Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris savo noru.

Na man irgi labai juokinga, kai moteris nieko neismanacios apie operacijas ir ju pasekmes, neturejusios dar gimdymu prisiklauso pazistamu dejoniu del plysimu ir pan. Tikrai, nei vienas gydytuojas nevers gimdyti, jei reikalingas CP. Operacija tai zymiai didesne rizika. Tikrai nepatikesiu, kad po CP gali uz keliu valandu i dusa eiti!!! Gal dar narkoze veike biggrin.gif Jus pasiziurekite kaip atliekamas CP. Kiek sluoksniu pjaunama.
Tiesiog tos, kurios taip domisi CP uz pinigus, geriau jau pasidometu gimdymo psichologija. Lankytu kokius nors meditacijos, psichoterapeutu konsultacijas. Susitartu su konkreciu gydytuoju del gimdymo. O ne taip inertingai ir nuoseklaii ieskotu informacijos kas joms uz pinigus pilva prapjaus doh.gif
Mano manymu CP gali reikalauti tik nesubrendusios motinystei moterys.
Gimda supjaustoma. O pasekmes matysite, kai gimdysite antra. Apie trecia jau nekalbu. Mano kaimyne labai norejo gimdyti pati, bet del dideliu vaiku negalejo. Tai su antru vaiku jai plyso pirmas randas doh.gif Vos i ta pasauli neiskeliavo. Gydytuojai jos vyrui pasake, kad jei nori matyti savo zmona gyva, jokiu treciu vaiku, kad planuose nebutu. Tad nereikia cia aiskinti, kad cia nekalta operacija. Kiek prasiskirysiu raumenu. Tikrai ir apie CP daug baisiu dalyku girdejau. Bet kaip visa laika sakau nera ko kreipti demesi i baisias istorijas. Geriau tik geras klausitys. O ju tikrai daugiau.
Atsakyti
tai dzin - tegul daro, jei jos labai nori. Gydytojo pareiga - isaiskinti pasekmes ir komplikacijas bei patarti. Jei moteriai pateikiama informacija - ir ji vis tiek renkasi Cezario pjuvi nesant reikalui, tai jos reikalas.
Jei nusidaigos per kita nestuma ar tures komplikaciju del randu - tai kas? Cia irgi savotiskas gamtos apsivalymas.

Tik, manau, tektu papildomai susimoketi.
Atsakyti
QUOTE(baileys @ 2014 08 17, 13:56)
tai dzin - tegul daro, jei jos labai nori. Gydytojo pareiga - isaiskinti pasekmes ir komplikacijas bei patarti. Jei moteriai pateikiama informacija - ir ji vis tiek renkasi Cezario pjuvi nesant reikalui, tai jos reikalas.
Jei nusidaigos per kita nestuma ar tures komplikaciju del randu - tai kas? Cia irgi savotiskas gamtos apsivalymas.

Tik, manau, tektu papildomai susimoketi.

Del manes tai tegul pjaustosi savo noru nors ir skersai ir isilgai. Tik as negaliu tyleti, kai pradedami dergti naturalus gimdymai ir grasinama visokiomis butomis ir nebutomis komplikacijomis, o va cezaris cia mazdaug panasiai kaip baliona pripust - viens du ir viskas. Ir, anot, kai kuriu, komplikaciju beveik nebuna. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2014 08 17, 07:10)
Tikrai nepatikesiu, kad po CP gali uz keliu valandu i dusa eiti!!! Gal dar narkoze veike biggrin.gif


