Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai V

QUOTE(Paliukas @ 2011 11 16, 17:18)
paimti esancio/patikusio katilo DTR (instrukcija) ten ir pamatysite koks oro kiekis turi pasikeisti per 1h

visu katilu skirtingai

ir dar klausimas - cia katilas 100kW? t.y. maziausiai 1000m2?

Apsildomas plotas? cia ne gyvenamasis namukas, jei klausimas toks smile.gif
bet as klausiu ne kaip vartotojas, o kaip projektuotoja smile.gif man reikia eispertizei pateikti teisingus skaiciavimus, ir man buvo paaiskinta kad pagal montuotojus nesiorentuoti.
Na ten ilga istorija, bet faktas tas, kad turiu pagristi tuos oro kiekiu skaiciavimus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adrinėja: 16 lapkričio 2011 - 16:29
QUOTE(Adrinėja @ 2011 11 16, 17:28)
bet as klausiu ne kaip vartotojas, o kaip projektuotoja smile.gif man reikia eispertizei pateikti teisingus skaiciavimus, ir man buvo paaiskinta kad pagal montuotojus nesiorentuoti.
Na ten ilga istorija, bet faktas tas, kad turiu pagristi tuos oro kiekiu skaiciavimus  doh.gif

Musu katilui Pyros 55kw pagal projekta duryse teko ispjaut nemazesne nei 400cm2 skyle oro pritekejimui. Tiksliau, skyle turi buti dar dydesne, nes reikia atmest tinklelio uzdengiama dali.
Tamstai, manau, reiketu zinot maksimalu per h sudeginama katile kuro kieki ir skaiciuot, kokio deguonies kiekio reikia tam kurui sudegint, tada skaiciuot, kokiame oro kiekyje bus reikiamas deguonies kiekis, uzmest atsargos...
O gal ir ne... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carbon: 16 lapkričio 2011 - 16:56
QUOTE(Carbon @ 2011 11 16, 17:51)
Musu katilui Pyros 55kw pagal projekta duryse teko ispjaut nemazesne nei 400cm2 skyle oro pritekejimui. Tiksliau, skyle turi buti dar dydesne, nes reikia atmest tinklelio uzdengiama dali.

tai as zinau kad didesne smile.gif bet man reikia kazkokiu paskaiciavimu kiek to oro reikia degimui, nes kiek pacios katilines as zinau smile.gif
gal yra ideju kur tuos paskaciavimus rasti galima? g.gif
Atsakyti
[quote=Paliukas,2011 11 16, 12:37]
granulinis apie 10kW
malkinis jei duju generacinis aplink 20kW su akum talpa

Aciu uz atsakyma!
Apsistosim tada prie malkinio, gal patartumet keleta variantu i kuriuos atkreipti demesi?

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 11 16, 12:18)
o tai padidint siurblio greiti ir i namus bent keliais laipsniais didesne temp. rankos nekyla? wink.gif

gal dar kokie filtriukai apsinese ar oro yra - paziurekit

arba dar variantas, kad nuo praeitu metu grindys neplautos biggrin.gif

Tai va, kad didinti nenoriu, nes kazkodel anksciau atrodo ir to per akis budavo. Jei siurbliuko greiti padidinu, tada dar "siltas" sugrysta vanduo is grindu. Tikriausiai biskuti per greitai pravaro.
O kur ir koks tas oro filtras turetu buti g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2011 11 16, 20:42)
Tai va, kad didinti nenoriu, nes kazkodel anksciau atrodo ir to per akis budavo. Jei siurbliuko greiti padidinu, tada dar "siltas" sugrysta vanduo is grindu. Tikriausiai biskuti per greitai pravaro.
O kur ir koks tas oro filtras turetu buti  g.gif ?

