Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(vilka11 @ 2012 01 11, 11:42)
Jokiais budais nereikia jokiu misiniu. Man lygiai tas pats atsitiko, tai as jau pries 2 sav. patarimu pradejau ieskoti. Taip pat tik iki 6 men. valgeme Mp , po to pradejau primaitinti.Valge nenoriai, bet dabar jau atradau keleta kosiu, kurios pradejo patikri, daug vaisiu valgo, darzoviene su mesyte ir t.t. (Siame forume gavau daug patarimu paskaitykite ankstesnius komentarus. ) Diena pieno mano lekiukas irgi nenori, tai as jam isiulau prie mieguti ir jis geria taip pagerejo pieno gamyba, o naktimis irgi valgo N kartu, tai rite atsikeliu kaip issunkta citrina, bet iki vakaro vel turime pienuko. Aisku ne tiek kiek buvo, bet... O diena geriame arbateles is ramuneliu, melisu metu ( turiu savo pridziovinusi )Pas mus irgi buvo nukrites hemoglobinas, bet siandien buvome pas gyditoja ir man jau ramiau- gelezies atsargos pakilo ir hemoglobinas irgi pakilo. 4u.gif

Ar gelezi papildomai gere Jusu mazius? Gydytoja mums rekomendavo, bet sunkiai sekasi, pradzioje isveme, dabar ziaugcioja baisiausiai, bandau i kose imaisyti, tai is viso tada koses nebevalgo. Diena stengiuosi per daug kruties nesiulyti, kad pries nakti gausiau privalgytu, gal taip neteisinga, net nebezinau...
Dar karteli perziurejau kraujo tyrima-visi pozymiai rodo, anemija-tiek Hg, tiek ertrocitu turio rodikliai, o feritina dar is venos, tai nesinori man jo badyti.
Aciu visoms patariancioms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luzere: 11 sausio 2012 - 12:44
QUOTE(luzere @ 2012 01 11, 14:36)
o feritina dar is venos, tai nesinori man jo badyti.

Yra kur iš piršto ima šiam tyrimui mirksiukas.gif (Vln. - Geromeda)
O pieno duok dieną, būtinai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 11 sausio 2012 - 13:01
QUOTE(luzere @ 2012 01 11, 13:36)
Ar gelezi papildomai gere Jusu mazius? Gydytoja mums rekomendavo, bet sunkiai sekasi, pradzioje isveme, dabar ziaugcioja baisiausiai, bandau i kose imaisyti, tai is viso tada koses nebevalgo. Diena stengiuosi per daug kruties nesiulyti, kad pries nakti gausiau privalgytu, gal taip neteisinga, net nebezinau...
Dar karteli perziurejau kraujo tyrima-visi pozymiai rodo, anemija-tiek Hg, tiek ertrocitu turio rodikliai, o feritina dar is venos, tai nesinori man jo badyti.

Jūsų atveju manau geriau kurį laiką neduoti sintetinės geležies, nes dabar tik atbaidot su ja vaiką nuo košių. Ir šiaip apie tuos geležies papildus visokių nuomonių yra, kartais jie gali padaryti meškos paslaugą. Pasidomėkit plačiau internete 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(luzere @ 2012 01 11, 12:36)

Ne mes gelezies negereme, tik stengiausi pati daugiau grikiu valgyti, kad per piena patektu, maziui kaisiojau be paliovos, nors po sauksteli, buvau atradusi grikiu kose uzpilama Humanos, kuri patiko, tai ta daviau, mesytes duodavau kasdien jautiena ir versiena, nes galviju mesa reikalinaga hemoglobinui padidinti. Kazkaip pagerejo savaime. O koks jusu hemoglobino kiekis? O pieno reikia ir diena duoti, mano tai nenorejo diena imti, tai as isigudrinau pries dienos miegelius duoti, tuomet tiko. biggrin.gif Beje del gelezies tai gyditoja buvo teisi sake neskubeti, daugiau mesytes grukiu duoti, ziuriu ir pagerejo pas mus viskas. O kaip pas jus su svoriu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilka11: 11 sausio 2012 - 14:49
QUOTE(vilka11 @ 2012 01 11, 14:47)
Ne mes gelezies negereme, tik stengiausi pati daugiau grikiu valgyti, kad per piena patektu, maziui kaisiojau be paliovos, nors po sauksteli, buvau atradusi grikiu kose uzpilama Humanos, kuri patiko, tai ta daviau, mesytes duodavau kasdien jautiena ir versiena, nes galviju mesa reikalinaga hemoglobinui padidinti. Kazkaip pagerejo savaime. O koks jusu hemoglobino kiekis? O pieno reikia ir diena duoti, mano tai nenorejo diena imti, tai as isigudrinau pries dienos miegelius duoti, tuomet tiko. biggrin.gif Beje del gelezies tai gyditoja buvo teisi sake neskubeti, daugiau mesytes grukiu duoti,  ziuriu ir pagerejo pas mus viskas. O kaip pas jus su svoriu? g.gif

