Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai V

QUOTE(arkava @ 2011 10 27, 11:05)
Na reiks ankstint grindu siurblio ON, ir paziuret.
Arba det ESBE  maisikli  thumbup.gif  g.gif

na Esbe lyg ir nieko - populiariausias del kainos musuose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 10 27, 09:14)
ismes, o ka padarysi? smile.gif
ateis laikas ir galimybes i kazka brangesnio investuoti ir investuos, zmonems nenurodysi - kiekvienas ziuri i savo pinigine ir galimybes

pas mane skambina ir praso imontuoti degikli i viadrusus/zvakes, atkalbineju - atsisveikinam, bet zinau kad skambins kitam ir kitas jam imontuos smile.gif

O is kur pas tave degikliai g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2011 10 27, 13:16)
O is kur pas tave degikliai  g.gif  mirksiukas.gif

is Lenkijos smile.gif
Atsakyti

QUOTE(zojux @ 2011 10 26, 09:36)

doh.gif gal jus ir teisus, geriau per daug nei per mazai, bet mano asmenine nuomone nepasikeite, sistema ir taip veikia gerai, na nebent su kitais dalykais beda, neislaikyti nuolidziai ir kiti faktoriai.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 10 27, 13:32)
is  Lenkijos smile.gif

kokie?
Atsakyti
Pavasarį planuojame startuoti su šildymo sistemos įrengimu. Jau buvau apsisprendęs, kads pas mus stovės ATMOS arba VIGAS katilas + akumuliacinė talpa (šildymas dujomis kaip tarnaus kaip rezervinis šildymo būdas). Kadangi mano minėtiems katilams "patinka" tik sausos malkos, esu pasiryžęs investuoti į malkinės statybą, kad bent kokius 20 kubų malkų galėčiau susidėti ir pasidžiovinti. Visame name bus grindinis šildymas (UPONOR medžiagos), viso apie 150 kvadratų šildomo ploto. Namas šildytas 20 cm polistirolo (Roku keramikos blokelis+ 20 cm polistirolo, 3-4 cm oro tarpas, klinkeris), stogas šildytas 30 cm PAROC vata, rostverkas per jo vidurį apšildytas 15 cm polistirolo, į I a. grindis planuoju dėti 15 cm polistirolo (bus ir juodgrindės), į II a. grindis 5 cm polistirolo. Langai bus Rūdupio mediniai, rekuperacijos daryti neplanuoju.
Susitikau su 3 santechnikais, kuriuos rekomendavo pažįstami žmonės. Trumpa reziumė ką jie siūlo:
Santechnikas nr 1- grindinis šildymas yra blogis schmoll.gif (argumentai- gerai šilumą atiduoda tik plytelės, dedant parketlentes anot jo bus dideli nuostoliai ir t.t. ir pan.), jis man siūlo daryti radiatorinį šildymą. ATMOS ir VIGAS + akumuliacinė talpa anot jo yra geras pasirinkimas. Į II aukšto šildomas grindis (jei žinoma aš liksiu prie grindinio šildymo) siūlo dėti 3 cm polistirolo.
Santechnikas nr. 2- grindinis šildymas OK. Mano į grindis planuojami dėti polistirolo kiekiai OK. ATMOS ar VIGAS + akumuliacinė talpa anot jo yra prastas pasirinkimas ir jis man jo nerekomenduotų schmoll.gif . Jo argumentai- reikalingos tik sausos malkos, ir pats didžiausias argumentas- mažos šių katilų pakuros, dėl ko aš kas valandą vakarais turėsiu lakstyti į katilinę ir dirbsiu pečkuriu. Jo siūlymas rinktis Kalvio katilą su didele pakura ir atsisakyti akumuliacinės talpos. Tai anot santechniko nr. 2 bus optimaliausias sprendimas.
Santechnikas nr. 3- viskas analogiškai kaip ir su santechniko nr. 2 siūlymais (ATMOS/VIGAS yra š.... schmoll.gif , Kalvis yra OK), tik mano, kad akumuliacinės talpos būtinai reikia.
Planuoju susitikti ir dar su vienu santechniku, bet jau dabar jaučiu, kad apsispręsti bus ganėtinai sunku g.gif
Gal kas iš praktinės pusės galėtų išsakyti savo nuomones, ypač domina būtent katilų pasirinkimas, nes dėl grindinio šildymo jau esame 100 proc. apsisprendę.
Būsiu labai dėkingas drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(munia23 @ 2011 10 31, 14:18)
Planuoju susitikti ir dar su vienu santechniku, bet jau dabar jaučiu, kad apsispręsti bus ganėtinai sunku g.gif
Gal kas iš praktinės pusės galėtų išsakyti savo nuomones, ypač domina būtent katilų pasirinkimas, nes dėl grindinio šildymo jau esame 100 proc. apsisprendę.
Būsiu labai dėkingas drinks_cheers.gif  thumbup.gif

