sveikos

turiu orchideja kuri man brangi, ir ne karta yra džiuginusi gražiais žiedais

bet šiuo metu tokiu man klausimu pametė kad nebežinau ką daryt ar ko nedaryt, kad jai nepakenkti

pabandysiu sudėti foto, o vėliau bandysiu paklausti, o gal jus jau matysit kokiu patarimu man reiktu

1. visa gėlė.

2. iš arčiau. pirmoji šaka (vidurinė) buvo nulūžusi bet išaugo iš šono. tačiau išaugo nužydėjo ir stovi neaugina naujų žiedų, bet ant jos auga dvi mažos šakelės. auga tai vadinas išaugo pumpuriukai ir sustojo augę
dešinėje išaugusi šaka stovi tokia nuo pavasario

užaugo iki tie ir sustojo

turi pora šakučių išaugų.
na o kairėj auga nauja šaka. stora graži bet bijau kad nebutų taip kaip su anomis užaugau ir gana nežydėsiu.

3. didžiosios šakos šakelės.

4. lapai ir išorinės šaknys labai gražios ir sveikos. kas neatrodo kad gėlė vargtų

5. na iš šaknys vazone

pradėjo lysti lauk kai užaugino ta didelę šaką ir pradėjo žydėti. tai kol žydėjo nenorėjau draskyti o ir dabar tos šakos naujos leidžiamos irgi nežinau kažkaip dabar draskyti irgi nėr noro. o gal visai nereik to daryt? gal jei auga veši kam lyst? ka jus manot?

tai va o dabar kylantys klausimai:
1 del šaknų vazone kaip jau anksčiau rašiau.
2. kitas kaip su tom šakom kurios užaugo bet sustojo augti toliau ir krauti žiedynus? gal truksta kokių medžiagų ir reiktų patręšti? nors kiek žinau jau kai žydi jokiu būdu negalima to daryti o kaip kol nežydi?
nu ir šiaip laukiu kokių nors pastebėjimų ir patarimų.
ačiū iš anksto visoms kurios padės ir pakonsultuos