Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(Ex @ 2012 01 14, 14:59)
Užėjau į parduotuvę ir nusipirkau kažko keisto.. Sakau, jei nebus skanu, tai bent gražu  wub.gif

ir kur tu šituos ežius dėt žadi, jei bus viso labo eilinio agurko skonio??? Kalėdinę eglutę dekoruosi? Įtariu, kad tokių nei vištos neles..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 01 14, 21:19)
ir kur tu šituos ežius dėt žadi, jei bus viso labo eilinio agurko skonio??? Kalėdinę eglutę dekoruosi? Įtariu, kad tokių nei vištos neles..

Bet gal ir gerai tokie bus - Ex darže nei kurklių nebeprisivilios - bijos tų ežių 4u.gif Galės ir nesėti, užteks pakelį padėti tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asese: 14 sausio 2012 - 20:55
QUOTE(cezi @ 2012 01 14, 20:05)
na nerašo, kad česnako skonio, bet vertimas tai - Askaloniniai česnakai todėl ir susidomėjau blink.gif

svogūniukai čia 4u.gif Jei kada nors pjaustysi svogūnus ir česnakus, atkreipk dėmesį, kuo jie skiriasi bigsmile.gif

QUOTE(diuni @ 2012 01 14, 20:13)
ax.gif o jie iš sėklų išauga per vasarą...ir ar daigais reik sodinti , ar tiesiai į lysvę sėti...o kur sėklas jų perki ax.gif

svogūnų sodinukais - Allow approximately 30cm (12") between rows and 15cm (6") between bulbs.
Iki pirkau, ten 'daržovių šaldytuve' keistų dalykų galima rast biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 01 14, 21:19)
ir kur tu šituos ežius dėt žadi, jei bus viso labo eilinio agurko skonio??? 
Įtariu, kad tokių nei vištos neles..

biggrin.gif aha, kažin ar tokiais vištos susigundytų. Bet pirkau juos pirmiausiai dėl vaisiukų dekoratyvumo. Valgymas antroje vietoje smile.gif Tik neaišku kaip derės, nes prieš du metus auginau melotrijos agurkėlius, irgi tikėjausi dekoratyvumo, bet jie pas mane visai nederėjo, didžiausia ševeliūra išsiraizgė - agurkėlio nei vieno.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 01 15, 01:35)
svogūniukai čia  4u.gif Jei kada nors pjaustysi svogūnus ir česnakus, atkreipk dėmesį, kuo jie skiriasi  bigsmile.gif
svogūnų sodinukais - Allow approximately 30cm (12") between rows and 15cm (6") between bulbs.
Iki pirkau, ten 'daržovių šaldytuve' keistų dalykų galima rast biggrin.gif

ax.gif Gaudvile, aš aplamai noriu apie svogūnus paklausti...Kaip reikia pasėti tas sėklas , kad per sezoną išaugtų normalios ropelės...man tai tik iš sėklų sėjonukai būna...mėnesį dygsta jos ir nespėja užaugti...bet esu skaičius , kad turėtų užaugti per sezoną...tai gal reik daigais sodinti...nelabai suprantu aš tuos svogūnus...
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 01 15, 01:35)
svogūniukai čia  4u.gif Jei kada nors pjaustysi svogūnus ir česnakus, atkreipk dėmesį, kuo jie skiriasi  bigsmile.gif

tease.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 01 15, 08:34)
bet esu skaičius , kad turėtų užaugti per sezoną...tai gal reik daigais sodinti...nelabai suprantu aš tuos svogūnus...

reikia sausio-vasario mėn pasisėti į dėžutes ir balandžio pabaigoj, gegužės pradžioj išsodint į dirvą. Jei netruks apšvietimo ir nebus per karšta, tai normalūs daigiukai.

Kitu atveju reiks laiškus patrumpinti iki 1/3 aukščio ir šiek tiek patrumpinti šaknis, kad sodinant neužsilenktų į viršų. Liepos mėn jau turėtų užaugti iki vartotinų wink.gif

Ai, dar prieš sėją sėklas pamirkau šiltame vandeny 4u.gif

O kokius čia svogūnus iš sėklų sėsi?
Atsakyti
Šeriuotieji melionai, kaip suprantu, bus tik dėl grožio.. Antilinį melioną arba anguriją esu auginusi, bet nieko panašaus į Jūsiškę. Manieji be dyglių ir valgomi, skoniu agurkus primena. Juos marinuoti galima kaip agurkus. Balti vaisiai, trumpinto agurko. Kai išbandysit, galėsit pasakyti ir mums;)
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 01 15, 12:42)
reikia sausio-vasario mėn pasisėti į dėžutes ir balandžio pabaigoj, gegužės pradžioj išsodint į dirvą. Jei netruks apšvietimo ir nebus per karšta, tai normalūs daigiukai.

Kitu atveju reiks laiškus patrumpinti iki 1/3 aukščio ir šiek tiek patrumpinti šaknis, kad sodinant neužsilenktų į viršų. Liepos mėn jau turėtų užaugti iki vartotinų wink.gif

Ai, dar prieš sėją sėklas pamirkau šiltame vandeny  4u.gif

O kokius čia svogūnus iš sėklų sėsi?

4u.gif Ačiū...
Turiu Babtų didžiūjų , o kitų napamenu pavadinimų- raudoni , mėlyni...na dar norėčiau tų kur labai dideli... ax.gif
Tai jau reik sėt tada... rolleyes.gif
Atsakyti
Pernai gi ne viena didžiusius svogūnus iš sėklų augino ir užaugo neblogai, merginos gyrė. Aš sėjau pailgus svogūnus iš sėklikių, vieni didesni, kiti mažesni užaugo, labai patogu pjaustyt juos. Šiemet vėl porą pakelių nusipirkau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2012 01 16, 11:15)
Pernai gi ne viena didžiusius svogūnus iš sėklų augino ir užaugo neblogai, merginos gyrė. Aš sėjau pailgus svogūnus iš sėklikių, vieni didesni, kiti mažesni užaugo, labai patogu pjaustyt juos. Šiemet vėl porą pakelių nusipirkau  smile.gif

4u.gif bandysiu...vakar ir pasėjau jau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 01 16, 10:20)
4u.gif bandysiu...vakar ir pasėjau jau  biggrin.gif

oho, kaip anksti blink.gif Čia tuos didžiuosius sėjai jau? Aš pernai balandį sėjau, tikrai ne vėlu buvo - užaugo arkliniai.
Atsakyti