as is lovos pakilau 6 val po operacijos. Tai buvo tik savo palatos ribose ir tualete+duse kurie joje buvo - ir nera cia ko netiketi, pacios seseles atejo ir liepe ta daryti, nes pagal jas guleti daug valandu po operacijos yra blogiau nei bandyt pagal galimybes judet... Koridorium veze vyras vezimelyje pas vaika pirma para, bet 24 val po operacijos pati jau ejau pas vaika kitam ligonines skyriuje paguldyta. Po cezario neprireike jokiu nuskausminamuju, tiek kiek i nugara suleista nejautra veike po operacijos tiek uzteko (bet kaip sakiau 6 val po jos jau vaikstinejau po truputi tai numarinta nebebuvo), nereikejo net paprasciausio ibuprofeno... Po paprasto gimdymo skausmuose buvau daug daug ilgiau, visom prasmem - deja.... nebuciau pati tuo patikejus anksciau... As kaip ir sakiau esu pries cezari be butinybes, jei paciai dar tektu lauktis tai tik pati gimdyciau kaip ir pirmaja pagimdziau, net jei ir su sunkesciu atsigavimu, bet kadangi esu turejus ir nekomplikuota cezari (mano abu dvyniai gulejo skersi, ir nors islaukem ir gimdymo naturalios pradzios ir pilno atsidarymo, jie deja nepasisuko i teisinga padeti - tai teko operuotis), tai turiu asmenines patirties abiem atvejais apie atsigavima po vieno ir po kito, tai suprantu tas kurios renkasi cezarius vien del to, nes po paprasto gimdymo kelias paras net vaiko nulaikyti negalejau normaliai, o po cezario dvyniais pasirupinti buvo juokai palyginus kaip buvo po gimdymo.

Kadangi as cezario net nesvarsciau, ir buvau 100% itikejus, kad pagimdysiu pati, gi ne pirmas kartas jau buvo... tai butent tie prigasdinimai apie atsigavimus mane labai neigiamai paveike. Kadangi maniau kad busiu vos ne neigali kelias savaites, o cia du leliukai besibeldziantys, trecias vaikas namie laukiantis ir staiga "deja, teks operuoti" - buvau totalioj isterijoj del to ligoninej, nes mano planas gimdyti paciai nuplauke, o apie cezari buvau tik prisiskaicius visokiu naturalisciu jo neturejusiu gasdinimu kaip apie didziausia gyvenimo trauma ir mamai ir vaikams... Ramino vyras, ginekologas, seseles, net anesteziologas pries pat operacija i palata atejes ranka gloste, kad apsiraminciau. Geriau butu buve jei nebuciau taip isikalus, kad cezaris butinai kazkoks baubas, buciau daug ramiau reagavus ir labiau isijautus i fakta, kad i pasauli atkeliauja du mano vaikai, o ne i tai kad mane operuoja ir kokia as vargse. Jei moterys jauciasi ramesnes vaiko susilaukdamos cezario budu (net jei as ir manau, kad ta ramybe ateina tiesiog nepakankamai apsisvietus ta tema, nes operacija yra operacija) tai lai taip ir daro. Statistiskai cezaris komplikaciju daugiau turi, bet mama kuri paniskai bijo gimdymo, tikrai lengvai nepagimdys ir turbut su extra cezariu baigsis viskas, nes bus tokia pat isteriska paprasto gimdymo metu, kuris jai yra baubas, kaip ir as buvau cezario metu. Todel jei nori rinktis lai renkasi tai kas joms teikia daugiau vidines ramybes ir dziaugiasi susitikimu su leliuku taip, nera jokio reikalo teisti. Ir ypac nera reikalo gasdinti tuo baubu toms kas neturi cezario patirties.

