QUOTE(Kikirike @ 2011 09 16, 20:52)
dėkui
kažkas klausė apie ektar juostelę, fotkinau su plačia ektar,labai patiko, aš tik už tokią juostelę
As klausiau..tai gerai, kad gera, reikes pabandyti...bet, zinok, turiu viena durna iki nebegalejimo klausimuka juostinukems, t.y. kas naudojasi visais helios ir t.t. objektyvais....Vienu zodziu...prigriebiau is uosvio old zenit E...nesuprantu ka daro ziedas ant objektyvo salia diafragmos sukiklio...lyg ir reguliuoja diafragama, pasviesina patamsina realiai ziurint, bet tie skaiciukai tik nuo maziausio F(t.y 2) iki didziausios mano nustatytos F tesisuka...MB man sako, kad tas ziedelis visada turi buti ant skaiciuko 2 nustumtas, nes tada visi mano nustatyti parametrai bus tikslus, o jei pasuksiu kitaip, pakeisiu savo jau esamus nustatymus neaiskia linkme....tai kaip cia dabar suprasti?! Sakau jam, noriu zinoti kaip bet koks jo pasukimas keicia mano kitus nustatytmus, kiek atveria ar priveria F?Ir niekaip[ nesuprantu kam reikia tada tu dvieju F reguliatoriu?Sakau jam, kad gal tai ekspozicija, o jis man sako, ne..Siteis zenitai neturi tokio daikto ,kaip expo

nu netikiu juo,nors tu ka

paaiskinkit man naujokei sioj sryty
O cia su sugriztuvemis....ar labai trugdo fonas kaireje nuotraukoje?Ir truputelis pakripymas?