Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(laurindre @ 2012 01 26, 08:36)
Pernai pirma karta auginau porus. Pasejau vazoneltje namuose lygtai kovo menesi. I darza sodinau geguzes pradzioje. Padariau kiek imanoma didesni grioveli. Poru saknis ir laiskus patrumpinau ir pasodinau ne giliai, tik tiek, kad laikytusi. Po to kas savaite zemes uzpylinejau. Veliau pradejau mulciuoti. Uzaugo porai mano ugio ir 3 pirstu storio, besidraikanciomis kasomis lotuliukas.gif Baltoji dalis priklauso nuo to, kiek giliai jie yra zemeje. Siemet sodinsiu vel, tik gal keleta kartu skirtingu metu sesiu. Nes uzaugo visi, kiek pasodinau, tai vienu metu nesugebejau tiek suvalgyti, o kaip laikyti nesugalvojau. Kitais metais jau zinosiu. biggrin.gif

Labai aciu uz patarimus 4u.gif As irgi auginu daiginus, o ka toliau su jais daryti nezinojau, dabar darysiu kaip jus, labai labai aciu... biggrin.gif
Atsakyti
Gavau seklas is BS-net keturi pakeliai dovanu bigsmile.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2012 01 26, 09:11)
Aš žemuogių sėklas dar laikau šaldytuve, sako reikia prieš sėjant pašaldyt.
Pagal kalendorių šiandien ir ryt lapų dienos, pataria sėt lapines daržoves. O va jau šeštadienį ir sekmadienį vaisių dienos, pomidorus, paprikas, baklažanus. Tai manau tiks ir žemuogės.

gal kokį internetinį žiūrit ax.gif
nes maniškis turimas tai kūdas informacija ax.gif

QUOTE(laurindre @ 2012 01 26, 09:18)
As irgi nieko nemaciau ant zemes, bet kai apsukau agro plevele, niekas daugiau neede, reiskia pauksciai

na bandysiu ir aš ką nors daryti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrap @ 2012 01 26, 09:07)
O žemuoges, jei dabar pasėsim iš sėklų, tai jau vasara uogas valgysim, ar tik kitamet? g.gif

Tikrai siemet valgysit.. As ir labai itariai i tuos siulus ziurejau schmoll.gif O zemuogiu rudeniop buvo pakankamai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 01 26, 10:03)
Gavau seklas is BS-net keturi pakeliai dovanu bigsmile.gif  blink.gif

oho daug, matyt nemazai ir pirkote.) as gavau du:)
Atsakyti
QUOTE(užsklanda @ 2012 01 26, 10:17)
oho daug, matyt nemazai ir pirkote.) as gavau du:)

Kad nepasakyciau ax.gif Pernai uz daugiau pirkau, tai maziau idejo. Bet gavau tu paciu pomidoru, kaip ir tu lotuliukas.gif Atiduosiu mamai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 01 26, 10:05)
gal kokį internetinį žiūrit  ax.gif
nes maniškis turimas tai kūdas informacija  ax.gif
na bandysiu ir aš ką nors daryti  ax.gif

Popierinį "sodo dienorštis, darbai pagal mėnulį 2012" mirksiukas.gif
26-27 d. Lapų dienos bus iki 27 dienos vakaro. Laistykite, purškit kambarinius augalus. Sėkite, pikiuokite lapines daržoves, auginamas ant palangės.
28-29d Vaisių dienos. Sėkit, sodinkite, pikiuokite pomidorus, paprikas, baklažanus. Prisipjaukite vaismedžių skiepūglių. Negalima tręšti augalų.
30-31d. Sodinkite ir persodinkite kambarinius medelius. Sėkite ir persodinkite gėlių daigus (į dėžutes ar šildomus šiltnamius)Tikrinkite sėklų daigumą.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 01 26, 09:51)
bigsmile.gif oho, tai katė pataria kada ką sėti?  biggrin.gif

xix, jei jau jos mano nepriklausomi maisto produktų ekspertai, tai kodėl negalėtų būti ir sėjos ekspertais? biggrin.gif biggrin.gif Kaip čia dabar sakoma - nenutolusios nuo gamtos, vidumi jaučia biggrin.gif
O jei rimtai, tai man pačiai matant tokius orus už lango nekyla rankos sėti. O dar pažiūrėjus prognozę.. doh.gif Kur paskui tuos sudygusius daigelius laikyt? Man kažkaip atrodo, kad ant palangės gali nelabai jiems patikt g.gif Kai jau -20, prie lango vėsoka, nors ir stiklo paketas, šviesos mažoka.. Reik atsivežt savo pernykštį stelažiuką iš kaimo, galvot papildomą apšvietimą.. Geriau dar luktersiu. Na, žemuoges gal ir pasėsiu g.gif
Papildyta:
QUOTE(užsklanda @ 2012 01 26, 09:33)

na tikrai taip rašo. Tai gal šitiems taip ir reikia g.gif Aš Exhibition pernai auginau, tai tikrai sėjau vėlai, jau po ridikėlių sėjos. Ir užaugo super.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 01 26, 11:53)
xix, jei jau jos mano nepriklausomi maisto produktų ekspertai, tai kodėl negalėtų būti ir sėjos ekspertais?  biggrin.gif  biggrin.gif  Kaip čia dabar sakoma - nenutolusios nuo gamtos, vidumi jaučia  biggrin.gif
O jei rimtai, tai man pačiai matant tokius orus už lango nekyla rankos sėti. O dar pažiūrėjus prognozę..  doh.gif  Kur paskui tuos sudygusius daigelius laikyt? Man kažkaip atrodo, kad ant palangės gali nelabai jiems patikt  g.gif Kai jau -20, prie lango vėsoka, nors ir stiklo paketas, šviesos mažoka.. Reik atsivežt savo pernykštį stelažiuką iš kaimo, galvot papildomą apšvietimą.. Geriau dar luktersiu. Na, žemuoges gal ir pasėsiu  g.gif

drinks_cheers.gif aha, man irgi atrodo, kad nereikia su sėja skubėti.. Tikrai bus šalta ir maža šviesos augaliukams.. Aš dar tik čiliukus pasėjau.

Gundot mane su tom žemuogėm.. mastau.gif gal ir man reikia? biggrin.gif
Atsakyti
o aš dar tik užsisakiau žemuogiu sėklu, tai kol iestų gausiu, gal jau bus per vėlu sėt? iki kada žemuoges galima sėti? ir ką jūs apie remontantines galit pasakyt?
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2012 01 26, 11:40)
o aš dar tik užsisakiau žemuogiu sėklu, tai kol iestų gausiu, gal jau bus per vėlu sėt? iki kada žemuoges galima sėti? ir ką jūs apie remontantines galit pasakyt?

As pernai kovo pradzioje sejau smile.gif Remontantines... valgem iki pat salnu smile.gif Siemet braskiu uzsisakiau-pabandysiu is seklu remontantines auginti.
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2012 01 26, 11:40)

galima sėti, kad ir iki gegužės, tačiau vėliau pasėtos mažiau uogyčių šiemet duos. Bet tai nėra beviltiška situacija, juk daugiametės žemuogės esti ir kitą sezoną derės puikiai wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 26 sausio 2012 - 11:51