Atsakyti
Taip, kai kurioms pasiseka isvengti CP komplikaciju smile.gif Bet jei mano paprastoji tonziliu salinimo operacija, virto dydziausia komplikacija, tai ir rasau, kad tos, kurios neturejo jokiu operaciju ir randu, negali kritiskai ivertinti pasekmiu. labai daug graziu istoriju apie naturalu gimdyma be jokiu komplikaciju smile.gif Tad kaip ir sakiau uzuot karstligiskai ieskojusios kas jas prapjaus uz pinigus, tegu geriau savo baimes pagrindzia. lanko kursus, sviecaisi. Sutinku,kad jei moteris bijo naturalaus gimdymo, tai ir negali normaliai pagimdyti. Tampa isterike ir nesiklauso nei savo kuno, nei gydytuoju nurodymu. Bet jei negali pasiruosti vaikelio gimdymui, kaip galesi ji auginti???Auginti vaikeli zymiai sudetingiau, negu ji pagimdyti biggrin.gif Bet kokia operacija kokia ji bebutu - visada rizika iskeliauti i dangu. Tuo labiau, kad geras profesionalus gydytuojas nedarys CP be reikalo. O jei kazkoks mesininkas darys, tai visko ir gali atsitikti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2014 08 18, 07:49)
Taip, kai kurioms pasiseka isvengti CP komplikaciju smile.gif Bet jei mano paprastoji tonziliu salinimo operacija, virto dydziausia komplikacija, tai ir rasau, kad tos, kurios neturejo jokiu operaciju ir randu, negali kritiskai ivertinti pasekmiu. labai daug graziu istoriju apie naturalu gimdyma be jokiu komplikaciju smile.gif Tad kaip ir sakiau uzuot karstligiskai ieskojusios kas jas prapjaus uz pinigus, tegu geriau savo baimes pagrindzia. lanko kursus, sviecaisi. Sutinku,kad jei moteris bijo naturalaus gimdymo, tai ir negali normaliai pagimdyti. Tampa isterike  ir nesiklauso nei savo kuno, nei gydytuoju nurodymu. Bet jei negali pasiruosti vaikelio gimdymui, kaip galesi ji auginti???Auginti vaikeli zymiai sudetingiau, negu ji pagimdyti biggrin.gif Bet kokia operacija kokia ji bebutu - visada rizika iskeliauti i dangu. Tuo labiau, kad geras profesionalus gydytuojas nedarys CP be reikalo. O jei kazkoks mesininkas darys, tai visko ir gali atsitikti  doh.gif


Velgi komplikacijos galimos bet kur, nereikia net tonziliu salinimo, po pirsto isipjovimo zmones numirsta, ar sureaguoja organizmas i paprasciausius vaistus, pvz paracetamoli blogai. Kaip sako, kad zinotum kur nugriusi tai pagalve pasidesi, bet deja nezinom. Vienos renkames ta kas statistiskai saugiau, kitos kas joms daugiau ramybes teikia, nes nepaneigsim kad tas irgi labai svarbu, as tikrai pazistu keleta moteru, kurios paprasto gimdymo metu gavo psichologines traumas. Sakai operacija yra rizika iskeliauti i dangu, bet lygiai taip pat ir su gimdymu. Mano vyro du buve klasiokai (labai liudnas sutapimas, kad pas abu draugus taip pat) augina dukreles savo vieni, nes ju zmonos mire gimdydamos pacios, vienai tiesiog sirdis sustojo, kita nukraujavo - o pries tai sveikos buvo, nestumai be komplikaciju buvo. Nezinau, jei taip 100 metu atgal LT kaime man butu gimdyt naturaliai skersai isitaisiusius dvynius - turbut butu visiem 3 ne kas.

Cezario komplikaciju pasiseka isvengti ne "kai kurioms", o "daugumai" tokia jau teisybe. Statistiskai paprastas gimdymas yra saugesnis, bet cezario statistika irgi nera kazkokia baisi. Ir as nesutinku, kad tai padarys moteri kazkokia kitokia mama... sakai nepasiruosus pagimdyt, tai kaip augins? O as pvz nebuvau pasiruosus, kad man vaikus tiesiog ispjaus, visai nepasiruosus - vos ne piktybiskai tos temos vengiau, nes gi "pagimdysiu pati" ir tiek, net nesvarsciau kitaip smile.gif Tai kai atejo laikas ir nebeliko pasirinkimo tik pagimdyti cezario budu, as tikrai buvau nepasiruosus - bet nu auginu as tuos savo neparuostu budu i pasauli paleistus cezarinukus visai neblogai manau - ir niekuo jie nesiskiria nuo didziosios seses, kuri pati gime. smile.gif Pati po cezario dar kuri laika gailejausi (kaip ir dauguma moteru kurioms taip atsitinka), kad tai nebuvo gimdymo patirtis kokios norejau, kad vietoj ramios palatos, turejau operacine su gal 12 personalo zmoniu ir t.t. Bet paprasciausi vieno zmogaus zodziai "juk svarbiausia sveiki vaikai" tiesiog atnese vidine ramybe del to. paprasti, bet teisingi.

