Aš baigiau Kauno Kolegija 2006m. o mano draugė baigė KTU ir 2006m. Abi esam vadybininkes, ji nerado darbo apie pusę metų o kai kantrybė trūko įsidarbino pardavėja o aš tebeieškau jau 3mėn. ir siunčiu Cv į paravėjas.
Moralė ta, kad koks skirtumas ką tu baigei, jei neturi pažystamų galinčių įdarbinti administarcijos ar vadybos srityje.
Na taip, pazintys duoda labai daug.....
As esu uz klegijas, nes ten daugaiu yra praktikos.... kas is tos teorijos univiere jeigu pradejus dirbti neismanysi darbo praktiskai.... nes teorija nuo praktikos skiriasi LABAI..... viena yra mokintis teorija, o kai jau riekia viska atlikti praktiskai tai gaunasi visiskai kitaip negu tiketasi.... pati tai jau isbandziau.... nors kai kas is pazistamu sako kad univiere yra net lengviau mokintis negu kolegijoj
As esu uz klegijas, nes ten daugaiu yra praktikos.... kas is tos teorijos univiere jeigu pradejus dirbti neismanysi darbo praktiskai.... nes teorija nuo praktikos skiriasi LABAI..... viena yra mokintis teorija, o kai jau riekia viska atlikti praktiskai tai gaunasi visiskai kitaip negu tiketasi.... pati tai jau isbandziau.... nors kai kas is pazistamu sako kad univiere yra net lengviau mokintis negu kolegijoj

QUOTE(erborista @ 2006 03 16, 19:07)
Dabar esu ant apsisprendimo ribos ir negaliu sugalvoti kur geriau. Universitetai Lietuvoje vertinami labiau, nei kolegijos... tikrai? Kolegijų pliusas tas, kad kartu yra ir praktika, taigi darbdaviui labiau norėtųsi pavaldinio iš kolegijos. Gal. Tačiau, yra galimybė baigus kolegiją stoti į universitetą ir ten po 2m. gauti bakalaurą, tik ar verta? Na, labiausiai norėčiau nuomonės tų, kurios/ie jau pasirinko
Pažymiai nėra blogi, ko gero, ir į universitetą įstočiau. O beje, reikalavimai kolegijose stojant tie patys kaip universitetuose?
P.S. Trečio varianto apklausoje nėra, nes tada būtų dar sunkiau apsispręsti

P.S. Trečio varianto apklausoje nėra, nes tada būtų dar sunkiau apsispręsti

KAI AS STOJAU TAI DARIAU TAIP :
1. nutariau kokius egzus laikysiu.
2. knygoje KUR STOTI isrinkau visas specialybes kur atitiko mano egzai.
3. tada reikia issirinkti 18 mieliausiu
4. pirma stojau i univera ( ir istojau)

5. pildanyt prasyma reikia i pirmas 2 vietas rasyti tai apie ka svajoji, i 3 ir 4 apiue tai kur noretum 56 kur gali realiai o i kitas jau kaip atrodo.
6. ir lauki kol paskelbs kur.
7. ir tik tada stoji i kolegija tokia pat tvarka.JOSE STOJIMAI TAIP IR PADARYTI KAD KAI NEPATENKI I UNIVERA TAI TADA EINI TEN.

LINKIU SEKMES IR KANTRYBES SVARSTANT.

P.S. NIEKADA NEINOSI KUR GERIAU KOL PATS NEPPATEKSI

Mesrginos pateiksiu klausimuka ir noriu tiesiog pasidomet kur geriau stot(cia kaip pavizdys):i Universiteta socialinius mokslus ar i kolegija pvz.ekonomika ar kokia vadyda?
Tiesiog domina kas labiau butu vertinama
(cia tik tarp kitko)

(cia tik tarp kitko)

aš už universitetą, kas iš to baigiau kolegiją, bet dabar planuoju stoti į universitetą, kad gaučiau labiau Lietuvoj priimtiną diplomą

pirma baigiau kolegija (buhalterija),dabar planuoju test mokslus universitete. Po kolegijos isidarbinau labai greitai,dabar stazas eina,beliko gaut aukstojo mokslo diploma ir keliaut karjeros laiptais,nes be darbo patirties dabar daug kur reikalauja ir universitetinio issilavinimo

QUOTE(salduke @ 2007 05 05, 01:59)
Mesrginos pateiksiu klausimuka ir noriu tiesiog pasidomet kur geriau stot(cia kaip pavizdys):i Universiteta socialinius mokslus ar i kolegija pvz.ekonomika ar kokia vadyda?
(cia tik tarp kitko)

(cia tik tarp kitko)

As irgi neapsisprendele

Papildyta:
QUOTE(asare123 @ 2007 05 01, 15:02)
Na taip, pazintys duoda labai daug.....

Sutinku su tavimi 100%! Pati mokiausi metus kolegijoje,kol neisejau i dekretines,o kai isejau,tai su visam

Manau, jog universitetas geresnis variantas iskart rinktis
taip sutaupomas laikas, nervai, ir t.t.

aš baigiau ir kolegiją ir universitetą
manau,kad geriau universitetas
manau,kad geriau universitetas
Na čia manau neišsemiama diskusijų tema. Pagal idėją baigę universitetą turėtų kurti darbo vietas, o baigę kolegiją - jose dirbti. Aišku Lietuvoj taip tikrai nėra. Viską lemia pažintys, na arba gebėjimas prasisukti. Tačiau dauguma lietuvių turi tokią nuomonę, kad į kolegijas stoja tik tie, kurie į universitetus neįstoja. Na suprask - kvailesni. Bet kadangi Lietuvos universitetuose išvis prasta situacija (dėstytojai dirba per tris darbus, vadovėlių nėr...) todėl tinkamo aukštojo išsilavinimo jie nlb gali suteikti. Aš asmeniškai manau, kad kolegija geriau ir įdomiau. Kam ta sausa teorija? Praktika visada įdomiau.
Ir aš manau, kad išsilavinimo prasme kolegija=universitetui. Tik turėdamas profesinį bakalaurą, negali dirbti valstybinėje tarnyboje. Bet ar daug norinčių?
O programos adekvačios. Mano draugė mokosi VU, aš pati kolegijoj- vos ne viens prie vieno :-)

kolegija = praktika, univeras = teorines zinios. idomu ar du viename buna univere? manau kad ne