Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Na atnešu savo voro gijas.

user posted image

user posted image

Atsakyti
Laba diena

kadangi fototechnikos tema uzdaryta tai paklausiu cia, noriu fotografuoti makro megejiskai, turiu teleobjektyva, bet labai jau is didelio atstumo fokusuoja. Uzdejus konverterius, makro ziedus, adapterius, konverterius - kas keiciasi? sokusavimo nuotolis? ir kuo jie skiriasi? Buciau labai dekinga jei kas nors trumpai esme parasytu 4u.gif
Atsakyti
Kalediniai mainai:
Ievukis
Zirze
Žydraakė
Maggie
Ka
Atsakyti

Kalediniai mainai:
Ievukis
Zirze
Žydraakė
Maggie
Ka
sayonara
Atsakyti
Labai didelis dekui uz komentarus! Visu necituosiu, bet dekutis visom, pasisakiusioms 4u.gif Esu patenkinta sulaukusi teigiamu atsiliepimu, reiskiasi po truputi judu pirmyn(gal) arba, teisiog pataikiau lotuliukas.gif Malonu,kad ir kitosm patinka, nes as galiu kartais buti ir neobjektyvi, vis tik tai mano mazoji madam g.gif
[quote=Akasha,2011 10 04, 11:35]
Prisiprasei Siaip is tiesu pirmoji labai labai, kompoziciskai ir paskutines dvi super... antroje man mergaite per daug i sona nustumta ir tas nueinantis kelias i kita puse, kazkaip keistai ziurisi.... Nuotraukoje su vyru, tai keistai pasukta ir man truputi galva krypsta, nelabai malonu ziuret....
Spalvytes labai grazios ir visumoje super ziurisi... Speju labe skanavai, nes baisiai uzsarpinta, del to juostos grozio nebelieka, o tai jau nera gerai. Del paciu spalvu tai is karto klausimas iskyla kokia juosta? ar nebus tai kazkiek laboratorijos apdirbimas? O gal su ektaru fotkinta?
[/quote]

Aciu, Akasha, kad nepagailejai laiko ir pakomentavai taip issamiai 4u.gif Sakai uzsaarpinta?!Taip, skanavau parduotuveje, joks ten ne labas..eiline parduotuve, kaip IKI Lietuvoje...tik turi savo nuotrauku skyreli, tai zinai, nei ten labai kas stengiasi kazka koreguoti, nei ten kam labai ir rupi...kazkada puse juosteles negrazino, turbut suplese,nes keli nuskanuoti kadrai buvo perplesti, bet negatyvu nebuvo...tai, ne neabejoju,kad tu lmano trukstamu kadru,tiesiog neliko sveiku.Tai buvo mano pirmasis skanavimas ten, ir nepatikrinau prie jus is karto, tai buvo mano klaida...na, zodziu...o ka bandziau namuose skanuoti, tai is vis...net nebandau daugiau, nes, kaip jau minejau, nera nei splavu, nei ryskumo, kazkoks vientisas bliuras doh.gif Tai jei remciausi savo turimu skaneriu, tai neimciau juostos i rankas ne per simta km.manydama, kad nei spalvu neturi, nei fokuso nera...bet, panasu, kad yra kiek kitaip,tai va...reikia pasiandyti su geresniu skaneriu, ale brangu..norisi isitikinti,kad tikrai viskas bus gerai pries perkant ir mokant tokius pinigelius.
Del spalvu, tai cia Ektar mirksiukas.gif Gerai, kad dvi is karto nusipirkusi buvau..nes gi viena anasyki ismete MB, o va sita suejo ax.gif

[/quote=Maggie,2011 10 04, 12:04]
saunuole.
su heliosu ane?
as turiu itarima (o gal cia pasiteisinimas nevykelishkas), kad mano helios blogas kiek bebandyciau, su fonu jis taip grazhiai nesuzaidzia. kazhkas ne taip. o bandymu tikrai buvo nemazhai, negali buti, kad nei vienos foto normaliai nepadare.
Kaip man patiko foto "cat", Yvettes ideta pirmoji nuoroda. nereali.
[/quote]
Su heliosu, kazkoks stovi ant senuko rusisko uosvio Zenito, tai ir pyskinu su juo..is tiesu, tai nei as zavejausi tais heliosais, nei ka..galva sukdavosi paziurejus i jusu nuotraukas ir tiek...ir net nesistengiau per daug isgauti to spec sukimosi efekto...na, tiesiog ieskojau rudenisko, margesnio fono ir tiek....kai kurias susuke daugiau, kai kurias maziau...pati nezinau kas tai itakoja...Bet gal tikrai kas negerai su tavuoju Heliosu g.gif jei spec daug bandei,stengeisi isgauti ta efekta, tai turetu kazkas iseiti g.gif
I Kaledinius mainus visai noreciau,pernai nesiryzau...tai gal siemet pasibandyti..dar pagalvosiu biggrin.gif

Zydraak, antra nuotraulyte kokia grazi...Patinka kampas, astrumas, pasikartojantis voratinklis antrame plane thumbup.gif well done!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pandre: 04 spalio 2011 - 12:12
QUOTE(Žydraakė @ 2011 10 04, 12:53)

as pazaisciau dar su spalvom ir leveliais wink.gif manau, galima butu isgauti grazesni marguma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 04, 12:16)
as pazaisciau dar su spalvom ir leveliais wink.gif manau, galima butu isgauti grazesni marguma smile.gif

ir su šviesa..smile.gif
Atsakyti
Kalediniai mainai:
Ievukis
Zirze
Žydraakė
Maggie
Ka
sayonara
o la la la
bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Žydraakė @ 2011 10 04, 13:53)

Graziai voratinkliai matyti abejose, bet antra man kiek labiau patinka isivelusiais saules spinduliais gijose ir atsikartojimu antro voratinklio fone. Sutikciau su brumbrumai, kad dar galima pagerinti nuotraukas PS mirksiukas.gif
Atsakyti
Kalediniai mainai:
Ievukis
Zirze
Žydraakė
Maggie
Ka
sayonara
o la la la
Tiga
Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2011 10 04, 13:11)
Zydraak, antra nuotraulyte kokia grazi...Patinka kampas, astrumas, pasikartojantis voratinklis antrame plane thumbup.gif well done![/b][/color]

Tu rimtai? Šis kadras rankiniu fokusuota. jeigu žiūrėti originalą, nu nėrto mano norimo ryškumo pirmam voratinklyje doh.gif Norėčiau, kad išdidinus matytųsi ryškus rasos lašiukai... blush2.gif O kai užmačiau aš tuos du voratinklius, kaip apsidžiaugiau, nes iš karto gimė tokia mintis fotkinimui. Bet manau galėjau viską geriau išnaudoti. Ta prasme reikėjo neštis kokį dekį, gultis gal net iš žemiau, o baisiai šlapia buvo nuo rasos ir šalnos. Aišku vorai irgi nepadeda, surezga savo gijas negražiausioje pievos vietoje doh.gif
Čia va kitas kadras su tais dviems voratinkiais.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2011 10 04, 12:53)

man grazu rolleyes.gif as kai badnziau su voratinksliais tai irgi rankytem fokusavau,, ko pasekoje fokuse foto mazuma.. smile.gif

labai pernai pavydejau kalediniu mainu, bet nedrisau.. bandom:

Kalediniai mainai:
Ievukis
Zirze
Žydraakė
Maggie
Ka
sayonara
o la la la
Tiga
Cheles
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cheles: 04 spalio 2011 - 12:34
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 04, 13:16)

QUOTE(sayonara @ 2011 10 04, 13:18)
ir su šviesa..smile.gif

QUOTE(o la la la @ 2011 10 04, 13:25)
Graziai voratinkliai matyti abejose, bet antra man kiek labiau patinka isivelusiais saules spinduliais gijose ir atsikartojimu antro voratinklio fone. Sutikciau su brumbrumai, kad dar galima pagerinti nuotraukas PS mirksiukas.gif

Jeigu ši tema leidžia, gal galima konkrečių patarimų? ax.gif
Aš čia dėjau kontrasto, čiut šviesinau ir berods saturation per padalą padidinau, raw tvarkyta.
Atsakyti