Turejau omenyje sistemos filtriukus ir ora grindyse smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Adrinėja @ 2011 11 16, 17:28)
Na ten ilga istorija, bet faktas tas, kad turiu pagristi tuos oro kiekiu skaiciavimus  doh.gif

neturiu galimybes siuo metu prieiti prie instrukciju, paieskokit malkiniu katilu instrukciju ir ten surasite.

Arba blogiausiu atveju:
http://www.paltaja.l...ale-en-p101.pdf

6 puslapis, pagal standarta pasigooglinkit ir gal daugiau atrasit
Papildyta:
[quote=jolanda.baka,2011 11 16, 19:27]
[quote=Paliukas,2011 11 16, 12:37]
granulinis apie 10kW
malkinis jei duju generacinis aplink 20kW su akum talpa
Aciu uz atsakyma!
Apsistosim tada prie malkinio, gal patartumet keleta variantu i kuriuos atkreipti demesi?
[/quote]

nenoriu kazko savo reklamuoti, ar kolegu peikti, geriau i google iveskit "duju generaciniai katilai" ir issirinkite sau patinkanti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 11 16, 21:45)

neturiu galimybes siuo metu prieiti prie instrukciju, paieskokit malkiniu katilu instrukciju ir ten surasite.
Arba blogiausiu atveju:
http://www.paltaja.l...ale-en-p101.pdf

Aciu, instrukcijoje taip, kai kur raso smile.gif
bet man reikia butent kaip skaiciuojasi, na aisku ieskau visagaliame google, radau kruva skaiciavimu, bet jie laaabai jau ilgi, tai jei kam aktualu, radau dar toki varianta:

Необходимое для полного сгорания топлива количество воздуха зависит от теплоты его сгорания; для антрацита оно в среднем равно 7,8 м3/кг, для торфа и бурого угля —3 м3/кг, а для московского городского газа — 10 м3/м3.

Однако в котлах невозможно обеспечить достаточное перемешивание воздуха с топливом. Поэтому для полного сгорания топлива необходим некоторый избыток воздуха. При нормальных условиях работы котлов коэффициент избытка воздуха составляет для твердого топлива 1,3—1,5, а для газа и мазута — 1,05—1,15. При большем избытке воздуха произойдут значительные потери тепла с уходящими газами.

Atsakyti

Papildyta:
nenoriu kazko savo reklamuoti, ar kolegu peikti, geriau i google iveskit "duju generaciniai katilai" ir issirinkite sau patinkanti mirksiukas.gif
[/quote]
Ziuriu kaip "avinas i vartus" ir vistiek viskas neaisku. Ka siulytumet is situ:
Irleh 25 kw - 8500 lt.
Atmos DC 25S - 6892 lt.
Orligno 200 - 8400 lt.
Atmos AC 25S - 4366 lt.
Kokie butu pliusai ir minusai, nes kartais pradine didesne kaina, dar nieko nereiskia, o kartais moki tik uz varda ar dar neaisku ka.
Dekui uz patarimus, jei nenorit reklamuoti viesoj erdvej, rasykit i a.z.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 11 16, 20:45)
Turejau omenyje sistemos filtriukus ir ora grindyse smile.gif

Koki ora. Pas mane vanduo vamzdeliuose.
Atsakyti
... vanduo, taciau gal vamzdukai su vandeniu nenusiorine biggrin.gif

QUOTE(zojux @ 2011 11 17, 07:55)
Koki ora. Pas mane vanduo vamzdeliuose.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2011 11 17, 10:56)
... vanduo, taciau gal vamzdukai su vandeniu nenusiorine  biggrin.gif

Yra sistemoje prideta tu nuorintuvu, jei tai kazka keicia g.gif
Atsakyti
Sveiki,
prasau patarimu del kieto kuro Vigaz 25 peciau valymo...uzsikimso oro padavimo angos..nzn kaip jas isvalyti..i peciaus degimo kamera nepatenka pakankamai oro..pecius slopinasi prasideda dervos...

kas ka galwtu patarti ar isvalyti
Atsakyti