Įkraunama...
Įkraunama...

"Atsigavimas" po tonzilių šalinimo

QUOTE(Ju.Ju @ 2013 12 17, 13:03)
drinks_cheers.gif tikrai taip. Ramybes ten nebus  biggrin.gif Mus jau zadino 6.50 val, viena sesute tamsoje budindavo,(nora palatoje ir nakti sviesu) o viena ziauriai iskrisdavo i palata ir ijungdavo sviesa  doh.gif Sudraskyt ja norejau. Isivaizduoji, miegi ir bac SVIESA kurios isjungt negali. Tai palysdavau po kaldra ir vaika uzklodavau su galva, kad palengva prie sviesos priprastu. Nes man tai toks prabudimas ziaurus stresas  unsure.gif  Na ir pietu nedave pamiegot vaikui padoriai, viena diena sulasejo lasaline, vaikas uzmigo, po pusvalandzio liepe jau keltis, nes mat toks tvarkarastis ir matuotis tempa  doh.gif Nzn, visur miegas - vaistas, ypac po operaciju, o cia isimiegojom tik namuose. Vien del to miego trukumo ir norejau kuo greiciau namo. unsure.gif

pradedu gailetis, kad nesikreipem i 3 ligonine, ten yra fainu mokamu palatu, teko su abiem dukrom guleti. Tikrai ner ka lygint su bendrom.
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2013 12 17, 15:02)
pradedu gailetis, kad nesikreipem i 3 ligonine, ten yra fainu mokamu palatu, teko su abiem dukrom guleti. Tikrai ner ka lygint su bendrom.

Gali but. Nes kas is mano draugiu daresi 3, tai visos atkalbinejo schmoll.gif Buvom nueje mes ir i 3 lig. Ispudziai nekokie unsure.gif Todel as rinkausi daktare, o ne palata.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 17 gruodžio 2013 - 14:07
QUOTE(Ju.Ju @ 2013 12 17, 14:06)
Gali but.
Bet man 3 daktarai nepatiko  schmoll.gif

Mes gulejom su plauciu uzdegimais, gyde vedeja, super moteris. O katik paskaitinejau, kad ten dirba mamu isgirtas Saulys, jis ir operuoja tonziles. Bandysiu ji gaudyt, tik nezinau kaip. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2013 12 17, 15:08)
Mes gulejom su plauciu uzdegimais, gyde vedeja, super moteris. O katik paskaitinejau, kad ten dirba mamu isgirtas Saulys, jis ir operuoja tonziles. Bandysiu ji gaudyt, tik nezinau kaip. biggrin.gif

Mamu isgirtas, bet labai buvo nemalonus mano vaikui. Kuris sake, kad tikrai pas ji daugiau neis. doh.gif Pati apziura buvo tragiska. Ziauri. Vos nesuriko, ant jo kad isiziotu blink.gif Gal jis skubejo, ar ka, ar ne nuotaikoj buvo... bet galejo tada pasakyt , kad nepriema, ar veliau ateit. Na vienzo islekem is tos 3 kaip kulkos. Nors irgi norejau pas ji, nes mamos gyre rolleyes.gif As kitos nuomones jau apie ji biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2013 12 17, 14:13)
Mamu isgirtas, bet labai buvo nemalonus mano vaikui. Kuris sake, kad tikrai pas ji daugiau neis. doh.gif Pati apziura buvo tragiska. Ziauri. Vos nesuriko, ant jo kad isiziotu  blink.gif Gal jis skubejo, ar ka, ar ne nuotaikoj buvo... bet galejo tada pasakyt , kad nepriema, ar veliau ateit. Na vienzo islekem is tos 3 kaip kulkos. Nors irgi norejau pas ji, nes mamos gyre  rolleyes.gif As kitos nuomones jau apie ji  biggrin.gif

Gal zinot jo nr.? Ar darbo laika. Bandytume nueit pasikalbet.
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2013 12 17, 15:20)
Gal zinot jo nr.? Ar darbo laika. Bandytume nueit pasikalbet.

