Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai V

QUOTE(Tomara @ 2012 01 16, 10:57)
Va dabar matyti kas ir kaip. smile.gif
Tik nesupratau kaip bus nuo 21.00 iki 9.00.
Panašūs skaičiai gautųsi jau per parą, nereikia laukti mėnesio.
Prie galvų geriau nelysti, jei nežinai ką jos daro. O tai būna kad atsuka ant 5 ir laukia pečiaus nepakūrę kada radiatorius sušils. smile.gif

21.00 iki 9.00 velgi butu paduodama maziau
Atsakyti
QUOTE(acteeno @ 2012 01 16, 09:24)
O aš manau, kad 25 pakaks - šildomos juk grindys.

Munia23, Laddomat'ą tikiuosi turite?

taip, laddomat'as bus
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2012 01 16, 09:17)
Argumentuoju:
i grindis keliaus aplink 30C visuomet, taigi pastovus koks 7kWh kaip ir minejau (cia +-)

jeigu turetume analogiska situacija bet tik su radiatoriais (ir tarkim programuojamom galvom) butu tarkim nuo 9.00 iki 17.00 (jos prisuktos) poreikis koks 4-5kWh, nuo 17.00 iki 21.00 kokiu 12kWh (cia kas valanda).
Programuojamas pasirinkau del to kad daznai vartotojai patys sukineja galvas nepriklausomai nuo laiko.

bendroje sumoje menesio gale gautume panasu skaiciu, taciau skirtusi momentiniai "silumos paprasymai"
ar argumentuotai? smile.gif

Taip grindiniam reikia gerokai (dvigubai) zemesnes temperaturos vandens, bet jo kiekis gerokai didesnis, taigi projektuojant sistema skaiciuojama 10kv/m 1kw. Nepamirskim ir akumuliacines talpos 1000l. Kam ji reikalinga jei katilo galia su reikiama namui tip top sutampa? Vel gi klausimas, kaip daznai norit peckiuriaut ir kokia temp. palaikysit akumuliacinej ? Nesu labai kietas "ant akumuliaciniu" panaudojimo, bet manau tai galios atzvilgiu siurbikas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanblondas @ 2012 01 16, 20:06)
Taip grindiniam reikia gerokai (dvigubai) zemesnes temperaturos vandens, bet jo kiekis gerokai didesnis, taigi projektuojant sistema skaiciuojama 10kv/m 1kw.

Kaip supratau grindiniam skaičiuoja 10kv/m 1kw.
Tai kiek tada radiatoriams 100W/1m2, ar ne taip?
Atsakyti
QUOTE(Tomara @ 2012 01 16, 20:15)
Kaip supratau grindiniam skaičiuoja 10kv/m 1kw.
Tai kiek tada radiatoriams 100W/1m2, ar ne taip?

Skiriasi tik sildymo budai: grindinis ar radiatorinis, o reikalingas energijos kiekis tam plotui susildyti nuo to nesikeicia....
Skaiciuojama abiejais atvejais vienodai mirksiukas.gif
10kv/m 1kW yra tas pats, kas 100W/1m2. // 1kW=1000W mirksiukas.gif
Remiantis projektavimo taisyklemis,prie sitos suskaiciuotos galios reikia prideti 4-5kW boileriui, ir gautas skaicius turi sudaryti 75% deklaruojamos katilo nominalios galios. Vartotojai, daznai to nezinodami, nusiperka katila toki, kokio neva reikia pagal ju kvadratura, o esant ekstremalesnems (tarkim -25 salcio) temperaturoms, katilas "nebepaveza". O kur dar akumuliacine talpa? Esant tokiam katilo galingumui, ji bus naudojama tik pereinamuoju laikotarpiu:pavasari ,rudeni, kol nebus reikalingas didelis energijos poreikis konfortiskai temperaturai patalpose palaikyti.
Atsakyti
QUOTE(Sanblondas @ 2012 01 16, 23:43)
Skiriasi tik sildymo budai: grindinis ar radiatorinis, o reikalingas energijos kiekis tam plotui susildyti nuo to nesikeicia....
Skaiciuojama abiejais atvejais vienodai  mirksiukas.gif
10kv/m 1kW yra tas pats, kas 100W/1m2. // 1kW=1000W  mirksiukas.gif
Remiantis projektavimo taisyklemis,prie sitos suskaiciuotos galios reikia prideti 4-5kW boileriui, ir gautas skaicius turi sudaryti 75% deklaruojamos katilo nominalios galios. Vartotojai, daznai to nezinodami, nusiperka katila toki, kokio neva reikia pagal ju kvadratura, o esant ekstremalesnems (tarkim -25 salcio) temperaturoms, katilas "nebepaveza". O kur dar akumuliacine talpa? Esant tokiam katilo galingumui, ji bus naudojama tik pereinamuoju laikotarpiu:pavasari ,rudeni, kol nebus reikalingas didelis energijos poreikis konfortiskai temperaturai patalpose palaikyti.

