Įkraunama...
Įkraunama...

NEW AGE (Naujasis Amžius). Tema krikščionims

QUOTE(Radastra @ 2011 10 27, 16:41)
pasirodo, egzorcismas, kaip toks reiskinys egzistuoja, bet tai labai kraupus dalykas. Kol man niekas aiskiai nepaaiskins, jokios kalbos apie reiki praktika ne buti negali. as neturiu bandos jausmo, man nesvarbu, jog kitiems ten "labai gerai"  mirksiukas.gif  cia istikruju sudetingas dalykas - iskaitant ir bangas  biggrin.gif  todel nesistebiu, jog niekas panasiu ziniu nekaupe, nes niekam i galva neatejo  g.gif  gal kada man pavyks issiaiskinti  unsure.gif

Tikiu, jei busit atkakli, pavyksi ssiaiskinti. Ir mums papasakosite smile.gif O kol vyksta pas jus aiskinimosi periodas...karavanas vaziuoja smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 10 27, 15:12)
problema ne kas kada atsirado (budizmas, hinduizmas, daoizmas - senos religijos). problema tai, kad i viena misraine sudedami ivairiu religiju elementai, pagardinami pagal skoni alia moksliniais teiginiais ir pateikiami kaip garantuotas sprendimas gyvenimo problemoms spresti, pasiekti laime, sekme ir tt...

kodėl nesvarbu? Kaip tik svarbu.
QUOTE(Radastra @ 2011 10 27, 15:35)

ir nereikia taip stebetis, kad krikscionybe gina savo tikejima nuo kitu sistemu ir pan. labai gerai daro - ir knygas leidzia, aiskina; gal jie kalba is savo varpines, bet vistiek nuomone, taip ir atsirenkam...

o kas ta knygas leidžia bei aiškina?
Atsakyti
QUOTE(Radastra @ 2011 10 26, 08:41)
ta prasme jusu nuomone reikia siekti makzimumo nesvarbu kokios pasekmes, nes viskas visagalio valioje vistiek? g.gif

Ne, visai ne. panasu, kad atrandu savaja tikejimo-gyvenimo pozicija - nesiekti nei laimes, nei kancios, nei sveikatos, nei ligu, nei turto, nei skurdo. noreciau ismesti sias savokas is zodyno. viska keisciau i ramybe. noreciau viska daryti ramia sirdimi. atrodo, isijungia savotiskas abejingumas? gal ir taip. bet nematau tame nieko bloga.
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2011 10 26, 09:36)
zmogui yra duota valia ir pasirinkimo laisve su is jos isplaukiancia atsakomybe uz savo veiksmus ir ju pasekmes. visagalis cia ne prie ko4u.gif

Tai prie ko tada?
Atsakyti
QUOTE(Radastra @ 2011 10 27, 14:28)

Na dabar aiskiau:) Jusu atveju del kv sutinku, kad visur kur atsisakoma saiko, atsiranda sioks toks pavojus asmenybei. Na besaikis tortu valgymas irgi ne i gera, nors is esmes tortas kaip toks savaime nera blogis...
O atrodyti ir istikruju buti- velgi du skirtingi dalykai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Violencija @ 2011 10 27, 15:54)
kodėl nesvarbu? Kaip tik svarbu.

o kas ta knygas leidžia bei aiškina?

UAB "Kataliku pasaulio leidiniai"

http://www.katalikul...?...&page_id=18
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2011 10 27, 14:35)
drinks_cheers.gif
drinks_cheers.gif
Kokie gali būt vaisiai, jei praktikos skirtos gaut naudą SAU..
Galima dar Dievo pagalbos paprašyt mirksiukas.gif
Papildyta:
Siekti laimės gal ir nėra blogai, bet nereikia prie jos prisirišt..
Beje, kartais atsigręžus atgal, pamatai, kad įvairios nesėkmės, ligos, sunkios situacijos šios dienos akimis ir yra didžiausias sukauptas gyvenimo turtas..
Laimės nebūna be sunkumų, kitaip jos neįvertintumėm..