Numerio jo neturiu, skambinau i skyriu, pabendravom telefonu, paskyre laika, ir viskas doh.gif Pasijauciau atejusi, tarytum ismaldos atejau doh.gif Nes iskart pamate, kad mes atejom, pasake "gerai", ir nuejo kavos gert. Atsigere, vel kazkur nuejo, poto prieme gal kokius 4 zmones, poto vel nuejo, poto be zodziu numojo mum ranka kad ateitumeme. Pasodino ant kedes prie rasomojo stalo ir viskas....
Todel kai papuolem i klinikas, i normalu kabineta, su besisypsancia gydytoja, kuri paaiskino vaikui, ka ji nori padaryti, ka irankiai daro, kad nieko nedarys skaudziai ir t.t. Vaikas net nesusigaude, kad cia buvo ta didzioji apziura thumbup.gif Viskas buvo juoko formoj, be jokio skubejimo, nors uz duru buvo kruva vaiku. Mano patiris tokia unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 17 gruodžio 2013 - 14:25
Del mokamu palatu klinikose - ju nera ten schmoll.gif nors as irgi esu uz jas.
Del zadinimo, nu mums kazkaip niekas nieko nesake, nezadino ir labai svelniai elgesi g.gif kazkaip del to tai patenkinti likom.
Del Saulio...nsiryzau pas ji eiti...jokiu simpatiju ar antipatiju.\
Musu gydytoju buvau be galo patenkinta smile.gif ir lygiai taip pat, rinkausi gydytoja, kadangi jis dirba klinikose, ten ir nukeliavom. Nors seip, kliniku tvarka esu nepatenkinta, bet si karta tiesiog neleidau lipti ant galvos ir keliom sesutem tiesiog diktavau savas salygas, nes kitaip jos ten lipa ant galvos.
Siandien jau 4 paros po operacijos, vis dar su skausmu nubudom ryte, bet seip vaikas linksmesnis, valgo istisai omletus doh.gif pats pasipraso doh.gif o vakar, palikau su teciu, sakau jus tik man ziurekit...griztu, tai jie suvalge gabaliuka sokolado doh.gif kubus sulciu prigere doh.gif nu tai supykau kaip reikalas doh.gif
Vaikas irgi, isvarges toks, liudnokas, kai suskausta, tai net asareles rieda, ateina, apkabina ir isikniaubes buna verysad.gif
I darzeli tik po nauju iseisim jau 4u.gif
Papildyta:
Beje, kas liecia apziura, esu girdejus, kad Saulys apziuri grubokai, mus apziurejo tikrai labai svelniai, nes vaikas labai bijojo, tai su juo labai graziai elgesi 4u.gif
Atsakyti
Va kaip skirtingai del zadinimosi wink.gif Nors tam paciam skyriuje gulejom.
Atsakyti
Na va,ryt bus 7 paros po operacijos,siandien jau visa diena be vaistu. Valgo maniskis kaip drakoniukas.
O kaip jus gijat?
Beje,neramu nes nesitustino nuo praeito penktadienio.... Cia normalu? ir labai neaiskiai sneka,nejudina liezuvio. Tai taip neaiskiai,aisku,gal dar skauda....
Atsakyti
Na turbūt niekam neaktualu vasarą ši operacija, bet mes pasidarėm, tai papasakosiu įspūdžius smile.gif. Gal kas vėliau perskaitys.

Priežastys, kodėl dabar- nuolatinės anginos, kurios prasidėjo gruodį ir baigėsi birželio mėn, 8 kartai per pusmetį. Pagalvojau, jeigu lauksim rudens, nėra garantijų, kad vėl nesusirgs, o vasarą išsaugoti bus lengviau, kai šilti orai.

Operavomės Respublikinėje Kauno ligoninėje (buv.III), pas gyd. Daivą Monkevičienę (susitarę). Puiki chirurgė, profesionaliai atliko operaciją. Nė lašo kraujo po visko.

