60D ir 7D sensoriai paktiskai yra viens prie vieno. galit pasitikrint www.dxomark.com. 5d mark II tikrai ne prie chebros cia
zodz tarp 60d ir 7d as rinkciausi pagal kaina.

Nu va, atejo protingas zmogus ir paprotino aiskiai, paprastai...

QUOTE(juratike13 @ 2011 11 15, 09:05)
nu zinok as nebandziau realiai situ daiktu, niuansu visu irgi nezinau, gal ten fokusai kokie kitaip veikia. Geriausia guglej ivest "60D vs 7D" pasiskaityt nuomones ir tada jau apsisprest. Tiesiog foto kokybe praktiskai nesiskirs.
Ziurejau nemzai, nuomones ivarios...peikia 60d, del jo korpuso, o siaip, viskas eina panasiai, tik tiek kad 7D ivardina prie profesionaliu, o 60D, prie megejisku...skirtumas akivaizdus...o uz ta skirtuma paimsiu stikliuka koki geriau

Gal kas turite Canon EF 24 mm f/1.4L USM II, kokie atsiliepimai?
As ir guglo klausiau vienas vs kitas (arba vienas or kitas), ir apzvalgas visokias skaiciau... Kiek zmoniu, tiek nuomoniu. Linkau prie 60d (protu ir del kainos). O sirdis morejo penktuko. Taska kanciose padejo seminaro kaune dalyviai. Buvo id 5 dmkII ir 7d. Ir mintis mazdaug tokia: viskas kaip ir gerai, ale kaina per didele ir nepateisina lukesciu. Prisiminiau pareto desni 20/80. Ir..... Nusipirkau naudota 5d
laimejau kaina, FF, ner beprotiskai daug pikseliu. Aisku man pasiseke gauti ekzemplioriu, kurio karstas batas nebuvo net blykstes mates. Praktiskai naujas is isores. Ar pasiteisins pasirinkimas- laikas parodys. Kol kas bent jau patenkintas. Studijoje jis puikus. Sporto nefotografuoju ir nefotografuosiu. Tamsa naikinu blykstemis, kuriu turiu sociai (3 isorines ir 3 monoblokus). Tai kad nei af greitis, nei aukstas iso man nebuvo akcentas. O ff- sena svajone ir po juostos nejauciu tokio antagonizmo.
Kam tiek prirasiau? Ogi tam, kad reikia patiems galvoti. Nieks jusu situacijos ir poreiki bei pinigines storio nezino geriau uz jus pacius.
O jei sunku apsispresti ir apsiperkant reikia antros nuomones arba "stilisto a la petruskevicius", as galiu juo pabuti

Kam tiek prirasiau? Ogi tam, kad reikia patiems galvoti. Nieks jusu situacijos ir poreiki bei pinigines storio nezino geriau uz jus pacius.
O jei sunku apsispresti ir apsiperkant reikia antros nuomones arba "stilisto a la petruskevicius", as galiu juo pabuti

QUOTE(Alabama @ 2011 11 16, 13:59)
Gal kas turite Canon EF 24 mm f/1.4L USM II, kokie atsiliepimai?
ir mane domintu...

QUOTE(andriuska @ 2011 11 16, 14:45)

nezinau kas geriau: ar ale petruskevicius, ar statkevicius...
taigi, kuris tau pasirode nevertas savo kainos, mark II ar 7D?
kaip jau sakiau,man markas atkrenta, nes kaina per auksta dar mano kisenei...po truputi judant i prieki, man po 450d manau bus pats tas, o veliau turbut pribresiu ir markui...

