Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės darbo užmokestis

QUOTE(Inga-mama @ 2006 05 12, 14:25)
blink.gif  blink.gif  blink.gif
aš moku auklei į savaitę 150Lt, į tą kainą įeina ir autobuso nuolatinis), maistas mūsų ir jokių apmokamų atostogų schmoll.gif , nes ji dirba  "nelegaliai"

Matau tu is Klaipedos, zinok Vilniuje situacija kitokia verysad.gif , bet manau 250 lt yra "siek tiek" perlenkta.
Atsakyti
Kaip tik pries pora dienu kalbejau su kaimyne, kuri jau labai seniai dirba aukle (mazdaug 37 metai) ir cia jos pagrindinis darbas. Ji priziuri beveik 2-meti vaika, kiti 2 vaikai eina i darzeli, tai jei jie serga, ir juos priziuri+viska daro namie (tvarko, daro valgyt vaikams ir seimai - butas apie 130 kv m). Kiap ji pasake, seimininkai grize tik ilsisi. Ji gauna 1000Lt, o kartais daugiau (matyt uz tai, jei priziuri ilgiau ar savaitgali) ir ji patenkinta. Cia Vilniuje ir as manau, kad tai normalu uz tiek darbo. Jei tik vaika priziuri, tai 1000 Lt man atrodo, per daug.
Atsakyti
QUOTE(Elgreta @ 2006 05 12, 14:32)
Matau tu is Klaipedos, zinok Vilniuje situacija kitokia  verysad.gif , bet manau 250 lt yra "siek tiek" perlenkta.

tai jau tikrai cool.gif
ir jei jau prašo 250Lt į savaitę, tai ji ne tik vaiką turėtu prižiūrėt, bet ir visai šeimynai valgyt daryti, namus tvarkyt(grindis plauti, lyginti drabužius)
suprantu kad Vilniuj truputuka kitaip
Atsakyti
QUOTE(Elgreta @ 2006 05 12, 12:07)
Ar cia Vilniuje?
Jei taip, tai manau, kad normalu, na bent jau as buciau laminga, jei rasciau tokia, kuri sutiktu tiek gaut.
Po vakar dienos 1000 lt man jau viskas normalu  doh.gif

aš Vilniuje moku 30 Lt/d, bet dirba auklė pas mane nuo 9 iki 16 val. Valgyt auklė nesineša, kažką valgo pas mus. Kambarių netvarko, drabužių nelygina. Tiesa, vaikui valgyt padaro ji. Už atvažiavimą iki mūsų irgi aš nemoku.
Galiu pasakyt, kai buvau padavus skelbimą ieškodama auklė, visas skambinusias tenkino tokios sąlygos. Na, aš auklę samdu trims dienoms per savaitę, tai gal tos, kurios nori uždirbt 1200-1500 lt net ir neskambino smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 12 gegužės 2006 - 14:00
QUOTE(saintlina @ 2006 05 12, 14:58)
Galiu pasakyt, kai buvau padavus skelbimą ieškodama auklė, visas skambinusias tenkino tokios sąlygos. Na, aš auklę samdu trims dienoms per savaitę, tai gal tos, kurios nori uždirbt 1200-1500 lt net ir neskambino  smile.gif

O kur davei skelbima?
Atsakyti
QUOTE(Elgreta @ 2006 05 12, 14:40)
O kur davei skelbima?

į "Alioreklamą" ir skelbiu.lt Skambino baisybė kandidačių. Jei dar kada reiks duoti tokio pobūdžio skelbimą, tai konkretinsiu reikalavimus. Bent jau tautybę auklės ir maždaug amžių nurodysiu, gerokai apmažėtų skambučių. Jau vien nuo skambučių 'stogas' važiavo, o dar kai pokalbio pradėjo eit..
Bet galų gale išsirinkau tą, kurios skelbimą pati pamačiusi paskambinau.
Atsakyti
kaip tik ieškau auklės ir būtų labai įdomu sužinoti kiek mokama auklėms mažuose miesteliuose (Marijampolė)?
Atsakyti
QUOTE(Inga-mama @ 2006 05 12, 15:25)
blink.gif  blink.gif  blink.gif
aš moku auklei į savaitę 150Lt, į tą kainą įeina ir autobuso nuolatinis), maistas mūsų ir jokių apmokamų atostogų schmoll.gif , nes ji dirba  "nelegaliai"

Ir tai tamstos nuomone yra dalykas, kuri reikia isdidziai kelti kaip pavyzdi???

Su tais "legaliai-nelegaliai" tai nereikia spekuliuoti. Tai yra susitarimo reikalas ir nereikia vaidinti, kad cia auklei kazkokia paslauga darot. Beje, mokescius visada dalinasi abi puses. Negi manot, kad jei aukle, kuri gauna tarkim 600LTL, butu priversta moketi mokescius, jus ramiai tebemoketumet 600LTL ir tiek?
Atsakyti
QUOTE(ramunija @ 2006 05 12, 20:31)
kaip tik ieškau auklės ir būtų labai įdomu sužinoti kiek mokama auklėms mažuose miesteliuose (Marijampolė)?

aš savo mietelyje (Kaišiadoryse) moku pagal susitarimą - 350 lt/mėn (dirbu nuo 8 iki 17 val), jei tenka važiuoti į mokslus ar noriu kur nors išeiti su draugais, už papildomą valandą moku 2 lt/val mirksiukas.gif

kitos mamos žinau, kad randa ir pigiau, bet maniške esu patenkinta, nes padaro ir vaikui valgyti, ir man kartais... namus aptvarko kai vaikui miegant neturi ką veikti (nors jai neprivaloma) ir su vaiku labai gražiai užsiima... thumbup.gif bet čia manu jau laimės dalykas ant ko "užsirausi" cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamiČiukas: 13 gegužės 2006 - 10:20
QUOTE(Limcamca @ 2006 05 11, 13:38)
Na, mano manymu, čia tau naglumo netrūksta.

