Sita dariau Kaledoms, labai paprastas, labai greitas, gaivus ir skanus. 
Pakelis zelatinos, puse stiklines cukraus, 200 gr grietines, 2 kiausiniu baltymai, 5 mandarinai, keke vynuogiu be kauliuku (vaisiai nebutinai), konservuotu vysnaiciu, kokosu drozliu (tik papuosimui), vanilinio cukraus. 
Zelatina isbrinkykite kaip nurodyta ant pakuotes. Cukru ir vanilini cukru issukite su grietine. Kiausiniu baltymus isplakite iki purumo ir sumaisykite su pasaldinta grietine.. Supilkite atvesinta zelatina, ismaisykite ir sukreskite I torto forma. Pridekite vaisiu. Pastatykite saltai, kad sustingtu. Kai sustings ir isversite I didele lekste, papuoskite kokosu drozlemis ir desertinemis vysnaitemis. Bet taip pat tinka ir labai graziai atrodo sokolado drozles arba spalvoti burbuliukai. 
Tortas Cortina darau dazniausiai vaiku baliams, ale kaip skanu suaugusiems
150 gr sausainiu, 50 gr sviesto arba geros kokybes margarine, 3 pak. Vanilinio cukraus, 1 pak. Citrinu zele, 1.8 l balto vyno arba vandens (ziurint vaikams ar tevams darot), 200 gr cukraus, 200 gr varskes arba balto surio. 4 valg. Saukstai citrinos sulciu, ½ l grietines (grietineles), 1 arbat saukst grietineles standiklio milteliu, citrinos skilteliu papuosimui. 
Sausainius sumalkite. Trupinius isminkykite su sviestu, ir 1 pak. Vanilinio cukraus. Mase dekite I tortine ir isklokite lygiu sluoksniu. 
Paruoskite citrinu zele ir jos milteliu ir vyno arba vandens. Mase atausinkite. 
Varske pertryne per sieteli, issukite su 100 gr cukraus, likusiu vaniliniu cukrumi bei citrinu sultimis. I varskes krema po truputi supilkite pradejusia stingti zele mase. 
Grietinele su likusia cukraus dalimi isplakite iki standumo. Siek tiek plaktos grietineles palikite papuosimui, kita dali sukreskite i pusiau sustingusi varskes krema. Viska gerai ismaisykite. Krema supilkite i tortine ant biskvito. 
Grietinele skirta papuosimui, isplakite su grietineles standikliu ir sukreskite i konditerini svirksta (arba maiseli nukirptu kampu) ir papuoskite torta rozytemis, citrinos skiltelemis. Bet  tinka ir sokoladiniai arba spalvoti burbuliukai, nes tortas gaunasi sviesus. 
Aprasymas ilgas, bet darymas paprastas. 
                
                                    
                
                
                
            
                Jei būtų nuotraukos, viskas būtų daug aiškiau  
                
                                    
                
                
                
             
                
                                    
                QUOTE(laurindre @ 2007 02 23, 12:23)
o kas neaišku?
                Lengviau gaminti, kai matai koks turi gautis rezultatas  
                
                                    
                
                
                
             
                
                                    
                
                Sveikutes,
esu didele zele ir jos desertu megeja, tai dziaugius cia radusi receptuku reiks isbandyt
 reiks isbandyt 
Nespejau visko perskaityti, tai nezinau ar kas nors jau pasiule "kefyrines zele" receptuka Man tai labai skanu
 Man tai labai skanu 
Zele reikia isbrinkinti, istirpdyti ir supilti i kefyra, sumaisyta su cukrumi ir aguonomis (pagal skoni, dar gal galima deti riesutu, razinu ir pan.). Zele kiekis priklauso pagal nurodymus ant pakelio pagal kefyro kieki.
Man sis sluoksnis labai tinka apatiniam sluoksniui, kai darai keliu sluoksniu zele torta (kiti sluosniai gali buti ir is pakeliu). Jis toks gaivus po visu saldziuju Tiek pripasakojau, kad net pati uzsinorejau
 Tiek pripasakojau, kad net pati uzsinorejau  vat
 vat  
                
                                    
                
                
                
            esu didele zele ir jos desertu megeja, tai dziaugius cia radusi receptuku
 reiks isbandyt
 reiks isbandyt 
Nespejau visko perskaityti, tai nezinau ar kas nors jau pasiule "kefyrines zele" receptuka
 Man tai labai skanu
 Man tai labai skanu 
Zele reikia isbrinkinti, istirpdyti ir supilti i kefyra, sumaisyta su cukrumi ir aguonomis (pagal skoni, dar gal galima deti riesutu, razinu ir pan.). Zele kiekis priklauso pagal nurodymus ant pakelio pagal kefyro kieki.
Man sis sluoksnis labai tinka apatiniam sluoksniui, kai darai keliu sluoksniu zele torta (kiti sluosniai gali buti ir is pakeliu). Jis toks gaivus po visu saldziuju
 Tiek pripasakojau, kad net pati uzsinorejau
 Tiek pripasakojau, kad net pati uzsinorejau  vat
 vat  
                
                                    
                
                Kaip gražu, pavasariu kvepia  
                
                                    
                
                
                
             
                
                                    
                QUOTE(innguta @ 2007 03 02, 21:03)
o va mano sedevrai   
 
 
 ne tik graziai, bet ir skaniai atrodo
 prasom receptuka
 prasom receptuka   
                
                    
                        
                                    
                
                Manau, receptukas paprastas - daryta iš vaisnio jogurto  ir kūbeliais pjaustytos žele
  ir kūbeliais pjaustytos žele  
                
                                    
                
                
                
             ir kūbeliais pjaustytos žele
  ir kūbeliais pjaustytos žele  
                
                                    
                QUOTE(laurindre @ 2007 03 03, 19:23)
Manau, receptukas paprastas - daryta iš vaisnio jogurto  ir kūbeliais pjaustytos žele
  ir kūbeliais pjaustytos žele 
 ir kūbeliais pjaustytos žele
  ir kūbeliais pjaustytos žele 
taip..pirmasis darytas is vysniu jogurto ir vysniu zele, cia tas uzpilas, o viduje ivairiu skoniu zele su mandarinais, pagrindas vyniotinis.
antrasis citrinine zele su persiku jogurtu, viduje ivairiu skoniu zele ir konservuoti persikai bei bananai.
man asmeniskai antrasis skanesnis, nes citrinine zele tokia gaivi labai..
 
                
                                    
                QUOTE(raselle @ 2006 07 11, 12:03)
Daznas desertas mano saldytuve,tik darau be sausainiu...Tiesiog reikia,kad zele is pekelio gerai sustengtu.Tada kubeliais dedame i grietine lengvai permaisome ir viskas,laukim kol sustengs. grietine darau taip: i ja dedu cukraus,citrinos rugsties ir vaniles ,visko pagal skoni,gerai ismaisau,ipilu zelatinos dar paragauju ar zutenka skonio tada beriu spalvota zele kubeliais, dar pasitaiko banana ipjaustyti,kuris suteikia ir gero kvapo ir skonio lengvai permaisaom ir dedam i saldytuva. O cia sonuose sausainiai kiek suprantu,nemanau,kad butina,nu bet apdelioji indo krastus jauciu pries tai ir visas stebuklas
 
                
                                    
                 
    










