Įkraunama...
Įkraunama...

Fototechnika

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 04 18, 10:50)
As sita zadu pirkt, visur skaiciau, kad SIGMOS geriau nei CANON.
Gal zinot kur pigiau?

Sigmą labai sunku atitaikyti turimam aparatui smile.gif [back, front fokusai]
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 04 18, 13:34)
Sigmą labai sunku atitaikyti turimam aparatui smile.gif [back, front fokusai]

Bet kuriuo atveju Sigma yra nuostabi. Tiesa, lyginamo kito objektyvo, rankose nečiupinėjau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2012 04 14, 18:47)
Sveiki smile.gif
Planuojam pirkti fotoaparata, bet nieko apie juos nenutuokiam.
Gal galėtumėt patarti į ką labiausiai atkreipti dėmesį, kokios firmos geresnės?
Žiūrinėjam šiuos modelius :
Šitokį ir šitokį.
Gal galėtumėt kaip palyginimui paaiškint ju privalumus ir trūkumus  ax.gif  4u.gif

rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2012 04 18, 15:25)

svarbu ne ūgis, o smūgis biggrin.gif

Tingiu gilintis į Tavo siūlomus, bet kaip turėjus kažką panašaus, sakau, kad jie visi ten vienodi, galima rinktis pagal grožį smile.gif Gal kas daugiau patars.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 18 balandžio 2012 - 15:32
QUOTE(rG @ 2012 04 18, 16:32)
svarbu ne ūgis, o smūgis biggrin.gif

Tingiu gilintis į Tavo siūlomus, bet kaip turėjus kažką panašaus, sakau, kad jie visi ten vienodi, galima rinktis pagal grožį smile.gif Gal kas daugiau patars.

as ir tep galvoju.
Jei nori, gali pasilygint juos www.snapsort.com. kazkuriuos parametrus side by side parodys kuo skirias.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 04 17, 18:59)
Vieno dalyko nesuprantu - tai koks visgi klausimas???

arba jus cia siaip pasikalbet norit, arba visai neatydziai skaitot tongue.gif nes klausimu buvo daug, o atsakymo tik vienas kitas ir tai ne is jusu. Tai daugiau ir nebeklausiu mirksiukas.gif
QUOTE(Rico @ 2012 04 18, 09:29)
kaip kazkuriam is paskutiniu creativelive seminaru klause- ar esi pasiruosus uz dali stopo sviesos moketi daug daugiau? jei taip, tai kodel gi ne.

O 50mm 1.4 nenori? per viduriuka jis  ax.gif

Ir galvok jei imsi full frame kokiu objektyvu reiks, gali noret ne tik 50mm, bet ir kazka is teleobjektyvu- 80 ar 100mm ar pan.

apie 50 mm 1.4f ir galvoju. Tokio patarimo ir tikejausi.
O kaip del 24-70mm 2.8 f ? kas turit, ar verta ? ar nesidubliuos su nusiziuretu 50 mm ?
Atsakyti
QUOTE(NIDA* @ 2012 04 18, 19:24)
arba jus cia siaip pasikalbet norit, arba visai neatydziai skaitot  tongue.gif  nes klausimu buvo daug, o atsakymo tik vienas kitas  ir tai ne is jusu. Tai daugiau ir nebeklausiu mirksiukas.gif
apie 50 mm 1.4f  ir galvoju. Tokio patarimo ir tikejausi.
O kaip del 24-70mm 2.8 f ? kas turit, ar verta ? ar nesidubliuos su nusiziuretu 50 mm ?

Nesuprantu stai ko:

Pinigai nesvarbu, bet svarstote tarp "geresnio objektyvo ant prastesnio bodzio" ir "prastesnio objektyvo ant geresnio bodzio". Tai kaip yra is tikruju?

Tarkim jus issirenkat kazkoki objektyva, o bodi 7D arba 60D. Kadangi pinigai nesvarbu, tai mes 60D/7D pakeiciam i 5D2. Ar kurioj cia vietoj jus tos logikos ieskote smile.gif?

Teisingai suformuluotas klausimas - puse problemos sprendimo wink.gif

24-70 turiu, tik nikkor, bet is esmes panasiai. Man jo reikia ir naudoju. Bet geras fixas fotkina graziau.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 04 18, 19:12)
24-70 turiu, tik nikkor, bet is esmes panasiai. Man jo reikia ir naudoju. Bet geras fixas fotkina graziau.
O jei pinigai esmė, aš čia paklausiu, ar geriau 50 sigma 1.4 ar tas tavo brangusis nikkor? Čia ištikrųjų smalsumo vedina klausiu, nebeišeis man taip... Čia neva plataus kampo ieškau. Kažkaip labai patenkinta aš ta sigma, tai ir nenoriu labai jau šitoj vietoj dairytis.

Ir dar, o ką manai apie nikkor 105 2.8? bigsmile.gif Pasakyk, ką, kad jis žiauriai geras biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 18 balandžio 2012 - 19:20
QUOTE(rG @ 2012 04 18, 20:17)
O jei  pinigai esmė, aš čia paklausiu, ar geriau 50 sigma 1.4 ar tas tavo brangusis nikkor? Čia ištikrųjų smalsumo vedina klausiu, nebeišeis man taip... Čia neva plataus kampo ieškau. Kažkaip labai patenkinta aš ta sigma, tai ir nenoriu labai jau šitoj vietoj dairytis.

Ir dar, o ką manai apie nikkor 105 2.8?  bigsmile.gif  Pasakyk, ką, kad jis žiauriai geras  biggrin.gif

nzn kaip tas 105, neteko ciupyt.

5Omm su 24-70 lyginti nelabai gaunas, cia panasiai kaip fura su kabrioletu lygint smile.gif. Jei nikkora atsuktume vien ant 50mm, tai aisku, kad pranasesnis fixas. Bet zinok plataus kampo bent jau man vis tiek truksta, galvoju reik kazko dar apie 14mm. Jei tau platus grazu ir neturi 24-70, bandyk galvot koki 17-35mm arba 16-35, tada nesidubliuos. Jei domesiesi tai ir man papasakok smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 04 18, 19:55)
nzn kaip tas 105, neteko ciupyt.

5Omm su 24-70 lyginti nelabai gaunas, cia panasiai kaip fura su kabrioletu lygint smile.gif. Jei nikkora atsuktume vien ant 50mm, tai aisku, kad pranasesnis fixas. Bet zinok plataus kampo bent jau man vis tiek truksta, galvoju reik kazko dar apie 14mm. Jei tau platus grazu ir neturi 24-70, bandyk galvot koki 17-35mm arba 16-35, tada nesidubliuos. Jei domesiesi tai ir man papasakok smile.gif.

1. Gaila, kad neteko čiupyt. Galėsiu papasakot kai pačiupysiu, dabar tik nekantrauju, seilę varvinu biggrin.gif

2. Man platus tikrai gražu. Va čia ir bėda, kad turiu įtilpt į tam tikrą sumą (nes kitaip dar ir to, ir ano reikia), o tai nėra kaip ir būtina g.gif 50 mm būtų pakankamai platu, bet jaučiu ne taip, kaip norėčiau. Gal tada tiesiog ateity, kaip tu sakai, galvoti apie labai duper platų, bet žinok fikso norėčiau. Tai, jei įsigysi, papasakok.

Tiesa, su dabartiniu turiu 18-55 mm kitinį su cropu, nu tai nežinau gi ir fotografuoju kai prireikia, galiu ir pakentėti... Vasarą tai išvis neturėjau aš jam priekaištų.

Žodžiu, tokios tokelės, nebėra ko čia pliurpt ačiū už pokalbį biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 18 balandžio 2012 - 20:15
QUOTE(rG @ 2012 04 18, 21:13)
1. Gaila, kad neteko čiupyt. Galėsiu papasakot kai pačiupysiu, dabar tik nekantrauju, seilę varvinu biggrin.gif

2. Man platus tikrai gražu. Va čia ir bėda, kad turiu įtilpt į tam tikrą sumą (nes kitaip dar ir to, ir ano reikia), o tai nėra kaip ir būtina  g.gif 50 mm būtų pakankamai platu, bet jaučiu ne taip, kaip norėčiau. Gal tada tiesiog ateity, kaip tu sakai, galvoti apie labai duper platų, bet žinok fikso norėčiau. Tai, jei įsigysi, papasakok.

Tiesa, su dabartiniu turiu 18-55 mm  kitinį su cropu, nu tai nežinau gi ir fotografuoju kai prireikia, galiu ir pakentėti... Vasarą tai išvis neturėjau aš jam priekaištų.

Žodžiu, tokios tokelės, nebėra ko čia pliurpt ačiū už pokalbį  biggrin.gif

o tai tu nauja bodi perki? smile.gif
ir koki ten kropa turejai? smile.gif aj tiesa gi, pentax smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 18 balandžio 2012 - 20:24
QUOTE(robobebras @ 2012 04 18, 20:21)
o tai tu nauja bodi perki? smile.gif
ir koki ten kropa turejai? smile.gif aj tiesa gi, pentax smile.gif
Taigi kažkada konsultavausi, tiek mergų aplink, kad nebesusigaudai biggrin.gif Nėr dar mano bodžio pardavime. Jei viskas ok, gegužę (anksčiau ar vėliau) viską susikomplektuosiu, nes labai jau reikia.
Atsakyti