Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus krašto statybininkai

QUOTE(Iriska @ 2012 04 22, 09:21)
Ir dar svarbu , jeigu virtuveje noresite, kad palange butu su lyg spinteles stalvirsiu, tai pagalvokite kokiame aukstyje turetu buti langas. ax.gif Ir kur bus kriaukle ir indaplove reikia zinoti jau liejant grindys, nes vamzdzius reikes isvesti, todel virtuvinio planas jau mazdaug turi buti.

drinks_cheers.gif
Taip, sita reikaliuka jau permasciau lyg ir - langu apacia 85 cm aukstyje, kad spinele su stalvirsiu kazkur 90 cm gautusi aukstyje smile.gif
Man atrodo labai patogu vienas pavirsius, virtuveje ant papildomo plocio galima graziai prieskoninius augaliukus auginti wub.gif
O virtuve irgi jau daugmaz pasideliojau, bet dar reikia rimtai perziureti savo projekteli popierini tongue.gif

Dar vienas dalykas i ka mums patare atkreipti demesi, tai Ia. vitrininiai langai - jei jie bus nepakelti kiek auksciau, kai bus daug sniego, langai bus pastoviai uzpustyti ir sals, tad mes savuosius pakelem 20 cm nuo grindu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristal: 22 balandžio 2012 - 15:50
sveiki kolegos 4u.gif
pas mus jau pirmas aukstas beveik uzbaigtas, komanda pradejo treciadieni darbus thumbup.gif kaip smagu matyti toki progresa, kad net saldu biggrin.gif

QUOTE(Auruma @ 2012 04 11, 13:12)
Aš medinius dėčiau nebent jei norėčiau langų medienos faktūros, t.y. dėl stiliaus. Bet jei langai dažyti lygiai kokia nors spalva, kad nesimato medienos rašto, tai manau plastikiniai langai labai tinkami.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(inguzas @ 2012 04 20, 09:22)
Kanalizaciją mums dare FELIKS NAVIS esame labai patenkinti jų ir patarnavimas nei kitų pigesnis ir visai nesvarbu kad įmonė Alytuje...

mums irgi nuli padare feliksnavis, zadame ir visa kanalizacija pas juos daryti, maladiec vyrukai thumbup.gif

QUOTE(kristal @ 2012 04 20, 16:08)
Ir stogo danga keturslaiciam 15% stogui smile.gif linkstam link bitumines, nes cerpes del svorio atkrenta, o skardos visi purtosi...

kas cia per pasakymas, cerpes del svorio atkrenta? pas mus stogas 14 laipsniu ir desim cerpes.... nesuprantu kame problema... yra gi visokiu tu cerpiu...
pas mus su vyru nebuvo net minties apie kitokia stogo danga wub.gif

QUOTE(Auruma @ 2012 04 20, 17:15)
Mums kitą sav turėtų daryti grindis. Pasirinkom visur grindininį šildymą, tai galėsiu pasakyti ką nors dėl grindininio.

mes irgi abiejuose aukstuose planuojame ir nesamone kas kalba apie dulkes kylancias... susiurbliuoti jas gali, o va kas tarp radiatoriu ten vyksta, tai prisipazinkim tikrai ne kas savaite mes juos siurbliuojam....

QUOTE(Simona C. @ 2012 04 20, 19:26)
Langai Veka Alphaline, 6 kameru, 90 mm, 44 mm stiklinimas, su TGI remeliais

mes irgi situ norime, tai parasiau ir jusu fimai uzklausa, ziuresim kokia mums kaina pasiulys, pas mus truputi daugiau kvadratu 4u.gif

QUOTE(kristal @ 2012 04 21, 10:06)
Dar vienas klausimas - koks yra realus isikelimo i nama laikas nuo statybu pradzios?

mes svajojam per metus isikelti wub.gif pradejome va kelti sienas pries kelias dienas, pamatai jau buvo is pernai rudens 4u.gif

QUOTE(inguzas @ 2012 04 22, 10:46)
Aš labai džiaugiuos kad palangė aukščiau nei stalviršis, nes jeigu su lyg tai labai sunku būtų pasiekti palangės galą, plius tada vietoj palangės reiktų dėti stalviršį g.gif  pas mane kažkur 10-15 cm nuo stalvišio palangė

drinks_cheers.gif as irgi taip uzsiprasiau, man visai ir net nesiziuri, kai palange tokio pat aukscio kaip ir stalvirsis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupukas24 @ 2012 04 22, 19:15)
sveiki kolegos  4u.gif

kas cia per pasakymas, cerpes del svorio atkrenta? pas mus stogas 14 laipsniu ir desim cerpes.... nesuprantu kame problema... yra gi visokiu tu cerpiu...
pas mus su vyru nebuvo net minties apie kitokia stogo danga  wub.gif

mes irgi abiejuose aukstuose planuojame ir nesamone kas kalba apie dulkes kylancias... susiurbliuoti jas gali, o va kas tarp radiatoriu ten vyksta, tai prisipazinkim tikrai ne kas savaite mes juos siurbliuojam....

drinks_cheers.gif as irgi taip uzsiprasiau, man visai ir net nesiziuri, kai palange tokio pat aukscio kaip ir stalvirsis  4u.gif

Del cerpiu, Lietuvoje mitas atsirado, kad tai labai sunki danga. Konstruktoriai juokiasi, nes pagrindinis svoris yra vejas ir sniegas, o gandau paleido statybininkai kurie nemoka/nenori dirbti su cerpem.

