Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus krašto statybininkai

QUOTE(Song @ 2012 04 10, 22:03)
Perskaičiau visas langų temas, kiek yra šitam forume, plius Bitėj ir šiaip, kur tik radau. Manęs neįtikino, kad mediniai langai yra tiek geresni, kad už juos būtų verta mokėti kelis kartus daugiau. Varžos, šilumos sulaikymas ir tt, jei gerai pagaminti plastikiniai-labai nedaug skiriasi. Rinkčiausi nebent dėl stiliuko, bet mūsų namas į ekonominio pusę traukia, mes nepajėgsim tiek už stiliuką mokėt. Dėsim plastiką, bet spalvotą biggrin.gif

As irgi pritariu 100%. smile.gif
Atsakyti

aš irgi

QUOTE(Virginija4747 @ 2012 04 11, 06:45)
As irgi pritariu 100%. smile.gif

QUOTE(Song @ 2012 04 10, 22:03)
Perskaičiau visas langų temas, kiek yra šitam forume, plius Bitėj ir šiaip, kur tik radau. Manęs neįtikino, kad mediniai langai yra tiek geresni, kad už juos būtų verta mokėti kelis kartus daugiau. Varžos, šilumos sulaikymas ir tt, jei gerai pagaminti plastikiniai-labai nedaug skiriasi. Rinkčiausi nebent dėl stiliuko, bet mūsų namas į ekonominio pusę traukia, mes nepajėgsim tiek už stiliuką mokėt. Dėsim plastiką, bet spalvotą biggrin.gif
*
Atsakyti
Na, kad medis maloniau uz plastika tai cia ir as 100% pritariu drinks_cheers.gif
Butent del to as ir name visur medines grindis deti issikovojau (del grindinio sildymo buvo ivairiu nuomoniu) tongue.gif

Bet mane vis kas nors bando perkalbeti del mediniu langu silumines varzos... g.gif
Sako kad plastiko pvz. sesiu kameru, triju stiklu paketas, uzpildyti argono dujomis yra daug siltesni... Nezinau... del to ir metausi unsure.gif
O be to, pie langu as nesiruosiu glaustytis, cia ne grindys, ant kuriu daznai basa vaikstau ar vaikai zaidzia tongue.gif Man labiau rupi ju isvaizda (cia jau medis laimi) ir siluma svarbiausia musu saltame kraste.

O kiek renkuosi pasiulymus, tai kaina nelabai daug ir skiriasi mediniu langu ir kokybisko plastiko unsure.gif Nezinau ka pasirinkti - HELP doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristal: 11 balandžio 2012 - 08:00
QUOTE(kristal @ 2012 04 11, 08:58)
O kiek renkuosi pasiulymus, tai kaina nelabai daug ir skiriasi mediniu langu ir kokybisko plastiko  unsure.gif 

Tikrai taip. Mūsų plastikiniai su spalva, trijų stiklų ir visokie kitokie, kainuoja pakankamai daug.
O medį dėsim į grindis, gal kai kurias palanges drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Song: 11 balandžio 2012 - 09:03
QUOTE(kristal @ 2012 04 11, 08:58)
Na, kad medis maloniau uz plastika tai cia ir as 100% pritariu  drinks_cheers.gif
Butent del to as ir name visur medines grindis deti issikovojau (del grindinio sildymo buvo ivairiu nuomoniu)  tongue.gif

Bet mane vis kas nors bando perkalbeti del mediniu langu silumines varzos...  g.gif
Sako kad plastiko pvz. sesiu kameru, triju stiklu paketas, uzpildyti argono dujomis yra daug siltesni... Nezinau... del to ir metausi  unsure.gif
O be to, pie langu as nesiruosiu glaustytis, cia ne grindys, ant kuriu daznai basa vaikstau ar vaikai zaidzia  tongue.gif Man labiau rupi ju isvaizda (cia jau medis laimi) ir siluma svarbiausia musu saltame kraste.

O kiek renkuosi pasiulymus, tai kaina nelabai daug ir skiriasi mediniu langu ir kokybisko plastiko  unsure.gif  Nezinau ka pasirinkti - HELP  doh.gif

Pasižiūrėkite aukščiau mano įdėtas nuorodas. Medinių langų šiluminės savybės nėra prastesnės už plastiko, o kai kuriais atvejais netgi geresnės.

Taip pat reik neužmiršti, kad kalbant medis ar plastikas, kalbame apie rėmus. Stiklo paketai atskira daina...

