QUOTE(janudi @ 2012 01 10, 14:39)
Sveikos orchideju myletojos, gal ta problema jau temoje kur ir buvo nagrineta, bet pasikartosiu.
Nusipirkau orchideja, nekreipiau demesio, kad toje vietoje, kur lenda lapai, kazkas boluoja, lyg voratinklis, lipnu. Bandziau persodinant isplauti, isvalyti, bet ziuriu vel yra...
gerai isiziurejus vis tik pamaciau,kad ten kazkoki balti pukuoti vabaliukai

gal kam taip yra buve, ar yra priemoniu man ta orchideja isgelbeti, ar jau mesti kuo greiciau lauk, kad kitu neuzkrestu
be galo myliu sias geles, gaila butu ismesti, nes nauja lapa ka tik isleido, bet jei tie vabaliukai paplistu po visas mano orchidejas, butu dar liudniau.
Labai laukiu, gal kas parasys, ka man daryti
Buvau ir aš kažkada gavusi dovanų orchidėją su miltuotaisiais skydamariais, gerai kad kai pastebejau jie buvo persimetę tik į vieną šalią buvusią gėlę. Nuo kitų augalų atskirti būtina ir bent jau man pavyko (aišku ne per trumpą laiką) mechaniniu būdu jų atsikratyti, kai tik pamatydavau vabaliuką, su dantų krapštuku užspausdavau ir išmesdavau ir galų gale neliko nė vieno..
Radau ir tokį patarimą "jei kenkėjų nedaug, užtenka pavalyt kempine ar servetėle, suvilgyta muilo tirpalu, žibalu, spiritu ar degtine.
Jei kenkėjų daug, reiktų naudot sisteminius insekticidus - Actara, aktelik, karbofosą..."