QUOTE(Tomara @ 2012 07 10, 00:27)
taigi aiškiai buvo parašyta, eini į paliuko tinklapį ir randi tą stebuklą.
aš jau paskaičiau, pasijuokiau. kaip moka š išreklamuoti. labai patiko ta vieta kur virė smalą ir vardino to proceso privalumus

. koks nk neradau bet pasiskaičiavau. iš vieno kg gauna 3 kw. kai malkų kaloringumas 4,5-5kw nk 66-60%

tik už 9,7kLT.
mano nuomone šio katilo nominali galia yra apie 50kw. jeigu klystu pataisykite mane. ir beje kas jo gamintojas ir kas pavadinimą jam tokį sugalvojo "medis 25".
negaila gi atsakyti

punktai:
1. medzio kaloringumas yra viena - pilnai sutinku. Pvz 20% dregmes kaloringumas yra iki 4kW, ta pati atmoso instrukcija 15psl (jeigu jau pirstais badyt)
2. katilo veikimas 3kW galia per valanda - nematau kazko ko nesuprasti, degimas vykdomas istraukimo ventiliatoriumi, tai kodel negali mazinti galios iki 3kW arba visai nors trumpam sustoti? Be to, puikiai zinote kad pilnai neuzpildysite katilo malkom - bus tarpu.
3. Betkoks malkinis katilas maza galia degs blogiau (turbut irgi zinote), nes nebus isgauta labai auksta temperatura. Taigi kai i katila ikraunam pilna pakura ir leidziam max galingumu turim visi deklaruojamus NVK.
4. Pasiliekam prie Jusu skaiciavimu ir apimam kita pvz atmos dc 18S katila.
Galia 14.2kW, ikrova 66l, degimo laikas prie nominalios galios 2h. Gaunam kad i pakura prikraunam 24kg malku arba 96kW, ir jie dega dvi h nominalia galia (4psl. pries tai ikeltos instrukcijos).
taigi per valanda sukurenama 48kW, o nusiimama 14.2kW. Pagal tamstos skaiciavimus NVK butu 30%, musu daugiau negu dvigubai naudingesnis

Grybtelejot kolega
5. Jeigu turite iranga galincia irodyti kad katilas dirbdamas maksimalia galia per dumtrauki diametru 150mm isgauna 50kW galia, mums tai butu tiesiog reklama. Jeigu ne - gal geriau pasitiketi sertifikatais....
Katilo konstrukcija prancuzu, gamykla Lenkijoje, kitaip moketumet zenkliai didesne suma, visuomet prasom - pazinkites su konstrukcija prancuziskai:
http://www.silene-bo..._buches/B25.pdf