Tiesą sakant prieš kurį laiką buvau plastikinių langų šalininkas, tačiau labiau pasidomėjus nuomonė iš esmės pasikeitė medinių langų naudai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D'Arbuzas: 11 balandžio 2012 - 09:12
QUOTE(kristal @ 2012 04 11, 07:58)
Na, kad medis maloniau uz plastika tai cia ir as 100% pritariu  drinks_cheers.gif
Butent del to as ir name visur medines grindis deti issikovojau (del grindinio sildymo buvo ivairiu nuomoniu)  tongue.gif

Bet mane vis kas nors bando perkalbeti del mediniu langu silumines varzos...  g.gif
Sako kad plastiko pvz. sesiu kameru, triju stiklu paketas, uzpildyti argono dujomis yra daug siltesni... Nezinau... del to ir metausi  unsure.gif
O be to, pie langu as nesiruosiu glaustytis, cia ne grindys, ant kuriu daznai basa vaikstau ar vaikai zaidzia  tongue.gif Man labiau rupi ju isvaizda (cia jau medis laimi) ir siluma svarbiausia musu saltame kraste.

O kiek renkuosi pasiulymus, tai kaina nelabai daug ir skiriasi mediniu langu ir kokybisko plastiko  unsure.gif  Nezinau ka pasirinkti - HELP  doh.gif

biggrin.gif Kad ir kokie ten butu tie plastikiniai langai,ar sesiu kameru,ar penkiui ar dar,kokiu,taip ,jie beveik prilygsta klijuotos medienos langams,bet BEVEIK prilygsta,tai nereiskia,kad jie yra geresne.mediena yra organine medziaga ir ji visada laimes pries visokius plastikus!
Atsakyti
QUOTE(Achemenida @ 2012 04 11, 12:21)
biggrin.gif  Kad ir kokie ten butu tie plastikiniai langai,ar sesiu kameru,ar penkiui ar dar,kokiu,taip ,jie beveik prilygsta klijuotos medienos langams,bet BEVEIK prilygsta,tai nereiskia,kad jie yra geresne.mediena yra organine medziaga ir ji visada laimes pries visokius plastikus!

O kiek tos medienos yra "mediniuose" languose? Gi didžiąją dalį užima stiklas, o ir pats medis klijuotas. Tai tos medienos visumoje gaunasi mažas procentas. Aš medinius dėčiau nebent jei norėčiau langų medienos faktūros, t.y. dėl stiliaus. Bet jei langai dažyti lygiai kokia nors spalva, kad nesimato medienos rašto, tai manau plastikiniai langai labai tinkami. Šiaip, aš beje už medį. Pas mus namas medinėmis lentutėmis apkaltas, bet palikta medienos faktūra. O langai balti plastikiniai.
Atsakyti
Na, kalbant apie langus negali buti isskirta lango remas ir pats langas, manau... Juk kalbam ne teorijai, ne mokslini darba gi rasau, o apie SAVO namu siluma kalbu smile.gif
Taigi, lango savoka man apima visa visuma ir stiklo paketus, ir remus. Ir permoketi uz vien savoka "medinis langas" nesinoretu.

Bet tikriausiai ir cia galioja ta pati istorija su lietuviska nuostata - "ka as pasidariau yra geriausia" ir nesvarbu, kad kiti variantai geresni gal...Minusus kazkodel visiems sunku garsiai isdestyti atvirai.
Sunku suzinoti kaip yra geriau ir silciau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kristal @ 2012 04 11, 23:17)
Na, kalbant apie langus negali buti isskirta lango remas ir pats langas, manau... Juk kalbam ne teorijai, ne mokslini darba gi rasau, o apie SAVO namu siluma kalbu  smile.gif
Taigi, lango savoka man apima visa visuma ir stiklo paketus, ir remus. Ir permoketi uz vien savoka "medinis langas" nesinoretu.

Bet tikriausiai ir cia galioja ta pati istorija su lietuviska nuostata - "ka as pasidariau yra geriausia" ir nesvarbu, kad kiti variantai geresni gal...Minusus kazkodel visiems sunku garsiai isdestyti atvirai.
Sunku suzinoti kaip yra geriau ir silciau  doh.gif

Taip, kalbame apie visumą, bet pasirinkus rėmą, rinksitės paketus. Tiek į medinius, tiek į plastikinius rėmus galite susidėti vienodai šiltus paketus. O rėmų, kaip ir sakiau, yra šiltų tiek plastikinių, tiek medinių. Kainos skirtumas, manau, bus taip pat simboliškas (tikrai ne kelis kartus, kaip kažkas minėjo).

