Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta

sveiki. gal galit detaliau paaiskinti kas tas "reentry permit" ir per kiek laiko jis sutvarkomas mazdaug???
is anksto labai aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gelyte88: 16 rugsėjo 2011 - 21:53
QUOTE(gelyte88 @ 2011 09 16, 15:52)
sveiki. gal galit detaliau paaiskinti kas tas "reentry permit" ir per kiek laiko jis sutvarkomas mazdaug???
is anksto labai aciu.

As apie toki zinau tik teoriskai, is pradziu dar juo domejome,s bet po to nusprendem gyvent JAV.
Jis reikalingas, jei nori JAV nebut metus ar ilgiau, berods isduodamas 2 metus, t.y. per tuos du metus gali neivaziuot i JAV ir neprarast permanent resident (kitaip tariant - zalios kortos turetojo) statuso

You do not need a reentry permit if you will be outside the United States for less than 1 year. If you have been outside the United States for less than 1 year, you may use your Permanent Resident Card (Form I-551) as your travel document.

Tas leidimas- kazkokia oficiali forma, ja gali pildytis arba pats, arba paprasciau butu - su teisininku pagalba. Aisku, pati forma kazkie kainuoja + kainuoja tie teisininkai.

Sutvarko - cia kaip loterija, vieniems per savaite, kitiems per 2 men. Mat buna paskirtas kazkoks pokalbis, kurio metu paima pirstu antspaudus, ir ta paskirta diena turi butinai pasirodyt.

Placiau apie Reentry Permit cia, arba googlinkites per forumus.

Ir del tu vazinejimu kas 6 men - loterijos dalykas, ant kokio pareiguno papulsi ir kaip seksis... Zinau seima, kurie kas metus ivaziuoja ir kol kas jiems tai sekes. Aisku, negali garantuot, kad siemet pvz ju neapsuks...
Atsakyti
Norejau paklausti.

Issiunciau formas i KCC, parasiau jiems emaila ir gavau laiska is ju, kad mano formos gautos ir ruosiamos for further processing, ir turi ateiti laiskas kazkada Lapkricio menesi apie interviu, kaip supratau.

Ar man jau verta pradeti tvarkytis visus dokumentus, kaip raso ju saite? Pasidaryti medicinos testus ir t.t.? Nes viskas kainuoja, nenoriu bereikalo leisti pinigu.

Aciu!
Atsakyti
QUOTE(Powka @ 2011 09 17, 13:55)
Norejau paklausti.

Issiunciau formas i KCC, parasiau jiems emaila ir gavau laiska is ju, kad mano formos gautos ir ruosiamos for further processing, ir turi ateiti laiskas kazkada Lapkricio menesi apie interviu, kaip supratau.

Ar man jau verta pradeti tvarkytis visus dokumentus, kaip raso ju saite? Pasidaryti medicinos testus ir t.t.? Nes viskas kainuoja, nenoriu bereikalo leisti pinigu.

Aciu!

palaukite kol gausite laiska ir tuomet tikrai suspesite viska susitvarkyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Norejau paklausti.

Aciu!

Patariu, jei turite vaikiuku, pasiskambinkyt gydytojui pas kuri reikes tvarkytis medapziura ir suzinokyt ko jums reikes. Nes jau dabar galima pvz, nusiusti vaiku skiepu pasus ir sozinoti kokiu skiepu truksta, taip pat reikalingos bus seimos gydytojo ar vaiku pediatro israsyta forma apie sveikata ir t.t.

O Jus raset jiems e-maila, kaip uzklausyma, ar jie gavo jusu anketas? Nes kiek randu informacijos "popierinius laiskus" jie nesius! Jei jau gavote is KKC e-maila, ar tikrinot savo statusa is naujo? Nes kaip ir rasiau anksciau, tame psl. kur suzinojot kad laimejot, ten pat suzinosit data ir laika apie interviu.