Taigi apsisprendziau, dabar patarkit kur pirkt???
Amazonej JAV - 2300iseina, be siuntimo
LT-radau pigiausia 3099...gal dar kas zinot kokiu tasku
Tiesa,*infected*-2900is JAV
Vertas ar nevertas daiktas pinigu? O koks pinigines storis? Leidzia pirkt 7d tai ir pirk. Imciau ji vien del mikrofokuso korekcijos! Kiek skaitau atsiliepimu apie ji arba objektyvus sigmos ( o yra ir geru stiklu), tai visur nurodoma kiek korekcijos reikejo. Daugiau pliusu pries 60 d nematau. Fotkinsi viena linze, gal verta justiruot sergitoje. Pigiau nei kainu skirtumas. O 5d antras man del kainos atkrito. As nei stora pinigine turiu, nei zadu uzdirbti tiek is fotografijos. Dar radau anglu parduotuve www.digitalrew.com kainos geros. Lt pigiau www. Fortakas. Lt neradau. Tik skelbimus apie amerikonus
QUOTE(juratike13 @ 2011 11 16, 15:17)
ir mane domintu...
kaip jau sakiau,man markas atkrenta, nes kaina per auksta dar mano kisenei...po truputi judant i prieki, man po 450d manau bus pats tas, o veliau turbut pribresiu ir markui...

o ko tau truksta ant 450D? ta prasme gali buti, kad gausiai nusivilsi kazko tikedamasi.
va palyginimas: DxOMark
beje, juratike13, ar yra kazkas, kas tave laiko prie canon?
nes yra tokiu geriu kaip Pentax k-5 beigi Nikon D7000, taip pat neuzmirstant seno gero Nikon D90, kuris pagal testus "padaro" 60D, o kainuoja zenkliai maziau.
Apie sony visai nieko nezinau, gal ir ten verta butu uzmest aki?
nes yra tokiu geriu kaip Pentax k-5 beigi Nikon D7000, taip pat neuzmirstant seno gero Nikon D90, kuris pagal testus "padaro" 60D, o kainuoja zenkliai maziau.
QUOTE(robobebras @ 2011 11 17, 12:30)
beje, juratike13, ar yra kazkas, kas tave laiko prie canon?
Kas laiko, turbut 3 objektyvai, blykste, pentax tikrai nenoriu, ir apskritai nenoriu keisti religijos...radau angluose 2400, manau man tai labai geras variantas
O ko man truksta 450d, siek tiek greicio, ISO prie 400 jau triuksmauja

Robobebrai, jei užsiminei Pentax, gal ką nors žinai daugiau apie Pentax-Kx?
Šiaip aš žadu pereiti į kitą vardą vien dėl to, kad skaitmeninio nėra ff, bet Pentax obj pasilikti dėl juostos (jei patiks juostiniai Pentax, čia ateity, kol kas tai tik paistalionės). Tai žodžiu, kol neperėjau vis galvoju ar čia man labai blogai su juo ar ne, nu ne paslaptis ir už pinigus pafotkinu. Buvo kilusi tokia mintis, kad iki tol, kol pirksiu gerą techniką pereit ant geresnio Pentax, bet ar verta? Pusmečiui pavyzdžiui, o gal ir metams?
Labai įdomi nuomonė, nes vis pagalvoju ar daug prarandu neturėdama geresnės technikos ar vis dėlto didelio skirtumo nėra.
Kažkaip kol kas tfu tfu tfu, kažkaip išsisuku, nesu aktyvi, o jei ir yra koks triukšmas, gi ne stokams, o man asmeniškai nuotraukoms nu nemaišo
O gal aš nesuprantu? Reikia žodžio
Šiaip aš žadu pereiti į kitą vardą vien dėl to, kad skaitmeninio nėra ff, bet Pentax obj pasilikti dėl juostos (jei patiks juostiniai Pentax, čia ateity, kol kas tai tik paistalionės). Tai žodžiu, kol neperėjau vis galvoju ar čia man labai blogai su juo ar ne, nu ne paslaptis ir už pinigus pafotkinu. Buvo kilusi tokia mintis, kad iki tol, kol pirksiu gerą techniką pereit ant geresnio Pentax, bet ar verta? Pusmečiui pavyzdžiui, o gal ir metams?
Labai įdomi nuomonė, nes vis pagalvoju ar daug prarandu neturėdama geresnės technikos ar vis dėlto didelio skirtumo nėra.
Kažkaip kol kas tfu tfu tfu, kažkaip išsisuku, nesu aktyvi, o jei ir yra koks triukšmas, gi ne stokams, o man asmeniškai nuotraukoms nu nemaišo