QUOTE(Tomara @ 2012 01 02, 22:47)
Tai kiek pakurų iš viso sudegini. Nes nesuprantu kaip kūreni. Aš supratau, kad po 4 pakuras sukūreni kas antrą dieną. Nes man su atrama 25 kW sudedant po 10 kg malkų kas 12 val. temp. kambaryje 20-21, padavimas į radiatorius 36-44 oC, katile 80, tarp pakūrimų dar būna apie 3 val. pertrauka. Šildomo ploto 180 m2 radiatoriais, tame tarpe apie 15 m2 grindinio. Ir nei kiek nemaišo grindinio ir radiatorių miksas. Namas senos statybos tik pakeisti langai. Dabartiniu metu kai lauke apie 0 skaičiuoju, kad poreikis yra apie 6 kW/h. Pakura užkraunama tik kokiu ketvirtadaliu viso t0rio. Jei pilnai užkrovus ir labai tiksliai sudeginus, turėtų rusenti 2 paras, bet realiai sudegtų gal per parą.

Turėčiau akumuliacinę tai to kiekio kokiom 2,5 paros užtektų ir vietoj 5 pakūrimų būtų tik 1.
Jei pilnu pakuru tai manau per vakara speju kokias 2,5 prigrusti (kg tikrai nezinau kaip pamatuoti). Po 4 pakuras manau, kad nesukurenu, gal savaitgaliais kai yra daugiau diena laiko tai sukurenu biskuti 3 pilnas pakuras. Bet kaip minejau dabartiniais orais temperatura kambariuose pakyla (per koki pusdieni) iki ~22,5C, o kuriu tik po 2 dienu (ne sekancia, o dar kita diena), kai ji buna nukritusi iki ~20C. Jokiu pertrauku tarp kurimu nedarau, nes tai nemanau, kad efektyvu, kol kurenu tol ir kurenasi.
I grindis paduodu 38C, dar yra kolektroius kopetelems vonioje ir tualete, bei 150l boileris. Katilines pajungimo nuotrauka jau kazkada buvau ikeles.
Nemoku as skaiciuoti tu kW cia kaip jus skaiciuojate ir nesigilinau kaip tai daryti
Radiatoriai gindiniam nemaiso, bet as sakiau, kam ju reikia, jei jau grindinis priimtinas psichologiskai. Kam tas zaidimasis. Arba is viso kiti gudrociai, su matyt isprususiais meistrais, susideda ir grindis ir del visa ko (arba kaip populiarus tas pasakojimas, kad gryzus is keliones greitai uzsildyti butu galima) radiatorius
Cia kokio katilo pakura rusentu 1 (2) paras?
Ir kokio dydzio ten ta pakura - parasykite malku turiu, o ne kg arba kW. Is jusu skaiciavimu nelabai suprantu kike ten sudeginate
Skaiciavau kiek malku sudeginu per lapkriti ir gruodi, tai gavau - lapkriti - 1,5m3 malku, o gruodi - 1,7m3.