Taigi renkantis belieka
Mediniai - medis, natūralu, puikiai tinka jei reikia įgyvendinti sudėtingus architekto sumanymus, garantija 10 metų (megrame), bet reikalauja nuolatinės priežiūros ir dėmesio

Plastikas - nereikalauja daug dėmesio (jeigu tvirti ir kokybiški), pigesni, bet garantija tik 5 metai (megrame), plastikas, nepatikimi sudėtinguose sprendimuose (pvz. kampinis langas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D'Arbuzas: 11 balandžio 2012 - 22:40
QUOTE(kristal @ 2012 04 12, 00:17)
Sunku suzinoti kaip yra geriau ir silciau  doh.gif

Manau , kad visi daro kaip jiems atrodo geriausia smile.gif. Aš taip darau, jūs taip darysit ir kiti taip darys. O kitiems gal atrodys nesąmonė, kaip pvz. aš padariau smile.gif .
O dėl šiltumo - tiek geri mediniai, tiek geri plastikiniai panašaus šiltumo. Aš kiek žiūrėjau tai abejus galima gauti su ~0.8 W/m2K. Tad iš esmės lieka tik stiliaus ir kainos klausimas. Na ir kaip D'Arbuzas rašo su mediniais galima įgyvendinti sudėtingesnius architektūrinius sprendimus - man tai neaktualu, tai nežinau.
Atsakyti
QUOTE(D'Arbuzas @ 2012 04 11, 23:39)
Mediniai - medis, natūralu, puikiai tinka jei reikia įgyvendinti sudėtingus architekto sumanymus, garantija 10 metų (megrame), bet reikalauja nuolatinės priežiūros ir dėmesio

Plastikas - nereikalauja daug dėmesio (jeigu tvirti ir kokybiški), pigesni, bet garantija tik 5 metai (megrame), plastikas, nepatikimi sudėtinguose sprendimuose (pvz. kampinis langas)

Dekui 4u.gif Kaip suprantu jus pats Megrame dirbate smile.gif

O man idomu ir kiti geri bet ne tokie brangus gamintojai siltu langu...

QUOTE(Auruma @ 2012 04 12, 08:56)
Manau , kad visi daro kaip jiems atrodo geriausia smile.gif. Aš taip darau, jūs taip darysit ir kiti taip darys. O kitiems gal atrodys nesąmonė, kaip pvz. aš padariau  smile.gif .
O dėl šiltumo - tiek geri mediniai, tiek geri plastikiniai panašaus šiltumo. Aš kiek žiūrėjau tai abejus galima gauti su ~0.8 W/m2K. Tad iš esmės lieka tik stiliaus ir kainos klausimas. Na ir kaip D'Arbuzas rašo su mediniais galima įgyvendinti sudėtingesnius architektūrinius sprendimus - man tai neaktualu, tai nežinau.

Na, taip, bet su laiku visi pastebime/suzinome is aplinkos t.t. minusus ar neabejotinus privalumus savo pasirinktu daiktu smile.gif
As pvz niekada nebesirinkciau ir kitam nerekuomenduociu deti aliuminio profilio langu schmoll.gif Mes susidejome i balkona stumdomus, tai kazkokia tragedija doh.gif

Sudetingu architekturiniu sprendimu pas mus nebus, kampiniu langu atsisakeme. Tiesiog noriu siltu langu ir kad grazu butu. Medis grazu, bet plastiko ziuriu yra irgi labai neblogu medzio imitacijos gaminiu...

O kur jus Auruma pirkote langus?
Atsakyti
QUOTE(kristal @ 2012 04 12, 13:46)
O man idomu ir kiti geri bet ne tokie brangus gamintojai siltu langu...
Na, taip, bet su laiku visi pastebime/suzinome is aplinkos t.t. minusus ar neabejotinus privalumus savo pasirinktu daiktu  smile.gif
As pvz niekada nebesirinkciau ir kitam nerekuomenduociu deti aliuminio profilio langu  schmoll.gif  Mes susidejome i balkona stumdomus, tai kazkokia tragedija  doh.gif

Sudetingu architekturiniu sprendimu pas mus nebus, kampiniu langu atsisakeme. Tiesiog noriu siltu langu ir kad grazu butu. Medis grazu, bet plastiko ziuriu yra irgi labai neblogu medzio imitacijos gaminiu...

O kur jus Auruma pirkote langus?

Aš pirkau alphaline md langus su termo užpildu viduje. Bet kol kas negyvenam dar, tai nieko daugiau negaliu pasakyti. Žinau, kad miegamojo langą reikės pareguliuoti, bet sakėm kai jau įsirengsim, tada kviesim kad viską peržiūrėtų. O daugiau tai nžn - langai kaip langai smile.gif . Mūsų baltos spalvos.
Atsakyti