Del grindinio sildymo, dulkes dulkem, bet as norejau masyvo grindu, tai silumos jos nepraleidzia beveik ir medziui nelabai sveika. Nepatinka man parketlentes ir laminatas unsure.gif

O palanges cia skonio reikalas. 4u.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Iriska, o koks pas jus šildymas? Radiatorius pasirinkot?
Aš ir žiauriai noriu masyvo, bet geoterminiam visi aiškina, kad reikia grindinio šildymo, jis pats efektyviausias.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2012 04 21, 19:42)
taip esu piktas ant saves, kad langu angokrascius pries montuojant langus neapsiltinau putu polistiroliu.

Gal galima smulkiau apie šį etapą? Arba kur dar galima apie tai pasiskaityti?
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2012 04 22, 21:15)
Aš ir žiauriai noriu masyvo, bet geoterminiam visi aiškina, kad reikia grindinio šildymo, jis pats efektyviausias.

50/50 pas mus. kur plyteles, ten grindinis, kur masyvas- radiatoriai. Man labai nepatyko sveciyuose kur vien grindinis ir plyteles.
Namie +25, grindys saltos, visur kilimus galiausiai padejo.

QUOTE(mintas @ 2012 04 22, 22:23)
Gal galima smulkiau apie šį etapą? Arba kur dar galima apie tai pasiskaityti?

MB dirbes su langais, sako kad per didelis kruvis ankeriui ir tikimybe, kad montuotojai suniokos polisteroli labai didele. Visvien remas sodunamas ant putu ir siltrinamas ir is lauko ir is vidaus siltinome. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2012 04 22, 20:48)
1.Del cerpiu, Lietuvoje mitas atsirado, kad tai labai sunki danga. Konstruktoriai juokiasi, nes pagrindinis svoris yra vejas ir sniegas, o gandau paleido statybininkai kurie nemoka/nenori dirbti su cerpem.

2.Del grindinio sildymo, dulkes dulkem, bet as norejau masyvo grindu, tai silumos jos nepraleidzia beveik ir medziui nelabai sveika. Nepatinka man parketlentes ir laminatas unsure.gif

3.O palanges cia skonio reikalas.  4u.gif

1. tai va, zmones chaltursciku prisiklauso, veliau kitus dar klaidina doh.gif

2. as irgi buvau tokios nuomones, kad tik masyvo ir ni ni daugiau nieko, bet va parodoje ir vln ir kaune siemet tokiu parketlenciu prisiziurejau, kad nei su ziburiu nesuprasi kad ten ne masyvas bigsmile.gif ir problema isspresta thumbup.gif

3. jo, va kas tiesa, tas ne melas, skonio reikalas 4u.gif man graziau kai auksciau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupukas24 @ 2012 04 22, 22:44)
1. tai va, zmones chaltursciku prisiklauso, veliau kitus dar klaidina  doh.gif

2. as irgi buvau tokios nuomones, kad tik masyvo ir ni ni daugiau nieko, bet va parodoje ir vln ir kaune siemet tokiu parketlenciu prisiziurejau, kad nei su ziburiu nesuprasi kad ten ne masyvas  bigsmile.gif ir problema isspresta  thumbup.gif

3. jo, va kas tiesa, tas ne melas, skonio reikalas  4u.gif man graziau kai auksciau  4u.gif

turint vaiku parketlentes labai lengvai subraizomos (masinyte plasmasiniais ratais ir amba verysad.gif ) ir lieka baltos juostos, perkamas spec vaskas ir t.t. Masyva gali slifuoti ir vel kaip naujas blush2.gif uosviai berzo parketa 15 metu senumo praeita savaite slifavo wub.gif wub.gif vel kaip naujas baltas grazus.
man tai labai didelis pliusas.
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2012 04 22, 20:15)

Čia kažkokia masinė psichozė dėl grindinio. Nesuvokiu kodėl jį deda į namus. Suprantama kai grindinis yra vonioj, virtuvėje bei tambūre. Ten grindis dažnai yra šlapios ir su grindinių šildymu greičiau džiūsta. Grindis tose vietose galima padaryti šiltesnės ir dėl to nelabai užkils temperatūra visame name. O vonioje kaip tik reikia aukštesnės temperatūros. Bet kai grindinį naudoja kaip pagrindinį šilumos šaltinį visam namui - prasideda nesąmonės.