Pas mus analogiška situacija. Namas vieno aukšto, palnuojam visur grindinį šildymą, tai kas antras santechnikas sako, kad grindinis šildymas yra blogis, o kiti kad liuks. Iš 5 santechnikų 4 pasisakė kad visi KKK bus vargas, imant su akumulecine bus geriau, bet vistiek reiks kur dažnai ir keiksim tą vargą, plius beveik visiems katilamas reikia labai sausų malkų. Keturi pasiūlė neimt akumulecinės ir statyt žvkės tipo katilą g.gif Sakau pavasarį viską pradėsim daryt, o apsispręst neina. Kuo toliua tuo daugiau santechnikų pasisako prieš šildomas grindis doh.gif Mums irgi sakė nuostoliai dideli, medinių grindų geriau nedaryt tada, parketas irgi tik klijuotas tinka ir trijų sluoksnių, o ir taip sakė deformuojasi jie po kelių metų. O visur dėt plyteles man tikrai nesinori. Na vienu žodžių galvos skausmas. Dėl katilo tai jau mus kaip ir įkalbėjo, imsim kogero jau žvakės tipo, bet ką daryt su šildymo sisitema g.gif Jau dabar suku galvą gal daryt dvi, tik nežinau ar tai technologiškai įmanoma, kad viena sistema vien grindinis šildymas, o kita atskira sistema radiatoriai. Vieną užsuki, pajungi kitą. Čia su ta mintim jeigu jau pav. kažkoks gedimas grindiniam atsiranda, ar blogai šyla. Tik va dar nekalbėjau su santechnikais ar tai realu padaryt, gal čia tik mano moteriškos fantazijos. Padaryt tai tikiu kad galima, bet va kaip pajungt į vieną katilą abi sistemas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(munia23 @ 2011 10 31, 13:18)
Pavasarį planuojame startuoti su šildymo sistemos įrengimu. Jau buvau apsisprendęs, kads pas mus stovės ATMOS arba VIGAS katilas + akumuliacinė talpa (šildymas dujomis kaip tarnaus kaip rezervinis šildymo būdas). Kadangi mano minėtiems katilams "patinka" tik sausos malkos, esu pasiryžęs investuoti į malkinės statybą, kad bent kokius 20 kubų malkų galėčiau susidėti ir pasidžiovinti. Visame name bus grindinis šildymas (UPONOR medžiagos), viso apie 150 kvadratų šildomo ploto. Namas šildytas 20 cm polistirolo (Roku keramikos blokelis+ 20 cm polistirolo, 3-4 cm oro tarpas, klinkeris), stogas šildytas 30 cm PAROC vata, rostverkas per jo vidurį apšildytas 15 cm polistirolo, į I a. grindis planuoju dėti 15 cm polistirolo (bus ir juodgrindės), į II a. grindis 5 cm polistirolo. Langai bus Rūdupio mediniai, rekuperacijos daryti neplanuoju.
Susitikau su 3 santechnikais, kuriuos rekomendavo pažįstami žmonės. Trumpa reziumė ką jie siūlo:
Santechnikas nr 1- grindinis šildymas yra blogis  schmoll.gif (argumentai- gerai šilumą atiduoda tik plytelės, dedant parketlentes anot jo bus dideli nuostoliai ir t.t. ir pan.), jis man siūlo daryti radiatorinį šildymą. ATMOS ir VIGAS + akumuliacinė talpa anot jo yra geras pasirinkimas. Į II aukšto šildomas grindis (jei žinoma aš liksiu prie grindinio šildymo) siūlo dėti 3 cm polistirolo.
Santechnikas nr. 2- grindinis šildymas OK. Mano į grindis planuojami dėti polistirolo kiekiai OK. ATMOS ar VIGAS + akumuliacinė talpa anot jo yra prastas pasirinkimas ir jis man jo nerekomenduotų schmoll.gif . Jo argumentai- reikalingos tik sausos malkos, ir pats didžiausias argumentas- mažos šių katilų pakuros, dėl ko aš kas valandą vakarais turėsiu lakstyti į katilinę ir dirbsiu pečkuriu. Jo siūlymas rinktis Kalvio katilą su didele pakura ir atsisakyti akumuliacinės talpos. Tai anot santechniko nr. 2 bus optimaliausias sprendimas.
Santechnikas nr. 3- viskas analogiškai kaip ir su santechniko nr. 2 siūlymais (ATMOS/VIGAS yra š.... schmoll.gif , Kalvis yra OK), tik mano, kad akumuliacinės talpos būtinai reikia.
Būsiu labai dėkingas drinks_cheers.gif  thumbup.gif