cia kelintu metu skaiciavimai yra 10m2=1kW? primena SSSR
pagal tokius skaiciavimus grindu sildymas gerai apsildytame 100m2 name malkomis per sezona kainuos apie 20-30m3

arba Jus niekam tikes projektuotojas arba galim pradeti metytis kontaktais kur 14kW paskaiciuotas buvo poreikis 300m2 vidutiniskai apsildytam namui prie -20 (visur grindinis) ir kazkaip nesala zmones

Boileris 4-5kW.... na jeigu yra akum talpa tai tas boileris niekam neidomus, dienos metu pas jus sildo privertinai boileri nors ir nereikia temperaturos? arba kai maudotes po dusu juk irgi boilerio temperatura keliama ne nuo +10, o nuo kokiu +45 iki +55, todel visai kitokios galios realybeje yra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 17 sausio 2012 - 08:07
QUOTE(munia23 @ 2012
01 15, 10:57)
Sveiki,

neužilgo pradėsime įsirenginėti šildymo sistemą mūsų namui. Šildomo
ploto 160 kv. m, visur šildomos grindys (UPONOR sistema su pe-PEXa 20X2
vamzdžiu). KK VIGAS 25S AK3000, akumuliacinė talpa Viadrus AkuECONOMY
1000l, katilas dujinis JUNKERS ZSB22-3C CerapurSmart (kondensacinis),
kombinuotas boileris DRAŽICE OKC 160L (4 žmonių šeima). Namas iš Rokų
keramikos, šildytas 20 cm polistirolo, stogas apšildytas 30 cm vatos.
Ar pakankamas katilo galingumas ir akumuliacinės talpos dydis? Ar
nereikėtų didesnio boilerio? Lauksiu ir kitų komentarų.  thumbup.gif

LAbas, Munia,

MAno namelis +- panašaus šildomo ploto ir panašių terminių
charakteristikų. Visur grindinis šildymas su tuo pačiu Uponoru:)
Katilinėje turiu apie 1,5 m3 akumuliacinę talpą ("Atrama" 2x730 l),
boileris 4 asmenų šeimas Dražice 200 l kartais pasirodo per mažas, taigi
jums 160 l gali būti ir mažoka.
Katilą rinkausi ilgai ir nuobodžiai (pradėjau nuo tų pačių 25 kW, tik
mąsčiau apie Atmosą), tačiau sistemą projektavęs ir sutvėręs meistriukas
(UAB "Algirdo sprendimai") laiku apiprotino, kad 25 kW katilas dirbs
tik namui, o bačkos po 1 pakūros tikrai liks tuščios. Norint nelakstyti į
katilinę ir nepildyti katilo po 3-4 kartus, katiliuko reiktų
galingesnio.
Prie dabartinės oro temperatūros kūrenu kartą per dvi dienas (name palaikau 21->19 (min. 18) laipsnių), viena pilna pakūra max. galingumu dega 4-5 val., ji apšildo namą, boilerį ir pakrauna apie 1/3 akumuliacinių bačkų.
TAigi, manau, kad pirkdami galingesnį katilą, klaidos tikrai nepadarysite. Tačiau, nebūdamas profesionalu, siūlyčiau pabandrauti su profais (kad ir tuo pačiu Algirdu, sutvėrusiu mano sistemą drinks_cheers.gif ).

Sėkmės!
Aušrys cool.gif
Atsakyti
[quote=Ausras,2012 01 19, 15:48]
<!--QuoteBegin-munia23+2012
01 15, 10:57--><div class='quotetop'>QUOTE(munia23 @ 2012
01 15, 10:57)</div><div class='quotemain'><!--QuoteEBegin-->Sveiki,

neužilgo pradėsime įsirenginėti šildymo sistemą mūsų namui. Šildomo
ploto 160 kv. m, visur šildomos grindys (UPONOR sistema su pe-PEXa 20X2
vamzdžiu). KK VIGAS 25S AK3000, akumuliacinė talpa Viadrus AkuECONOMY
1000l, katilas dujinis JUNKERS ZSB22-3C CerapurSmart (kondensacinis),
kombinuotas boileris DRAŽICE OKC 160L (4 žmonių šeima). Namas iš Rokų
keramikos, šildytas 20 cm polistirolo, stogas apšildytas 30 cm vatos.
Ar pakankamas katilo galingumas ir akumuliacinės talpos dydis? Ar
nereikėtų didesnio boilerio? Lauksiu ir kitų komentarų.  thumbup.gif
[/quote]
LAbas, Munia,