Kaip ir tikėjimas į Dievą neįmanomas be tikėjimo į velnią (prabėgom pastebėjau šitą Jūsų mintį, atleiskit, kad tiksliai necituoju mirksiukas.gif ..)

KV gali buti naudojama ne tik siekiant naudos SAU. Stai cia ir pasireiskia ribotumas ir paziuros i pasauli. Kai nezinai apie ka kalbi, kai supratimas tik is nuogirdu ar trumpu aprasymu, tai ir nuomone susiformuoja klaidinga.
Laimes siekimas yra naturalus, kaip noras valgyti ar miegoti. Taip sutverta Dievo. Gal nereiketu prisiristi prie miegojimo?
Sutinku, sunkumai mus brandina. Taciau yra zmoniu, kuriu istisas gyvenimas yra vienas nesiliaujantis sunkumas. Ar nemanote, kad taip buti neturetu?
Kodel neimanomas? Tai jus tikite i velnia? Kaip jus i ji tikite? Pripazistate, kad jis daro itaka jusu gyvenimui? Bet juk atsitinka tai, kuo tikime.
Papildyta:
QUOTE(Radastra @ 2011 10 27, 14:35)
pasirodo, vel pacituosiu, "astrologija - tai tikejimas, kuris nera patvirtintas mokslo, taciau pagrindziantis pats save...tacia uastrologinis tikejimas visiskai priestarauja krikscioniskajam - tai aksioma. ne vienas krikscionis negali buti astrologu, kaip judejas negali tuo pat metu buti budistu..."

ir nereikia taip stebetis, kad krikscionybe gina savo tikejima nuo kitu sistemu ir pan. labai gerai daro - ir knygas leidzia, aiskina; gal jie kalba is savo varpines, bet vistiek nuomone, taip ir atsirenkam...

si citata neturi jokiu argumentu ir jokio racionalaus grudo, i mano klausima kokiu kitu religiju elementai ieina i astrologija- neatsako.
siaip nesu astrologijos gerbeja, as kaip ir merfis manau, kad reikia tiketi Dievu, o ne zvaigzdemis. Bet gamta, visa visata su savo planetomis neabejotinai saveikauja tarpusavyje ir daro zmogui tam tikra itaka. Kaip visata priestarauja krikscionybei- man pakankamai sunku isivaizduot.
zmogus gali buti kuo jis nori buti smile.gif tikejimas neriboja nieko, religiniai remai ir dogmos -taip.
krikscionybes niekas su sakem nepuola, kam jai gintis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mirabella*: 27 spalio 2011 - 15:16
QUOTE(*Mirabella* @ 2011 10 27, 16:22)
si citata neturi jokiu argumentu ir jokio racionalaus grudo, i mano klausima kokiu kitu religiju elementai ieina i astrologija- neatsako.

krikscionybes niekas su sakem nepuola, kam jai gintis?

i astrologija neineina kitu religiju elementai, ji pati svaime yra tikejimas iracionaliais dalykais, kaip pavyzdziui tiketi jog kokia nors zvaigzde, kuri yra fizinis kunas ir nutolusi per milijonus viesmeciu, daro itaka zmogaus charakterio formavimuisi. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Radastra @ 2011 10 27, 15:31)
i astrologija neineina kitu religiju elementai, ji pati svaime yra tikejimas iracionaliais dalykais, kaip pavyzdziui tiketi jog kokia nors zvaigzde, kuri yra fizinis kunas ir nutolusi per milijonus viesmeciu, daro itaka zmogaus charakterio formavimuisi.  g.gif

blogumas tame, kad kaip ir minejau astrologijoje nenusimanau, kas ten didesni vaidmeni atlieka zvaigzdes ar planetos blush2.gif g.gif butu idomu jeigu astrologai apsireikstu cia padiskutuot : )

bet tai turbut tuomet reiketu paneigti ir menulio itaka gamtai (potvyniai, atoslugiai, augalu augimas ir pan) ? jei menulis veikia gamta, tai atitinkamai ir kitos planetos ja veikia, o savo ruoztu zmogus irgi gamtos dalis g.gif
gal ir "vaikiskai" mastau, bet tikrai kyla klausimu...
Atsakyti
kai kam ne prošal būtų susivizualizuoti logikos dėsnius.

Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2011 10 27, 13:22)
KV gali buti naudojama ne tik siekiant naudos SAU. Stai cia ir pasireiskia ribotumas ir paziuros i pasauli.  Kai nezinai apie ka kalbi, kai supratimas tik is nuogirdu ar trumpu aprasymu, tai ir nuomone susiformuoja klaidinga.
Laimes siekimas yra naturalus, kaip noras valgyti ar miegoti. Taip sutverta Dievo. Gal nereiketu prisiristi prie miegojimo?
Sutinku, sunkumai mus brandina. Taciau yra zmoniu, kuriu istisas gyvenimas yra vienas nesiliaujantis sunkumas. Ar nemanote, kad taip buti neturetu?
Kodel neimanomas? Tai jus tikite i velnia? Kaip jus i ji tikite? Pripazistate, kad jis daro itaka jusu gyvenimui? Bet juk atsitinka tai, kuo tikime.

Mano replika buvo ne vizualizacijos, o okultizmo atžvilgiu..Tiesiog negali visada labai įsiplėst...Tiesiog yra žmonių, kuriems nelemta viens kito suprast... rolleyes.gif

O dėl velnio, tai vėl gi-siūlau Jums pastudijuot šitą temą giliau...Nes vienu sakiniu aš Jums neįrodysiu, kad jis egzistuoja, ir kažin ar būsiu šitoj vietoj autoritetas..Paskaitykit rimtesnių teologų, egzorcistų pamąstymus..Jei ir nepatikėsit, bus akiračio praplėtimui.. 4u.gif

O dėl to, ar daro įtaką mano gyvenimui, tai gal pabandysiu šiek tikek apibendrint...Manau, kad dar ir kaip daug įtakos padarė...Nuo vaikystės man gyvenime viskas sekėsi , o sėkmės žmogų užliūliuoja..Anksti pajutau, kad galiu daryt įtaką žmonėms, įvykiams ir aišku tuom naudojausi...Bet kokioj situacijoj sugebėdavau sutelkt visą protą, energiją ir viską pasukt sau naudinga linkme..Skaitau apie jūsų vizualizacijas ir man tai taip pažįstama-visada gaudavau tai ko noriu...Diplomai, geri darbai, naudingi žmonės...Visas gyvenimas kuo puikiausiai vizualizavosi-anksti pasiekiau viską, apie ką jaunystėje svajojau..Vienintelio dalyko niekada neturėjau ir iki šiol neturiu-ramybės...Tiesa, turiu laikiną žemišką ramybę, nes intensyviai jos siekiu..Sudėlioju, sukontroliuoju, viską išsprendžiu..Bet tik dabar suprantu, kad tokios ramybės neužtenka, o tos-dieviškos aš kol kas negaliu gaut-nes perdaug gėrybių turbūt gavau avansu....
Sakysit, o kodėl aš manau, kad tai iš velnio, o ne iš Dievo..O gi todėl, kad giliau panagrinėjus pradedu suprast, kad protas, energija, pasąmonės galia, deja tai ne Dievo, o būtent velnio ginklai...O žmogus įtikėjęs savo nepaprastom galiom deja artėja ne Dievo, o kitų jėgų link...Dievas aplamai neturi jokių ginklų-tik meilę...
Gali turėt viską, bet kol nesivadovausi TIK meile, ramybės nebus..
Apie tai kalba pasaulinės literatūros šedevrai-paskaitykit, kad ir Oskaro Vaidlo "Dorijano Grėjaus portretą"...Aišku buvau tą knygą skaičius jaunystėj-maža to jinai ištikrųjų tada atrodė tokia VELNIŠKAI gera... rolleyes.gif
Atsakyti
Ir vel tas pat per ta pati : ) Tikrai neskaitysiu ir nesidomesiu velniu- man jis neidomus.
Mano poziuriu jus neivertinot ir nesijautet dekinga uz tai ka gavot. Ir dabar tebemokat tas saskaitas- savo ramybes kaina. Jus zvelgiat i mane is savo poziciju ir pagal savo sielos brandos lygi isivaizduojat mano pasauleziura.
As net nemanau, o zinau, kad visa ko saltinis yra Dievas. Pozityvus mastymas, kuryba, entuziazmas tai nera ginklai. Visa tai ir kyla is tos meiles apie kuria kalbat. Is vienio.
Skirtumas tik tas, kad Dievas dave mums sias Dovanas protingai jomis naudotis. Tai, kad daug rasau, dar nereiskia, kad istisai samoningai vizualizuoju. Mintis, sumanymas, projektai irgi yra vaizdiniai.