As nesu cezario advokate ir niekam jo nerekomenduoju. Bet.... dauguma naturalaus gimdymo salininkiu nueina tikrai per toli su savo pareiskimais ir gasdinimais, ypac kai dauguma su tuo nera asmeniskai susidure.
Atsakyti
O gal pabandom kalbet i tema tik???
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2014 08 18, 18:07)
Velgi komplikacijos galimos bet kur, nereikia net tonziliu salinimo, po pirsto isipjovimo zmones numirsta, ar sureaguoja organizmas i paprasciausius vaistus, pvz paracetamoli blogai. Kaip sako, kad zinotum kur nugriusi tai pagalve pasidesi, bet deja nezinom. Vienos renkames ta kas statistiskai saugiau, kitos kas joms daugiau ramybes teikia, nes nepaneigsim kad tas irgi labai svarbu, as tikrai pazistu keleta moteru, kurios paprasto gimdymo metu gavo psichologines traumas. Sakai operacija yra rizika iskeliauti i dangu, bet lygiai taip pat ir su gimdymu. Mano vyro du buve klasiokai (labai liudnas sutapimas, kad pas abu draugus taip pat) augina dukreles savo vieni, nes ju zmonos mire gimdydamos pacios, vienai tiesiog sirdis sustojo, kita nukraujavo - o pries tai sveikos buvo, nestumai be komplikaciju buvo. Nezinau, jei taip 100 metu atgal LT kaime man butu gimdyt naturaliai skersai isitaisiusius dvynius - turbut butu visiem 3 ne kas.

Cezario komplikaciju pasiseka isvengti ne "kai kurioms", o "daugumai" tokia jau teisybe. Statistiskai paprastas gimdymas yra saugesnis, bet cezario statistika irgi nera kazkokia baisi. Ir as nesutinku, kad tai padarys moteri kazkokia kitokia mama... sakai nepasiruosus pagimdyt, tai kaip augins? O as pvz nebuvau pasiruosus, kad man vaikus tiesiog ispjaus, visai nepasiruosus - vos ne piktybiskai tos temos vengiau, nes gi "pagimdysiu pati" ir tiek, net nesvarsciau kitaip smile.gif  Tai kai atejo laikas ir nebeliko pasirinkimo tik pagimdyti cezario budu, as tikrai buvau nepasiruosus - bet nu auginu as tuos savo neparuostu budu i pasauli paleistus cezarinukus visai neblogai manau - ir niekuo jie nesiskiria nuo didziosios seses, kuri pati gime. smile.gif Pati po cezario dar kuri laika gailejausi (kaip ir dauguma moteru kurioms taip atsitinka), kad tai nebuvo gimdymo patirtis kokios norejau, kad vietoj ramios palatos, turejau operacine su gal 12 personalo zmoniu ir t.t. Bet paprasciausi vieno zmogaus zodziai "juk svarbiausia sveiki vaikai" tiesiog atnese vidine ramybe del to. paprasti, bet teisingi.

As nesu cezario advokate ir niekam jo nerekomenduoju. Bet.... dauguma naturalaus gimdymo salininkiu nueina tikrai per toli su savo pareiskimais ir gasdinimais, ypac kai dauguma su tuo nera asmeniskai susidure.