Nr.2 Visiskas sudas ne santechnikas ir dar su protekcijomis ir Siauliu auksarankiu katilus. doh.gif jei pas Atmos ar Vigas mazos talpos g.gif SIuo atveju pasirinkus galingesni katila arba su didele ikrova, kuras degs neefektyviai, nes jis uzkaites iki reikiamos temperaturos smilks. Vien jo pasakymas, kad i katiline begioti kas valanda yra jo nekompetencija.
Nr.1 Biskuti geresnis visiskas sudas nei Nr.2. Parketlentems iki 15mm torio yra galimas naudoti parketlentes. Pas mane 2 aukste gyvenamuose kambariuse vien parketlentes ir nesusaliau praeita ziema. Aiksu perkaista leciau arba nesijaucia tos silumos kaip atsistojus ant plyrteliu taciau tai nerodiklis, kad siluma nepraeina.

Atmos arba Vigas + akumuliacine talpa yra thumbup.gif , tik daugiau tos akumuliacines geris ir komfortas pasijus esnat grindiniam sildymui, nes ten juk ir mazesniu temperaturu reikia nei radiatoriams.
Nr.3. Dar biskuti geresnis sudas nei Nr.2, vien del akumuliacines talpos, daugiau tie patys komentarai.

Is kur jus cia tokius kochadromus traukiate santechnikus. Gal kur is pakampiu salia Klavio rankiojates, gal pas juos toks populiarus tas Kalviu katilas. Man nei vienas santechnikas nersiure jokio Kalvio g.gif , nors ir pats ieskojau ir zinojau kartais apie juos daugiau nei jie patys.

Taigi jeigu galite sau leisti katila su akumuliacine tai superinis variantas esant sildomoms grindims thumbup.gif As turiu Atmos, tai mano poreikius ir lukescius jis tenkina, gal Vigas butu dar geresnis, bet nieko negaliu pasakyti.
Pasirinke grindinis sildyma neapsiriksite, aikus jei neapsistosite ties kokiu lochadromu santechniku, kuris nemoka jo normaliai padaryti ir paleisti. Man jokios problemos nera, nei per salcius nei rudeni ar pavasari, nei su langu rasojimu.

!!!SAVRBU!! Kadangi namas taip iseina apsiltintas (del sandarumo dar reiketu ziureti), taciau LABAI AKTUALUS pasiulymas pasidaryti priverstini vedinima, kitu atveju langai beiveik 100% bus aprasoje ir kauposis ant ju laseliai ziema + nereikes isleisti silumos per langus norint issivedinti + turesite pastoviai isvedinta ora. Papildomos investicijos jei drabus galesite patys pasidaryti ~10K Lt. ..VERTA thumbup.gif ....

Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2011 10 31, 15:38)
Nr.2 Visiskas sudas ne santechnikas ir dar su protekcijomis ir Siauliu auksarankiu katilus.  doh.gif jei pas Atmos ar Vigas mazos talpos  g.gif SIuo atveju pasirinkus galingesni katila arba su didele ikrova, kuras degs neefektyviai, nes jis uzkaites iki reikiamos temperaturos smilks. Vien jo pasakymas, kad i katiline begioti kas valanda yra jo nekompetencija.
Nr.1 Biskuti geresnis visiskas sudas nei Nr.2. Parketlentems iki 15mm torio yra galimas naudoti parketlentes. Pas mane 2 aukste gyvenamuose kambariuse vien parketlentes ir nesusaliau praeita ziema. Aiksu perkaista leciau arba nesijaucia tos silumos kaip atsistojus ant plyrteliu taciau tai nerodiklis, kad siluma nepraeina.

