Įkraunama...
Įkraunama...

Centras l/d "Klevelis"

Būtų įdomu išgirsti dar kurios mamytės nuomonę dėl priešmokyklinės grupės g.gif
Atsakyti
Kurios? Jei Nykštuku, tai negaliu pasakyti nieko blogo. Nerealiai džiaugiuosi kad ir vienas ir kitas vaikas ją lankė. O auklytė toje grupėje aukso vertės.
Atsakyti
Sveikos,

turiu kelis kausimus, gal kur galite padėti:
1. ar įmanoma atvykusiems iš kito miesto papulti į šį darželį turint BA g.gif
2. ar reikia būti butinai deklaravus gyvenama vieta, kad papulti į darželį g.gif
ar formuoja grupes vaikiukams nuo 2 metukų g.gif


ačiū už informacijos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roga: 01 birželio 2013 - 17:41
Labas. Domina, ar alergiškų vaikučių mamytės vestų vaikus į privatų daržiuką, skirtą alergiškiems vaikiukams?
Atsakyti
QUOTE(SandraJ. @ 2013 08 11, 23:56)
Labas. Domina, ar alergiškų vaikučių mamytės vestų vaikus į privatų daržiuką, skirtą alergiškiems vaikiukams?


Viskas priklauso nuo aplinkybiu. Kokio lygio specialistai dirbtu, ar butu medikas, reikalui esant. Alergiskas vaikiukas, tai nera siaip sau. Visada turi buti pasiruoses visokiems gyvenimo atvejams. Ne toks prarytas kasnis kai kuriems vaikiukams gali sukelti ir anafilaksini soka verysad.gif Vaikiukai turintys BA taip pat turetu buti akylai stebimi, nes gali prasideti paumejimas...
Atsakyti
Indre, taip, suprantama.
Atsakyti
Sveiki, keliu temą, nuo kokio amžiaus priima į šį darželį? Ir ar kiekvienais metais formuoja naują lopšelio grupę?
Atsakyti
Gal pavyks atgaivinti tema ir bus nauju pasisakymu.
Kitais metais tikimes pradeti lankyti.
Alergiska labai daug kam. Reakcijos labai greitos.
Pamaciau internete meniu sio darzelio ir pakraupau, yra net dienu, kai maniske galetu tik traputi. Juk atskirai negamins.. tai kaip tokiomis dienomis buna? Ar kazkai paderina kazka ar taip ir sedes su trapuciu ir seile varvins?

Labai baiminuosi del nesuziurejimo... nes reakcijos greitos, nuo pradejimo is kart vemti iki staigaus isberimo ir tinimo. Ar leidziama palikti atnestus vaistus? Ar sugirdo juos jei reikia vaikui gerti? Ar patepa kremuku jei yra isbertas ir baisiai kasosi? Tiek daug klausimu sad.png

Atsakyti
Pradėjus lankyti darželį užpildysite anketą apie tai ką jūsų vaikas gali valgyti ir ko ne. Pagal tai jam bus sudarytas meniu, tikrai neliks vaikas gyvas vien trapučiu. Anketoje surašysite ir kokius vaistus ir kada reikia vaikui sugirdyti ar kada kuo patepti. Tik klausimas kokius vaistus vaikui gali tekti gerti darželyje? Nuo alergijos skiriami vaistai dažniausiai geriami ryte ir vakare, t.y. kol vaikas dar būna namuose. Auklėtojos vaistus gali sugirdyti nebent ūmios reakcijos metu. Sirupukai nuo kosulio, purškalai nuo slogos darželyje nepageidaujami, nes pasitaiko atveju kai tėveliai prisidengdami alergija bando virusu sergančius vaikus atvesti ir palikti auklėtojų globai. Auklėtojos tikrai labai patyrusios ir atskiria kur vaikas dėl alergijos šniurkščioja ar kosėja ir kur jau viruso pasekmės. O šiaip kuo daugiau informacijos suteiksite auklėtojoms apie vaiko būklę, apie jo reakcija ir ką kada daryti tuo geriau. Kiekvienas alergiškas vaikas individualus, kas tinka vienam netinka kitam, auklėtojos tą supranta ir būna labai dėkingos už suteikiamą informaciją. Galima pagrindinius dalykus surašyti lapelyje ir tą lapelį priklijuoti vaiko spintelėje.
Atsakyti