Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(diuni @ 2011 10 14, 17:44)
ax.gif aha , rašo , kad skonis vidutiniškas...

Ant pakelio visada stengiasi subtiliau išsireikšt, nedrįs parašyt "neskanūs"....
Be to manau, jei džiovinimui, tai visiškai nereikšminga, skanūs jie ar ne, svarbu, kad išdžiovint kokybiškai gautųsi. Būtent tam veislė ir skirta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita1960 @ 2011 10 13, 20:08)

O cia paskutinis mano derlius, siandien viska nuskyniau is siltnamiu ,oi apsimelavau dar liko papriku pradejusiu raust ir dar zaliu ,jos nelabai bijo salnu

user posted image


Kokie lobiai! Pasirodo,Lolitos ne seklu reikejo prasyti,bet pomidoru. biggrin.gif
Atsakyti
ax.gif ir dar gan didelė duomenų bazė
http://t.tatianastom...d-catalog/html/
pavadinimais pagal abėcėlę , ... o kažkokie Lergenda tarasenko kaip juokingai atrodo su ilgais snapeliais...dar tokių nėr aš net mačius biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 15 spalio 2011 - 13:05
QUOTE(diuni @ 2011 10 15, 13:55)
ax.gif ir dar gan didelė duomenų bazė

Ot šita bazė man pakankamai simpatiška... smile.gif doh.gif kol kas nieko nenoriu, bet susiviliojau rimčiau apžiūrėt...

Jau apžiūrėjau... kad dalį tokių veislių galima gaut pas Loretą, dalį - Sėklelės pardėj, dar vieną dalį Kalvarijų turguj, o dėl paskutinės dalies tiesiog gal neverta terliotis... g.gif

Mergičkos, jūs niekur nerasit geresnės duomenų bazės kaip pas Lolitą... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 15 spalio 2011 - 13:57
Diuni, tu esi vilnietė, tai pavasarį nueik į Kalvarijų turgų, ir sėklų žvalgybon eik ne pas tą dieduką, o šalia jo rusiškomis sėklomis (ir ne tik) prekiauja tokia moteris. Asortimentas pas ją tikrai neblogas, gal kas sudomins.. smile.gif
Atsakyti
Atsiprašau,kad ne visai į temą. blush2.gif Kas darėte pomidorus žalius su medumi,pomidorus kartu pavirti ,ar tik marinatą??? g.gif Neištežta pomidorai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2011 10 15, 16:52)
Atsiprašau,kad ne visai į temą. blush2.gif Kas darėte pomidorus žalius su medumi,pomidorus kartu pavirti ,ar tik marinatą??? g.gif Neištežta pomidorai? g.gif

ax.gif su medumi...jau būsiu pražiopsojus šį receptą...prašom plačiau, nes paprika su medumi nepaprasto skonio.Tai gal ir pomidorai labai skanūs su medumi ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2011 10 15, 15:14)
Diuni, tu esi vilnietė, tai pavasarį nueik į Kalvarijų turgų, ir sėklų žvalgybon eik ne pas tą dieduką, o šalia jo rusiškomis sėklomis (ir ne tik) prekiauja tokia moteris. Asortimentas pas ją tikrai neblogas, gal kas sudomins.. smile.gif


Pernai pas mus turgelyje moteriškė atvažiuodavo su sėklomis rusiškomis...bet dar nebuvau įkliuvus į šitą maniją lotuliukas.gif o šiemet būtinai apžiūrėsiu , ir į Kalvarijų nuvažiuosiu...tiesiog iš smalsumo, nes dar gi išauginti reik ne tik sėklų prisipirkti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 15 spalio 2011 - 16:31
QUOTE(diuni @ 2011 10 15, 17:21)
ax.gif su medumi...jau būsiu pražiopsojus šį receptą...prašom plačiau, nes paprika su medumi nepaprasto skonio.Tai gal ir pomidorai labai skanūs su medumi ax.gif