Operavo apie valandą, kai atvežė, tik atsimerkė ir paklausė, ar viskas baigta. Gavo nuskausminamųjų ir snūduriavo iki vakaro. Gėrė vandenį, vakare bananų užsimanė. Nepykino, temperatūra nekilo. Tik vis norėjo išsispjauti.
Kitą rytą temperatūra buvo 37, bet jautėsi gerai,dar bananų valgė, ir mus išleido gydytis namo.
8 paras reikėdavo 2 ar 3 kartus nuskausminamųjų (mums tiko Ibustar, bet ligoninėje duodavo Ibuprofeną- irgi gerai veikė,tik jam skonis nepatiko). Kartais net banano atsikandęs verkdavo, kad skauda. Valgėm daaaaaug ledų. Pareigingai gėrė vandenį. Vis dar norėdavo išsispjauti seiles ir kilo noras krenkšti. Gydytoja patarė neleisti krenkšti, verčiau pasiūlyti užgerti vandens gurkšnelį. Tiesa, vandenį gėrėm per šiaudelį- ne taip skauda ryjant, nes mažesni gurkšneliai gaunasi.
Vakar ryte suėjo 9 paros ir viskas pasikeitė: jokių skausmų, pradėjom valgyti maistą gabaliukais minkštesnį (virtos bulvės, makaronai, dešrelės ir pan.). Stengsiuosi prižiūrėti taip iki kol sueis 14 parų, o tada galėsim atsipalaiduoti ir valgyti viską.
Sunkiausias dalykas ir buvo ne tiek tie skausmai, kiek maisto parinkimas: nenorėjo jogurtų, vienąkart per kančias įkišau avižinės košės. Tai ledais ir gyvenom,dar bulvių koše su tarkuota dešrele. Iš daržovių duodavau tarkuoto agurko,iš vaisių- arbūzo.
Papuolė gimtadienis (5tą parą), tai gydytoja rekomendavo ledų tortą, bet mums tiko ir sūrio tortas, gerklė nesureagavo. Kitas sunkus dalykas: kaip nulaikyti judrų vaiką. Sporto negalima visą mėnesį po operacijos (kai kur rašo dvi savaites). Pirmą savaitę (teoriškai, 10 dienų pavojingiausios) negalima bėgioti, šokinėti, rėkauti ir t.t., t.y. to ką jis mėgsta smile.gif Dabar jau šiek tiek leidžiu pajudėti, bet neintensyviai.
Balsas irgi buvo labai suplonėjęs po operacijos, kaip ir kitos minėjo. Atsistatė po 8 parų į normas. Gydytoja sakė, kad šitaip pats vaikas savo gerklę saugo- kai kalba aukštesniu tonu, jam mažiau skauda.
Tai tiek.
Ir pabaigai: man padėjo tiek nusprendžiant, tiek įsigilinant, kaip elgtis po operacijos, keletas straipsnių:
straipsnis 1
straipsnis 2 , čia dar ir mitai surašyti, kuriais ir aš tikėjau.
straipsnis 3 - čia yra ir operacijos video, rekomenduoju pažiūrėti visoms, nes nebaisus. Gaila, nepaklausiau, kokiu būdu mano vaikui šalino. Bet ir jūs, prieš operaciją, galite pasiteirauti, nes jeigu kobliatoriumi, kaip rodo video, tai visiškai nėra kraujo, kas turėtų būti labai gerai, nes nepriryja ir nevemia.
smile.gif
Papildyta:
Tiesa, dar pamiršau parašyti: jei kas gilinotės, yra ir mažiau intervencinių būdų, kai tonzilės nešalinamos, tik išgramdomos. Bet kiek žinau, tai atliekama tik privačiose klinikose ir kaina kažkur apie 1700 lt.

