QUOTE(pelkių Monas @ 2012 04 09, 12:45)
Patarkit
Fotoaparatas Pentax K-r DSLR ar Nikon D3100. Jie labai panasus. Kuris geresnis?
http://www.efoto.lt/...a...100&show=on
Jei kainos panašios, tai nebūtinai fotoaparatai panašūs. Esu fotografavusi su brangesniais už pentax'ą ir labai nusivylusi.
Jei ir ateityje žadi fotografuoti savo reikmėms, tai tik Pentax - geras kokybės ir kainos santykis. Tik objektyvą gerą pasirink, geriau vienas (pvz sigma 50 1.4), nei trys pigesni su visokiais židinio nuotoliais. Tiesa, kitinis 18-55 pentaxo net labai neblogas, todėl šis ir dar koks geresnis bus super, jei, žinoma, norėsi išmokti.
to
Eve - Pentax Kx labai geras fotoaparatas. Jei nelyginsim su aukštesnės klasės fotoaparatais. Aš Pentax'ą keičiu į kitą brand'ą, bet tik todėl, kad nebefotografuoju tik savo reikmėms. Šeimai, aplinkai ar daiktams, ar kokiems menams - Pentax'o Kx per akis

Vestuvėms, krikštynoms ir kitiems bizniams, žinoma - ne ir dar kartą ne. Bet tas pats pasakytina ir apie tos klasės Nikon / Canon. O keičiu todėl, kad su Pentax'ais yra riba, jie matyt nelabai orientuojasi į komercinius fotoaparatus.
Papildyta:
O klausiu, nes čia yra blyksčių žinovų, ar SB 910 ar SB 900? Kaina šiek tiek skiriasi, bet esu iš skaičiuojančių, todėl labai smalsu kodėl pvz Vilbroj dingo SB900 ir kodėl SB900 kai kuriuose kataloguose nebereklamuojamas, nors reklamuojami senesni modeliai, čia koks nors suokalbis ar ką?