Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Venta9 @ 2011 10 12, 19:15)
Ot,idomu,o kodel as negaunu,nors perku ne viena schmoll.gif  schmoll.gif


matyt turi praeiti face control'a biggrin.gif gal nelabai i darzininke panasi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 10 12, 20:06)
matyt turi praeiti face control'a biggrin.gif gal nelabai i darzininke panasi lotuliukas.gif


ne, tiesiog uzklaust reikia blush2.gif
na, pvz "o gal kokiu pigesniu, kad ir senesniu turit?" tada parodo... o po to jau ir padovanoja lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2011 10 12, 20:15)
ne, tiesiog uzklaust reikia  blush2.gif
na, pvz "o gal kokiu pigesniu, kad ir senesniu turit?" tada parodo... o po to jau ir padovanoja  lotuliukas.gif

Aisku.Nes i darzininke jau panasesniu ir nebuna.Kazkada esu pigesniu pirkus,tai neddygo ir daugiau nebenorejau,nes tas pigumas iseina dar brangiau.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2011 10 12, 20:34)
Aisku.Nes i darzininke jau panasesniu ir nebuna.Kazkada esu pigesniu pirkus,tai neddygo ir daugiau nebenorejau,nes tas pigumas iseina dar brangiau.


seklos tos kur dovanojamos buna 10 metu po galiojimo pabaigos biggrin.gif dygsta visada ilgai labai, bet sudygsta bent 50 % tai tikrai tikrai.
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2011 10 12, 20:39)
seklos tos kur dovanojamos buna 10 metu po galiojimo pabaigos biggrin.gif dygsta visada ilgai labai, bet sudygsta bent 50 % tai tikrai tikrai.

As buvau pirkus kazkokias kitas seklas,dabar nepamenu kokias.Siaip kelis metus buvau ten nesilankius ir po siu metu man vel nora ateme tie ''ne tokie''pomidorai,na,pagyvensim pamatysim.
Atsakyti
blush2.gif manęs neklausia , bet patarsiu... Casual -virk iš moliūgo uogienę...jau kaip man patiko wub.gif saviškį išviriau ir dar virsiu , nes žadėjo kaimynė dar duot vieną... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 12 spalio 2011 - 20:27
QUOTE(diuni @ 2011 10 12, 21:23)
blush2.gif manęs neklausia , bet patarsiu...  Casual -virk iš moliūgo uogienę...jau kaip man patiko wub.gif saviškį išviriau ir dar virsiu , nes žadėjo kaimynė dar duot vieną... biggrin.gif

Taip ir as patariu ta pati,as pridedu svarainiu,bet galima ir rugstesniu obuoliu arba citrinu.
Atsakyti
Moliūgų tiršsriubė su aštriais pipiriukais ir paskrudinto batono kubeliais, išmirkytais česnakų sultyse. Skanumėlis ir kaip tik šaltomis dienomis susišildyt, niam wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2011 10 12, 21:39)
Taip ir as patariu ta pati,as pridedu svarainiu,bet galima ir rugstesniu obuoliu arba citrinu.

4u.gif aš viriau su apelsinais ir citrinom...o dar jei virsiu , tai dėsiu vietoj tų svarainius thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 10 12, 21:41)
Moliūgų tiršsriubė su aštriais pipiriukais ir paskrudinto batono kubeliais, išmirkytais česnakų sultyse. Skanumėlis ir kaip tik šaltomis dienomis susišildyt, niam  wub.gif

wub.gif jaučiu kaip skanu...bet didelį moliūgą prapjovus , reik greit sunaudoti , nes prapjautas greit gan genda..
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 10 12, 21:45)
4u.gif aš viriau su apelsinais ir citrinom...o dar jei virsiu , tai dėsiu vietoj tų svarainius thumbup.gif
Papildyta:

wub.gif jaučiu kaip skanu...bet didelį moliūgą prapjovus , reik greit sunaudoti , nes prapjautas greit gan genda..



diuni -parashyk konkreciau kaip ka kiek su kuo?? obuoliu turiu, bet va svarainiai jau stiklainiuose visi ax.gif
citrinui ar apelsinu galiu ryt nusipirkt.
bet kazkiek "detaliu" to virimo but gerai ax.gif

