Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža

apie 800 alga būdavo pas mane,tai taip išeina ,kad 650 jau nebeišeina g.gif
Atsakyti
QUOTE(D.E*V.A @ 2011 12 05, 16:52)
apie 800 alga būdavo pas mane,tai taip išeina ,kad 650 jau nebeišeina g.gif

Jei gaunat maziau,tai vadinasi neisejo maximali pasalpa.
Atsakyti
Uzejau i savo LDB tinklapi, ir ziuriu, kur siunciau CV del darbo (konsultante pasake nusiusti), parasytas atsakymas " neigiamas su pateisinama priezastimi".(kad as jiem netikau, tai gali buti, nes jie uzsiima kita veikla, o as dirbau nekilnojamojo turto agenturoj)
Tai suprantu, kad jie informuoja darbo birza apie gautus CV,ar kaip?
Ar cia darbo birza tikrina?
Aciu
Atsakyti
vasara stovejau darbo birzoje,gaudavau pasalpa,del tam tikru priezasciu pasalpa nutrauke,i birza stojau is naujo,dabar pasalpos negaunu,sake atnaujins nuo liepos 1 d.stazo turiu.jei dabar randu darba,isidarbinu,tarkim ir nieko gero ten,tai jei gryztu i birza ar man moketu pasalpa ir kada,ar reik kazkiek laiko isdirbti,kad ja vel gauti,ar galiotu tai,kad stazo ir taip yra.
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2011 12 06, 14:34)
vasara stovejau darbo birzoje,gaudavau pasalpa,del tam tikru priezasciu pasalpa nutrauke,i birza stojau is naujo,dabar pasalpos negaunu,sake atnaujins nuo liepos 1 d.stazo turiu.jei dabar randu darba,isidarbinu,tarkim ir nieko gero ten,tai jei gryztu i birza ar man moketu pasalpa ir kada,ar reik kazkiek laiko isdirbti,kad ja vel gauti,ar galiotu tai,kad stazo ir taip yra.

Jei stazo yra,tai mokes,nesvarbu kad dirbsit,o paskui vel atsistosit i birza.Mokes kai praeis 12 men po paskutinio mokejimo.
Atsakyti
Sveikos mamytės, na ateinu ir aš su savo situacija, kuri be išeities, na gal jus padėsite , tai va esu vaiko priežiūros atostogose iki triju metu, bet už poros savaičiu mergytei sueis du metukai, tad ir pinigėliu nebegausiu, i darba nera kur gryzt, nes darbdaviai sustabdė savo imones veikla, taigi dabar yra sakanciu,kad aš turiu stoti i darbo birza,kaip bedarbė ir galiu gauti bedarbes pasalpa kazkokia, bet as bijau, kad gali nutrukti man darbo stazas juk iš senojo ,,negaliojancio darbo,, tai pati turėsiu iseiti ir tikrai man su ta minute nutruks stazas!! (ar aš čia klystu) tai dabar net nezinau kas geriau, ar sedeti namie su dukrele, kad nenutruktu dar metus stazas, ar stot i darbo birza gaut bedarbes pasalpa kelis menesius ir ziurėt ka pasiulys dirbti. Pas mane tik vidurinis profesinis išsilavinimas o profesija labai nedėkinga, barmene tikrai negaliu dirbt, mergyte dar maza, i darzeli vietos nera, tetis musu kitam mieste dirba tik savaitgali namie tebuna, nebus kas vaika žiūri jei aš dirbsiu pagal specialybe, pagrinde darbas pamainomis taciau nuolatos kad galėciau patogiu laiku vaika is darzelio pasiimt neimanoma. na nezinau gal kas susidure su tokia situacija gal patarsite kas geriau.
Papildyta:
Turiu omenyje ,kad buti trecius metus su vaikeliu, negauti pinigeliu is birzos ir savarankiskai ieskotis darbo,o neradus darbo blogiausiu atveju jau po tu metu teks stoti i birza kaip bedarbei.
Atsakyti
QUOTE(Laurika5 @ 2011 12 07, 19:14)
Sveikos mamytės, na ateinu ir aš su savo situacija, kuri be išeities, na gal jus padėsite  , tai va esu vaiko priežiūros atostogose iki triju metu, bet už poros savaičiu mergytei sueis du metukai, tad ir pinigėliu nebegausiu, i darba nera kur gryzt, nes darbdaviai sustabdė savo imones veikla, taigi dabar yra sakanciu,kad aš turiu stoti i darbo birza,kaip bedarbė ir galiu gauti bedarbes pasalpa kazkokia, bet as bijau, kad gali nutrukti man darbo stazas juk iš senojo ,,negaliojancio darbo,, tai pati turėsiu iseiti ir tikrai man su ta minute nutruks stazas!! (ar aš čia klystu) tai dabar net nezinau kas geriau, ar sedeti namie su dukrele, kad nenutruktu dar metus stazas, ar stot i darbo birza gaut bedarbes pasalpa kelis menesius ir ziurėt ka pasiulys dirbti. Pas mane tik vidurinis profesinis išsilavinimas o profesija labai nedėkinga, barmene tikrai negaliu dirbt, mergyte dar maza, i darzeli vietos nera, tetis musu kitam mieste dirba tik savaitgali namie tebuna, nebus kas vaika žiūri jei aš dirbsiu pagal specialybe, pagrinde darbas pamainomis taciau nuolatos kad galėciau patogiu laiku vaika is darzelio pasiimt neimanoma. na nezinau gal kas susidure su tokia situacija gal patarsite kas geriau.
Papildyta:
Turiu omenyje ,kad buti trecius metus su vaikeliu, negauti pinigeliu is birzos ir savarankiskai ieskotis darbo,o neradus darbo blogiausiu atveju  jau po tu metu teks stoti i birza kaip bedarbei.

