QUOTE(savita1 @ 2012 03 28, 12:28)
Dar noriu paklausti del comfort fit
Mano ziedo dydis yra 17.5cm, taciau jeigu renkuosi platu zieda 6-7cm reikia jau net 18. Taciau niekad neteko matuotis ziedo su comfort fit ir nezinau koki uzsisakyti 17.5 ar vistik 18 dydi 7mm plocio zieda. Kazkur buvau skaiciusi lyg viena akimi kad su comfort fit ziedas gauunasi automatiskai didesnis, ar tai tiesa?
Na pirštelis tikrai nemažas, jei net 17,5cm reikia

Išmiera skaičiuojasi mm, bet ne tame esmė. Kaip jau jums ir minėjo Bailerina, jei žiedas platesnis, tai ir išmieros biškyti didelesnės reikia, nes žiedas dengia daugiau jūsų piršto, paprastai pas žmones jie nebūna identiško matmenų per visas vietas, užtat kartais susidaro keblumų jį nešioti;spaudžia, iškrenta "mėsos" iš šonų arba iš viso jį užsimovus yra tikimybė jį nusimauti tik perkerpant patį žiedą (labai retas atvejis

). O tas comfort fit daromas tik patogumo dėlei, jis paties žiedo nemažina, esmė yra pačiame žiedo plotyje. Mano pačios žiedai bus 7mm pločio, aš nešioju taip pat 17,5 išmieros žiedą, tačiau kai reikėjo matuotis platesnius žiedus, kad nuimti matmenis, tai jau maniškis patapo 17,7. Tai, manau, ir jums uzteks kokių 17,8 ar tų pačių 17,7, 18 tikrai bus per didelis