Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 13

QUOTE(Gorada @ 2012 03 25, 14:23)
oi juokas suėmė biggrin.gif nuskambėjo, kaip koks kriminalas: sulauki kol sutems, imi lempą ir slūkini... smile.gif
Iš tiesų, kam to reikia, jeigu kokybė tenkina liečiant? aišku po pirmo sluoksnio kiek pasišiauš, bet su švelniu popierium perėjus vėl viskas ok bus.

kaip kam ko reikia - yra kas apskritai neslifuoja. Ir puiku - jei kam patinka naturalumas lai patinka. Yra kas patys slifuoja. Tuomet kad ir kaip benusislifuotum - kokybe bus puiki - ant saves juk negali pykt. Jei rimtai - man kokybes vertinimas lieciant ar svelnu yra nepakankamas jokiu budu. Aisku kad nuslifavus antra syk su svelnesniu svytriniu bus svelnu, tai kas man is to svelnumo ? juk svelnumo nesimato iejus i saliona, jis jauciasi lieciant. Labai jau tas sienas lieciam ? dazniau i jas ziurim nei lieciam . O ziurint matosi bangos. Jei kam grazus rastas kaip menulio pavirsius banguotas - tai velgi - keikvieno teise rinktis. Man asmeniskai Lygi kaip murine nutinkuota-nuspakliuota siena yra svarbu. Tam ir rinkausi NE apvalius rastus. Is kitos puses, jei apvalus pas mane rastai butu - nekreipciau demesio i bangavimus ir slifuociau pats. Dabar pabandziau pats slifuoti isnuomotais irankiais keliu rusiu is Goto. gaunasi bangos ir didesnes ir mazesnes , pradedi lygint , kitaip subanguoji ir t.t. Todel samdziau kas ta ismano. Jei butu apvalus rastai - buciau pribangaves ir butu gerai. Zodziu kaip kas ismano tas taip ir daro. Buvo vieni kurie bangu nepalikdavo, taciau likdavo apvalios svitrinio disko zymes tokios, kurios beveik nesimato nuslifuotoj sienoj kol jos nenulakuoji. kai nulakuoji - oi kaip matosi.
Atsakyti
QUOTE(Bazzz @ 2012 03 27, 16:17)
Aisku kad nuslifavus antra syk su svelnesniu svytriniu bus svelnu, tai kas man is to svelnumo ? juk svelnumo nesimato iejus i saliona, jis jauciasi lieciant. Labai jau tas sienas lieciam ? dazniau i jas ziurim nei lieciam . O ziurint matosi bangos.

Tikra vyriska logika biggrin.gif
Tikra teisybe..... vyrai neliecia, jie tik ziuri biggrin.gif
O moteris ( turbut is neturejimo ka veikti lotuliukas.gif ) kazkodel nuolat su skuduriukais tas sienas liecia g.gif .....praeina savaite ir vel liecia. g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2012 03 27, 17:14)
Tikra vyriska logika  biggrin.gif
Tikra teisybe..... vyrai neliecia, jie tik ziuri  biggrin.gif
O moteris ( turbut is neturejimo ka veikti  lotuliukas.gif ) kazkodel nuolat su skuduriukais tas sienas  liecia  g.gif .....praeina savaite ir vel liecia. g.gif  biggrin.gif

biggrin.gif
ne,nu svelnumas irgi turi but biggrin.gif Zodziu. Turi but Svelnu, turi but lygu nebanguota, turi nebut slifavimo irankiu zymiu, turi but idealiai nuslifuoti ne tik rasto didzioji plokstuma bet ir kampai.
Atsakyti
Na o man nereikia kad jie idealūs būtų, svarbu rūbai nesusipašytų į sieną prabraukus ir tiek, jei būčiau norėjus idealių ir vienodų rastų būčiau apvalių rąstų namą stačius biggrin.gif Man sienos ir tokios kaip dabar būtų tikę, bet vyras nori šlifuoti, plius jau stovi treti metai, tad spalva pašviesės thumbup.gif . O darbas lėtai vyksta, per pusdienį tik vieno kambario vieną siena perėjo, o ir šlifuoklis nėra labai jau lengvas biggrin.gif
Atsakyti
Visiems naujai besistatantiems patarimas. Investuokite laiko domedamiesi apie tai kaip skandinavai sprendzia pamato ir pirmojo rastu vainiko problema. Tai yra kas buna tarp pamato ir rasto. neklausykite savo statybininku pezesiu ir sapalioniu kad taip gerai o anaip blogai. Viskas bus puiku taip kaip jus nuspresite o ne jie. as turejau daug vargo ir islaidu sioj vietoj. pas mane buvo pamatas, ant jo ruberoidas, o ant jo rastas. Man buvo pasakyta, jog grindys juk kelsis, pirmas rastas slepsis ir nieko ten daugiau nereikia. O tarpas tarp ruberoido ir rasto jei kur ir bus - uzsipus putom. O esme ta, kad po ruberoidu, tarp jo ir pamato yra mikro plysiai. ten praeina saltis, net jei jis nepraeina tarp rasto ir ruberoido. Betonuojant sildomas grindis dedama juosta, kad betonas nesiliestu prie rasto ir turetu erdves vaikscioti ir per ta juosta eis saltis, kuris praeis tarp pamato ir ruberoido esancius mikro tarpus (ju neuzpusi jokiom montazinem ir kitom putom, nes tie plysiai per mazi). Mano atveju sprendem su hidroizoliacine juosta, kurios vidurys guminis, o sonai medziaginai. Viena sona klijavom su spec mastika prie betono (pamato), kita prie rasto. Pries tai grezem kas 5 cm skylesi pamata tarp rasto ir tas skyles statem pistoleta su putom ir putem putas. (kitaip neina, nes nelenda pistoletas putom pripust). Tik tokiu budu manau pavyko uztikrint hermetiskuma toj vietoj. Butu daug pigiau buve pimt ir pastatyt specialia juosta skandinaviska pries pirma vainika ant pamato.
Atsakyti
O tai ko netinka, nepatinka mano vos isvydus nuotraukas siulytas budas deti maumedzio lenta(tik storesne nei 2-3 cm)? Manau besirenkantieji, turetu apvastyti sita varianta.

QUOTE(Bazzz @ 2012 03 28, 16:54)
Visiems naujai besistatantiems patarimas. Investuokite laiko domedamiesi apie tai kaip skandinavai sprendzia pamato ir pirmojo rastu vainiko problema. Tai yra kas buna tarp pamato ir rasto. neklausykite savo statybininku pezesiu ir sapalioniu kad taip gerai o anaip blogai. Viskas bus puiku taip kaip jus nuspresite o ne jie. as turejau daug vargo ir islaidu sioj vietoj. pas mane buvo pamatas, ant jo ruberoidas, o ant jo rastas. Man buvo pasakyta, jog grindys juk kelsis, pirmas rastas slepsis ir nieko ten daugiau nereikia. O tarpas tarp ruberoido ir rasto jei kur ir bus - uzsipus putom. O esme ta, kad po ruberoidu, tarp jo ir pamato yra mikro plysiai. ten praeina saltis, net jei jis nepraeina tarp rasto ir ruberoido. Betonuojant sildomas grindis dedama juosta, kad betonas nesiliestu prie rasto ir turetu erdves vaikscioti ir per ta juosta eis saltis, kuris praeis tarp pamato ir ruberoido esancius mikro tarpus (ju neuzpusi jokiom montazinem ir kitom putom, nes tie plysiai per mazi). Mano atveju sprendem su hidroizoliacine juosta, kurios vidurys guminis, o sonai medziaginai. Viena sona klijavom su spec mastika prie betono (pamato), kita prie rasto. Pries tai grezem kas 5 cm skylesi pamata tarp rasto ir tas skyles statem pistoleta su putom ir putem putas. (kitaip neina, nes nelenda pistoletas putom pripust). Tik tokiu budu manau pavyko uztikrint hermetiskuma toj vietoj. Butu daug pigiau buve pimt ir pastatyt specialia juosta skandinaviska pries pirma vainika ant pamato.

Atsakyti
QUOTE(Kalisa @ 2012 03 28, 19:25)
O tai ko netinka, nepatinka mano vos isvydus nuotraukas siulytas budas deti maumedzio lenta(tik storesne nei 2-3 cm)?  Manau besirenkantieji, turetu apvastyti sita varianta.

vistiek bus mikro plysiu su lenta
Atsakyti
QUOTE(Bazzz @ 2012 03 28, 22:00)
vistiek bus mikro plysiu su lenta

as manau, kad didziaja dalimi cia priklauso, kaip pas tave islygintas rostverko virsus. Jei ten menulio krateriai, na tai aisku, kad bus shudas. Nes jei ten ir yra kokie mikroplysiai, tai manau gerokai didesniu plysiu bus kylant i virsu nuo pamato, ta prasme tarp kitu rastu sienoje. O kur dar sandura stogas/siena, vat sita vieta, tai nezinau kaip reikia uztaisyti normaliai, nes ten ta uzkista vata tai man rimtai neatrodo.
Atsakyti
aš po ruberoidu pyliau vidinį hermetiką Stack-n-seal, virš irgi, gavosi, kad "klijavau" rąstą. Bet vistiek plyšiukas buvo, nes vanduo vieną žiemą užšalęs buvo. Iš išorės dar gerai hermetiku apėjom ir rodos problema išsisprendė.
Atsakyti
Kalbant apie pamatą ir pirmąjį rąstą pas mus padarė taip:

user posted image

Pamatas, ruberoidas, balta kempininė plėvelė, lino pluoštas ir tada rąstas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagma @ 2012 03 30, 09:59)
Kalbant apie pamatą ir pirmąjį rąstą pas mus padarė taip:

user posted image

Pamatas, ruberoidas, balta kempininė plėvelė, lino pluoštas ir tada rąstas g.gif

Pats blogiausias variantas-1-juosta trauks dregme,2- pirmo vainiko apacia reikejo patept antiseptiku g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo specas1: 30 kovo 2012 - 15:12
Antiseptiku tepė mirksiukas.gif o dėl to tarpo tarp pamato ir rąstų labai daug nuomonių, net yra žmonių kurie specialiai skyles gręžė, kad oras praeitų-vėdintųsi, tad pagyvensim-pamatysim, dabar jau nieko nepakeisi, jei jausis šaltis-kamšysim
Atsakyti