QUOTE(arkava @ 2011 10 14, 20:02)
Na ir gincai cia
Ir pas mane S-20, sildau 120m2 plius 125ltr boileris. 20kW - OPTIMALU.
Siutina mane tie skaiciai, galios, kaloringumai ir.t.t Teoriskai viena - praktiskai kita.
Itakos faktoriu - aibes (sildymo budas, malkos, namo varza ir.t.t.t.). Galu gale - Stropuvos aprisimas ir srautu nustatymas. Pirmais menesiais sanaudos buvo didokos, po to, igavus patirties - zymiai sumazejo (siluma - ne). Tai va.
Del tu teoriniu skaiciavimu: paskutinis irodymas, kad neseniai isadve energetini sertifikata. Skaiciavo nuostolius namo, pagal projekta ir medziagas. Naujas namas apsiltintas ir dave........C KLASE

. Nuostoliai - 258 Kw/h/m2 metams (ar kaip ten su dimencijomis). Iseina - tai senas blokinis namas. Vat jums ir teorijos

)))))))
ir dar - kur ten ta zvake uz 300 - paimciau atsargine...
Bet tada atsakykit i klausima - niekaip nesuprantu, kaip cia taip gaunas:
mano namas su skylem (durys/rusys ir t.t.) plotas dvigubai didesnis, boileris irgi apie 150l, bet kvadrato poreikis sezonui gaunas 120kWh/m2 (su boileriu)
cia as savo sanaudas paprastai paskaiciavau
pas mane irgi apie 140m2 grindu sildymas
like apie 110m2 radiatoriai
namuose nesalam (siuo metu +24)
iki sios savaites mano energetinis poreikis buvo 50kWh per para (su nuostoliais apie 36kWh)
sia jau isaugo iki 75kWh per para velgi po nuostoliu i kamina link 50kWh
gal pritekejimu kokiu nepaskaiciavo...realiai tai mistika
P.S. darau savotiska bandyma. Tarkim uzkroviau 800kWh vakar kuro. Ziuresim ant kiek dienu uztek tokiu oru, tada pamatysim koks poreikis tokiu oru (su boileriu) ir aisku kiek laiko istempsiu
Jei rimtai reikia, galiu permesti kontaktus - veiksmas Vilnius