Atmos arba Vigas + akumuliacine talpa yra  thumbup.gif , tik daugiau tos akumuliacines geris ir komfortas pasijus esnat grindiniam sildymui, nes ten juk ir mazesniu temperaturu reikia nei radiatoriams.
Nr.3. Dar biskuti geresnis sudas nei Nr.2, vien del akumuliacines talpos, daugiau tie patys komentarai.

Is kur jus cia tokius kochadromus traukiate santechnikus. Gal kur is pakampiu salia Klavio rankiojates, gal pas juos toks populiarus tas Kalviu katilas. Man nei vienas santechnikas nersiure jokio Kalvio  g.gif , nors ir pats ieskojau ir zinojau kartais apie juos daugiau nei jie patys.

Taigi jeigu galite sau leisti katila su akumuliacine tai superinis variantas esant sildomoms grindims  thumbup.gif  As turiu Atmos, tai mano poreikius ir lukescius jis tenkina, gal Vigas butu dar geresnis, bet nieko negaliu pasakyti.
Pasirinke grindinis sildyma neapsiriksite, aikus jei neapsistosite ties kokiu lochadromu santechniku, kuris nemoka jo normaliai padaryti ir paleisti. Man jokios problemos nera, nei per salcius nei rudeni ar pavasari, nei su langu rasojimu.

!!!SAVRBU!! Kadangi namas taip iseina apsiltintas (del sandarumo dar reiketu ziureti), taciau LABAI AKTUALUS pasiulymas pasidaryti priverstini vedinima, kitu atveju langai beiveik 100% bus aprasoje ir kauposis ant ju laseliai ziema + nereikes isleisti silumos per langus norint issivedinti + turesite pastoviai isvedinta ora. Papildomos investicijos jei drabus galesite patys pasidaryti ~10K Lt. ..VERTA  thumbup.gif ....

ačiū už nuomonę. O Jūs rekuperaciją pas save turite?
Atsakyti
QUOTE(Linetė @ 2011 10 31, 13:30)
Pas mus analogiška situacija. Namas vieno aukšto, palnuojam visur grindinį šildymą, tai kas antras santechnikas sako, kad grindinis šildymas yra blogis, o kiti kad liuks. Iš 5 santechnikų 4 pasisakė kad visi KKK bus vargas, imant su akumulecine bus geriau, bet vistiek reiks kur dažnai ir keiksim tą vargą, plius beveik visiems katilamas reikia labai sausų malkų. Keturi pasiūlė neimt akumulecinės ir statyt žvkės tipo katilą  g.gif Sakau pavasarį viską pradėsim daryt, o apsispręst neina. Kuo toliua tuo daugiau santechnikų pasisako prieš šildomas grindis  doh.gif Mums irgi sakė nuostoliai dideli, medinių grindų geriau nedaryt tada, parketas irgi tik klijuotas tinka ir trijų sluoksnių, o ir taip sakė deformuojasi jie po kelių metų. O visur dėt plyteles man tikrai nesinori. Na vienu žodžių galvos skausmas. Dėl katilo tai jau mus kaip ir įkalbėjo, imsim kogero jau žvakės tipo, bet ką daryt su šildymo sisitema  g.gif Jau dabar suku galvą gal daryt dvi, tik nežinau ar tai technologiškai įmanoma, kad viena sistema vien grindinis šildymas, o kita atskira sistema radiatoriai. Vieną užsuki, pajungi kitą. Čia su ta mintim jeigu jau pav. kažkoks gedimas grindiniam atsiranda, ar blogai šyla. Tik va dar nekalbėjau su santechnikais ar tai realu padaryt, gal čia tik mano moteriškos fantazijos. Padaryt tai tikiu kad galima, bet va kaip pajungt į vieną katilą abi sistemas  ax.gif

Is kur jus tokius subinkalvius veltedzius traukiate. Gal geriausiai butu tada jums nuspresti patiems ka jus ir kaip norite, o jei jie nekompetetingi arba jiems nepakeliui su siolaikinem technologijom, tai tiketis, kad bent jau darbus kokybiskai atliks.
Grindinis sildymas yra geris, be jokiu blogybiu, nebent pasaka, kaip jus per pacius salcius isvaziuojate savaitei atostogauti, o gryze turite kelias valandas laukti kol grindys pardes sildyti.
Apie zvakes yra atskiros temos ir cia ir Biteplius forume. As pradzioje irgi vos nepasimoviau ant jos ilgo degimo, bet atejau i blaivu prota ir pasistaciau normalu efektyviai deganti patikima katila.
Jei malkos slapios jos visuose katiluose ir net lauze degs maziau efektyviai, bet degs.

