QUOTE(philipuks @ 2006 01 30, 16:17)
Cia ir vel savo klausimais lendu

Galvoju, toms kurios dare IVF su pazeistais kiausintakiais ar juos pasalino

Nes man sake reiks su hidrosalpingsu salinti, o kitas jei ir nepratekamas, tai ir ta reiks nupjauti. Pasidalinkinkite patirtimi
Sveika, philipuks. Mano kiaušintakiai taip pat pažeisti - su sąaugomis, vienas buvo su hidrosalpingsu. Pasak mano gydytojos, geriau šalinti tokius kiaušintakius prieš darantis IVF, nes čia slypi negimdinio nėštumo, infekcijos pavojus. Prieš laparoskopijos operaciją ir manęs gydytojas klausė, ar planuoju IVF, t.y. gal reikėtų šalinti kiaušintakius. Bet prieš 2 m. IVF man atrodė labai nerealus ( jau vien iš finansinės pusės) ir sakiau, kad tikrai nedarysiu

, todėl ir kiaušintakių nešalinsiu. Taigi, man atidalino sąaugas, pašalino susikaupusius skysčius. Tada išsityrė vyras ir paaiškėjo, kad vienintelis kelias pastoti - IVF (dėl šventos ramybės mes dar pabandėm 2 IUI).
IVF procedūrai ėmiau vartojamąją paskolą iš banko, į kurį pervedamas mano atlyginimas ( jis panašiai kaip tavo). Reikia pažymos ir apie vyro uždarbį
(maniškio tada buvo minimalus). Nežiūrint to, kad dar buvau neišsimokėjusi anksčiau paimtos paskolos tyrimams, naują paskolą gavau gal per savaitę.
Paėmiau 15 tūkst., kad būtų ramiau psichologiškai. Galvojau, jei nepavyks 1 IVF, dar pasitaupysiu ir bandysiu antrą kartą. Mums pasisekė

IVF išleidom 10 tūkst. (reikėjo didelių vaistų dozių, ICSI procedūros, šaldymo išlaidos). Beje, paskolą ėmiau 10 metų, per mėnesį iš atlyginimo atskaito 300 Lt. Susiradau papildomą darbą, kad finansinė našta būtų lengvesnė.
Kai ieškai kelių išspręsti problemai, visada juos randi. O gal jie tave suranda? Sėkmės