Net gerų langų šilumos laidumas yra 8-10 kartų didesnis nei sienų ir stogo. Galima teigti, kad beveik visa šiluma išeina vien per langus. Tai reiškia, kad vidinis stiklas 10 kart greičiau atšąla nei vidinis sienos paviršius. Kambario oras, prisilietęs prie stiklo, taip pat labai greitai atšąla, nusmunka žemyn ir toliau keliauja palei grindys į kambario gilumą. Gaunasi lyg šaltas skersvėjis, nors langai hermetiškai uždaryti.
Jei po langu yra radiatorius, tai tas šaltas oras čia pat sušildomas ir pradeda kilti į viršų. Panašiai gaunasi, jei langą apipučiamas orinio šildymo sistemos.

Bet kai yra grindinis šildymas - šilumos galia išbarstyta per visą plotą. Besileidžiantis nuo lango šaltas oras galutinai įšyla tik kai pasiekia priešingą kambario sieną. Rezultate prie lango grindys yra ledinės, vidurį kambario - vėsokos, ir tik priešingame gale - normalios. Galima padidinti šildymo galingumą. Tuomet oras sušils jau kambario viduryje, tačiau toliau į kambario gilumą - jos bus per karštos. Ir toje pusėje kambario bus per karšta. Vaikščiodami per kambarį gausite kontrastinį dušą. Prie lango - bus šaltą, priešingoje pusėje - karšta. Ne labai jauku ir sveika? A ne?

Su geoterminis ne labai paveža radiatorius nes jose vandens temperatūrą reikia pakelti minimum iki 55-60"C. Jei gruntinio vandens temperatūra yra ~0"C, tai reikia sudaryti daugiau kaip 60"C. Reikia itin galingo kompresoriaus (arba dviejų, nuosekliai sujungtu), kad sudaryti tokį didelį temperatūrų skirtumą. Suprantama, kad toks kompresorius ir kainoja dvigubai brangiau, ir elektros valgo nepalyginamai daugiau. Kas nori plačiau pasiskaityti apie įvairių tipų šilumos siurblius galite tai padaryti vėdinimo temoje -> <{POST_SNAPBACK}>

Mes savo klientams, kurie nori geoterminio šildymo, dažniausia projektuojame orinio šildymo sistemą su kanaliniu kondicionieriumi. Vienas įrenginys daro visą kompleksą - šildo, vėdina ir vėsina.
Atsakyti
QUOTE(Pupukas24 @ 2012 04 22, 19:15)

Na, as turejau omeny tikrasias cerpes smile.gif t.y. molines. Visa kita yra skarda ir pan., t.y. imitacija tik mirksiukas.gif
Ir stogo apkrovas skaiciuoja ne chalturscikai, o turintys issilavinima konstruktoriai juk.

Papildyta:
QUOTE(Song @ 2012 04 22, 21:15)

Man taip pat labai patinka medzio masyvas ir buvau labai pries grindini sildyma visame, name, bet vyras sioje vietoje nenusileido, esa taip efektyviau su geoterminiu, kai visame name grindinis.

QUOTE(Pupukas24 @ 2012 04 22, 22:44)
2. as irgi buvau tokios nuomones, kad tik masyvo ir ni ni daugiau nieko, bet va parodoje ir vln ir kaune siemet tokiu parketlenciu prisiziurejau, kad nei su ziburiu nesuprasi kad ten ne masyvas  bigsmile.gif ir problema isspresta  thumbup.gif

Isduokite firma kur grazias radote 4u.gif nuorodele kokia... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristal: 23 balandžio 2012 - 08:48
QUOTE(kristal @ 2012 04 23, 09:46)
Na, as turejau omeny tikrasias cerpes smile.gif t.y. molines. Visa kita yra skarda ir pan., t.y. imitacija tik mirksiukas.gif
Ir stogo apkrovas skaiciuoja ne chalturscikai, o turintys issilavinima konstruktoriai juk.
Papildyta:

Man taip pat labai patinka medzio masyvas ir buvau labai pries grindini sildyma visame, name, bet vyras sioje vietoje nenusileido, esa taip efektyviau su geoterminiu, kai visame name grindinis.
Isduokite firma kur grazias radote  4u.gif nuorodele kokia...  smile.gif

del cerpiu mums labai gerai apskaiciavo Wienerberger. Tikrai galite pasikonsultuoti mirksiukas.gif

As ikalbejau molinem cerpem ir man labai grazu wub.gif
Atsakyti
Aš irgi iš pradžių labai norėjau masyvo lentų. Man laabai gražu. Bet masyvo lentos brangu. Ir paskaičiavus finansus bei tai, kad pas mus maži vaikai, nusprendėm rinktis pigesnį variantą. O dėl grindininio irgi nebuvom apsisprendę, iš pradžių galvojom daryti kur plytelės grindininį, kitur radiatorius. Bet kai santechnikas paskaičiavo 2 variantus - radiatoriai ir grindininis vs tik grindininis- tai abiejų suma gavosi beveik pati. Tuomet nusprendėm daryti tik grindininį. Nebus radiatorių ir neužims vietos, be to grindininiam užtenka žemesnės temperatūros, bei manau didesnis pasirinkimas šildymo sistemų ( nes mes vis dar neapsisprendę kuo šildysim doh.gif ).
Atsakyti