MAno namelis +- panašaus šildomo ploto ir panašių terminių
charakteristikų. Visur grindinis šildymas su tuo pačiu Uponoru:)
Katilinėje turiu apie 1,5 m3 akumuliacinę talpą ("Atrama" 2x730 l),
boileris 4 asmenų šeimas Dražice 200 l kartais pasirodo per mažas, taigi
jums 160 l gali būti ir mažoka.
Katilą rinkausi ilgai ir nuobodžiai (pradėjau nuo tų pačių 25 kW, tik
mąsčiau apie Atmosą), tačiau sistemą projektavęs ir sutvėręs meistriukas
(UAB "Algirdo sprendimai") laiku apiprotino, kad 25 kW katilas dirbs
tik namui, o bačkos po 1 pakūros tikrai liks tuščios. Norint nelakstyti į
katilinę ir nepildyti katilo po 3-4 kartus, katiliuko reiktų
galingesnio.
Prie dabartinės oro temperatūros kūrenu kartą per dvi dienas (name palaikau 21->19 (min. 18) laipsnių), viena pilna pakūra max. galingumu dega 4-5 val., ji apšildo namą, boilerį ir pakrauna apie 1/3 akumuliacinių bačkų.
TAigi, manau, kad pirkdami galingesnį katilą, klaidos tikrai nepadarysite. Tačiau, nebūdamas profesionalu, siūlyčiau pabandrauti su profais (kad ir tuo pačiu Algirdu, sutvėrusiu mano sistemą drinks_cheers.gif ).

Sėkmės!
Aušrys cool.gif
[/quote]

Ačiū už patarimus thumbup.gif
O kokį katilą galų gale pasirinkote?
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2012 01 15, 10:17)
Įkeliu iš praeitų metų kitos temos...

Lygiai metai praėjo... Ir ką jūs manote... Šią nakt, tai yra lygiai lygiai po metų vėl mūsų Kalvis uždurniavo  verysad.gif

Pasirodo prasidarė oro sklendės durelės  doh.gif

Vanduo visas jau garavo...

Gerai, kad akumuliacinė talpa yra, kitaip manau būtų kur kas liūdnesni padariniai...

Vėl negalėsiu ramiai miegoti...

tai vat ir mum su kalviu tas buvo nutike 2 kart,pirma karta tai radau viska isbyrejus,issilydzius,net issipletimo bakelis nulinkes buvo,baisu kas galejo nutikt,o antra karta,tai jau buvom vamzdzius keite i tuos plastmasinius,tai juos radau kaip veduokle issiskleidusius.niekad daugiau neimciau kalvio net uz dyka,nes pas juos ta sklende kur trauka reguliuoja yra kazkoks nesusipratimas,kai pakyla,tai paskui nusileisdama uztringa ir psio tada,pilna katuske pecius kaista.puskes vyras pas save tai privirino toki kaip kampa metalini prie tos sklendes,gaunasi kaip svarelis ir kaip apsauga,kad neuzstrigtu.
o dabar tai musu kalviui jau amen vandeni leidzia,o dar tikejaus istempt iki pavasario.
Reik verkiant naujo,ech verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dianuka: 19 sausio 2012 - 23:14
QUOTE(Dianuka @ 2012 01 20, 00:14)
tai vat ir mum su kalviu tas buvo nutike 2 kart,pirma karta tai radau viska isbyrejus,issilydzius,net issipletimo bakelis nulinkes buvo,baisu kas galejo nutikt,o antra karta,tai jau buvom vamzdzius keite i tuos plastmasinius,tai juos radau kaip veduokle issiskleidusius.niekad daugiau neimciau kalvio net uz dyka,nes pas juos ta sklende kur trauka reguliuoja yra kazkoks nesusipratimas,kai pakyla,tai paskui nusileisdama uztringa ir psio tada,pilna katuske pecius kaista.puskes vyras pas save tai privirino toki kaip kampa metalini prie tos sklendes,gaunasi kaip svarelis ir kaip apsauga,kad neuzstrigtu.
o dabar tai musu kalviui jau amen vandeni leidzia,o dar tikejaus istempt iki pavasario.
Reik verkiant naujo,ech  verysad.gif

O jei... aš jau galvojau, kad čia mes vieni nevykėliai nemokame naudotis tuo Kalviu doh.gif O čia pasirodo ir kitiems žmonėms taip nutinka verysad.gif Aš tai prie jo net neinu, bijau aš... Mb prisakyta, kad nepaliktų jo veikiančio, kai aš viena namie su vaikais. Aš irgi nė už ką daugiau tokio nepirkčiau. O kiek jis jums tarnavo? Mūsų dar tik du metai...
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2012 01 19, 23:40)
O jei... aš jau galvojau, kad čia mes vieni nevykėliai nemokame naudotis tuo Kalviu  doh.gif O čia pasirodo ir kitiems žmonėms taip nutinka  verysad.gif Aš tai prie jo net neinu, bijau aš... Mb prisakyta, kad nepaliktų jo veikiančio, kai aš viena namie su vaikais. Aš irgi nė už ką daugiau tokio nepirkčiau. O kiek jis jums tarnavo? Mūsų dar tik du metai...

apie 7metus
Atsakyti
QUOTE(Dianuka @ 2012 01 20, 00:45)
apie 7metus

Aišku... Reiškia, ilgai dar teks su juo mums kankintis doh.gif
Atsakyti