QUOTE(Ribosiuke @ 2006 08 16, 08:29)
Bet pas mane tai chaki spalvos kelnes - turbut nelabai galima naudoti nurodyti priemonę?

Tinka. Etiketėje parašyta, kad tinka vilnai, šilkui, viskozei, medvilnei, taip pat dažytiems ir margintiems audiniams skalbti nevirinant žemoje temperatūroje 30-50 laipsnių.
Kaip tik dukros chaki spalvos drabužius skalbiau po stovyklos. Spalva nepasikeitė

QUOTE(Amalia @ 2006 08 16, 09:16)
JurgitaK, gal tas ruskas baliklis irgi su peroksidu? Tada spalvotam audiniui tiktų, va jei su chloru, tai ne.
Be chloro, su (nežinau kaip tiksliai išversti

QUOTE(Jurgitak @ 2006 08 16, 20:13)
Nagi "aktyvus deguonis", atsipalaiduojantis ir taip balinantis. Manyčiau, kad vandenilio peroksidas, nes jis iš visų peroksidų tarsi pigiausias, o jam suskilus lieka vanduo. Jei ir koks kitas - koks skirtumas, lkas lieka, neveikia, o ir išplauni.
Renacita, rūdis reikia paveikti rūgštimi:
1. Bobučių priemonė - citrinos sultys+druska
2. Citrinos rūgštis ir druska
3.Oksalo rūgštis (vaistinėj gal gausi), acto esencija ir vanduo, per naktį laikyti
4.Glauberio druska (irgi iš vaistinės) su vyno rūgštimi lygiom dalim, "kuri laiką" palaikyti (rašau, kaip turiu parašyta)
5. Fluoro turintu dantų pasta (ji ir balina, atsargiai ant tamsaus audinio) užtepti, palaikyti, nukrapštyti, plauti.
6.Specialus rūdžių išėmejas k(okia nors rūgštis, ne kas kita, tik kad brangiai parduota).
QUOTE(Renacita @ 2006 08 16, 17:51)
Gelbekit! Gal kas zinot, kaip is baltos maikutes, kuri brangi kaip prisiminimas, isimti rudziu demes. Isbandziau ivairiu balikliu, virinima. Gal dar ka nors galetumete pasiulyti. Buciau labai dekinga 

Abejoju,ar kas "padės"

QUOTE(Amalia @ 2006 08 17, 11:48)
Nagi "aktyvus deguonis", atsipalaiduojantis ir taip balinantis. Manyčiau, kad vandenilio peroksidas, nes jis iš visų peroksidų tarsi pigiausias, o jam suskilus lieka vanduo. Jei ir koks kitas - koks skirtumas, lkas lieka, neveikia, o ir išplauni.
3.Oksalo rūgštis (vaistinėj gal gausi), acto esencija ir vanduo, per naktį laikyti
4.Glauberio druska (irgi iš vaistinės) su vyno rūgštimi lygiom dalim, "kuri laiką" palaikyti (rašau, kaip turiu parašyta)
5. Fluoro turintu dantų pasta (ji ir balina, atsargiai ant tamsaus audinio) užtepti, palaikyti, nukrapštyti, plauti.
6.Specialus rūdžių išėmejas k(okia nors rūgštis, ne kas kita, tik kad brangiai parduota).
Labai aciu uz patarimus. Pabandysiu
laba diena,
mažius pamėgo mėlynes labai. aišku gerai, sveika, bet kaip baisu, kai nebežinau kaip iš rūbų jas išvalyti...
gal galit kas ką patarti? ieškojau mūsų forumiečių patarimų, bet neradau nieko vertingesnio
mažius pamėgo mėlynes labai. aišku gerai, sveika, bet kaip baisu, kai nebežinau kaip iš rūbų jas išvalyti...
gal galit kas ką patarti? ieškojau mūsų forumiečių patarimų, bet neradau nieko vertingesnio

na, nejaugi nieks nesusidūrėt su šia problema?
Aš dar taip nenoriu išmesti drabužių...

