Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(VilteVarsa @ 2012 02 01, 20:44)
Sperli mačiau Shetelinge ir truputi Ermitaže

Tikriausiai Shetelinge cia Vilniuje, gal kas netycia eitu i sia parduotuve ir paziuretu ar yra pikti petuniju stai tokiu http://www.amazon.de...=A27A3911GYRK1W ir galetu nupirkti man 2 pakelius ir persiusti, atsilyginciau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Opensea @ 2012 02 01, 21:47)
Tikriausiai Shetelinge cia Vilniuje, gal kas netycia eitu i sia parduotuve ir paziuretu ar yra pikti petuniju stai tokiu http://www.amazon.de...=A27A3911GYRK1W ir galetu nupirkti man 2 pakelius ir persiusti, atsilyginciau 4u.gif

Savaitgali būsiu, galėsiu pažiūrėti, man rodos šias petunijas ir Rygos g. sodininkų parduotuveje mačiau.
Atsakyti
QUOTE(VilteVarsa @ 2012 02 01, 21:22)
Savaitgali būsiu, galėsiu pažiūrėti, man rodos šias petunijas ir Rygos g. sodininkų parduotuveje mačiau.

labai aciu, parasykit az, jei pavyktu pamatyt ar nupirkti (pora pakeliu) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 02 01, 17:03)
o bus taip:
nueini į daržą ar gėlyną. Greitai greitai dirbi, relaksuoji, kol pasigirsta vaiko riksmas, o vyro isteriškas šauksmas:
-maaaaamaaaaa, pieeeeno.

Nuolat pertraukiamas darbas blush2.gif

QUOTE(VilteVarsa @ 2012 02 01, 20:35)
Dėl pastarnokų norėčiau įspėti - atsargiai ravėkit kol neįsitikinsit kad esate nealergiškos jam. Man praėjusią vasara taip išbėrė rankas, kad teko slėpti. Na bet gal aš čia tik tokia ( mane ir nuo rūtų beria).

Oho.. siaip nieko nepastebejau. unsure.gif
Atsakyti
Šparaginių pupelių šiais metais sėsiu kokius 5 pakelius. Pakakdavo vieno ir dar išmetama buvo šaldytų, kol nepradėjau daryti pagal šį receptą:
3 kg šparaginių pupelių (tik galiukus nukirpti)
1,5 stikl. vandens, 1,5 stikl. cukraus, 2 šaukštai druskos, 1 stikl. aliejaus, 1 stikl. acto (naudoju obuolių actą, sako, sveikiau). Viskas supilama į puodą, kai užverda, dedamos pupelės, verdama 20-30 min (priklauso, ar pupelės jaunos), sudedama į stiklainius (žnyplių reikia, nes pabėga) užsukama. Viskas, pasterizuoti nereikia. Pupelės susitraukia, mažiau pasidaro. Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2012 02 02, 10:40)
Šparaginių pupelių šiais metais sėsiu kokius 5 pakelius. Pakakdavo vieno ir dar išmetama buvo šaldytų, kol nepradėjau daryti pagal šį receptą:
3 kg šparaginių pupelių (tik galiukus nukirpti)
1,5 stikl. vandens, 1,5 stikl. cukraus, 2 šaukštai druskos, 1 stikl. aliejaus, 1 stikl. acto (naudoju obuolių actą, sako, sveikiau). Viskas supilama į puodą, kai užverda, dedamos pupelės, verdama 20-30 min (priklauso, ar pupelės jaunos), sudedama į stiklainius (žnyplių reikia, nes pabėga) užsukama. Viskas, pasterizuoti nereikia. Pupelės susitraukia, mažiau pasidaro. Skanaus.

Bet pupelės minkštos jau būna turbūt, ne traškios?
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2012 02 02, 11:24)
Bet pupelės minkštos jau būna turbūt, ne traškios?

Jos yra traškios, sakyčiau kietos, čia gal dėl acto? Jos niekada neištįžta, tik susitraukia. Recepte buvo parašyta, kad 30 min verdama, bet man pakakdavo 20, gal net mažiau, bet nevienodai gaunasi ir skirtingiems stiklainiams. Jei verdi didelį puodą, kol sudedi į visus stiklainius, tai paskutiniai verda kokį 10 min ilgiau (aš kai sudedu, palieku ant mažiausios ugniies, juk kaitinama nebus). Iki šiol gaudavosi gerai ir man ir draugėms, visi gyvi, visos pupelės suvalgytos.
Atsakyti
Reiks bandyt, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Aš prisiskaičiau Kurdiumovo knygoj, kad šparaginių antrą derlių galima gauti ankštį nukerpant netoli kotelio, maždaug 1cm palikt reikia. Ir tikrai, užaugdavo dar viena ankštis. Jau ne tokia didelė kaip pirmoji, bet vis tiek maistas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 02 02, 12:56)
Aš prisiskaičiau Kurdiumovo knygoj, kad šparaginių antrą derlių galima gauti  ankštį nukerpant netoli kotelio, maždaug 1cm palikt reikia. Ir tikrai, užaugdavo dar viena ankštis. Jau ne tokia didelė kaip pirmoji, bet vis tiek maistas smile.gif

biggrin.gif pernai , nurinkus pirmą derlių , jos vėl pradėjo žydėti , tiesa , ne taip gausiai ir buvo dar ankštelių...nereik išraut , jei gražūs augalai...
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 02 02, 12:02)
biggrin.gif pernai , nurinkus pirmą derlių , jos vėl pradėjo žydėti , tiesa , ne taip gausiai ir buvo dar ankštelių...nereik išraut , jei gražūs augalai...

ne ne, ne augala rauti biggrin.gif skubedama subaladojau i klaviatura, tai ir likau nesuprasta smile.gif Pacia sparagines pupeles ankstele nukirpti paliekant 1 cm iki kotelio nat kurio jinai kabo 4u.gif
pas mane taip pat dar karta zydejo.
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 02 02, 13:04)
ne ne, ne augala rauti biggrin.gif skubedama subaladojau i klaviatura, tai ir likau nesuprasta smile.gif Pacia sparagines pupeles ankstele nukirpti paliekant 1 cm iki kotelio nat kurio jinai kabo  4u.gif
pas mane taip pat dar karta zydejo.

4u.gif aš kažkaip skyniau ir nekreipiau į tai dėmesio...bet gal būtų buvę dar geriau...dabar žinosiu mirksiukas.gif
Atsakyti