Sveiki, kaip issprendet rastiniu namu sildyma? Musu namukas apie 80/90 kv. m. , koki patartumet sildyma daryti, koki katila pirkti? Katilines plotas 12 kv.
Is anksto dekui uz patarimus.
Mes statom vasarnamį, kur žiemą atvažiuosim tik kartais. Dėl to pastovaus šildymo nebus. Statysim koklinį pečių.
QUOTE(jolanda.baka @ 2011 10 13, 20:48)
Sveiki, kaip issprendet rastiniu namu sildyma? Musu namukas apie 80/90 kv. m. , koki patartumet sildyma daryti, koki katila pirkti? Katilines plotas 12 kv.
Pas mus apie 110 kv. namukas, katilinė mažutė apie 4,5 kv. Palnuojam statyti kieto kuro katilą, bus grindinis šildymas visur išskyrus miegamuosius. Nors jau mums ne vienas žmogus sakė bus bus labai sunku dabar suderint grindinį šildymą su radiatoriais, kažkiap su pajungimu tokios sistemos būna daug vargo, tai nežinau kaip tą vietą dar išspręsim. Kokio galingumo katilą statyt irgi dar nežinom, nes pastatėm namuką ir siurų rastų, bet galvojam gal apsišildint iškart, tada šildymui mažiau reiktų investicijų

Bet va man toks klausimas ramybės neduoda, kad jeigu apšiltinsim medinuką iš iššorės, ar nepelys ir nepus rastai po apšiltinimu

QUOTE(Linetė @ 2011 10 14, 10:37)
pastatėm namuką ir siurų rastų, bet galvojam gal apsišildint iškart, tada šildymui mažiau reiktų investicijų
Tai va dabar esam tam eteape kai galvojam, skaičiuojam, renkamės.
Bet va man toks klausimas ramybės neduoda, kad jeigu apšiltinsim medinuką iš iššorės, ar nepelys ir nepus rastai po apšiltinimu
vistiek gi dėsis apie 20 cm šiltinimas, kaži kaip reikalai tada tam medžiui būtų, o neapšiltinus žiemom nepagyvensim, tik kaip vasarnamis būtų 

O ploni rąstai tai kiek? Kaimuose senais laikais statė iš 16cm rąstų ir gyveno per žiemą.
QUOTE(Dvi @ 2011 10 14, 13:25)
O ploni rąstai tai kiek? Kaimuose senais laikais statė iš 16cm rąstų ir gyveno per žiemą.
18cm rastai

QUOTE(Linetė @ 2011 10 14, 18:54)
tai jau netokie ir ploni

QUOTE(Dagma @ 2011 10 14, 20:32)
tai jau netokie ir ploni
aš pirmiau bandyčiau taip pagyventi, jei bus šalta kita žiema apsišildinčiau
nes šildymo dėti daugiau nei rastų storis man atrodo ryškiai daug, bet čia tik mano nuomonė, niekuom neparemta 

Taiva kad mes irgi supatimo neturim ar bus šalta ar ne, vieni sako pilnai užteks, kiti sako oj ką jūs, šalsit kaip kokiam lauke, na ir žinok žmogau. Kol nepagyvensim tol nesužinosim. Bet kokiu atveju be kitos žiemos nesužinosim, vistiek gi namukas ilsėsis šią žiemą

QUOTE(Linetė @ 2011 10 15, 11:49)
Taiva kad mes irgi supatimo neturim ar bus šalta ar ne, vieni sako pilnai užteks, kiti sako oj ką jūs, šalsit kaip kokiam lauke, na ir žinok žmogau. Kol nepagyvensim tol nesužinosim. Bet kokiu atveju be kitos žiemos nesužinosim, vistiek gi namukas ilsėsis šią žiemą
Jau gal šiandien baigs dengt stoginę, tai reiks važiuot nufotkint koks vaizdelis gausis, dar pati nemačiau
Gal čia įdėsiu, nes į albumą manau dar manęs niekas neįleis 

nu tikrai šalta kaip lauke nebus

QUOTE(Dagma @ 2011 10 15, 18:01)
Aš optimistė, tikiuosi kad bus šilčiau nei pesimistai šneka

QUOTE(Linetė @ 2011 10 15, 20:39)
Aš optimistė, tikiuosi kad bus šilčiau nei pesimistai šneka
Dabar svarbu padaryt gerai apšiltintą perdangą, gerai apšiltintas grindis, dėt gerus langus ir duris, gal taip žiauriai nešalsim tada 

tai taip

Turbūt visi stengiasi rąstinius namus nutepti kuom nors, kad tik ilgiau jie atrodytų "švieži", geltoni, o pas mane problema,- kuom nutepti rąstus, kad jie būtų pilki, kaip natūraliai papilkėjusi mediena. Gal kas patars?
ar dažais kokiais, ar kokiu antiseptiku (jei jų būna su spalva.. girdėjau kad būna žalias, bet mums netinka), ar beicu? Visiškai nenutuokiu nieko apie tai
Mums reik prie esamos senutės trobelės, natūraliai pilkos, dastatytą priestačiuką kažkuom nutepti, kad neišsiskirtų spalva. Bevelyčiau niekuom netept kad per porą metų pats natūraliai papilkuotų, bet.. norisi rezultato greitai. Beto reik kažkuo nutept nuo kirvarpų. Tai čia turbūt visų pirma nuo to pradėt reiktų..? Padėkit susigaudyti

Mums reik prie esamos senutės trobelės, natūraliai pilkos, dastatytą priestačiuką kažkuom nutepti, kad neišsiskirtų spalva. Bevelyčiau niekuom netept kad per porą metų pats natūraliai papilkuotų, bet.. norisi rezultato greitai. Beto reik kažkuo nutept nuo kirvarpų. Tai čia turbūt visų pirma nuo to pradėt reiktų..? Padėkit susigaudyti

QUOTE(zebenkstiejka @ 2011 10 16, 20:53)
Turbūt visi stengiasi rąstinius namus nutepti kuom nors, kad tik ilgiau jie atrodytų "švieži", geltoni, o pas mane problema,- kuom nutepti rąstus, kad jie būtų pilki, kaip natūraliai papilkėjusi mediena. Gal kas patars?
ar dažais kokiais, ar kokiu antiseptiku (jei jų būna su spalva.. girdėjau kad būna žalias, bet mums netinka), ar beicu? Visiškai nenutuokiu nieko apie tai

Tikrai yra ir dažyvių ir dažų, kur gaunasi sendinto medžio spalva, grynai toks kokio norite. Aš dar stebėjausi parduotuvėj kam tokia spalva gali būt reikalinga... na va ir matai pasirodo būna kad reikia

Dagma, oj jau net trečią žiemą skaičiuojat, bet iš kitos pusės gi kaip dauguma sako, kuo ilgiau pastovės negyvenamas tuo geriau, užkamšysi vieną kart ir visam laikui bus, ne taip kaip pas mus jaučiu bus