Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija

QUOTE(Stirnaitė @ 2012 01 30, 23:58)
Neturiu patirties, bet kiek keista Orxid istorija dėl tų metų keitimo  g.gif

o kodėl sakot, kad negali siųsti konizacijai po biopsijos atsakymo?  Nes biopsijos metu paimtų audinių citologinį -histologinį- ar kažką jei daro, tai irgi turi matyti ląstelių pakitimus - ar čia jau labai nusišnekėjau...  mastau.gif

Ir dar gal pasakytumėt, kaip ilgai "normoj" po konizacijos būna išskyros? Man ryt dvi savaitės, o toks kaip eksudatas rausvas vis kapsi  ax.gif Pilve nieko neskauda, ale tas "šlapiavimas" pradeda biskį nusibosti, o šiandien kaip ir kraujo pasirodė - gal jau mmm prasideda g.gif  cool.gif

Na ir man taip atrodo,jei jau rado tu pakitusiu lasteliu biopsijos metu,tai vistiek reiks operuotis.Jei PAP ir butu geras,tai,manau,vistiek negalima butu nekreipti demesio i biopsijos rezultatus g.gif,na,juk ten kaip tik nuo to negrazaus zaizdeles krasto ir paimtas meginys.Na cia as taip manau,bet gal ir reikia pasikalbeti su kita gine.
O del tu metu,as galvoju,yra taip,pavelavo ji su tyrimais. Jau pries 2 m.turejo juos atlikti,nes ziurejo korteleje ar tikrai pas ja lankiausi anksciau,kai pamate,kad buvau ir ne 1 karta(nes man vis KT neatrinkdavo),tai ir pasake lyg man,lyg seselei:na,nieko ,pajauninsim siek tiek.
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2012 01 30, 21:15)
nu aš tai pasidaryčiau privaciai ta naujoviška pap ir man rodos atsakymas buna per 2 sav., tai belaukiant konizacijos ir ateitu ats unsure.gif aišku jei mėnesį laukti tai jokios prasmės tada..man kažkaip šioj istorijoj daug klaustuku doh.gif

PAP atsakymas buna mazdaug per 3sav,o konizacijos ar biopsijos 7-10dienu(as plius sumokejau 50lt,kad butu per savaite atsakymas).o tai ORXID ka parode biopsija?kas tam lape parasyta?tik ,kad pakitimai g.gif nes biopsija jau rasoma su kokia tai diagnoze(kaip pvz pas mane,kad rasta cin 3 ir linksta i endocervikalines liaukas ir radikalumo nenustatyta),del to buvo butina isskobti ta blogi is giliau.(nors kas pamenat tai po konizacijos ir radikalumo nenustate doh.gif ),bet PAP darytas patvirtino,kad pakitimu nera ,nes gine kruopsciai jau viska gramde.
Papildyta:
QUOTE(Stirnaitė @ 2012 01 31, 00:58)
Neturiu patirties, bet kiek keista Orxid istorija dėl tų metų keitimo  g.gif

o kodėl sakot, kad negali siųsti konizacijai po biopsijos atsakymo?  Nes biopsijos metu paimtų audinių citologinį -histologinį- ar kažką jei daro, tai irgi turi matyti ląstelių pakitimus - ar čia jau labai nusišnekėjau...  mastau.gif

Ir dar gal pasakytumėt, kaip ilgai "normoj" po konizacijos būna išskyros? Man ryt dvi savaitės, o toks kaip eksudatas rausvas vis kapsi  ax.gif Pilve nieko neskauda, ale tas "šlapiavimas" pradeda biskį nusibosti, o šiandien kaip ir kraujo pasirodė - gal jau mmm prasideda g.gif  cool.gif

