QUOTE(Casual @ 2011 10 12, 22:02)
diuni -parashyk konkreciau kaip ka kiek su kuo?? obuoliu turiu, bet va svarainiai jau stiklainiuose visi
citrinui ar apelsinu galiu ryt nusipirkt.
bet kazkiek "detaliu" to virimo but gerai
P.S. man labai skanu troshkini moliugo viduje daryti, bet moliugas mano tokio dydzio kad i jokia orkaite netilps....
dar kazkada sveciuose valgiau konservuoto moliugo- na skanus nerealiai buvo- i salduma toks truputi, kaip kokios kriauses..... bet tikrai ne taip kaip "ale ananasai".... bet va recepto eme ir neishdave
Papildyta:
moliugu sriubike man irgi baisiai patinka

bet moliugo ojojoi kiek daug

beje , astriu pipiriuku nebenoriu

ka tik is dubens prietemoje maniau kad svoguniuka o is tikro tai habaneri susizvejojau ir i burna palydejau

iki dabar pro ausis net garas eina..... (o juk be seklu ir be pertvareliu marinavau kad labai astru nebutu.....)
konservuotas , tas toks kaip su ananasas irgi išeina su svarainiais kai darai...kažkada esu taip darius cukinijas...tiesiog viską kubeliais supjaustai , užpili cukraus sirupu ir sterilizuoji kaip kompotą bet kurį...tik pridėti reikia pilną stklainį ...
o uogienė-
7 kg nuvalyto moliūgo
2 citrinos
2 apelsinai
2 kg cukraus
prieskoniai -cinamono lazdelė , gvazdikėlis , imbieras...
aš dėjau 4 apelsinus , vietoj dviejų , o prieskonius dedam pagal skonį , aš dėjau dvi cinamono lazdeles , 2 gvazdikėlius , nes jų nelabai mėgstu , tai kad nedaug jaustųsi , ir nubrauktą šaukštelį imbiero malto džiovinto...
tada moliūgą reikia supjaustyti nedideliais kubeliais ir sluoksniai sudėti su cukrumi į puodą...jeigu iš vakaro , lai stovi pernakt , o jei iš ryto , tai reik laikyti keletą valandų , kol išsiskiria sultys ir cukrus ištirpsta ...sulčių būna tikrai daug...ir tada jau virti.virti reiia apie porą valandų ant nedidelės ugnies , kartais pamaišant...matysi , turi skystis gerokai nugaruoti ir pasidaro tokia košė...na labai nudžiovinti irgi nereikia , bet neturi būti skysta. tada dedami citrinos ir apelsinai smulkiai pjaustyti. dar reikia įtarkuoti citrinos žievelę , vienos arba abiejų irgi skonio reikalas...dar 30-40 minučių paverda ir gatava...dedi į paruoštus stiklainius ir užsuki.