Iseinat is darbo,stojat i birza,gaunat bedarbio pasalpa puse metu ir ieskot darbo.
Atsakyti
QUOTE(Laurika5 @ 2011 12 07, 18:14)
Sveikos mamytės, na ateinu ir aš su savo situacija, kuri be išeities, na gal jus padėsite  , tai va esu vaiko priežiūros atostogose iki triju metu, bet už poros savaičiu mergytei sueis du metukai, tad ir pinigėliu nebegausiu, i darba nera kur gryzt, nes darbdaviai sustabdė savo imones veikla, taigi dabar yra sakanciu,kad aš turiu stoti i darbo birza,kaip bedarbė ir galiu gauti bedarbes pasalpa kazkokia, bet as bijau, kad gali nutrukti man darbo stazas juk iš senojo ,,negaliojancio darbo,, tai pati turėsiu iseiti ir tikrai man su ta minute nutruks stazas!! (ar aš čia klystu) tai dabar net nezinau kas geriau, ar sedeti namie su dukrele, kad nenutruktu dar metus stazas, ar stot i darbo birza gaut bedarbes pasalpa kelis menesius ir ziurėt ka pasiulys dirbti. Pas mane tik vidurinis profesinis išsilavinimas o profesija labai nedėkinga, barmene tikrai negaliu dirbt, mergyte dar maza, i darzeli vietos nera, tetis musu kitam mieste dirba tik savaitgali namie tebuna, nebus kas vaika žiūri jei aš dirbsiu pagal specialybe, pagrinde darbas pamainomis taciau nuolatos kad galėciau patogiu laiku vaika is darzelio pasiimt neimanoma. na nezinau gal kas susidure su tokia situacija gal patarsite kas geriau.
Papildyta:
Turiu omenyje ,kad buti trecius metus su vaikeliu, negauti pinigeliu is birzos ir savarankiskai ieskotis darbo,o neradus darbo blogiausiu atveju  jau po tu metu teks stoti i birza kaip bedarbei.

jau ,kad siūlys tai siūlys pagal jūsų specialybę ir jai kokia kvaiša bus kaip pas mane tarpininkė (ko nelinkiu) tai spaudimą darys kaip turi būt,nesvarbu ar galit dirbt,ar mažas atlygis ten,ar valandos netinka...jiem bile greičiau išgrūst pasirinkt neleidžia,aišku tikiu ,kad yra išimčių ir būna auksinių tarpinikių kurios supranta tave ir tavo situaciją.labai linkiu susidūrt su geru žmogumi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D.E*V.A: 07 gruodžio 2011 - 19:07
QUOTE(Laurika5 @ 2011 12 07, 21:29)
Dėkui už atsakymus, speju čia dauguma tokiu kaip aš  4u.gif

Mano situacija panasi i jusu buvo, galejau irgi sedeti namie iki triju metu kol sueis mergytei (nes darbe ir buvau parasius, kad dekretines iki triju metuku), bet vaika prieme i darzeli nuo 2 metuku su biskiu, ir kadangi vyrui vienam dirbti butu sunkoka isejau is darbo (nes vis tiek atleistu, nes imonej liko tik keli zmones dirbti) istojau i birza.
Aisku gal man gera konsultante pakliuvo, nes iskart paklause ar abi mergytes lanko darzeli, ar nebus problemu su darbo, bet pasakiau jai, kad jokio naktinio ir pan., nesiulyt.
Mano irgi issilaviniams ir specialybes (turiu ju kelias) nedekingas, bet kadangi paskutiniu metu dirbau administratore tai jo ir ieskau, ir tarpininke toki man tik ir siulo.
Manau pakalbekit su konsultante kuria jum paskirs ir supras jus.
Mano drauge irgi sedi su mergyte namie, ir stovi birzoj, dukryte tik po nauju metu zada i darzeli paimti, tai drauge pasake konsultantei, kad savarankiskai darbo ieskos.
Manau galima pasikalbeti, o is birzos iseiti visada spesite.
Tuo labiau, kad stovint birzoje, jeigu jusu seimos pajamos yra nedideles galima kreiptis del kompensaciju ir pan.
Atsakyti
Gal žinot kada sumoka pirmą pašalpą biržoj? Ar pradžioj mėnesio ar praėjus kažkiek laiko nuo pirmo apsilankymo? Pirmas apsilankymas mano buvo lapkričio 23d. Kada maždaug tikėtis pinigėlių? ax.gif
Atsakyti
į gruodžio galą ir tikėtis...prieš kūčias tikrai turėtumet gauti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D.E*V.A: 08 gruodžio 2011 - 10:55
Sveiki
noriu paklausti Įstojau į darbo biržą po vaiko priežiūros atostogų, atleista esu šalių susitarimu (125 str. 1 dalis), išmokėjo tik kompensacija už nepanaudotas atostogas.

Skaitydama biržos tinklapį nelabai suprantu :
< Nedarbo socialinio draudimo išmoka skiriama nuo aštuntos po įsiregistravimo teritorinėje darbo biržoje dienos, išskyrus atvejus:
Bedarbiui, atleistam iš darbo (tarnybos) ir gavusiam išeitinę išmoką arba šalių susitarimu kompensaciją, nedarbo socialinio draudimo išmoka skiriama ne anksčiau kaip praėjus tiek kalendorinių mėnesių po darbo sutarties nutraukimo (atleidimo iš tarnybos), už kiek mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka arba kompensacija jam buvo išmokėta>

Tai man bus paskirta pašalpa jau kitą mėn ar ne ? g.gif Ar aš netaip supratau, nes jokiu kitų išmokų negavau, ar čia kalbama apie kitokias kompensacijas ?
Atsakyti