Įkraunama...
Įkraunama...

Mes - krepšinio sirgaliai !

QUOTE(VaiVi @ 2011 09 10, 15:26)
Jei nuotraukoje aš, ir aš už ją sumokėjau, tai ji priklauso man. Tokiu atveju, fotografas turėtų gauti mano leidimą dalyvauti kur nors su ta nuotrauka, o ne aš jo.

ne visai taip, autorius gali perleisti tik turtines teises į foto, o neturtinės (t.y. autorystė) visada lieka jo. Tai visada lieka jo darbas. O kas kam ką turėtų leisių ir kas ko prašyti turi turi būti numatyta sutartyje.
Jei tokios sutarties nėra, tai realiai ir vienas ir kitas gali interpretuoti kaip nori. Vietos interpretacijoms realiai nėra tada, kai nuotraukoje jūsų vaikas ir jūs neleidžiat jo publikuot. Antra vertus kai nėra sutarties ir fotografas gali turėt pretenzijų, kad jo darbas be jo žinios niekur nebūtų publikuojamas. biggrin.gif

Va kas niekaip "neparduodama"

Asmeninės neturtinės autorių teisės yra tiesiogiai su autoriaus asmeniu susijusios teisės, t.y.:
autorystės teisė - tai teisė reikalauti pripažinti kūrinio autorystę;

•teisė į autoriaus vardą - tai teisė reikalauti, kad bet kokiu būdu naudojant kūrinį būtų nurodomas arba nebūtų nurodomas autoriaus vardas;
•teisė į kūrinio neliečiamybę - tai teisė prieštarauti dėl kūrinio ar jo pavadinimo bet kokio iškraipymo, taip pat dėl bet kokio kito kėsinimosi į kūrinį, galinčio pažeisti autoriaus garbę ar reputaciją.

Papildyta:
QUOTE(Labruscum @ 2011 09 10, 15:40)
Autorinės teisės priklauso autoriui, o ne modeliui, įstatymą pasiskaitykit. Ir - taip, leidimo publikuoti autorius turi paprašyti. Bet jo turi prašyti ir modelis.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 10 rugsėjo 2011 - 15:46
Nu jūs čia ir įsivėlėt - iki pačių įstatymų doh.gif
Man atrodo kalba ėjo apie paprastą fotografavimą, pvz. pažįstu profą fotografą ir prašau padaryti keletą kadrų, be jokių sutarčių ir pan. Tai negi fotografas supyks ir paduos į teismą, kad viena jo foto atsidurs supermamų konkurse lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svajone74: 10 rugsėjo 2011 - 16:40
QUOTE(svajone74 @ 2011 09 10, 17:39)
Nu jūs čia ir įsivėlėt - iki pačių įstatymų  doh.gif
Man atrodo kalba ėjo apie paprastą fotografavimą, pvz. pažįstu profą fotografą ir prašau padaryti keletą kadrų, be jokių sutarčių ir pan. Tai negi fotografas supyks ir paduos į teismą, kad viena jo foto atsidurs supermamų konkurse  lotuliukas.gif

Na... jeigu foto laimės, o jūs nepaminėsite, kad foto ne jūsų darbas...

O jai dar kokunrsas iš tų kuriame perleidi foto teises naudot kokio produkto reklamai ar pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 10 rugsėjo 2011 - 17:03
O aš ir nerašiau apie autorystę, aš apie turtinę nuosavybę ir rašiau mirksiukas.gif Jei aš moku už nuotraukas, kuriose aš esu, tai aš ne tik modelis, bet ir savininkė. Žaliam tekste nu niekaip neįskaičiau, kad neturiu teisės elgtis su savo pvz., vestuvinėm nuotraukom, kaip išmanau - dovanoti, parduoti, publikuoti. O kad teigti, jog čia mano daryta nuotrauka (pasisavinti autorystę) būtų nusikaltimas tai aš ir nesiginčiju. O konkursai tai tikrai slidus reikalas - vienam gali priklausyti kaip jūs minėjot autorinės teisės, kitam turtinės. Jei kas nors čia dalyvauja su profesionalo nuotrauka, taigi nenurodo "autorius Petras Petraitis". Darom prielaidą, kad fotografavo narė, tai kaip ir "apvagiamas" fotografas unsure.gif

Todėl aš ir dalyvauju tik su tomis nuotraukomis, kurios man priklauso visaip kaip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(svajone74 @ 2011 09 10, 16:39)
Nu jūs čia ir įsivėlėt - iki pačių įstatymų  doh.gif
Man atrodo kalba ėjo apie paprastą fotografavimą, pvz. pažįstu profą fotografą ir prašau padaryti keletą kadrų, be jokių sutarčių ir pan. Tai negi fotografas supyks ir paduos į teismą, kad viena jo foto atsidurs supermamų konkurse  lotuliukas.gif

ten tiesiog buvo reakcija į "mano foto, sumokėjau, darau ką noriu". Ko čia ūžaut, kad visi jūsų asmeninių pažinčių nežino ir kad va imta ir paaiškinta kaip su tom autorinėm teisėm yra iš tiesų. Niekas čia niekam teismais negrasina, nesigąsdinkit. Čia tebuvo bandymas pasakyt, kad autorinės teisės niekaip neperduodamos. O jei jūs sumesit foto į sm to savo "pažįstamo" neperspėję ar tokios galimybės neaptarę tai bus elementarus jo negerbimas. Ar žmogus už tai supyks ar ne, už visus negaliu atsakyt. Nors nesu jokia fotografė, aš asmeniškai radus savo foto nuplaukusias kaži kur be mano žinios ir dar su "korespondentų vardais" supykau.
Reikėtų sm ties tuo punktu "savo foto" vis tik užsiimt. O tai kartais per daug nuinterpretuojama.

O dabar vėl galime grįžti prie krepšinio. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 10 rugsėjo 2011 - 17:07
faina foto atsirado smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 09 11, 12:00)

sita labai wub.gif
Atsakyti
A, jau matau išsiaiškinot dėl tų teisių biggrin.gif Tai nebesikartosiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 11 rugsėjo 2011 - 15:26
Bet jau taip slabnai foto daugėja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 09 11, 16:27)
Bet jau taip slabnai foto daugėja  doh.gif

Nesunku bus dėl favoričių apsispręsti mirksiukas.gif
Atsakyti
Kol kas mano faviritės šitos:
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(lyra @ 2011 09 11, 22:28)
Kol kas mano faviritės šitos:

drinks_cheers.gif
Atsakyti