Prie konservavimo skyriaus,pomidorai,berods 16 puslapis,Ulės receptas. 4u.gif
Atsakyti
Moliūgo (galima cukinijų) CUKATOS
Reikės stambiais kubais pjaustytų moliūgų (aš prisipjaustau beveik pilną 10 litrų kibirą maždaug 2x3), apie 1,5 - 2 kg cukraus, 2-3 šaukštų citrinų rūgšties arba citrinų sultys), pagal skonį prieskonių (gali būti vanilinis cukrus, apelsinų ar citrinų žievelės).
Stambiai pjaustyti reikia, nes džiūdami saldainiai susitraukia. Užpilti cukrumi ir viską palikti 12-18 val (iki paros), kad prisidarytų sulčių. Susidariusias sultis nupilti ir užvirinti kartu su citrinos rūgštele ar citrinos sultimis. Jei sirupas nepakankamai saldus, įpilkit dar cukraus . Citrinos rūgštelę taip pat dėti ragaujant, kad neprarūgštinti. Šitą sirupą užvirti ir verdantį vėl užpilti ant moliūgų, laikyti dar apie 12 val. (aš palaikau per naktį). Tada viską versti į puodą, dėti ar vanilės, ar apelsinų žievelių, ar citrinų žievelių ir viską virti, kol moliūgas suminkštėja bet neištęžta. Nukošti, gerai nuvarvinti ir moliūgo gabaliukus paskleidus skardoje (galima ant sviestinio pop) džiovinti orkaitėje ( gabaliukas prie gabaliuko vienu sluoksniu) O į sirupą įberti porą- tris saujas aviečių ir pavirti, supilti į stiklainius ir uždaryti. Turėsit žiemai natūralaus savo sirupo gaivai . Pagamintus išdžiovintus saldainiukus apvolioju cukruj, tada jie nebelimpa ir baigia džiūti natūraliai (aš dedu ant radijatoriaus pabaigai).
gal apie 3-4valandas orkaitėj džiovinu apie 100 C pradarytom durelėm, kad drėgmė išgaruotų. Žiūriu, kad jau galiu nuo skardos nukrapštyt, tada ir imu-metu į cukrų ir ant sviestinio popieriaus dar paskleidusi džiovinu.

kazkuri prase,tai idedu,receptas is kitos temos,isbandytas,cukatai labai labai skanus
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2011 10 15, 17:35)
Prie konservavimo skyriaus,pomidorai,berods 16 puslapis,Ulės receptas. 4u.gif

4u.gif Ačiū , radau...žinot , aš dariau žalius pomidorus su svogūnais irgi ten su viskuom kaitinau...neištęžo , nes pomidorai buvo kieti ir visai žali...tai gal ir čia neištęš...
Papildyta:
4u.gif šaunūs saldainiai...nebendžiau , bet kitąmet darysiu...tik nežinojau , kur tą sirupą galima sunaudoti ...o čia pasiūlyta išeitis thumbup.gif
Atsakyti
sveikos,palatos draugės 4u.gif kaip sulaukti pavasario,kol dar tokių ir tokių pomidorų sėklų neprireikė g.gif pažiūrėkit ką radau internete biggrin.gif čia žmogus turbūt jau nepagydomas ligonis rolleyes.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 10 13, 17:43)
Moliūgų tiršsriubė

Ačiū už receptą 4u.gif dariau savaitgalį, patiko žiauriai rolleyes.gif dar šiandien į darbą atsitempaiu su visais skrebučiais biggrin.gif

QUOTE(saintlina @ 2011 10 13, 20:30)
Virginia Sweet ir aš auginau dvejus metus iš eilės - man jie patinka  wub.gif  Tik kad galėtų būti daugiau jų.. Aišku, per tingėjimą sėklų nepasilikau  rolleyes.gif

o kur sėklų gauni?

QUOTE(diuni @ 2011 10 13, 20:31)
Bet tai jie gal ir konservavimui gerai kai tokie sausi ... g.gif  ax.gif

Manau, kad jie labiau džiovinimui tinkami ir dėl to sausumo greičiau gali džiūti mirksiukas.gif

QUOTE(blakstiena5 @ 2011 10 13, 22:23)
anuskos neauginau,o white cherry turiu tongue.gif  ax.gif

nu va, o kaip tavo atsiliepimai apie juos? verta auginti?

QUOTE(Alekto @ 2011 10 14, 10:36)
Aš Anna Russian auginau.Daugiau neauginsiu blush2.gif

sakau, kad kažkas neigiamai apie ją rašė...nu tai kaip ir viena iš būtinai reikalingų atkrito smile.gif

QUOTE(2jolitka @ 2011 10 15, 17:36)
Moliūgo (galima cukinijų) CUKATOS

Vau, va čia tai tikras vaikų džiaugsmas bigsmile.gif Ačiū už receptą 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti