Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis ir papildomi skysčiai

tiesa, savo mazyle maitinu ne pati ax.gif tai del to gal ir aktualesnis sis klausimas tokioms kaip as ax.gif maniske tai isgeria tikrai nemazai vandenuko (apie 50-100 ml tarp maitinimu)

na nemanau, kad vanduo gali buti labai kenksmingas... kokia jusu nuomone? blush2.gif
Atsakyti
na pvz mano lelius irgi negeria papildomai,tik pavalgo,uzsigeria ir tiek,ir taip tik piena arba arbata, sulciu gal kokiu tik 20gramu schmoll.gif , taciau jei vaikas sveikas,gerai valgo,auga taip pat,linksmas per jega nereikia kist,manau nera ko cia per daug nerimaut.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(enriga @ 2008 01 06, 13:46)
Ne,mum buvo slapimtakiu infekcija.O nevalge ir negere del temperaturos.O tas vemimas ar atpylimas del to,kad per jega bandai girdyt ar maitint,kada nenori.Nes ir dabar lygiai tas pats yra - tik pamegink kose duot tada ar tiek,kada nebenori - pradeda ziaugciot arba atvemia  doh.gif

O del buteliuku..Maniskis po to gulejimo ligoninej,dienos metu nebeimdavo kruties.Arba imdavo ir po keliu min ispjaudavo.Kadangi yra nevalgiukas,rizikuodavo likt nevalges.IR netiesa,visi patarimai,kad palaikyk alkana,pades - mum tas neveike  schmoll.gif Jis budavo alkanas,bet papulio vistiek neimdavo.Tai tik nusitraukinejimu deka issaugojau pienuka ir maitinu iki siol..Taigi dienom valgydavom is buteliuko MP,o nakti tikdavo ir papulis.
Todel tik dar karta pasitvirtina,kad nera taisykliu be isimciu,ir parodo,kad visi vaikai skirtingi..
Papildyta:
na del to tai nesutinku  schmoll.gif Jei vaikas kabejo ant papulio "online" diena nakti,tai kaip tas pienulis ir is ko gaminsis  g.gif ?IR ne visada tiesa,kad kuo dazniau kisi papa,tuo daugiau pieno bus.Pati ir ant saves zinau,ir is kitu mamu patirties..Kaip skirtingi vaikai,taip skirtingi ir mamu organizmai..


labia taiklus issireiskimas kabeti 'online' smile.gif kai jau metukai vaikui, stresas tiek itakos neturi, kad pienas dinginetu. cia kol jam keli menesiukai aktualu.
tiesiog vaikui kabant diena nakti, kai atsigert pati gali tik su vaiku ant ranku, tai naturalu, kad pienas nebespeja tiek gamintis, 'paklausa neatitinka pasiulos'.

pirmais gyvenimo menesiais uzpumpuoti pienelio gamyba yra paprasciau, jei vaikelis kabo ant papo. gal del to, kad jo poreikiai mazesni. o smarkiai karsciuojanciam metuku vaikui reikia toli grazu ne vieno litro pieno per para, tai isivaizduokit, kiek mamai reikia gerti, kad to pieno gamintusi metinukui... man rodos organizmas musu siaip ar taip nepritaikytas duoti tiek pieno per para ir del to jo niekados tiek nepasigamins.


o kas cia citavo gydytoja, kad negalima pieno serganciam vaikui - tai cia atgyvenes poziuris, ir tikrai absurdiskas, kaip serganciam vaikui liepti neduot geriausio vaisto. anksciau mamos piena sulygindavo su misinuku, ir ypac kai budavo virskinamojo trakto infencijos ir susirgimai, tiek misinuko, tiek mamos pienuko neduodavo. dabar jau seniai atsisakyta sio pasenusio poziurio.
Papildyta:
QUOTE(Irongė @ 2008 01 07, 00:01)



pukute m
oj, sorry, isiskaiciau, taip suprantu, misinukus geriat? cia jau kitas reikalas... bet kiek pamenu ju pataria neduot, kai yra virskinamojo trako bedu, kol pradeda tvarkytis, o jei tik temperatura del persalimo, geriau aisku kad gautu ir arbatyciu, bet nesu susidurusi kad kas rasytu apie misinelio zala.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irongė: 06 sausio 2008 - 23:08
QUOTE(zipzip @ 2008 01 06, 19:02)
tiesa, savo mazyle maitinu ne pati  ax.gif  tai del to gal ir aktualesnis sis klausimas tokioms kaip as  ax.gif  maniske tai isgeria tikrai nemazai vandenuko (apie 50-100 ml tarp maitinimu)

