tai dariau is marshalow saldainiu, tai viskas normaliai buvo, elastinga tesla buvo, o dabar kai bandziau formuot gelytes jau trupinejo, o kai isdziuvo, visi lapeliai pradejo krist ir ka daryt, ka netaip padariau g.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
dariau pgl sita:
1 val. šaukštas želatinos,
60 ml. vandens,
1 a. š. citrinų rūgšties,
2 a. š. gliukozės (neturint, galima dėti dirbtinį medų),
250 gr. cukraus pudros,
120 gr. krakmolo.
Vandenuką sumaišyti su citrinos rūgštimi, užpilti želatiną, palaikyti, paskui ištirpinti ir supilti kartu su gliukoze/medumi į krakmolo, cukraus pudros masę.
Pastilažas labai malonus darbo metu , ilgai galima dirbt, labai elastingas, o paskui kai išdžiūna, tai laiko super
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akilezna: 02 rugsėjo 2011 - 14:44
QUOTE(Nesugausi @ 2011 09 02, 13:22)
sveikos mergaites,
esu naujoke tortu, pyragu puosime, kept, gamint juos tiesiog dievinu, ypac paskutiniu metu, vis rankas niezti. Si savaitgali galvojau isbandyt MMG mase (nors niezti rankas ir kyla dvejoniu, ka rinktis - MMG, cukrine ar marshmallow mase), tik va, kiek bevarciau temu, akiu vos neisvarvinau, bet konkreciai neradau patarimu kaip dekoraciju detales viena su kita sulipdyti - spiritu, degtine?
atleiskit, jei klausimas nusibodes ar savaime aiskus, bet esu visiska zaliuke toje srityje  blush2.gif , tad busiu dekinga uz ats smile.gif
aciu 4u.gif
beje, dar vienas klausimas, tas standzias dengimo mases galima ant bet kokiu tortu deti? ta prasme ar nesukris, ar islaikys tortas ta mase ir pan blush2.gif ? ketinu kept isgalvota torta, su vaniliniais biskvitais ir avietiniu, varskes pertepimu  rolleyes.gif

Na MMG mases nesu bandzius, tai nieko apie ja nepasakysiu...Dekoracijas galima sulipdyti taip: vandenuku sudrekinus, degtine, aisingu, kiausinio baltymu, valgomais klijais, ta pacia mase praskiedus vandenuku ir pasidarius tokia kaip kosyte...as visada klijuoju vandenuku, nes kol kas dirbu tik su lengvom detalem...
mase galima dengti beveik visus tortukus pries tai aptepus sviestiniu kremuku...atlaikys...
Dazus beveik visos perka internetu:
www.cake-deco.lt
sal2.puslapiai.lt
Papildyta:
QUOTE(akilezna @ 2011 09 02, 15:43)
Kaip man trupineja Pastilazas tortu dekoraciju lipdimui  doh.gif ka ne taip padariau, visu proporciju laikiausi, na skaiciau kartais, kad kai kuriom trupineja, bet kaip jau man, visos gelytes sugadintos, pries tai dariau is marshalow saldainiu, tai viskas normaliai buvo, elastinga tesla buvo, o dabar kai bandziau formuot gelytes jau trupinejo, o kai isdziuvo, visi lapeliai pradejo krist ir ka daryt, ka netaip padariau  g.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

As dariau tik viena karta si pastilaza...ir kiek pastebejau, jis gan greit kieteja, del to su juo reik dirbt pakankamai trumpai...gal priezastis tame...nes pradzioje buvo super masyte, lengvai ir graziai viskas lipdesi, o po to pradejo trupineti...gal profes tiksliau ka pasakys..
Atsakyti
QUOTE(gabijux @ 2011 09 02, 17:08)
As dariau tik viena karta si pastilaza...ir kiek pastebejau, jis gan greit kieteja, del to su juo reik dirbt pakankamai trumpai...gal priezastis tame...nes pradzioje buvo super masyte, lengvai ir graziai viskas lipdesi, o po to pradejo trupineti...gal profes tiksliau ka pasakys..

o su kokia mase jus dirbat apdengimui ir lipdimui? nes kiek matau dazniausiai dengia pastiliazu, bet kazkodel jisai man nesigauna, tai ir nerizikuosiu dengt, vel dengsiu saldainiu mase.
O mase iskociuojau ir is karto dariau gelyte, po viena ir net tada trupinejo siek tiek, o sidziuvus viskas krenta doh.gif
Atsakyti