QUOTE(AUSRONE @ 2011 10 13, 16:29)
nu įtariau bites
Gaudvile, parašyk tos moliūgų tirštriubės receptą su tais traškučiais, mirkytais česnake

turiu du didžiausius moliūgus, tai jau reikėtų kažką su jais naudingo pagamint.
oi, na
bitės tai labai paprastos - nekonservuoju pomidorų ir suvalgom nedaug. Pomidorai labai ramiai prinoksta ant krūmų ir kai jau atsiranda grėsmė nukristi, tik tada nuskinu. Tikiuosi ateity prireiks ir
blakstienos padažo, ir
Ex uogienės, ir cielų želatine. Bet tas artimiausiam 5metį negresia. A, tiesa, džiovinti prie raudono vyno labai jau masina.
Tik nesibarti prašyčiau, aš kaip gurmanė, po čiut čiut, bet labai labai mėgaudamasi ir iš lėto pomidorą čiaumoju
Moliūgų tiršsriubė
Reikia turėti:
4-5 kumščio dydžio bulvių,
2 normalaus dydžio morkų,
moliūgo minkštimo ~0,5-,07kg,
2 raudonos paprikos,
1 macnus pipiras,
~0,5ltr sultinio,
Batono riekelių,
3-4 česnako skiltelių.
Bulves ir morkas nuskutam, supjaustom kubeliais ir užpilam sultiniu tik tiek, kad semtų. Po 15min sudedam moliūgo gabalėlius ir dar paverdam ant silpnos ugnies ~10min. Jei trūksta sultinio, supilam tiek, kad semtų daržoves. Prieš pabaigą sudedam susmulkintus paprikas ir pipirą, įdedam pagal skonį smulkinto čiobrelio, raudonėlio, išjungiam ugnį ir uždengus dangtį leidžiam subręsti.
Kol sriuba brandinasi ant įkaitintos keptuvės apskrudinam kvadračiukais pjaustytas batono riekeles. Kai jau batono kubeliai būna aukso spalvos, susidedam į metalinį indą išmaišom su smulkintu česnaku (išspaudžiu specialiu spaustuku).
Sriubą sutrinam blenderiu, išpilstom į lėkštes ir pabarstom ant viršaus skrudintu batonu. Skanaus
Dar galiu pasiūlyti labai skanią vegetarišką
Pupelių-pomidorų sriubą:
Pupeles pasiruošiam kaip kuri mokam. Taigi į puodą dedam išvirtas pupeles, kvadratėliais pjaustytas bulves, smulkintas morkas ir paverdam, kol suminkštės. Tuomet sudedam kelias smulkintas raudonas/geltonas paprikas uždengiam dangtį, paverdam dar 10min ( silpna ugnis turi būt).
Per tą laiką pasiruošiam 3-4 kumščio dydžio gerai prinokusius pomidorus, nulupam odeles, kiek įmanoma pašalinam sėklas - minkštimą supjaustom kubeliais, sumaišom su keliomis smulkintomis česnako skiltelėmis, čiliuką ir viską išmaišom su šiek tiek druskos ir džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis ( raudonėlis +čiobrelis arba bazilikas). Suverčiam visą šią masę į sriubą, pramaišom, uždengiam dangtį ir leidžiam subręsti.
Tuo tarpu galima pasipjaustyti svogūno laiškų, pasiruošti grietinę
Sriubai brandintis užtenka 7-10min, išpilstom į lėkštes ir ant viršaus pasibarstom svogūno laiškais. Jei pirmas šaukštas pasirodė per aštrus, galima įsidėti grietinės.
Na, ir pastaba. Jei kuri nėra pratusi prie vegetariškos sriubos, tuomet galima iš anksto pasiruošt sultinį ir į jį pačioje pradžioje suberti virtas pupeles, bulves, morkas ir t.t.
Skanaus