Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Atbėgau smile.gif
Casual ir tos, kurios prirašė man asmeniškai, nepykit, gal aš čia, viešai rašysiu, tingiu daug kartų tą patį pliurpt...
Pomidorinėj temoj jaučiuosi kaip namie, taigi čia ir rašysiu... niekur eit nenoriu... biggrin.gif vistiek pomidorų padažas įeina į sudėtį, tai bus į temą smile.gif

Iškart sakau, kad čia nereikia nei riebalų, nei aliejaus, nei rūgpienio... pica be jokių E, pasakojimo daug, o kepimui užtruksit keletą minučių smile.gif

Pica "greitukė"

Tešlai (padui): 2 šaukštai miltų, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai majonezo. Viską išmaišome mikseriu, supilame į keptuvę (aliejaus nereikia!) ir tolygiai paskirstome mentele (mano 28cm diametro keptuvei toks tešlos kiekis kaip tik). Jei keptuvė mažesnė, kiekį dalinkite perpus. Tešla turi gautis nei per skysta, nei per tiršta, na, labiau į tirštumą.

Iš karto ant tos skystos tešlos dedame: pjautytą dešrą, pomidorų padažą, pjaustytus svogūnus (galima galvutėmis arba laiškais), 2 vnt pievagrybių (ne daugiau, nes jie paskui duos picai per daug drėgmės, galit nedėt, ar apibarstyt baravykų milteliais), smulkintus čili pagal savo poreikius (arba paprikas, kas čili nemėgsta), ant viršaus apibarstome tarkuotu sūriu.
Su daržovėmis galit improvizuoti, dėti tai, kas jums skanu.

Keptuvę uždengiame, įjungiame ugnį ir kepame ant silpnos ugnies tol, kol pilnai išsilydys sūris. Viskas. Išimkite ir galite skanauti 4u.gif
Atsakyti
vuo ba blink.gif o cia tikrai ne kiausiniene gaunasi g.gif
butinai isbandysiu... 4u.gif
e...pala, o kaip ant skystos teslos pomidoru padaza uzdeti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 13 spalio 2011 - 13:39
QUOTE(Ex @ 2011 10 13, 14:25)
Atbėgau smile.gif
Casual ir tos, kurios prirašė man asmeniškai, nepykit, gal aš čia, viešai rašysiu, tingiu daug kartų tą patį pliurpt...
Pomidorinėj temoj jaučiuosi kaip namie, taigi čia ir rašysiu... niekur eit nenoriu... biggrin.gif vistiek pomidorų padažas įeina į sudėtį, tai bus į temą smile.gif

Iškart sakau, kad čia nereikia nei riebalų, nei aliejaus, nei rūgpienio... pica be jokių E, pasakojimo daug, o kepimui užtruksit keletą minučių smile.gif

  Pica "greitukė"

Tešlai (padui): 2 šaukštai miltų, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai majonezo. Viską išmaišome mikseriu, supilame į keptuvę (aliejaus nereikia!) ir tolygiai paskirstome mentele (mano 28cm diametro keptuvei toks tešlos kiekis kaip tik). Jei keptuvė mažesnė, kiekį dalinkite perpus. Tešla turi gautis nei per skysta, nei per tiršta, na, labiau į tirštumą.

Iš karto ant tos skystos tešlos dedame: pjautytą dešrą, pomidorų padažą, pjaustytus svogūnus (galima galvutėmis arba laiškais), 2 vnt pievagrybių (ne daugiau, nes jie paskui duos picai per daug drėgmės, galit nedėt, ar apibarstyt baravykų milteliais), smulkintus čili pagal savo poreikius (arba paprikas, kas čili nemėgsta), ant viršaus apibarstome tarkuotu sūriu.
Su daržovėmis galit improvizuoti, dėti tai, kas jums skanu.

Keptuvę uždengiame, įjungiame ugnį ir kepame ant silpnos ugnies tol, kol pilnai išsilydys sūris. Viskas. Išimkite ir galite skanauti 4u.gif


aciu Ex wub.gif wub.gif

jei atsiminsi kokiu dar skanumu moki -pasisakyk biggrin.gif


vaziuosiu pirkti morku ir puse moliugo turbut i sultis suspausiu ax.gif is likusio bandysiu diuni uogiene pasidaryt cool.gif

beje knygyyne varciau konservavimo knyga tai buvo receptas
Pomidoru-moliugu dzemas blink.gif blink.gif (kazkas irgi su citrusiniais)

Papildyta:
QUOTE(vobla @ 2011 10 13, 14:38)

e...pala, o kaip ant skystos teslos pomidoru padaza uzdeti g.gif


na,- kliurkt - ir viskas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2011 10 13, 14:43)

na,- kliurkt - ir viskas  biggrin.gif

tai, kad kliurkt- labai lokalu g.gif o kaip tolygiai paskirstyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2011 10 13, 14:46)
tai, kad kliurkt- labai lokalu g.gif o kaip tolygiai paskirstyt g.gif

Mergiotės, nenorėkit tą picą padaryti tobulai ir išlyginti viską kaip marškinius.... Nu jei pomidorų padažas stiklainiukuose, tai paimkit su kokia šakute ir "pataškykit" ar uždėkit tankiais "kleckiukais", jei turit plastikiniuose buteliukuose, tai "palaistykit" eilutėmis...negi jau nerasit išeities unsure.gif
Atsakyti
Šaunuolė EX, atitraukė mintis nuo sėklų rinkimosi mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Minutės pertaukėlė taip sakant mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AusrinesMama: 13 spalio 2011 - 14:15
kad būtų panaši į išlygintus marškinius užtektų kelias minutes vieną tešlą pakept - susidarytų plutelė, o tuomet jau ir padažas pomidorų tolygiai pasiskirstys.

Darže pridygę balkoninukų, nors imk ir namo neškis lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 13 spalio 2011 - 14:16
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 10 13, 15:15)
kad būtų panaši į išlygintus marškinius užtektų kelias minutes vieną tešlą pakept - susidarytų plutelė, o tuomet jau ir padažas pomidorų tolygiai pasiskirstys.

Logiška, bet realiai taip nesigauna - po to padas (jo sudėtis ne visai įprasta, kaip kitoms picoms) pernelyg apsvyla kol sūris išsilydo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 13 spalio 2011 - 14:35
QUOTE(AusrinesMama @ 2011 10 13, 15:14)
Minutės pertaukėlė taip sakant  mirksiukas.gif

Aha, pietūs biggrin.gif ..ir visai pikantiški.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 10 13, 15:19)
Logiška, bet realiai taip nesigauna - po to padas (jo sudėtis ne visai įprasta, kaip kitoms picoms) pernelyg apsvyla kol sūris išsilydo...


tai tokiu atveju, gal reiktu laselio aliejaus?
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 10 13, 16:15)
tai tokiu atveju, gal reiktu laselio aliejaus?

Sviestas sviestuotas... Taigi majonezas pakankamai riebus, kuriems galams dar aliejus... smile.gif
Žodžiu, parašiau geriausią variantą, o jums leidžiu improvizuoti... smile.gif
Atsakyti
ax.gif wou...kokia ji naujoviška...greičiausiu laiku reiks išbandyt thumbup.gif ačiū thumbup.gif
o tai čia gal keptuvei tipo Zepter ar galima ir paprastoj ax.gif ar tefloninėj...ar kokioj... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 13 spalio 2011 - 15:30