QUOTE(munia23 @ 2011 10 31, 13:18)
Pavasarį planuojame startuoti su šildymo sistemos įrengimu. Jau buvau apsisprendęs, kads pas mus stovės ATMOS arba VIGAS katilas + akumuliacinė talpa (šildymas dujomis kaip tarnaus kaip rezervinis šildymo būdas). Kadangi mano minėtiems katilams "patinka" tik sausos malkos, esu pasiryžęs investuoti į malkinės statybą, kad bent kokius 20 kubų malkų galėčiau susidėti ir pasidžiovinti. Visame name bus grindinis šildymas (UPONOR medžiagos), viso apie 150 kvadratų šildomo ploto. Namas šildytas 20 cm polistirolo (Roku keramikos blokelis+ 20 cm polistirolo, 3-4 cm oro tarpas, klinkeris), stogas šildytas 30 cm PAROC vata, rostverkas per jo vidurį apšildytas 15 cm polistirolo, į I a. grindis planuoju dėti 15 cm polistirolo (bus ir juodgrindės), į II a. grindis 5 cm polistirolo. Langai bus Rūdupio mediniai, rekuperacijos daryti neplanuoju.
Susitikau su 3 santechnikais, kuriuos rekomendavo pažįstami žmonės. Trumpa reziumė ką jie siūlo:
Santechnikas nr 1- grindinis šildymas yra blogis

(argumentai- gerai šilumą atiduoda tik plytelės, dedant parketlentes anot jo bus dideli nuostoliai ir t.t. ir pan.), jis man siūlo daryti radiatorinį šildymą. ATMOS ir VIGAS + akumuliacinė talpa anot jo yra geras pasirinkimas. Į II aukšto šildomas grindis (jei žinoma aš liksiu prie grindinio šildymo) siūlo dėti 3 cm polistirolo.
Santechnikas nr. 2- grindinis šildymas OK. Mano į grindis planuojami dėti polistirolo kiekiai OK. ATMOS ar VIGAS + akumuliacinė talpa anot jo yra prastas pasirinkimas ir jis man jo nerekomenduotų

. Jo argumentai- reikalingos tik sausos malkos, ir pats didžiausias argumentas- mažos šių katilų pakuros, dėl ko aš kas valandą vakarais turėsiu lakstyti į katilinę ir dirbsiu pečkuriu. Jo siūlymas rinktis Kalvio katilą su didele pakura ir atsisakyti akumuliacinės talpos. Tai anot santechniko nr. 2 bus optimaliausias sprendimas.
Santechnikas nr. 3- viskas analogiškai kaip ir su santechniko nr. 2 siūlymais (ATMOS/VIGAS yra š....

, Kalvis yra OK), tik mano, kad akumuliacinės talpos būtinai reikia.
Planuoju susitikti ir dar su vienu santechniku, bet jau dabar jaučiu, kad apsispręsti bus ganėtinai sunku
Gal kas iš praktinės pusės galėtų išsakyti savo nuomones, ypač domina būtent katilų pasirinkimas, nes dėl grindinio šildymo jau esame 100 proc. apsisprendę.
Būsiu labai dėkingas
Nr.2 Visiskas sudas ne santechnikas ir dar su protekcijomis ir Siauliu auksarankiu katilus.

jei pas Atmos ar Vigas mazos talpos

SIuo atveju pasirinkus galingesni katila arba su didele ikrova, kuras degs neefektyviai, nes jis uzkaites iki reikiamos temperaturos smilks. Vien jo pasakymas, kad i katiline begioti kas valanda yra jo nekompetencija.
Nr.1 Biskuti geresnis visiskas sudas nei Nr.2. Parketlentems iki 15mm torio yra galimas naudoti parketlentes. Pas mane 2 aukste gyvenamuose kambariuse vien parketlentes ir nesusaliau praeita ziema. Aiksu perkaista leciau arba nesijaucia tos silumos kaip atsistojus ant plyrteliu taciau tai nerodiklis, kad siluma nepraeina.
Atmos arba Vigas + akumuliacine talpa yra

, tik daugiau tos akumuliacines geris ir komfortas pasijus esnat grindiniam sildymui, nes ten juk ir mazesniu temperaturu reikia nei radiatoriams.
Nr.3. Dar biskuti geresnis sudas nei Nr.2, vien del akumuliacines talpos, daugiau tie patys komentarai.
Is kur jus cia tokius kochadromus traukiate santechnikus. Gal kur is pakampiu salia Klavio rankiojates, gal pas juos toks populiarus tas Kalviu katilas. Man nei vienas santechnikas nersiure jokio Kalvio

, nors ir pats ieskojau ir zinojau kartais apie juos daugiau nei jie patys.
Taigi jeigu galite sau leisti katila su akumuliacine tai superinis variantas esant sildomoms grindims

As turiu Atmos, tai mano poreikius ir lukescius jis tenkina, gal Vigas butu dar geresnis, bet nieko negaliu pasakyti.
Pasirinke grindinis sildyma neapsiriksite, aikus jei neapsistosite ties kokiu lochadromu santechniku, kuris nemoka jo normaliai padaryti ir paleisti. Man jokios problemos nera, nei per salcius nei rudeni ar pavasari, nei su langu rasojimu.
!!!SAVRBU!! Kadangi namas taip iseina apsiltintas (del sandarumo dar reiketu ziureti), taciau LABAI AKTUALUS pasiulymas pasidaryti priverstini vedinima, kitu atveju langai beiveik 100% bus aprasoje ir kauposis ant ju laseliai ziema + nereikes isleisti silumos per langus norint issivedinti + turesite pastoviai isvedinta ora. Papildomos investicijos jei drabus galesite patys pasidaryti ~10K Lt. ..VERTA

....