P.S. man labai skanu troshkini moliugo viduje daryti, bet moliugas mano tokio dydzio kad i jokia orkaite netilps....

dar kazkada sveciuose valgiau konservuoto moliugo- na skanus nerealiai buvo- i salduma toks truputi, kaip kokios kriauses..... bet tikrai ne taip kaip "ale ananasai".... bet va recepto eme ir neishdave verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 10 12, 21:41)
Moliūgų tiršsriubė su aštriais pipiriukais ir paskrudinto batono kubeliais, išmirkytais česnakų sultyse. Skanumėlis ir kaip tik šaltomis dienomis susišildyt, niam  wub.gif


moliugu sriubike man irgi baisiai patinka smile.gif bet moliugo ojojoi kiek daug doh.gif beje , astriu pipiriuku nebenoriu doh.gif lotuliukas.gif ka tik is dubens prietemoje maniau kad svoguniuka o is tikro tai habaneri susizvejojau ir i burna palydejau doh.gif iki dabar pro ausis net garas eina..... (o juk be seklu ir be pertvareliu marinavau kad labai astru nebutu.....)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Casual: 12 spalio 2011 - 21:00
is moliugo daro cukatus,pagooglink tikrai rasi recepta,sako,kad labai skanus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2011 10 12, 22:02)
diuni -parashyk konkreciau kaip ka kiek su kuo?? obuoliu turiu, bet va svarainiai jau stiklainiuose visi ax.gif
citrinui ar apelsinu galiu ryt nusipirkt.
bet kazkiek "detaliu" to virimo but gerai  ax.gif

P.S. man labai skanu troshkini moliugo viduje daryti, bet moliugas mano tokio dydzio kad i jokia orkaite netilps....

dar kazkada sveciuose valgiau konservuoto moliugo- na skanus nerealiai buvo- i salduma toks truputi,  kaip kokios  kriauses..... bet tikrai ne taip kaip "ale ananasai".... bet va recepto eme ir neishdave  verysad.gif
Papildyta:
moliugu sriubike man irgi baisiai patinka smile.gif  bet moliugo ojojoi kiek daug  doh.gif  beje , astriu pipiriuku nebenoriu  doh.gif  lotuliukas.gif  ka tik is dubens prietemoje maniau kad svoguniuka o is tikro tai habaneri susizvejojau ir i burna palydejau  doh.gif  iki dabar pro ausis net garas eina.....  (o juk be seklu ir be pertvareliu marinavau kad labai astru nebutu.....)

konservuotas , tas toks kaip su ananasas irgi išeina su svarainiais kai darai...kažkada esu taip darius cukinijas...tiesiog viską kubeliais supjaustai , užpili cukraus sirupu ir sterilizuoji kaip kompotą bet kurį...tik pridėti reikia pilną stklainį ...

o uogienė-
7 kg nuvalyto moliūgo
2 citrinos
2 apelsinai
2 kg cukraus
prieskoniai -cinamono lazdelė , gvazdikėlis , imbieras...

aš dėjau 4 apelsinus , vietoj dviejų , o prieskonius dedam pagal skonį , aš dėjau dvi cinamono lazdeles , 2 gvazdikėlius , nes jų nelabai mėgstu , tai kad nedaug jaustųsi , ir nubrauktą šaukštelį imbiero malto džiovinto...

tada moliūgą reikia supjaustyti nedideliais kubeliais ir sluoksniai sudėti su cukrumi į puodą...jeigu iš vakaro , lai stovi pernakt , o jei iš ryto , tai reik laikyti keletą valandų , kol išsiskiria sultys ir cukrus ištirpsta ...sulčių būna tikrai daug...ir tada jau virti.virti reiia apie porą valandų ant nedidelės ugnies , kartais pamaišant...matysi , turi skystis gerokai nugaruoti ir pasidaro tokia košė...na labai nudžiovinti irgi nereikia , bet neturi būti skysta. tada dedami citrinos ir apelsinai smulkiai pjaustyti. dar reikia įtarkuoti citrinos žievelę , vienos arba abiejų irgi skonio reikalas...dar 30-40 minučių paverda ir gatava...dedi į paruoštus stiklainius ir užsuki. 4u.gif
Atsakyti