As tikiu, kad nesu siuleliais valdoma lelyte, slovinu Dieva ir savo ruoztu zinau, kad turiu pati jo duotu sugebejimu, kaip ir kiekvienas is musu.
Niekada nesirinksiu buti aplinkybiu auka.

Palinkesiu nuosirdziai jums ramybes kurios taip ieskot. Jauciu ja kaskart budama gamtoje, kurdama, bendraudama.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2011 10 31, 14:51)
Anksti pajutau, kad galiu daryt įtaką žmonėms, įvykiams ir aišku tuom naudojausi...Bet kokioj situacijoj sugebėdavau sutelkt visą protą, energiją ir viską pasukt sau naudinga linkme..
O žmogus įtikėjęs savo nepaprastom galiom deja artėja ne Dievo, o kitų jėgų link...Dievas aplamai neturi jokių ginklų-tik meilę...
Gali turėt viską, bet kol nesivadovausi TIK meile, ramybės nebus..

vat čia ir yra kertinis akmuo visam šiam reikale. Kai užvaldo egoizmas,tada ir apsėda velnias. Ir protas -tai ne velnio išmyslas. Jei ne protas-žmogus savo evoliucijoje nebūtų nieko pasiekęs. Žmogus pasiekė itin daug proto dėka-tai ir technologijos,mokslas,medicinas ir daug daug,be ko jūs šiandie negalit apsieiti. Bet kaip ir visame kame yra reikalinga pusiausvyra. Visais laikais buvo ir žiniuonių ir raganų,astrologų bei visokio plauko parapsichologų. Bet...manau tokiu žmogus gimsta. Nes kiekvienas mes gimstam su savo misija ir su savo užduotimi. Bet kurgi,šiuolaikinis žmogus,užvaldytas savojo egoizmo,pamindamas bet kokius principus parduoda viską už pinigus ar įsivaizduoja esanti kone dievas. Taip,dabar atsiverčiu kokį portalą ir wow taro kortos-nusiperku ir štai,aš jau būrėja,pilna šiam skyrely tokių ale būrėjų,kurios gali sugadinti ne vieną gyvenimą su savo pamąstymais,nes ji,užvaldyta savo egoizmo įsivaizduoja esanti tai,kas net nėra. Arba dėl tos Reiki. Kas tai yra? Tau parduoda energiją bigsmile.gif kas ? Kam?...ar gali kitas,nusipirkęs tą energiją už pinigus,gydyti kitą? Jei jis giriasi tuo,yra pasipūtęs,piktas ar nepasitikintis savimi. Bet matai jis "meistras" .Gydantis...bionergetikas. Žmonės gimę su tokiom galiom,garsiai nerėkia ir nesiSkelbia. Apie juo mes daug kas net nežinom. Arba pasiskaito mergelė kokią knygelę ir žiek,ji pasipūtus giriasi,nes ji turi galių.
Tas pats ir su vizualizacija. Jei darysi su tikėjimu ir meile-žalos tai nepadarys,bet kai darysi su nauda,užvaldžius egoizmui-tai labai blogai.Tada velnias apsės.
Ir širdis su protu turi eiti išvien,bet ne viens prieš kitą.
Su vizualizacija ir aš buvau prisidirbus (nesiplėsiu,nes daug rašyti, o ir nenoriu),nes mane buvo užvaldęs egoizmas... gerai,kad laiku supratau ir išmokau pamoką. Dabar vizualizuoju visai nekaltai,kaip antai geriau sektųsi mokytis ar pirštą sumuštą mintimis pagyditi ar vaikui kojytę papūsti.
Atsakyti