Ir dar apie pačią ligoninę. Būtų viskas normaliai, jei ne tai, kad tame skyriuje visos palatos- 6-vietės. Tik po ligoninės paskaičiau šioje temoje, kad yra ir privačių palatų- būtume tokią ėmę, bet nežinojom. Gerai, kad mums pasisekė ir tą naktį buvo tik 4 lovos užimtos, ir nebuvo knarkiančių (gulėjom moterų palatoje), o moterys buvo jaunos ir normalios. O jei papult pas kokias kosėjančias, bambančias, knarkiančias pensininkes? biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės, mano vaikučio taip pat laukia adenoidų ir tonzilių operacija santariškėse, labai greitai jau antradienį. Žinau, kad aš nevisai į temą, bet į apžiūrą jau reikia važiuoti pirmadienį per pietus, sakykit ar man duos biuletenį už pirmadienį, ar tik nuo antradienio kai numatyta operacija, taip pat gal kas į až galėtų parašyti kiek reikia duoti daktarei ir anesteziologui.
Žiūriu tema apmirusi, bet gal kas galės skubiai atsakyti
Atsakyti
Sveiki, prisijungsiu prie visų 4u.gif
Man trečiadienį padarė šią operaciją, nu visada sirgdavau, kas dvi savaites skaudėdavo gerklę, beveik visi gydytojai sakė operuot. Prisiskaičiau čia visokių baisybių, pradėjau labai bijoti šios operacijos, galvojau išvis neištversiu. Pradėjau domėtis įvairiais operacijos būdais ir pasirinkau kobliacija su specialiu antgaliu (kobliatorium). Jis kainuoja 80 eurų, bet verta.
Nu atėjo ta diena greitai, po operacijos jokio kraujavimo, norėjosi miego labai, aišku nieks neleido miegot, skausmas buvo, bet pakenčiamas, tikėjausi baisiau... Paskui iškart atsidėdau, sukirtau dvi ledų porcijas ir pradėjau pašnibdžom galbėt ax.gif . Vakare jau suvalgiau vanilinio natūralaus jogurto, gėriau ramunėlių arbatą. Vaistai nuo skausmo baisiai skaudūs, bet po valandos padeda, naktį atsibundu 5 val. , gerklę skauda jau daugiau, suleidžia vaistų, užmiegu... Ryte skausmas yra didesnis nei pirma dieną, kaip man sakė. Einu į kavinukę ir suvalgau omletą su kumpiu ir svogūnais (svogūnus išrankiojau), skanu 4u.gif ... Pietums ant garintas kukulis ir bulvių košė, niam niam. Suvalgau vėl ledų, kaip pagerėja, galiu garsiai kalbėt, bet neilgam, laukiu vakarinės dozės nuo skausmo, pasikviečiu anksčiau, nes jau norėjau valgyti unsure.gif . Išmiegojau puikiai, ryte skausmas šiek tiek mažesnis, suleidžia vaistų ir namo, namučio, pagaliau biggrin.gif . Namuose daug geriau ir įdomiau lotuliukas.gif . O šiaip jokio kraujo bent kolkas (tfu tfu tfu), net temperatūra ir ta kolkas normoj, 36,6 thumbup.gif . Išleido su kalnais vaistų, vieni nuo skausmo, antibiotikai, treti skalavimui nuo infekcijos, ketvirtas purškalas, kad žaizdos būtų riebios ir nekraujuotų... Tai vat taip, į lauką po trijų dienų leido eiti, tai laukiu rytojaus kada galėsiu eiti pasivaikščioti su šuniu 4u.gif
Bet dar bijau, nes kai lupsis šašai, gali kraujuoti, kaip kitiems buvo? Tikiuosi išvengsiu šito baisumo doh.gif . Ir dar sakė kad skausmo pikas prieš aky, tai dar ni pusės neatkentėjau schmoll.gif . O košių aš nemėgstu, net dabar nevalgau. Visokie jogurtai, grūdėta varškė, bananas, mėsytė švelni, sriuba, bet sakė kad ne viskas turi būti trinta, gydytoja patarė kuo daugiau kramtyti, kad dirbtų žandikaulis smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aira3: 05 rugpjūčio 2016 - 11:57