Deja deja, cia auklems naglumo netruksta eiti dirbti nelegaliai o reikalavimus kelti tokius, tarsi dirbtu legaliai. Pagal tave gal dar reiktu moketi ir tada, kai aukle serga ir negali dirbti schmoll.gif

QUOTE(Elgreta @ 2006 05 11, 17:20)
Na va, ka tik apturejau pokalbi su potencialia aukle ir esu tiesa sankant "lengvai" sokiruota  blink.gif  blink.gif . Ji nori:
- 250 lt  i savaite
- autobuso nuolatinis
- maistas musu
- apmokamos atostogos  blink.gif
Ar tai normalu?  g.gif

Sorry, 1000 ir daugiau per menesi gauna daugelis dirbanciuju Lietuvoj ir neteko man girdėti atvejų, kad darbdaviai dar juos maitintu - as buciau pasakius, kad tokiu atveju, tegu ji atsinesa ir valgo tik savo maista mirksiukas.gif

O jei rimtai, tai as galvoju, kad uz tokia alga turetu buti ne tik aukle, bet ir namu seimininke, kuri tvarkytu namus ir virtu valgyti ax.gif

QUOTE(Marinčik @ 2006 05 12, 06:06)
Galiu pasakyti ,kad reikalavimai tokie kokius aš pati reikalaučiau dirbdama aukle.

Jo, noreti nedraudziama, tik idomu, kokias paslaugas tu pasiulytum ir ar tikrai jau butum verta to atlyginimo 4u.gif

QUOTE(Elgreta @ 2006 05 12, 10:07)
Po vakar dienos 1000 lt man jau viskas normalu  doh.gif

doh.gif

QUOTE(Audruze @ 2006 05 12, 21:33)
Ir tai tamstos nuomone yra dalykas, kuri reikia isdidziai kelti kaip pavyzdi???

Su tais "legaliai-nelegaliai" tai nereikia spekuliuoti. Tai yra susitarimo reikalas ir nereikia vaidinti, kad cia auklei kazkokia paslauga darot. Beje, mokescius visada dalinasi abi puses. Negi manot, kad jei aukle, kuri gauna tarkim 600LTL, butu priversta moketi mokescius, jus ramiai tebemoketumet 600LTL ir tiek?

Taip o ka ax.gif Ir prasau cia nemulkinti musu ir neklaidinti - aukle gali nusipirkti patenta uz 120 Lt ir visus metus legaliai dirbti, ir jokiu daugiau mokesciu mums uz ja moketi nereikia. As netgi jei aukle pageidautu, pati jai nupirkciau ta patenta, bet deja tokio pageidavimo nebuvo. Taip kad jei abi puses tenkina tokia padetis, vadinasi taip geriausia, ir galima tai kelti kaip pavyzdi, prasom cia nesikabineti prie situaciju 4u.gif
Atsakyti
man mergaites padeda priziureti mano seses grupioke-jauna mergina, vos metais uz mane jaunesne, kaip ir mano drauge. as pati budama namie, jai moku 15lt uz nepilna darbo diena-jei ateina nuo 11-12val-ir 20lt uz pilna.jos vienos su abiem mergaitem nepalieku. arba visos einam laukan, arba visos namie, arba ji iseina su viena, arba as.zodziu-mes labai draugiskai sutariam.namu ji netvarko, bet valgyt ka nors padaro.
esu patenkinta, nes ir su mergaite uzsiima, piesia, skaito, sato bokstus, moko daineliu ir t.t.
p.s. veiksmas vyksta kaune thumbup.gif
Atsakyti
mamos,jei netenkina auklė,jau geriau ieškokit kitos,nors ir neigiamai vaiką veiks auklių kaita.Iš patirties:draugė dirbo aukle,tai ją neigiamai veikė ne suma,kurią gaudavo(800lt. Vilniuje),bet neprognozuojamas tėvelių elgesys:dirbti per išeigines,grįžti vėliau ir t.t.Juk socialinių garantijų jokių:jei susirgsi,išeisi atostogų ar tėveliai išeis,iš ko tada gyventi,ir t.t.O man padės vaikelį prižiūrėti mama ir dvi dukterėčios.Pastarosioms mokėsiu.Namie ir noriu,ir nenoriu likti,nes jei liksiu,pradėsiu nemylėt vaiko,ir palikti gaila.Todėl su darbdaviu susitariau,kad dirbsiu pusę dienos ir gausiu beveik tiek pat,kiek gavau prieš išeidama dekretinių(nes prabėgo beveik pusantrų metų,pakilo algos,kainos,o kur dar infliacija).Juk vasara ant nosies,tai kitą pusdienį galėsiu su vaiku pramogauti,ir aš pati prasiblaškysiu.O visų pinigų juk neuždirbsi.Tad visoms mamoms linkiu rasti geriausią sprendimą. bigsmile.gif thumbup.gif tongue.gif
Papildyta:
Gal kas turi kitų pasiūlymų?Būtų įdomu sužinoti. bigsmile.gif
Atsakyti