Aš dar taip nenoriu išmesti drabužių...
Sveiki
. Mano dukra tikra mėgėja tepti,paišyti ir dar bala zino ka daryti.Amzinai isispurvina iki ausu
.
Atradau labai paprasta ir pigu buda maisto demems is drabuziu isimti.Issivalo uogu demes,zole,riebalai,sokoladas,arbata,kava,flomasteriai,guasas,net medziu sakai. Zinoma deme turi buti sviezia ir neskalbta.Tam reikia paprasto "Ringuvos" ukisko muilo su tulzimi.Visa esme yra ta,kad deme is karto neissikalbia.Taigi,deme gerai ismuiluokite ir ruba tiesiog palikite keletai valandu(pacio rubo nereikia merkti i vandeni).Po to gerai iskalaukite ir jei deme neisnyko,procedura pakartokit is naujo.Kartais demei issivalyti prireikia ir visos paros(sakams isimti prireike poros dienu ir astresnio sepecio), kartais maziau.Tai priklauso nuo jusu kantrybes.
Mano dukra nesioja daugiausia medvilninius drabuzius,yra keletas sintetiniu...Negaliu 100 procentų garantuoti,kad mano budas pats geriausias,nes deme demei nelygu,bet pabandyti verta
.
Noreciau,kad ir jus pasidalintumete savo patirtimi,nes,manau,kad tai labai opi problemele

Atradau labai paprasta ir pigu buda maisto demems is drabuziu isimti.Issivalo uogu demes,zole,riebalai,sokoladas,arbata,kava,flomasteriai,guasas,net medziu sakai. Zinoma deme turi buti sviezia ir neskalbta.Tam reikia paprasto "Ringuvos" ukisko muilo su tulzimi.Visa esme yra ta,kad deme is karto neissikalbia.Taigi,deme gerai ismuiluokite ir ruba tiesiog palikite keletai valandu(pacio rubo nereikia merkti i vandeni).Po to gerai iskalaukite ir jei deme neisnyko,procedura pakartokit is naujo.Kartais demei issivalyti prireikia ir visos paros(sakams isimti prireike poros dienu ir astresnio sepecio), kartais maziau.Tai priklauso nuo jusu kantrybes.
Mano dukra nesioja daugiausia medvilninius drabuzius,yra keletas sintetiniu...Negaliu 100 procentų garantuoti,kad mano budas pats geriausias,nes deme demei nelygu,bet pabandyti verta

Noreciau,kad ir jus pasidalintumete savo patirtimi,nes,manau,kad tai labai opi problemele

QUOTE(gitancikas @ 2006 08 24, 18:41)
Sveiki
. Mano dukra tikra mėgėja tepti,paišyti ir dar bala zino ka daryti.Amzinai isispurvina iki ausu
.
.

labai gera tema, as kaip tik bandau visokias priemones savo mazosios drabuzeliu demems iskalbti. Bet kol kas efektyvaus dar nieko neradau. O ji pas mane terliukas mazas:)) lauksim mamyciu patarimu:)
QUOTE(Daivad @ 2006 08 17, 21:10)
laba diena,

Melyniu demes(jei sviezios) pabandyk merkti i piena...Taip isemiau braskiu demes,tai gal ir melynems tinka?

QUOTE(gitancikas @ 2006 08 25, 08:59)
Melyniu demes(jei sviezios) pabandyk merkti i piena...Taip isemiau braskiu demes,tai gal ir melynems tinka? 

as kaip tik vakar apsidrebiau maike su avietem, braskem ir melynem, buvo pyragaitis su tokiu uogu idaru, trys didziuliai plemai puikavosi, tai is pradziu su ukisku muilu ploviau per du kartus, nelabai padejo, poto kefyro uzpyliau palaikiau ir demiu kaip nebuta...
Sveikutės. Priskiriu palangę baldams ir klausiu patarimo. Kadangi bute remontas, tai visi daikatai sukaišioti kas kur. taip pat ir ant plastikinių palangių. Nuimu šiandien daiktus- ogi vietomis pageltusi palangė, matyt, kažkas kažką uždėjo. O aš nė dorai pasidžiaugt nespėjau naujais langais. Gal žinote, kaip tą geltonumą pašalinti? Dėmė, kaip suprantu, įsigėrusi kaip reikalas. Ačiū.