Atsakyti
aciu uz atsakymus!

ne, vaiku neturiu. vykstu i JAV tik as. del to galvoju, ar spesiu viska pasidaryti po to, kai suzinosiu kada interviu. ar nebus taip, kad pasakys, jog interviu kita savaite? ir tada jau reikes skubiu budu viska daryt ir dvigubai moketi speju.

ne, dar tame psl nera jokiu pasikeitimu. as jiems emaila tiesiog issiunciau, jie man atsake, kad anksciausiai tik spalio vidury bus zinoma interviu data, o gal ir veliau.

tiesa, cia kas ilgiausia is visu dokumentu uzima gauti, tai medicinos patikra taip? gal kas zinote, ka reikia daryti be skiepu dar?
Atsakyti
QUOTE(Powka @ 2011 09 17, 11:57)
tiesa, cia kas ilgiausia is visu dokumentu uzima gauti, tai medicinos patikra taip? gal kas zinote, ka reikia daryti be skiepu dar?

mes spejom berods viska per 2 savaites. Med apziura tikrai greiciausiai uztrunka.
Gali is karto pasirupinti skiepu pasu - issiimk savo poliklinikoj ar klinikoj (i seimos gyd kreipkis) balta skiepu pasa, tada su juo nueisi i kazkokai istaiga (pasakys gydytoja), kur isduos geltona skiepu pasa (international). Jis kazkiek kainuoja.
tada jau pasiskirsi vizita pas ta gydytoja Vilniuj (bus nurodyta dokumentuose) - ten priima sekancia diena ar kelais palauksi, apciupines visa, padarys rengtena plauciu (musm dare Grybo g), pasakys, ko dar truksta, subasliuos kelis skiepus (kazkurio gali atsisakyt del religiniu isitikinimu, jei esi preis skiepus).

Tada dar galetum issiimt gal teistumo pazyma is anksto, nors jei uzsisakysi siek tiek brangiua, atsiuncia ja irgi per kelias dienas. Tada is anskto pasidomek vertimais, kur vercia ir kur notariskai tvirtina, kad jau zinotum, i ka kreiptis.

Siaip tikrai greit tie dokumentai susitvarko, butu gal sunkiua, jei su darbu reiktu suderint ir visur vazinet, o darbas nera lankstus ir neisleidzia darbo valandomis palikt darbo vieta...
Atsakyti
Norejau paklausti.

Aciu!

Tai, kaip vienam,tai medicinos testą per dieną įmanoma susitvarkyti su visais skiepais. (Bent mums taip buvo) . Aišku,skiepų pasą gali užsiprašyti iš savo gydytojo,o moterims dar reikia ginekologo pažymos. O daugiau viskas vietoje . Rentgeną padaro tą pačią dieną Grybo gatvėje ir skiepą trūkstamą ten paskiepija.
Paprastai interviu skiria beveik prieš mėnesį,tai viskam laiko sočiai.
Atsakyti
Sveikutės,

Turiu daug klausimėlių. Gal kuri padėsite. ax.gif

Taigi, sužinojom, kad laimėjom kartu ir žinia apie pastojimą. Pradžia sunki buvo (su sveikata), tai tik dabar pradėjome viską tvarkytis.

Ar kažkam buvo taip, kad tvarkant popieriukus būvote tryse, o jau kai važiuoti reiktų jau keturiese. Jei viskas čia labai greitai vyksta, tai gali tekti eiti tą sveikatos peržiūrą jau maitinant, ar tada šviečia plaučius. Kiek žinau negalima.

Per šią savaitę turime išsiųsti popierius, numeriukas mūsų tolimas, tai manau nepavėlavome. g.gif

Ar būtinai reikia nurodyti adresą pas ką atsiųsti SSC? Mes planuojame ten nuomotis, o ne važiuoti pas draugus ar gimines.

Ir dar dėl tų pinigų, ar daug ten reikia turėti sąskaitoje, kad neužkliutų, nes šiaip parduotume mašiniuką + santaupos ir atsirastų tų pinigų.

Ar vaikams ten med. pagalba mokama, nes važiuotume su mažu kudikiu, tai visgi skiepai ir t.t., gal tada reikia daugiau pinigų ir teks namus parduoti....

Žodžiu daug klaustukų.

Kolkas formos tos pildymui painiai atrodo, ar greitai viską užpildėte. Ar fotkinotės ateljė? Yra kažkokie reikalavaimai fotkėm. Ar reikia kažkur nurodyti, kad nėščia.

Esame dideliame pasimetime, būsime dėkingi už visus patarimus.. 4u.gif

Atsakyti
Norejau paklausti.

Aciu!

Sveiki, sakykite o koks yra emeilo adresas kur jiems parasete? Aciu 4u.gif
Atsakyti
caramelaa, rasiau i sita - kccdv@state.gov
Atsakyti
QUOTE(Powka @ 2011 09 20, 16:44)
caramelaa, rasiau i sita - kccdv@state.gov

Aciu 4u.gif
Atsakyti