QUOTE(VaiVi @ 2011 09 10, 15:26)
Jei nuotraukoje aš, ir aš už ją sumokėjau, tai ji priklauso man. Tokiu atveju, fotografas turėtų gauti mano leidimą dalyvauti kur nors su ta nuotrauka, o ne aš jo.
ne visai taip, autorius gali perleisti tik turtines teises į foto, o neturtinės (t.y. autorystė) visada lieka jo. Tai visada lieka jo darbas. O kas kam ką turėtų leisių ir kas ko prašyti turi turi būti numatyta sutartyje.
Jei tokios sutarties nėra, tai realiai ir vienas ir kitas gali interpretuoti kaip nori. Vietos interpretacijoms realiai nėra tada, kai nuotraukoje jūsų vaikas ir jūs neleidžiat jo publikuot. Antra vertus kai nėra sutarties ir fotografas gali turėt pretenzijų, kad jo darbas be jo žinios niekur nebūtų publikuojamas.

Va kas niekaip "neparduodama"
Asmeninės neturtinės autorių teisės yra tiesiogiai su autoriaus asmeniu susijusios teisės, t.y.:
autorystės teisė - tai teisė reikalauti pripažinti kūrinio autorystę;
teisė į autoriaus vardą - tai teisė reikalauti, kad bet kokiu būdu naudojant kūrinį būtų nurodomas arba nebūtų nurodomas autoriaus vardas;
teisė į kūrinio neliečiamybę - tai teisė prieštarauti dėl kūrinio ar jo pavadinimo bet kokio iškraipymo, taip pat dėl bet kokio kito kėsinimosi į kūrinį, galinčio pažeisti autoriaus garbę ar reputaciją.
Papildyta:
QUOTE(Labruscum @ 2011 09 10, 15:40)
Autorinės teisės priklauso autoriui, o ne modeliui, įstatymą pasiskaitykit. Ir - taip, leidimo publikuoti autorius turi paprašyti. Bet jo turi prašyti ir modelis.