na nemanau, kad vanduo gali buti labai kenksmingas... kokia jusu nuomone? blush2.gif

dabar jau ir misinuku maitinamu kudikiu nerekomenduoja papildomai girdyti. jei misini ruosi pagal taisykles, tai skysciu vaikui nepritruks. vandenukas tik uzpildo skrandi, todel vaikelis suvalgo maziau maisto, o naudos is vandens jokios negauna.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 01 07, 11:44)
dabar jau ir misinuku maitinamu kudikiu nerekomenduoja papildomai girdyti. jei misini ruosi pagal taisykles, tai skysciu vaikui nepritruks. vandenukas tik uzpildo skrandi, todel vaikelis suvalgo maziau maisto, o naudos is vandens jokios negauna.


na as kaiptik skaiciau, kad vaikas atsigeria ir pavalgo tik su motinos pienu, o maitinant misinukais jis tik pavalgo, todel norint, kad ir atsigertu, reikia duoti vandenuko blush2.gif
o maniske suvalgo tikrai ne maziau - tiek, kiek priklauso ir kartais net daugiau tongue.gif
Atsakyti
Maniskiui irgi jau tuoj 8 menesiukai. Tai papildomus skyscius pradejau gal nuo 7 men duoti, ir tai, tie papildomi skysciai - sultytes, nes arbatu nelabai geria. Buteliuko nepripazysta - cia jam zaidimams tas papkis pakramtyti, tai geria is specialaus puoduko kur vietoj papkiuko - vaikams nuo 6 men skirtas antgaliukas
Atsakyti
QUOTE(zipzip @ 2008 01 07, 22:49)
na as kaiptik skaiciau, kad vaikas atsigeria ir pavalgo  tik su motinos pienu, o maitinant misinukais jis tik pavalgo, todel norint, kad ir atsigertu, reikia duoti vandenuko  blush2.gif 
o maniske suvalgo tikrai ne maziau - tiek, kiek priklauso ir kartais net daugiau  tongue.gif

bet misinukas juk skystis, vadinasi, su juo gauna ne tik "maisto", bet ir "gerimo". papildomai girdyti vandenuka yra tas pats, kaip ruosti gerokai "skystesni" misinuka. be to, kudikio skrandzio turis yra ribotas ir tikrai nedidelis, todel nemanau, kad reikia labai dziaugtis, kad "suvalgo daugiau negu norma". tai gali tiesiog reiksti, kad misinuka vaikelis isgeria per greitai (pvz., del per dideles zinduko skylutes) ir nuolat persivalgo.

kai skaitai informacija, visada tikrink saltini, verta atkreipti demesi ir i informacijos data, nes kudikiu maitinimo "mados" daznai keiciasi. kaip bebutu, galiausiai atsakinga lieki tu, tau tenka rinktis, kas tau atrodo teisinga, logiska ir tinkama tavo vaikui.
Atsakyti
Maniskis sulciu, arbatu nepripazista doh.gif . Misinuka ir kartais vandeni
Atsakyti
Jei vaikas nori gerti ir mielai geria,reiskias jam truksta skysciu,juk visi esam skirtingi,tad manau,kad nieko blogo nebus,jei vaikiukas dar atsigeria,juk tai vanduo,o skysciai tik valo organizma,priprates gerti,vaikas ir veliau mielai gers vandeni,o tai yra labai gerai
Atsakyti
maitinau pati, bet teko skaityti, kad mišinukais maitinamiems, kaip ir MP, papildomai iki 6 mėn. nieko nereikia. Nebent vaikas netekęs daugs skysčių - prakaituoja gausiai, viduriuoja, t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo debesija: 23 sausio 2008 - 11:39
As irgi skaiciau, kad maitinant paciai iki 6 men nerekomenduoja nieko duoti, bet mano teta med. sesele sako, kad vandenukas lb reikalingas kudikio smegenelems, tad nzn ka daryti... g.gif
Atsakyti
Mes prieš savaitę gulėjom ligoninėj tai gydytoja mums liepė būtinai gerti arbatėlės arba vandenuko 200ml. per dieną.Vanduo nei virintas nei iš krano netinka, reikia pirkti kur yra daug mineralų pvz. "Tichė".
Atsakyti