jei turi but mmm tai gal,siaip kol nera stipraus kraujavimo,nesinervuok 4u.gif viskas normoj 4u.gif
Atsakyti
_noraa_ man tepliojo iki pat mėnesinių, o po jų viskas baigėsi, beje konizacija darė iškart po mėnesinių, taigi tepliojo ilgai, kaip minėjau iki pat sekančių m.. žinau, kad nervina, bet yra kaip yra, viskas praeina, užsimiršta wink.gif svarbu poto būtų geri rezultatai. man jau bus greitai 2 metai kaip daryta konizacija smile.gif

noriu dar pakomentuoti tą faktą, kad po biopsijos siunčia daryti konizaciją, tai čia šeip normalus dalykas, bet būna atvejų kai jau biopsijos metu pavyksta pašalinti blogį, todėl pritariu kai kurioms pasisakiusioms, kad vertėtų galbūt pakartoti pap ir jei nerandama nieko, tai pasilikti stebėjimui. aišku čia viską turi spręsti pats žmogus, pasikliauti gydytojais ir savo nuojauta.

Kitas dalykas kai randami Lsil pakitimai , turiu omeny Happy ir siunčia išgramdymui , tai čia man didelė nesamonė. Mano draugė su tokiais pakitimais gyvena ramiai, tiriasi tik ne kas metai, o kas puse metų ir nieko nereikia daryt. Aš tikrai pasikonsultuočiau su kitu gydytoju ir nesutikčiaus su šia procedūra.
Atsakyti
QUOTE(_noraa_ @ 2012 01 31, 09:12)
PAP atsakymas buna mazdaug per 3sav,o konizacijos ar biopsijos 7-10dienu(as plius sumokejau 50lt,kad butu per savaite atsakymas).o tai ORXID ka parode biopsija?kas tam lape parasyta?tik ,kad pakitimai g.gif nes biopsija jau rasoma su kokia tai diagnoze(kaip pvz pas mane,kad rasta cin 3 ir linksta i endocervikalines liaukas ir radikalumo nenustatyta),del to buvo butina isskobti ta blogi is giliau.(nors kas pamenat tai po konizacijos ir radikalumo nenustate doh.gif ),bet PAP darytas patvirtino,kad pakitimu nera ,nes gine kruopsciai jau viska gramde.

Taip biopsija parode CIN1,CIN2.Sake paeme labai maza meginuka apie 3mm.,kazin ar galejo viska pasalinti.Dar sake,kad mozaika mate per kolposkopa.Kas tas per vienas?
Atsakyti
QUOTE(orxid @ 2012 01 31, 12:00)
Taip biopsija parode CIN1,CIN2.Sake paeme labai maza meginuka apie 3mm.,kazin ar galejo viska pasalinti.Dar sake,kad mozaika mate per kolposkopa.Kas tas per vienas?

Kolkoskopas-tai mikroskopas, su kuriuo apžiūrimas kaklelis, kaklelį tepa jodu, ir pakitę ląstelės nenusidažo. Tai jei sako, kad matė mozaiką, tai ko gero jų yra. Man irgi kai žiūrėjo, tai gydytoja sakė- matau plotus, kurių jodas neima, juos reikia šalint.
Atsakyti
QUOTE(orxid @ 2012 01 31, 12:00)

