Įkraunama...
Įkraunama...

Centras l/d "Klevelis"

Gal kas žino kelintą valandą? Ačiū smile.gif
Atsakyti
Pakeliu mūsų darželio temą, gal tėveliai pasisakys kaip ar patiko vaikučiams vakarykštis spektakliukas arba apie šiandieninę žibintų šventę 4u.gif
Atsakyti
Mūsų žibintų šventė laukia tik šiandien. Gaila kad toks prastas oras ir negalima šventės surengti lauke. Ankstesniais metais ji puikiai pavykdavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 08 lapkričio 2012 - 14:32
Mamos, ar gripo epidemijos metu nevedant vaikučio į darželį reikia mokėti?
Atsakyti
QUOTE(Sellija @ 2013 02 08, 16:34)
Mamos, ar gripo epidemijos metu nevedant vaikučio į darželį reikia mokėti?

Jei turit gydytojo pazyma - nemokat wink.gif
Atsakyti
Kiek man zinoma,jeigu darzelyje paskelbta gripo epidemija ,yra jungiamos grupes tai ir be pazymos nereikia moketi jeigu nevedat.
Atsakyti
QUOTE(mekeke @ 2013 02 08, 20:54)
Kiek man zinoma,jeigu darzelyje paskelbta gripo epidemija ,yra jungiamos grupes tai ir be pazymos nereikia moketi jeigu nevedat.

Del sito tai nezinau.
Bet man atrodo, kol darzelis veikia, tai kaip ir teveliu reikalas vesti ar ne, jis dirba apgal savo grafika. Bet kaip su mokejimu tuomet, tai nezinau.
Atsakyti
Vat ir aš pirmą kartą girdžiu, kad nebūtina gydytojo pažyma per epidemiją. Vienas dalykas ji aplamai privaloma, jei vaikas nebūna darželyje daugiau kaip 3 dienas. Nes yra tėvelių, kurie savo vaikus dieną dvi namie palaiko kol ale vaikas apsveiksta ir į darželį išgrūda kaip sveiką. Tik deja po to vaikai jau krenta kaip lapai ir ne tik tie apsveikę bet ir tie kurie buvo atvesti sveiki.
Šiaip tai šiandien pasidomėsiu kaip yra su tuo apmokėjimu epidemijos metu. Kai šalčiai būna dideli virš 20 laipsnių tada tikrai nereikia jokios kito pateisinimo, vaiko nevedi ir tos dienos nėra apmokestinamos.
Atsakyti
Pačiame darželyje gripo epidemija nepaskelbta, todėl jei nevedi vaiko turi pateisinti raštu jei nori nemokėt už nelankytas dienas. Vakar išsiaiškinau.
Atsakyti
QUOTE(Sellija @ 2011 09 02, 15:06)
O kaip ten praktiškai būna, kai vienas vaikutis negali valgyti sūrio, o jo draugas šalia valgo, arba negali javinuko, jogurto ar pan., o kiti valgo ir jis nori, tai dar negaliu pasakyti...

Mano mergina lankė šį darželį, galiu pasidalinti įspūdžiais "Iš pirmų lūpų" smile.gif
Kiekvienam vaikui tėveliai užpildo anketas, ant sienos kabo lentelė, kurioje nurodyta, ką kiekvienas vaikas gali ir negali valgyti. Pati mačiau, kaip auklėtoja, dalindama pusryčius, žiūrėjo į tą sąrašą. Vienam košė ant vandens, kitam su sojos pienu, trečiam dar kitokia. Be to, vaikai ir patys žino bei primena, ko negali valgyti.
Nepamirškit, kad tai specializuotas darželis vaikams su specialiais poreikiais. Auklėtojos labai kruopščiai laikosi taisyklių.

Ir šiaip darželis neblogas, grupės suremontuotos, langai pakeisti. Aplinka sutvarkyta. Tas apgriuvęs pastatas, aišku, vaizdą gadina, bet tik suaugusiems. Vaikai jo nepastebi. Akropolio pastatai darželį savotiškai "įrėmino", neužpučia vėjas, nėra triukšmo. Vienintelis minusas, kaip čia jau rašė viena mamytė, sklindantys apetitą žadinantys kvapai smile.gif
Atsakyti
P.S.

Gal tik priešmokyklinis ugdymas šiame darželyje silpnokas. Aš pati nupirkusi elementorių mokiau vaiką skaityti, skaičiuoti namuose. Šiais laikais į mokyklą reikia ateiti jau mokant skaityti g.gif
Vieno vaiko mama paskutiniaisiais metais pervedė jį į kitą darželį. kai sutikau mieste, sakė, kad labai skyrėsi vaikų paruošimo mokyklai lygis.
Tačiau aš to nesureikšminau, nes rinkausi darželį dėl sveikatos problemų. Ko reikės, išmoks mokykloje
Atsakyti
QUOTE(KOBRAA @ 2013 03 02, 15:45)
P.S.

Gal tik priešmokyklinis ugdymas šiame darželyje silpnokas. Aš pati nupirkusi elementorių mokiau vaiką skaityti, skaičiuoti namuose. Šiais laikais į mokyklą reikia ateiti jau mokant skaityti g.gif
Vieno vaiko mama paskutiniaisiais metais pervedė jį į kitą darželį. kai sutikau mieste, sakė, kad labai skyrėsi vaikų paruošimo mokyklai lygis.
Tačiau aš to nesureikšminau, nes rinkausi darželį dėl sveikatos problemų. Ko reikės, išmoks mokykloje

Vat del to priesmokyklinio ugdymo ir man abejoniu kyla... unsure.gif Nueisim i mokykla - bus aisku, koks paruosimo lygis. Bet galiu pasakyt, kad per tuos metus mano mergina nelabai ko ismoko, nes daug ka mokejo ateidama. O del skaitymo ateinant i mokykla - tai kad kaip tik sako, nebutina moketi skaityti, ismoks.Na, bet aisku, padirbet reikes, ypac jei aplink dauguma mokanciu skaityti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spragtukas: 07 balandžio 2013 - 15:57