QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 10 10, 13:10)
O man pastoviai tokie bariai nutinka siuo metu. Kiek Jus (Ievulyte) dedate palmiu aiejaus?
galima iki 30%, as dedu maziau, iki 15 %
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 10 10, 13:26)
Matot klausiu del palmiu aliejaus todel, kad idomu kiek reiktu jo deti i muila (procentais) ,nes kiekvienas aliejus, kuris yra naudojamas muile, turi savo kieki, pvz kokosu aliejaus idejus 30 proc, jis sausina oda...
Ar tikrai muila turi sudaryti 60 proc kietuju alieju?
nebutinai 60% kietu, nes kastilijos muilas yra 100% alyvuoginis, tai gaunas 100% skysto aliejaus muilas

Kuo kietesnis, tuo ilgiau tarnaus, nesisnargles, ir nesuges, bet kuo minkstesnis, tuo dazniausiai svelnesnis odai (cia as tokia isvada pasidariau )
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 10, 13:34)

Evah, vėl tavo muilams lygių nėra, laaabai gražu, ir kvapas įsivaizduoju jiems labai tinka...
Aš dariau savo muilus kartoninėje dėžutėje, bet popierium klojau, ir dar kad šilčiau būtų iš kiekvieno šono iškirpau ir prieš popierių kartono papildomai dėjau, porą kartų atlaikė, trečiam keičiau, permirko, ištižo, o dėžutė atlaikė. Laukiu kol gausiu medinę, užsisakiau.
Tuo tarpu nusipirkau jei kada daugiau norėsis ar nesulaukus užsikepsiu daryt kur būna dekupažui skirtos vyno dėžutę, apie 20 litų, su dangteliu, kilogramui bus kaip tik, perploviau ir gerai aliejum įgirdžiau. Pasidairykit, gal ir jūs ką tinkamo rasit, dar mačiau maksimose stalo įrankiams yra neblogų medinių, tik skyreliai gal mažoki.
as popieriniu deziu nenaudociau, maza ka, neatlaikys, o muilo mase gi sarminga

medine deze klokit sviestiniu popieriu ar kaarsciui atsparia plevele, neuzteks istrint medines formos riebalais, isigers muilas, neatkrapstysit (is asmenines patirties)
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 10 10, 14:08)
O aromatinis ir eterinis aliejus skiriasi kazkuom?
eterinis aliejus naturalus, o aromatinis - ne. Esu maciusi aromatiniu ekstraktu naturaliu alkoholyje- tie naturalus, bet alkoholis muilui nereikalingas. SIaip butu smagu paklausyt kokio rimto
EVah traktatro apie aromatinius aliejus, manau sugriesysiu koki syki bandeliu pridaryt su aromatiniais

ale nieko apie juos neismanau, nei kokia sudetis, nei kur rast, nei kiek det