ai tai jo,va mozaika-tai tas pakites plotelis,kur mato kolkoskopu,tai va,kad giliau nebutu bjaurybe isedusi,ko biopsijos metu nepasalino,man mozaika mate mazute ir ja pasalino biopsijos metu,bet pasirodo bjaurybe jau buvo kiek giliau ir reikejo konizacijos,gal nulek dar pas koki spec.ir pasiklausk ka rekomenduotu ar is kart konizacija ar dar PAP vertetu pakartot,nors abejoju,kad pap rodytu gera po biopsijos,nes epitelis dar bus jaunas,neatauges ir rodys pakitimus.cia mano nuomone.
Papildyta:
Panos,o kas cia per velnias,ta endermetrioze,kad po konizacijos ,girdejau daznai pasireiskia?tai nuo ko?ir kaip ji pajuntama gal kas zinot? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_noraa_ @ 2012 01 31, 13:45)
ai tai jo,va mozaika-tai tas pakites plotelis,kur mato kolkoskopu,tai va,kad giliau nebutu bjaurybe isedusi,ko biopsijos metu nepasalino,man mozaika mate mazute ir ja pasalino biopsijos metu,bet pasirodo bjaurybe jau buvo kiek giliau ir reikejo konizacijos,gal nulek dar pas koki spec.ir pasiklausk ka rekomenduotu ar is kart konizacija ar dar PAP vertetu pakartot,nors abejoju,kad pap rodytu gera po biopsijos,nes epitelis dar bus jaunas,neatauges ir rodys pakitimus.cia mano nuomone.
Papildyta:
Panos,o kas cia per velnias,ta endermetrioze,kad po konizacijos ,girdejau daznai pasireiskia?tai nuo ko?ir kaip ji pajuntama gal kas zinot? 4u.gif

Man ji pasireiškė gal po kokių 3 mėn po konizacijos. Iš pradžių nežinojau kad tai ji, kankinausi ir po gydytojus vaikščiojau gal pusmetį. Mat man nebuvo pagrindinio požymio-rudo tepliojimo prieš mėnesines. Mane kankino nežmoniški pilvo skausmai, kurie užeidavo nei iš šio nei iš to, be to baisiai skaudėdavo besimylint. darė visokius tyrimus echoskopijas, nieko nerado, tik vienas gydytojas pas kurį privačiai nuėjau, sakė, kad įtaria endometriozę ir pasiūlė surizikuot ir atlikt laporoskopiją. Ir pasitvirtino-rado II stadiją(būna IV). Endometriozė tai autoimuninės sistemos sutrikimų liga, viena iš priežasčių ir yra chiruginės intervencijos. Jei gerai išsireikšiu tai ligos metu gimdos gleivinė patenka į pilvo ertmę, ten ji veša, man buvo apraizgyta sąaugom žarnos, užtat ir skausmai buvo.
Atsakyti
Man endometrioze pasireiškė 3 mėn po biopsijos (4 gabalus nužnybo), prasidėjo rudi tepliojimai prieš mmm. o db jau ir paskaudena... todėl db labai vengiu pastoviai tų biopsijų..o mozaika ir pas mane yra tas kaklelis toks baltas nenusidazo, bet stovi (bent jau stovėjo nekisdamas tas plotas) o kadangi LSIL buvo tai va taip ir tempiu..nu db skystų terpių darysiuos, žiūrėsim blink.gif
Atsakyti
Mergaites gavau atsakyma siandien po konizacijos, tai vat buvo displazija antro laipsnio, pasalino viska gerai, pjuvio vietoje jokiu pakitimu nerasta thumbup.gif
Tad dabar gydom zaizda ir tikiuosi ka dpo 3 menesiu kai darysiu pakartotina tyrima nieko neras ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Osn @ 2012 01 31, 15:30)
Mergaites gavau atsakyma siandien po konizacijos, tai vat buvo displazija antro laipsnio, pasalino viska gerai, pjuvio vietoje jokiu pakitimu nerasta  thumbup.gif
Tad dabar gydom zaizda ir tikiuosi ka dpo 3 menesiu kai darysiu pakartotina tyrima nieko neras  ax.gif

Osn, puikios naujienos. 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Osn @ 2012 01 31, 15:30)
Mergaites gavau atsakyma siandien po konizacijos, tai vat buvo displazija antro laipsnio, pasalino viska gerai, pjuvio vietoje jokiu pakitimu nerasta  thumbup.gif
Tad dabar gydom zaizda ir tikiuosi ka dpo 3 menesiu kai darysiu pakartotina tyrima nieko neras  ax.gif

Labai smagu girdėti tokias geras žinias-taip ir toliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Osn @ 2012 01 31, 14:30)
pjuvio vietoje jokiu pakitimu nerasta  thumbup.gif

4u.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti