Įkraunama...
Įkraunama...

Fototechnika

QUOTE(robobebras @ 2012 04 20, 09:33)
imk pagal kaina, koks iseina santykis lt/Gb. O video, del to kad failu sistema kortelej FAT, tai maximum vienas failas gali but 4Gb, kiek i ji telpa medziagos minutem nzn. Jei filmuosi, tai dar ir korteles klase pakankama pasiimk, kad nebut bedu.
Tai prastesni fotika visgi issirinkai biggrin.gif? Kodel? Filmavime irgi 600D prastesnis - neturi kazkokiotaisten autofokuso, o ar jo reikia - nzn.

Ne, tu geriau pasakyk, kiek imti tongue.gif ir kokios klases kortele imt rolleyes.gif ?

Nu nelimpa man tas nikon nors tu ka lotuliukas.gif

Aciu drinks_cheers.gif

Ir galvoju paimt objektyva canon 50mm f1.8 uz 359lt., sakau pradzioj gal gerai bus, kol suprast kas ir kaip, nes as tik su muiline pleskinus ant auto visa gyvenima biggrin.gif
Atsakyti
Nezinau,kiek ruosiates filmuot, bet cia nevisai videokamera ir kiek zinau rekomenduojama filmuot trumpais gabaliukais iki 2min,nes kitaip ten kazkas kaisti pradeda.Pas mus 600D, tai dabar paziurejau, kad i 8GB kortele telpa 23min video, cia geriausia kokybe filmuojant,tai ir ziurekit kiek Jums reikia.
Atsakyti
QUOTE(chuchundra @ 2012 04 20, 09:52)
Nezinau,kiek ruosiates filmuot, bet cia nevisai videokamera ir kiek zinau rekomenduojama filmuot trumpais gabaliukais iki 2min,nes kitaip ten kazkas kaisti pradeda.Pas mus 600D, tai dabar paziurejau, kad i 8GB kortele telpa 23min video, cia geriausia kokybe filmuojant,tai ir ziurekit kiek Jums reikia.

Filmuosiu tikrai nedaug, vaika kazkiek, kazkokius momentus wub.gif
Tai 8GB uzteks jauciu. O kokios firmos visgi kortele imt? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 04 20, 10:12)
Filmuosiu tikrai nedaug, vaika kazkiek, kazkokius momentus  wub.gif
Tai 8GB uzteks jauciu. O kokios firmos visgi kortele imt? Aciu 4u.gif

As kai rinkausi, skaiciau, kad SanDisk geros, kai pirkau,tai parduotuvej jas man ir rekomendavo, kadangi zinojau, kad geros,tai ir nesipriesinau...O siaip svarbiausia,kad greita butu, kad nestabdytu filmuojant HD, mano korteles greitis 45Mb/s, nezinau daug ar mazai, bet nestabdo. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chuchundra: 20 balandžio 2012 - 09:55
Nes anos geriausiai išreklamuotos? smile.gif Transcend siūlau, bet kodėl nežinau. Vyras darė kokius tai bandymus ir skaičiavimus tarp sandisco ir transcend, tai pastaroji labiau jam lipo. Bet jis ne fotografas.
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 04 20, 09:49)
Ne, tu geriau pasakyk, kiek imti  tongue.gif  ir kokios klases kortele imt  rolleyes.gif ?

Nu nelimpa man tas nikon nors tu ka  lotuliukas.gif

Aciu drinks_cheers.gif

Ir galvoju paimt objektyva canon 50mm f1.8 uz 359lt., sakau pradzioj gal gerai bus, kol suprast kas ir kaip, nes as tik su muiline pleskinus ant auto visa gyvenima  biggrin.gif

kol kas, jei pinigai svarbu, tikrai uzteks to 50mm. Man jo pilnai uzteko, blogiausia kas man nepatiko tai bokeh, nes jis turi neapvalintas diafragmos ploksteles, todel bokeh gaunasi penkiakampiais. Kol fotkini atvira diafragma - ploksteliu nesimato ir bokeh grazus, bet prie f/1.8 jis nera astrus. Nu tai ziuri ka reik aukot smile.gif Jei daug "bliku" - geriau diafragma laikyt atverta.

Be to, jis tau gali but net per gerai, nes buvo mergu, kurios po fixo uzsidejo zoom'us, ir pasibaisejo kokybem - nesuprato kodel vaizdas liejasi biggrin.gif

issianalizuok kas yr prekyboj ir matysi, pardavejas patars gal ka. As nzn apie tas korteles. Zn pagrindinius brandus tai lexar ir Sandisk, bet kai ne profesionaliam naudojimui, tai galima ir pataupyt. Turejau kazkada Apacer, transcend ar kokius tai ten, nu veike be bedu smile.gif nors tiesa, HD filmuot nereikejo.

QUOTE(chuchundra @ 2012 04 20, 09:52)

pagal sita iseina, kad 8GB per 23min tai ~6MB/s. Reiskia minimum 6 klase smile.gif, reiskia reik imt 8-10 smile.gif nzn ar nemeluoju

QUOTE(chuchundra @ 2012 04 20, 10:21)
As kai rinkausi, skaiciau, kad ScanDisk geros, kai pirkau,tai parduotuvej jas man ir rekomendavo, kadangi zinojau, kad geros,tai ir nesipriesinau...O siaip svarbiausia,kad greita butu, kad nestabdytu filmuojant HD, mano korteles greitis 45Mb/s, nezinau daug ar mazai, bet nestabdo. smile.gif

eee, jau matei, Rytinei Kavai Nikono nepardave, nes neismoko rasyt, tau Sandisku neparduos, atsargiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 04 20, 10:33)
Nes anos geriausiai išreklamuotos? smile.gif Transcend siūlau, bet kodėl nežinau. Vyras darė kokius tai bandymus ir skaičiavimus tarp sandisco ir transcend, tai pastaroji labiau jam lipo. Bet jis ne fotografas.

Nezinau isreklamuotos ar ne, parasiau konkretu naudojama pavyzdi, man tinka.
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 04 20, 10:33)

kad tau irgi SanDisk'o turejo neparduot lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 04 20, 10:15)
kad tau irgi SanDisk'o turejo neparduot  lotuliukas.gif
Nusirašinėjau nuo forumietės, kuri parašė apie tai, bet ir tai žiūriu neteisingai nusirašiau lotuliukas.gif

Visos normaliai tos kortelės, visos lūžta ir pasimeta, čia toks daiktas, kurio reikia turėti daug smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 20 balandžio 2012 - 10:39
Sveiki, pirkau eBay naudota Canon 500D, bet kadrų skaičius neduoda ramybės doh.gif nes prieš tai turėto Canono užsilenkė užuolaidėlės. Parduotuvėj kadrų skaičiaus negalėjo pasakyti, tipo kai kuriems modeliams Canon blokuoja šitą informaciją.

Gal kas galit padėti, kur gi galima tą kadrų skaičių sužinoti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktuke @ 2012 04 20, 13:23)
Sveiki, pirkau eBay naudota Canon 500D, bet kadrų skaičius neduoda ramybės  doh.gif  nes prieš tai turėto Canono užsilenkė užuolaidėlės. Parduotuvėj kadrų skaičiaus negalėjo pasakyti, tipo kai kuriems modeliams Canon blokuoja šitą informaciją.

Gal kas galit padėti, kur gi galima tą kadrų skaičių sužinoti?  4u.gif

niekaip, nebent bandyk skambintis/rasyti i canon centra, ar ten galetu padeti.
Atsakyti
Aš nesuprantu žmonių, kurie perka Canonus schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti