Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 13

QUOTE(vandenex81 @ 2011 10 19, 11:53)
Pamatai yra, smėlis jau supiltas į daugiau nei pusę namo. Statytis toliau šiemet nebeišeis, tai paliksime kitiems metams...

Tai paliksite rastus be stogo?? Nzn ar tai gera ideja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bazzz @ 2011 10 19, 08:39)
jau labai daug kartu rase visi, kliedesiai apie susalimus. ir teisingai pastebeta - tu , kurie nei gyvena, nei ka nors nusimano apie rastinius namus. Aisku, pas dauguma cia 20 cm rastai. bet jei normaliai apkamsyti - tai ir nesalta.

O man kita savaite langai atvaziuoja !!! viskas. kelsimes irenginet vidaus ziemai. Prasides vargelis - kokios plyteles, kokios grindys, kokie baldeliai. Nu, bet as cia jau pasiilsesiu, nes cia moteriske tegu padaro savo indeli i stoikes biggrin.gif O pirti jau paleisim pagal paskirti jau lapkriti, nes meistram liepa iki gruodzio ten viska irengt jau ir vidu.

Tai tada gerai, paliekam nešiltinta ir pirma bandysim pagyvent tada matysim kas ir kaip ax.gif Apsišiltint manau betkada spėsim.
Kokie malonūs jūsų rūpesčiai dabar, aš laukiu to etapo kai reiks plyteles rinktis, grindis, užuolaidas thumbup.gif Šiandien kaip tik apžiūrinėjau jau pardėj plyteles kokių norėčiau ax.gif

Na kaip mane subalamutino vienas žmogelis. Aišku gyvena ne rastinuke, bet kalbėjom apie šildymą šiandien. Tipo pasidarė modernią šildymo sistemą su grindiniu šildymu, kolektoriais ir t.t. Po kelių metų sakė tiek viskas užpypt kad perdarinėjo visą sistemą doh.gif Ištisai reikėjo kur KKK, didelės kuro sąnaudos. Sakė panaikino grindinį šildymą, paliko tik radiatorius, namas 1 aukšto, tai nedėjo varikliukų, jokių . Sakė net sunku patikėt buvo ant kike sumažėjo kuro sąnaudos, užtenka nedaug pakur ir namie karšta. Tai sakė nedaryt klaidos ir nedaryt grindinio šildymo. Vieno aukšto name sakė bus pirtis jeigu dėt tik radiatorius ir jokio grindinio šildymo. Sako net sunku patikėt bet šitoks akivaizdus pokytis dabar. Tipo grindiniam šildymui įšildyt ir palaikyt reikia daug energijos, o vien radoatoriams pašildyt eina ne tiek daug vandens sistemoje ir viskas greit įšyla ir turint gerą katilą sakė rojus ne gyvenimas. tai visai subalamutino dabar, išpeikė grindinius šildymus, oj daug man pripasakojo. Tai dabar išvis sujaukė smegenis taip kad nebežinau nė ką ir galvot doh.gif Sakė taip, 3-5 metus būna viskas gerai, bet po to prasideda bėdos, zonų nešilimai, reikalingi prapūtimai dar ten visokių nesamonių tipo prasideda. Oj oj žinok žmogau ką daryt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetė @ 2011 10 19, 21:07)

Na kaip mane subalamutino vienas žmogelis. Aišku gyvena ne rastinuke, bet kalbėjom apie šildymą šiandien. Tipo pasidarė modernią šildymo sistemą su grindiniu šildymu, kolektoriais ir t.t. Po kelių metų sakė tiek viskas užpypt kad perdarinėjo visą sistemą  doh.gif Ištisai reikėjo kur KKK, didelės kuro sąnaudos. Sakė panaikino grindinį šildymą, paliko tik radiatorius...

nu briedus tas žmogelis sakė. pas mane pavyzdys yra ir galiu lygint, o jei nori, galiu žiemą akivaizdžiai parodyt... Namie visur, išskyrus darbo kambarį, grindinis šildymas, o darbo kambary - radiatorius. Na taip, prišyla sąlyginai greičiau kambariukas, bet dėl to, jog jis mažiukas (9m2) ir radiatorius aliuminis, bet jei pabaigia kūrentis KKK, tai jis greičiausiai ir pradeda vėsti... Prisimink dar tai, kad rąstinis namas, tai ne namas-termosas su belenkiek polistirolo ant sienų ir pan. Taip, akd galiu parekomenduot tik grindinį šildymą... Tiesa, jei grindinį šildymą dės kreivarankiai, kuriems rankos auga iš ten, kur žmonės triusikus nešioja, tai nepadės jokia šildymo sistema, o jei dės normalus žmogus, kuris bent kiek raukia santechniką ar bent elementariai nesusipykęs su fizika, tai gyvensi ir vargo nematysi. Pas mane pvz. KKK kūrenasi pilna pakura apie pusantros paros, na, tiek laiko aš į katilinę neinu žiemą. Tiesa, katilas stropuvos (tipo žvakė), tai kai kurie žmonės gali atbaidyti ir prikalbėti beleko, bet... nu tai va, pvz. pernai per visą žiemą tesudeginau 10m3 malkų. namie mažiau +24 neturėjau, grindys pastoviai šiltos (nors ir katilas nebesikūrena, radiatoriai atvėsę). Pagrindas, kas sunkiausia su grindiniu, tai yra įšildyti betoną, kuris labai daug šilumos paima pradžioj, bet vėliau, kai įšyla - miela malonu wink.gif Tas pažįstamas turbūt turėjo paprastą KKK, tai kačiagarindavo kol įšyla grindys ( tuo metu radiatoriai jau karšti, o grindys šaltos), o kai grindys įšyla, baigia kūrent. Taip tampydamas grindinį šildymą nuteikinėja ir kitus... Žinai, kaip sakoma, ar mašina kalta, ar tarpinė tarp vairo ir sėdynės? biggrin.gif taip, kad išsakiau savo nuomonę, o tamstai rinktis... wink.gif
p.s. tikrai nežadu atsisakyti grindinio, o ir atsisakęs tik pasigailėčiau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2011 10 19, 22:37)
nu briedus tas žmogelis sakė. pas mane pavyzdys yra ir galiu lygint, o jei nori, galiu žiemą akivaizdžiai parodyt... Namie visur, išskyrus darbo kambarį, grindinis šildymas, o darbo kambary - radiatorius. Na taip, prišyla sąlyginai greičiau kambariukas, bet dėl to, jog jis mažiukas (9m2) ir radiatorius aliuminis, bet jei pabaigia kūrentis KKK, tai jis greičiausiai ir pradeda vėsti... Prisimink dar tai, kad rąstinis namas, tai ne namas-termosas su belenkiek polistirolo ant sienų ir pan. Taip, akd galiu parekomenduot tik grindinį šildymą... Tiesa, jei grindinį šildymą dės kreivarankiai, kuriems rankos auga iš ten, kur žmonės triusikus nešioja, tai nepadės jokia šildymo sistema, o jei dės normalus žmogus, kuris bent kiek raukia santechniką ar bent elementariai nesusipykęs su fizika, tai gyvensi ir vargo nematysi. Pas mane pvz. KKK kūrenasi pilna pakura apie pusantros paros, na, tiek laiko aš į katilinę neinu žiemą. Tiesa, katilas stropuvos (tipo žvakė), tai kai kurie žmonės gali atbaidyti ir prikalbėti beleko, bet... nu tai va, pvz. pernai per visą žiemą tesudeginau 10m3 malkų. namie mažiau +24 neturėjau, grindys pastoviai šiltos (nors ir katilas nebesikūrena, radiatoriai atvėsę). Pagrindas, kas sunkiausia su grindiniu, tai yra įšildyti betoną, kuris labai daug šilumos paima pradžioj, bet vėliau, kai įšyla - miela malonu wink.gif Tas pažįstamas turbūt turėjo paprastą KKK, tai kačiagarindavo kol įšyla grindys ( tuo metu radiatoriai jau karšti, o grindys šaltos), o kai grindys įšyla, baigia kūrent. Taip tampydamas grindinį šildymą nuteikinėja ir kitus... Žinai, kaip sakoma, ar mašina kalta, ar tarpinė tarp vairo ir sėdynės? biggrin.gif taip, kad išsakiau savo nuomonę, o tamstai rinktis... wink.gif
p.s. tikrai nežadu atsisakyti grindinio, o ir atsisakęs tik pasigailėčiau wink.gif

Super atsakymas, nuteikia optimistiškai thumbup.gif Apie Stropuva nemažai gero girdėjau thumbup.gif Tik va mums reikalinga akumulecinė, o Stropuva su ja nelabai suderinama, na nieko, tiks ir kitas katilas, svarbu dabar apsispręst apie šildymo sistemą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2011 10 19, 15:07)
Tai paliksite rastus be stogo?? Nzn ar tai gera ideja  g.gif

Nėra pas mus rastų smile.gif tik pamatai, nebespėjome šiais metais kelti namo unsure.gif
Atsakyti
Na va jau galima sakyt išsirinkom KKK. Tikiuosi kad prie to pasirinkimo ir liksim. Daugiausiai gerų atsiliepimų girdėjom, jokių blogų nepasitaikė dar (aišku stebuklų nedaro, bet to ir nesitikim gi). Taigi kogero imsim VIADRUS katilą. Puikiai tinka su akumulecine talpa, taip pat ir saulės kolektoriai be problemų jungsis. Špižinis, tai jau iškart aišku kad turėtų ilgaimžiškiau laikyti, tinka viskas kas dega, irgi privalumas šioks toks ax.gif Na kai jau turėsim daugiau pamatysim pliusų ar minusų, dabar tik kalbų lygyje viskas. Na bet tėvai jį naudoja jau 4 metus ir labai patenkinti, dar trijų šeimų nuomonė irgi gera, na gal ir normalus bus. Taigi va viena bėda nukrito nuo pečių. Kita bėda, kaip sukišt viską į mažą katilinę, va čia bus klausimas. O dar reiks kažkaip būtinai izoliuot rastus katilinėj, kitaip poriešgaizrinei nepriduosim, tai dar jeigu suksim priešgaisrinį gipsą išvis neliks tos katilinės doh.gif

Tiesa, šiandien pasižvalgiau prie vieno atsitiktinai aptikto pastatyto rastinuko. Nedidukas, apvalių rastų, bet nudažytas tokia gan ryškia raudonmedžio bet daugiau į burokėlio spalvą, gan tamsi ir sodri, langai nedidukai labai, namas gan žemas, tai toks jausmas kad viduj ten labai tamsu bus ir toks gan niūrus namukas pasirodė ax.gif Taip drąsiai nesugalvočiau nudažyt, įdomu koks interjeras bus viduj, net netusiu supratimo, gal visai ir gražiai žmonės susidėlios viską. Bet kam daryt tokius mažus langiukus tai nesuprantu. Vienas išvis gal 50cm pločio tik, kiti irgi nedaugiau 1m pločio. Aš jau dėl savo namao dėjuoju kad tamsu viduj bus, bet pasirodo pas kitus dar tamsiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetė @ 2011 10 20, 22:45)
Tiesa, šiandien pasižvalgiau prie vieno atsitiktinai aptikto pastatyto rastinuko. Nedidukas, apvalių rastų, bet nudažytas tokia gan ryškia raudonmedžio bet daugiau į burokėlio spalvą, gan tamsi ir sodri, langai nedidukai labai, namas gan žemas, tai toks jausmas kad viduj ten labai tamsu bus ir toks gan niūrus namukas pasirodė  ax.gif Taip drąsiai nesugalvočiau nudažyt, įdomu koks interjeras bus viduj, net netusiu supratimo, gal visai ir gražiai žmonės susidėlios viską. Bet kam daryt tokius mažus langiukus tai nesuprantu. Vienas išvis gal 50cm pločio tik, kiti irgi nedaugiau 1m pločio. Aš jau dėl savo namao dėjuoju kad tamsu viduj bus, bet pasirodo pas kitus dar tamsiau  ax.gif

apie KKK nieko nenutuokiu, nes dar iki to toli doh.gif bet saulės kolektorių kol kas nežadam dėti, nebent milijoną laimėtumėm lotuliukas.gif šildymą ir grindinį pirmam aukšte darysim vienoje pusėje namo, bet tam su KKK ir įranga reikia 12 tūkstančių Lt blink.gif reikia per žiemą susitaupyti, tai kaip ir be šansų doh.gif viskas būtų gerai jei vyras vasarą briedžio su mašina būtų nenukirtes, dabar pirmiausiai teko mašina kita pikti, o namas lieka antroje vietoje verysad.gif Pasiguodžiau blush2.gif
dėl rastinuko spalvos tai aš ir pritariu nuomonei kad nutamsinti jį visada suspėsi, o tamsiai nudažius, paskui šviesiai jau gali ir neišeiti, su laiku jis ir taip pats patamsės, todėl aš už šviesias spalvas. Pas mane langai man atrodo ir per maži, kad bus tamsu ir t.t., bet MB sako kad didesnių nelabai jau ir ėjo dėti, tipo paskui nestabilios sienos bus g.gif kai lauke šviečia saulė šviesu pakankamai, o kai tamsu...todėl žadu viduje po šlifavimo rąstus truputį balinti vos balkšvu atspalviu, kad tik šviesiau būtų, kai šviesūs bus rastai tada lengviau atrodo eis ir baldus ir virtuvės įranga priderinti g.gif nes prie tamsių atrodo man niekas netinka, viskas tada tamsu ir niūru ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagma: 21 spalio 2011 - 09:01
QUOTE(Dagma @ 2011 10 21, 08:59)
Pas mane langai man atrodo ir per maži, kad bus tamsu ir t.t., bet MB sako kad didesnių nelabai jau ir ėjo dėti, tipo paskui nestabilios sienos bus g.gif kai lauke šviečia saulė šviesu pakankamai, o kai tamsu...todėl žadu viduje po šlifavimo rąstus truputį balinti vos balkšvu atspalviu, kad tik šviesiau būtų, kai šviesūs bus rastai tada lengviau atrodo eis ir baldus ir virtuvės įranga priderinti g.gif nes prie tamsių atrodo man niekas netinka, viskas tada tamsu ir niūru ax.gif

Labas vakaras smile.gif

Na, pas mus langai buvo pagal projektą, tačiau aš juos pasididinau, ypač šviesos reikėjo daugiau virtuvėj.. nors ir pietinė pusė. Pjoviau rąstą vieną aukštyn ir dabar normaliai. Na, sąlyginai normaliai, galėtų būti ir geriau, bet sienos konstrukcija susilpnėtų taip viską išpjausčius... dar šiek tiek vėliau įkelsiu brėžinuką, į ką verta atkreipti dėmesį dedant langą kartu su durimis (na, kaip daugiabučiuose kad būna įėjimas į balkoną o šalia langas)....
Kas liečia spalvą, tai viduje mes iš viso nieko nedarėm. Nušlifavo čiuvakas per dvi dienas rąstus, juos impregnavau boramonu ir beržu, padengiau bespalviu impregnantu ir visaks. Metus rąstai buvo balti tokie, na, kaip nušlifavus kad būna. Vėliau pagelto ir dabar graži gelsva spalva viduj. Bus noras - padegsiu baltais dažais, bus kitas noras - pilkais, o dabar labai gražu ir gelsvas atspalvis. Jei bus norinčių, galėsiu įkelt foto kaip atrodo dabar virtuvė (mes derinom virtuvę prie rąstų spalvos).
Kas liečia dėl KKK bei saulės kolektorių... Jei turėčiau pinigų, tai geriau juos investuočiau į kolektorius, kurie gamina elektrą (tiesa, naudingumo koef. kolkas mažas, o ir kaina sąlyginai didelė). Tie kolektoriai, kurie tik šildymui naudojami, tai nžn... gal, gal... bet geriau pataupyti... Na nežinau kodėl tiek daug pinigų katilinėj priskaičiavot, pas mane katilinė su katilu ir visa įranga tekainavo kokius 5k lt. nu gal 6k lt. Tiesa, beveik viską dariausi pats, santechnikas tik katilą pajungė ir schemą surinko... Bet jei viską darytų pats santechnikas, tai ir aš gal būčiau perkopęs 10k lt.
Atsakyti
pas mus šildomų grindų turi vedžiotis apie 40-50 kvadratų, plius vandens atvedimas, sistemos pajungimas, radiatoriu pajungimas, KKK ir visam tam sakė reikės apie 12 tūkst. g.gif ar reali ta suma?kiek jums tas kainavo? ax.gif
o foto visada norisi matyti, o ypač interjero ir labiausiai virtuvės mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagma: 21 spalio 2011 - 22:23
Labas vakaras,
QUOTE(Dagma @ 2011 10 21, 09:59)
apie KKK nieko nenutuokiu, nes dar iki to toli, bet saulės kolektorių kol kas nežadam dėti, nebent milijoną laimėtumėm, šildymą ir grindinį pirmam aukšte darysim vienoje pusėje namo, bet tam su KKK ir įranga reikia 12 tūkstančių Lt reikia per žiemą susitaupyti, tai kaip ir be šansų, viskas būtų gerai jei vyras vasarą briedžio su mašina būtų nenukirtes, dabar pirmiausiai teko mašina kita pikti, o namas lieka antroje vietoje, Pasiguodžiau.
dėl rastinuko spalvos tai  aš ir pritariu nuomonei kad nutamsinti jį visada suspėsi, o tamsiai nudažius, paskui šviesiai jau gali ir neišeiti, su laiku jis ir taip pats patamsės, todėl aš už šviesias spalvas. Pas mane langai man atrodo ir per maži, kad bus tamsu ir t.t., bet MB sako kad didesnių nelabai jau ir ėjo dėti, tipo paskui nestabilios sienos bus g.gif kai lauke šviečia saulė šviesu pakankamai, o kai tamsu...todėl žadu viduje po šlifavimo rąstus truputį balinti vos balkšvu atspalviu, kad tik šviesiau būtų, kai šviesūs bus rastai tada lengviau atrodo eis ir baldus ir virtuvės įranga priderinti, nes prie tamsių atrodo man niekas netinka, viskas tada tamsu ir niūru.

Na kolektorių dabar tikrai dar kelis metus nestatysim, nes ir taip bus kur pinigus dėt kurių oj kaip trūksta viskam doh.gif O paskui MB užsidegęs pats viską su saulės kolektoriais pasidaryt, jo keli draugai patys susimontavo, tik lempas atsisiuntė ir tikrai nebrangiai gavosi ir nauda superr. Aišku namo viso neįšildysi, bet vanduo bus karštas visad ir galima palaikyt padorią grindinio šildymo temperatūrą, ta prasme, kad gali išvažiuot žiemą ir ramu kad neužšals niekas ax.gif
Aš irgi tik už šviesias spalvas ir tamsaus namo pakolkas nenoriu. Rastus visai norėčiau pašviesint vėliau, o langus irgi kurie buvo pagal projektą pirminiai gerokai didinom, tai dabar normalūs jau gavos gan.

QUOTE(Shadow_man @ 2011 10 21, 20:10)
Labas vakaras smile.gif

Na, pas mus langai buvo pagal projektą, tačiau aš juos pasididinau, ypač šviesos reikėjo daugiau virtuvėj.. nors ir pietinė pusė. Pjoviau rąstą vieną aukštyn ir dabar normaliai. Na, sąlyginai normaliai, galėtų būti ir geriau, bet sienos konstrukcija susilpnėtų taip viską išpjausčius... dar šiek tiek vėliau įkelsiu brėžinuką, į ką verta atkreipti dėmesį dedant langą kartu su durimis (na, kaip daugiabučiuose kad būna įėjimas į balkoną o šalia langas)....
Kas liečia spalvą, tai viduje mes iš viso nieko nedarėm. Nušlifavo čiuvakas per dvi dienas rąstus, juos impregnavau boramonu ir beržu, padengiau bespalviu impregnantu ir visaks. Metus rąstai buvo balti tokie, na, kaip nušlifavus kad būna. Vėliau pagelto ir dabar graži gelsva spalva viduj. Bus noras - padegsiu baltais dažais, bus kitas noras - pilkais, o dabar labai gražu ir gelsvas atspalvis. Jei bus norinčių, galėsiu įkelt foto kaip atrodo dabar virtuvė (mes derinom virtuvę prie rąstų spalvos).
Kas liečia dėl KKK bei saulės kolektorių... Jei turėčiau pinigų, tai geriau juos investuočiau į kolektorius, kurie gamina elektrą (tiesa, naudingumo koef. kolkas mažas, o ir kaina sąlyginai didelė). Tie kolektoriai, kurie tik šildymui naudojami, tai nžn... gal, gal... bet geriau pataupyti... Na nežinau kodėl tiek daug pinigų katilinėj priskaičiavot, pas mane katilinė su katilu ir visa įranga tekainavo kokius 5k lt. nu gal 6k lt. Tiesa, beveik viską dariausi pats, santechnikas tik katilą pajungė ir schemą surinko... Bet jei viską darytų pats santechnikas, tai ir aš gal būčiau perkopęs 10k lt.

Pas mane nebus tokio lango kur kartu su durim eina. Teisingai, pradžioj galima ir tik impregnuotus rastus palikt. O pelėsisi neišlindo niekur po impregnavimo? Pas mus impregnuota, bet naujai lenda daug pelėsio, dabar jau paliksim žiemai kas bus tas, pavasarį reiks beržo daugiau panaudot doh.gif O po beržo neliks kambarį chlorkės kvapo vėliua, man tas kvapas tai brrrr... Na gamint elelktrą išvis yra gėris, bet ten investicijos labai didelės, saulės kolektoriams nereikia dešimčių tūkstančių jei pats daraisi, o elektrai gamint jau brangu, bet aišku nauda visai kitokia ir dar elektrą parduot galima ax.gif Turiu Mb radistą, tai jam minčių visokių pilna kiap padaryt tą aną, jis matai darys protingą namą, pažiūrėsim kaip seksis, bet pradžioj reik šildymo sistemą ir komunikacijas išvedžiot.
Dagma, o ta kaina jums čia jau ir su lauko darbais, ar ne? Ta prasme vandentiekio pajungimas nuo centrinio vandentiekio ar gręžinio, ar tik visi namo vidaus darbai? Aš neįsivaizduoju kike mums kainuos, reik kad kas paskaičiuotų. Pas mus kogero gausis šildomo ploto apie 100m2 tai vien tas kainą nemažą duos. Neįsivaizduoju kike kainuos visas šildymas ir pajungimas doh.gif Shadow, kiek pas tave šildomu grindų ir ar yra radiatoriai? Tiesa, gal kas žino kike kainuoja padaryt petrdangą maždaug apšiltintą? 110m2 pas mus ji bus
Atsakyti
centrinio vandentiekio pas mus nėra (jį atsivesti ir kokia 10 tūkst.kainuotų, reikia kaimiečių kurių žemes kertam sutikimo, plius reikia kirsti asfaltuota kelią), kasėmės šią vasarą šulinį 10 rentinių, vandens iki žemės visada pilnas, nuo jo iki namo kokie 10-15 metrų gal g.gif tai atvedimas vandens iš šulinio ir visas sistemos pajungimas tiek kainuotų, kad jau galėtum šildyti ax.gif aišku kur dėsis radiatoriai, jie į kainą neįskaičiuoti rolleyes.gif

Dar turiu klausima, kiek laiko užteptas beržas apsaugo rąstus nuo graužikų-vabalų?Pas mus tokia bėda pasidarė blink.gif kai surentė namą, MB laikinai perdanga tarp pirmo ir antro aukšto sudėjo iš paprastų pjautinių lentų, o jos ir su žieve, vasara pastebėjo kad tas lentas kažkas graužia, aišku dabar nuėmė visas, bet ar nesulindo parazitai į namą?Gal viska dar iš vidaus(nes dar niekas nešlifuota) pertepti beržu? g.gif
Atsakyti
greit atsakysiu, nes miegot noriu, šian nusilesiau smile.gif

pas mus pirmam aukšte visur grindinis (apie 50 ar daugiau kvadratų) +vienas radiatorius (dėl greitesnio įšilimo pasijautimo), o darbo kambary tik radiatorius... dar pas mane šildomas ir tamburas grinidiniu - labai patogu žiemą - batai visad sausi, sniegas išdžiūna pritepsenus...

pati didžiausia klaida, tai neštis į rąstinį namą lentas su žieve - po ja pilna graužikų parazitų... tikiuosi jie neperlipo į namą, o jei perlipo, tai bus linksma su perdangos balkiais arba gegnėm... Aš kai dėjau lentas viengubo pjovimo, kad antrame aukšte būtų patogiau vaikščioti, tai nužievinau. visi kaimynai pirštą sukiojo prie smilkinio kai taip dariau, bet kai parodžiau kitą žievės pusę, kur daug takelių ir kitokių greitkelių prigriaužta buvo, nustojo pirštą sukioję...

vandentiekio vandenį (iš šulinio) atsivedžiau pats, vandntiekio vamzdžius susilitavau pats, prie boilerio ir hifroforo pajungiau pats, visą grindinį padariau ir išvedžiojau pats, radiatorius sukabinau ir jiems vamzdžius išvedžiojau pats, santechnikas tik galus sutvarkė ir kolektorių dėžėse pajungė viską, nu dar ir katilinės mazgą nuo kkk padarė. visa kainavo ne daugiau 5-6k lt (su medžiagomis).
Atsakyti