Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai V

QUOTE(Karalaitis @ 2011 12 12, 15:05)
Sveiki, ziuriu cia vienybes aprisimo schema sup***ota, tai mano jauciu cia visai belibirda, uzmeskit aki http://imageshack.us.../aprisimas.png/ ta pacia shema as paredagavau taip kaip pas mane pajunkta (cia taip atmosas pajunktas). P.s. issipletimo indas uzdaras, pajunktas katilineje.
Papasakokite placiau apie tas cirkuliacijas ir srautus mazajame rate, kame ten gaunasi priklausomybe ekonomijai ar katilo kenkimui.

Čia boileris maitinamas nuo mažojo rato gryžtamo (per kitą galą biggrin.gif ) , dėl to jo niekada pilnai neužkaitinsi. įsidėk dar viena siurblį į boilerio ratą arba kitu variantu perjunk boilerio grįžtamą tarp keturšakio ir siurblio.
Išsiplėtimo indas turi būti ne didžiagame rate, kur yra šilumos naudojimas, o mažajame, kur yra šilumos gamyba.
Atsakyti
Dekui:D vat tas "galas" man ir nedave ramybes.... Realiai uzsikaitina boileris pamazu, ieinantis i boileri vamzdis buna karstas, o gryztantis ne. Ijungus antra siublio greiti pramusa abu galus, kai nueinu katilinen parukyt tokias operacijas kartais trumpam atlieku.
Dabar apie isspletimo inda, kokie "pavojai" is to, kad ne vietoje sumontuotas?
Atsakyti
QUOTE(Karalaitis @ 2011 12 12, 15:50)
Dekui:D vat tas "galas" man ir nedave ramybes.... Realiai uzsikaitina boileris pamazu, ieinantis i boileri vamzdis buna karstas, o gryztantis ne. Ijungus antra siublio greiti pramusa abu galus, kai nueinu katilinen parukyt tokias operacijas kartais trumpam atlieku.
Dabar apie isspletimo inda, kokie "pavojai" is to, kad ne vietoje sumontuotas?

Užsuk keturšakį ir pamatysi.
Gal to geriau nedaryk, pasakysiu. Kaitinamas vanduo plečiasi ir tą išsiplėtimą kompensuoja išs. ind., jei užsuksi keturšakį ir į namą neleisi šilumos mažąjame rate sukils slėgis ir vanduo išbėgs per apsauginį vožtuvą. jei būtų šalia išsiplėtimo indas tai šiuo atveju pagelbėtų.
Atsakyti
Vaizdiai papasakota thumbup.gif supratau. Kadangi neuzsukineju ketursakio, tai kazko itin blogo kaip ir nera.
Atsakyti
QUOTE(Karalaitis @ 2011 12 12, 16:13)
Vaizdiai papasakota thumbup.gif  supratau. Kadangi neuzsukineju ketursakio, tai kazko itin blogo kaip ir nera.

Jai jau kažką keisi tai sujunk kaip vienybės schemoje tik 7 su 2 sukeisk vietomis ir pasilik didžiąjame rate siurblį.
Atsakyti
QUOTE(Tomara @ 2011 12 12, 17:27)
Jai jau kažką keisi tai sujunk kaip vienybės schemoje tik 7 su 2 sukeisk vietomis ir pasilik didžiąjame rate siurblį.

Dekoju.
Atsakyti
QUOTE(Bokstas @ 2011 12 09, 23:16)
http://www.vienybe.l...p?ln=lt&cid=106
Pas mane apatinio degimo katilas ir boileris prijungtas pagal sita schema. Aprisimas padarytas DN40 vamzdziais, ketursakis taip pat DN40. Uz ketureigio likusi senoji sildymo sistema-padavimas DN50 vamzdziu, antro auksto palubeje sakojasi i plonesnius vamzdzius, spiziniai radiatoriai, rusyje is namo vel grizta DN50. Sistema atvira, manu, kad taip saugiau, nors galbut sitema daugiau kirmija. Siurblys grundfos 25-6 3 greiciu 50/55/60W stovi mazajame rate. Bet mintis, kad galbut jis turetu buti didziajame rate, pvz ant griztamo vamzdzio vis neduoda ramybes. Kaip jus manote?
Dabar ketureigis stovi padetyje mazdaug tarp 3,5-4, siurblys dirba 1 begiu.