Mano sunelis sveria 10,7kg 8 men, per paskutinius du menesius priaugo 400 gr. Pries tai priaugdavo gerokai daugiau, net vienu metu buvo issokes virs "normos", nes labai mego pavalgyti MP, o man patiko duoti:)
O HG 110 g/l, sumazeje nezymiai eritrocitu turio ir prisipildymo rodikliai. Grikiu nupirkau Bebe, jam patinka, nes labai saldi, tai valgys, manau. Mesytes bandau duoti jautienos ir triusienos.
Atsakyti
sveikutės, norėčiau paklausti, kaip prižiūrite pirmuosius dantukus - musiškiams pirmieji išlindo anksti - 3 men., bet kadangi žinda kas 3-4 val. tai nelabai ir pavyksta valinėti, ypač naktį, kai ir aš, ir vaikai, pusiau miegodami dalyvaujame procese smile.gif dėl ankstyvo dantų pasirodymo gydytoja nuteikė skeptiškai - anksčiau išlindo, anksčiau suges, teks valyti, bet kaip valyti ypač nakčiai jei būtent naktį vyksta nuolatinis pienelio užgėrimas?
Atsakyti
QUOTE(luzere @ 2012 01 12, 11:01)
Mano sunelis sveria 10,7kg 8 men, per paskutinius du menesius priaugo 400 gr. Pries tai priaugdavo gerokai daugiau, net vienu metu buvo issokes virs "normos", nes labai mego pavalgyti MP, o man patiko duoti:)
O HG 110 g/l, sumazeje nezymiai eritrocitu turio ir prisipildymo rodikliai. Grikiu nupirkau Bebe, jam patinka, nes labai saldi, tai valgys, manau. Mesytes bandau duoti jautienos ir triusienos.

Tai kad jums viskas gerai smile.gif Mūsų situacija buvo identiška ir net iš dviejų gydytojų gavau patvirtinimą, kad tai dar ne mažakraujystė, papildų tikrai nereikia, o svarbiausia - mamos pienelis mirksiukas.gif

QUOTE(Net @ 2012 01 12, 11:49)
sveikutės, norėčiau paklausti, kaip prižiūrite pirmuosius dantukus - musiškiams pirmieji išlindo anksti - 3 men., bet kadangi žinda kas 3-4 val. tai nelabai ir pavyksta valinėti, ypač naktį, kai ir aš, ir vaikai, pusiau miegodami dalyvaujame procese smile.gif dėl ankstyvo dantų pasirodymo gydytoja nuteikė skeptiškai - anksčiau išlindo, anksčiau suges, teks valyti, bet kaip valyti ypač nakčiai jei būtent naktį vyksta nuolatinis pienelio užgėrimas?

Gydytoja klysta mirksiukas.gif Dantų sugedimui įtakos labiausiai turi paveldėjimas ir mamos maisto medžiagų ir mineralų atsargos nėštumo metu. Na ir, žinoma, valymas, bet užtenka valyti ryte ir vakare, o išsivalius nebegalima valgyti ir gerti saldžių gėrimų. O mamos pienelis į šią grupę neįeina mirksiukas.gif Jis ne tik kad negadina dantukų, bet dar ir stiprina juos. Neseniai skaičiau apie mokslinį tyrimą, kurio metu pieniai dantukai buvo pamerkti į mamos pieną ir per ilgą laiką emaliui nieko nenutiko, o tik į tą pieną įbėrė cukraus, gana greitai ėmė rastis ėduonis. Taip kad užtenka rūpestingai išvalyti dantukus vakare ir viską, kas jūsų rankose, būsite padariusi mirksiukas.gif
Atsakyti
Net, 4u.gif
Mp dantukasms nekenkia. Genai, mityba ir priežiūra- visa tai lemia dantukų būklę.
Pastą naudok be fluoro (pvz.Weleda) ir sykį per parą- gali pažaisti mirksiukas.gif valyti reikia iki ~7metų (iki kol vaikas pradeda rašyti rašytines raides- tokie judesiai reikalingi geram išvalymui dantukų)
http://www.pradzia.o...duonis-zindymas
Papildyta:
luzere, 4u.gif
Tai kur čia mažakraujystė? blink.gif
Atsipalaiduokit 4u.gif ir neieškokit bėdų mirksiukas.gif
Atsakyti
Gerai, mazakraujyste paliksiu ramybej ax.gif
Gydysiu sloga, nes visa si naktele be miego, sunkiai prakvepuoja...
Kazin mamos pienas, esant slogai lasinamas kudikiui i nosi ar cia bobuciu ismislas?
Atsakyti
Aha, tuomet aišku. ar tada tiems kurie minta tik MP nereikia dantų valyti ar vis dėlto jau reikia ir su pasta. jeigu reikia, tada išduokite techninę paslaptį - kaip? vaikas užmiega ant krūties, jį pažadinti. išvalyti dantį/ius ir tuomet migdyti iš naujo (pas mu vėl su krūtim). kažkaip pasimetu šiam procese, nes neaiški nei pradžia, nei pabaiga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(luzere @ 2012 01 12, 13:56)
Kazin mamos pienas, esant slogai lasinamas kudikiui i nosi ar cia bobuciu ismislas?

Mp slogos negydo, bet gleivinę- pamaitina.
Plauk su juros vandeniu, siurbk su spec. siurbliuku slogą, ypač prieš miegelį ar maitinimą; pakabink supjausytytas česnako skilteles surištas merlėje ar binte prie kūdikio, sau ar jam ant kaklo. Česnakas lakus- palengvins prakvėpavimą mirksiukas.gif
Sveikit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Net @ 2012 01 12, 13:50)
Aha, tuomet aišku. ar tada tiems kurie minta tik MP nereikia dantų valyti ar vis dėlto jau reikia ir su pasta. jeigu reikia, tada išduokite techninę paslaptį - kaip? vaikas užmiega ant krūties, jį pažadinti. išvalyti dantį/ius ir tuomet migdyti iš naujo (pas mu vėl su krūtim). kažkaip pasimetu šiam procese, nes neaiški nei pradžia, nei pabaiga smile.gif

Reikia, būtinai. Su pastą galima vieną kartą per dieną, tarkim, vakare, bet pasta turi būti be fluoro. Valykit prieš migdant. Kaip ir rašiau - pienuko nuvalyti nereikia, jis dantukams nepakenks.
Atsakyti