Taip, jei sildomos gridys deti lentu tikrai negalima. jei norite kazko naturalaus, tai variantas - trisluosknes arba dvisluosknes parketlentes iki 15mm.

Del sistemu dvigubinimu tai eilinis absurdas ir nekompetetingu santechniku pavyzdys, kurie daro ir nezino ar veiks. g.gif jei neveikia, tai turetu buti ne jusu problema o santcehniku, taciau patys pas jus jie irgi patys keciausi ir kompetetingiausi. gal kokiuose skelbimuose radote...pigesius...eik viska ir visai galima, tik dar vis nesuprantu kam. Gal dar nuo kaimynu pasijunkite atsaka, kad jei pas jus is vviso sitema tie subinkankiai sudinai pajungs, kad is kaimynu galetumeme nusipirkti silumos. doh.gif

Pries 2 metus dar budavo abejonaciu del grindinio sildymos, jo veikimo ir tinkamo sildymo...bet negalvojau, kad dar siais laikais kyla tokie klausymai del jo doh.gif
Papildyta:
QUOTE(munia23 @ 2011 10 31, 14:45)
ačiū už nuomonę. O Jūs rekuperaciją pas save turite?

Aisku turiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2011 10 31, 15:52)
Is kur jus tokius subinkalvius veltedzius traukiate. Gal geriausiai butu tada jums nuspresti patiems ka jus ir kaip norite, o jei jie nekompetetingi arba jiems nepakeliui su siolaikinem technologijom, tai tiketis, kad bent jau darbus kokybiskai atliks.
Grindinis sildymas yra geris, be jokiu blogybiu, nebent pasaka, kaip jus per pacius salcius isvaziuojate savaitei atostogauti, o gryze turite kelias valandas laukti kol grindys pardes sildyti.
Apie zvakes yra atskiros temos ir cia ir Biteplius forume. As pradzioje irgi vos nepasimoviau ant jos ilgo degimo, bet atejau i blaivu prota ir pasistaciau normalu efektyviai deganti patikima katila.
Jei malkos slapios jos visuose katiluose ir net lauze degs maziau efektyviai, bet degs.

Taip, jei sildomos gridys deti lentu tikrai negalima. jei norite kazko naturalaus, tai variantas - trisluosknes arba dvisluosknes parketlentes iki 15mm.

Del sistemu dvigubinimu tai eilinis absurdas ir nekompetetingu santechniku pavyzdys, kurie daro ir nezino ar veiks.  g.gif  jei neveikia, tai turetu buti ne jusu problema o santcehniku, taciau patys pas jus jie irgi patys keciausi ir kompetetingiausi. gal kokiuose skelbimuose radote...pigesius...eik viska ir visai galima, tik dar vis nesuprantu kam. Gal dar nuo kaimynu pasijunkite atsaka, kad jei pas jus is vviso sitema tie subinkankiai sudinai pajungs, kad is kaimynu galetumeme nusipirkti silumos.   doh.gif

Pries 2 metus dar budavo abejonaciu del grindinio sildymos, jo veikimo ir tinkamo sildymo...bet negalvojau, kad dar siais laikais kyla tokie klausymai del jo  doh.gif
Papildyta:
Aisku turiu  mirksiukas.gif

gal galite papasakoti trumpai apie savo sildymo sistema? koki plota sildote? kiek jums kainavo praejes sildymo sezonas? kaip apsiltintas namas ir t.t.?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo munia23: 31 spalio 2011 - 15:33
QUOTE(munia23 @ 2011 10 31, 15:33)
gal galite papasakoti trumpai apie savo sildymo sistema? koki plota sildote? kiek jums kainavo praejes sildymo sezonas? kaip apsiltintas namas ir t.t.?

7 atrodo temos puslapyje yra beveik visos katilines vamzdyno nuotrauka.
Namo sildomas plotas ~120m2, visur grindys. Sildoma tik katilu Atmos be akumuliacines arba granulemis.
kiek kainavo sunkus klausymas, nes dali sezono kurenau granulemis, poto malkomis. Siais metais bus aiskiau, nes pradesiu "matuoti".
kai granulemis kurenau sukurendavau ~800Kg/men, bet tai buvo pirmieji namo sildymo menesiai, po statybu.
Namas apsiltintas 15cm neoporu, o stogas ~12cm PU putomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zojux: 31 spalio 2011 - 15:58