As ir nerasau apie tas mamas, kurioms CP buvo reikalingas del svariu riezasciu. As rasiau, kad nesubrendusios yra tos, kurios primigtynai nori CP uz pinigus net nebandziusios gimdyti smile.gif As irgi nesu pries CP, jei jis tikrai reikalingas 4u.gif
Atsakyti
Mielos mamos (daugelis tikrai jau esate mamos, nes visos dalinatės savo patirtimis), kaip Jums apsiverčia liežuvis sakant, kad "jei moteris bijo ar nenori gimdyti natūraliai, tai kaip jis augins vaiką ar, kad tokioms moterims vaikų nereikia visai duoti"????? Baisu skaityt tokius pasisakymus.... Džiaukitės, kad Dievas davė Jums tiek stiprybės ir ištvermės, kurios prireikia natūralaus gimdymo metu. Ne visos tokios "fainos", kokios Jūs esate. Visą gyvenimą alpdavau pamačius bent lašą savo ar kito žmogaus kraujo. Eiliniai vizitai pas gydytojus irgi jokio pasigėrėjimo nekelia. O dabar, nėštumo metu, kai gana dažnai reikia eiti priduoti kraują, įsivaizduojat kas manyje vyksta? Suprantu, kad žmogus, kuris to nejaučia niekada nesupras kas vyksta to, silpnesnio žmogaus viduje. Per beveik 30 gyvenimo metu ta baimė nedingsta ir kažin ar dings - taip jau yra.
Jei eilinis kraujo pridavimas sukelia tiek baimės, tai įsivaizduojat kas vyksta pagalvojus, kad reikės gimdyti? Bijau per savo silpnumą pakenkti ir kūdikėliui ir sau, todėl ir renkuosi tai, kas man yra priimtiniau. Žinau, kad ir CP nėra "gelytės", bet žmogus visą gyvenimą renkasi tokį kelią, kuriuo nori eiti... O jau kaip bus toliau sprendžia tas iš aukščiau.
Ir, jei ką, CP nėra išlepintų poniučių užgaida (bent jau aš savęs tokia nelaikau).
Atsakyti
QUOTE(Barboraitė @ 2014 08 23, 13:35)
Mielos mamos (daugelis tikrai jau esate mamos, nes visos dalinatės savo patirtimis), kaip Jums apsiverčia liežuvis sakant, kad "jei moteris bijo ar nenori gimdyti natūraliai, tai kaip jis augins vaiką ar, kad tokioms moterims vaikų nereikia visai duoti"????? Baisu skaityt tokius pasisakymus.... Džiaukitės, kad Dievas davė Jums tiek stiprybės ir ištvermės, kurios prireikia natūralaus gimdymo metu. Ne visos tokios "fainos", kokios Jūs esate. Visą gyvenimą alpdavau pamačius bent lašą savo ar kito žmogaus kraujo. Eiliniai vizitai pas gydytojus irgi jokio pasigėrėjimo nekelia. O dabar, nėštumo metu, kai gana dažnai reikia eiti priduoti kraują, įsivaizduojat kas manyje vyksta? Suprantu, kad žmogus, kuris to nejaučia niekada nesupras kas vyksta to, silpnesnio žmogaus viduje. Per beveik 30 gyvenimo metu ta baimė nedingsta ir kažin ar dings - taip jau yra.
Jei eilinis kraujo pridavimas sukelia tiek baimės, tai įsivaizduojat kas vyksta pagalvojus, kad reikės gimdyti? Bijau per savo silpnumą pakenkti ir kūdikėliui ir sau, todėl ir renkuosi tai, kas man yra priimtiniau. Žinau, kad ir CP nėra "gelytės", bet žmogus visą gyvenimą renkasi tokį kelią, kuriuo nori eiti... O jau kaip bus toliau sprendžia tas iš aukščiau.
Ir, jei ką, CP nėra išlepintų poniučių užgaida (bent jau aš savęs tokia nelaikau).


Tikrai tokia esate. Išpopinta poniutė. O kodėl, paaiškinote aukščiau biggrin.gif
Atsakyti
hmmm.. įdomu kodėl šitą temą skaito ir komentuoja supermamų narės, kurioms tai nėra aktualu ir neturi ką šia tema pasakyti.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Barboraitė @ 2014 08 23, 14:07)
hmmm.. įdomu kodėl šitą temą skaito ir komentuoja supermamų narės, kurioms tai nėra aktualu ir neturi ką šia tema pasakyti.... g.gif


Miela Barboraite,
Gimdymo metu - kraujo nematot paprastai biggrin.gif O rinktis cezarį ir argumentuoti kraujo baime - kvailiau nesugalvosi. Linkiu jums sutikti principingą mediką, kuris sprendimą darys taip, kaip yra geriausia (reikės, gimdysit naturaliai (popa bus, bet gi subrendusi motinystei esate, a ne?; reikės skatins, reikės kirps, siųs; ir tik tuomet, jei kils pavojus vienai ar dviem gyvybėm, imsis peilio).
Po gimdymo (ir naturalaus ir CP), yra gausiai kraujojama ne vieną savaitę, ką - irgi alpsit? biggrin.gif
Atsakyti