Lygiagreciai cirkuliaciniam siubliui dar stovi plunksninis atbulinis voztuvas.
Tai ka vyruciai keistumet mano schemoje?
Kiek supratau Rexas siulo cirk. siurbli perkelti i didiji rata, o mazasis cirkuliuotu savitaka.
Atsakyti
QUOTE(Bokstas @ 2011 12 12, 20:35)

Tai ka vyruciai keistumet mano schemoje?

O kam perdarinet, jei viskas gerai? Ar negerai?
Atsakyti
QUOTE(Carbon @ 2011 12 12, 20:52)
O kam perdarinet, jei viskas gerai? Ar negerai?

Siaip neblogai, tik temperaturu skirtumas ant radiatoriu virsaus ir apacios jauciasi (manau kad siublys pagrinde per peciu ir pridaryta boileri traukia,o didziajam ratui maziau kliuna), kai ketursakis pvz. ant 3,8 stovi ir siurblys pirmu greiciu.
Jei atsuku daugiau ketursaki-per karsti radiatoriai, jei padarau maziau-radiatoriu apacios gerokai vesesnes negu virsus.
Sakau gal siurblys didiji rata galetu gainioti-mazesnis t-ru skirtumas butu, o mazasis samatioku gerai eitu? Tik ar spes mazajam cirkuliuoti, jei pecius ant razgono eis?
Bandymams reiketu 2 siurbliu, taskinio termometro, dar kokiu vandens debito skaitikliu ant abieju ratu smile.gif Ar cia tas pats ..., tik kitoj saujoj butu...
Atsakyti
QUOTE(Bokstas @ 2011 12 12, 21:15)
Siaip neblogai, tik temperaturu skirtumas ant radiatoriu virsaus ir apacios jauciasi (manau kad siublys pagrinde per peciu ir pridaryta boileri traukia,o didziajam ratui maziau kliuna), kai ketursakis pvz. ant 3,8 stovi ir  siurblys pirmu greiciu.
Jei atsuku daugiau ketursaki-per karsti radiatoriai, jei padarau maziau-radiatoriu apacios gerokai vesesnes negu virsus.
Sakau gal siurblys didiji rata galetu gainioti-mazesnis t-ru skirtumas butu, o mazasis samatioku gerai eitu? Tik ar spes mazajam cirkuliuoti, jei pecius ant razgono eis?
Bandymams reiketu 2 siurbliu, taskinio termometro, dar kokiu vandens debito skaitikliu ant abieju ratu smile.gif Ar cia tas pats ..., tik kitoj saujoj butu...

Montuok antrą siurblį ir tavo minėtos problemos išnyks, t.y. galėsi reguliuoti radiatorių temperatūrą ir paduodamos ir grįžtamos temperatūros skirtumas bus mažesnis(apie 10 0C manau kad normalu).
Siurblys gali būti ir ne toks galingas. Dėl debeto, tai man atrodo kad siurblys perpumpuoja iki 50 l/min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tomara: 12 gruodžio 2011 - 22:02
Bet jei namuose silumos uztenka ir kai radiatoriu apacia vesesne, kam tas surmulys? Ar cia principo reikalas? mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Carbon @ 2011 12 12, 23:24)
Bet jei namuose silumos uztenka ir kai radiatoriu apacia vesesne, kam tas surmulys? Ar cia principo reikalas? mirksiukas.gif  biggrin.gif

Prisiskaičius kaip pas kitus zjbs viskas veikia, lieuviškas pavydas bambą graužia, o jei rimtai- kadangi malkos pinigą kainuoja, norisi kuo daugiau iš jų išsunkti. Norėtųsi, kad viskas teisingai sujungta būtų ir į rūsį kuo mažiau vaikščioti reikėtų smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bokstas: 13 gruodžio 2011 - 14:37