Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunas pradeda šildymo sezoną

QUOTE(liuoga @ 2012 01 10, 21:35)
Laba  mirksiukas.gif
Giedruole, man ir labai idomu isgirsti Jusu nuomone apie Renovent Excellent 400 Plus. Aciu  4u.gif

QUOTE(mergina05 @ 2012 01 10, 22:45)
Nu Giedruole ir man idomu pasidare, ka manai apie amalvos rekupus, mes zadam kabintis tik koks konkreciai modelis dar nepasakysiu.
I ka ziureti reikia renkantis, ta prasme kokie esminiai techniniai parametrai i kuriuos reikia ziureti?

Pirmiausia žinoma suprojektuojama vidinė sistema, tada nusprendžiama kaip šildysit paduodamą orą, o gal nešildysit, nuo to priklauso suminis sistemos pasipriešinimas. įvertinat ar bus žemės šilumokaitis, jei bus - renkatės iš plokštelinių, jei nebus - siūlau iš rotacinių. pasipriešinimą per lauko kanalus žinoma irgi įvertinat. toliau žinant m3/h ir Pa renkatės įrengimą.
Pagrindiniai kriterijai:
-Oro kiekis m3/h ir išvystomas pasipriešinimas Pa. Taip susirandat konkretų modelio dydį.
-tada jei tai svarbu palyginat kainas skirtingų gamintojų pagal m3/h ir Pa. Žodžiu Modelio markių lyginti negalima. PVZ jei Renovent400 tiekia reikiamą oro kiekį prie tam tikrų parametrų, tai nereiškia kad tą patį išspaus Amalvos REGO400 ar RECU400 ir pan. Na apie stiebel patyliu - grafkas kažkoks nesusipratimas arba aš vokiškai kai nesuprantu, tai gal klystu.
- filtrų pakeitimo kaina, garantinis aptarnavimas;
- elektros sąnaudos prie skaičiuojamojo oro kiekio. galima pradžiai bendrą ventiliatorių galingumą palyginti.
- filtrų klasę palyginkit. pas stiebel pažiūrėjau kad G3... pas REGO RECU F5 F7.
- triukšmą bent į aplinką palyginkit ypač jei kabinsit gyvenamose patalpose.
Man gal paprasčiau aš oro kiekį pasiskaičiavau, o dėl oro pašildymo sprendžiau pagal kainas. Pvz. pasirinkus Domect rego 400 man jis išspaus 280m3/h elektros 140W, elektrinis 1kW pašildymas. kaina kaip pvz 4000. tuo tarpu jei dėsiu vandeninį pašildymą, man reikės didesnio rekupo kad išspausti tuos 280. Vadinasi rekupo kaina 6000+1000 aprišimo mazgas +500 kalorferis. Šiluma pas mane nebus KKK tai nematau prasmės tokioms didelėms investicijoms.
Papildyta:
QUOTE(Heli @ 2012 01 10, 18:22)
Giedruole pameni prasiau pakalimu kontaktu, tai zinok taremes taremes, ir finale mes ju dar neturime... doh.gif Vis kazkaip nukelinejo laika, o dabar pasirodo issiskirte ta komanda...hmmm , nu kazkaip nepyktybiskas tas zmogelis norisi juo tiketi...tai vel reik nezinia kiek laiko laukt, arba vel ieskot, oi nesekasi su tais pakalimais...

Rimtai? gaila, kad iširo ir nesusikalbėjot, nes ikrai nebrangininkai ir ganėtinai kruopštūs
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2012 01 11, 01:31)
Kaska panasaus irgi numates ,jau padarytas  apie 12metru 160mm kan.vamzdzio ivadas po pamatu(buvo proga prasivesti  kai drenazus dare) .Toliau galvoju sakoti i du 100mm vamzdzius...
Ziema kondensato viduje vamzdzio nebus tik vasara jis susidao viduje .
http://www.youtube.c...player_embedded

Pavyzduke daiktas simbolis, žaislinis 4u.gif Protingai padarė kasdami į 3m gylį, bet 30m ir d100 labai mažins galią ir didins pasipriešinimą. Nusiteikite bent 40m ir geriau d160. Kita problema - vamzdžio šiluminis laidumas. Teko domėtis, tai skirtingi plastikai turi skirdingas lambdas - jie gana šilti. Todėl pabandykite išsirinkti pačius laidžiausius. Dar svarbu gruntas - idealu vandeningas molis, kurio specifinė šiluma yra didžiausia. Klokite žemiau drenažo(3m tikriausiai taip ir bus) išnaudokite gruntinio vandens šilumą.
Dar viena "fiškė" - kolektoriaus šakojimas. Pvz 2x20m o dar geriau 2x25m - šakos dirba paeiliui, keičiasi kas 4-6val. Kol šakoje cirkuliacija nevyksta atsistato grunto apie vamzdį temperatura ir paleidus cirkuliaciją jis vėl "kaip naujas".
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 01 11, 09:36)
- filtrų pakeitimo kaina, garantinis aptarnavimas;
- elektros sąnaudos prie skaičiuojamojo oro kiekio. galima pradžiai bendrą ventiliatorių galingumą palyginti.
- filtrų klasę palyginkit. pas stiebel pažiūrėjau kad G3... pas REGO RECU F5 F7.
- triukšmą bent į aplinką palyginkit ypač jei kabinsit gyvenamose patalpose.

Tik papildysiu:
-Filtrai labai skirtingai kainuoja ir į tai verta atsižvelgt. Pvz Mitso komplektas yra labai brangus - net UK vartotojai nuo kainos "kosti". Dar verta atsižvelgti į filtų dydį - paprasti plokšti filtriukai greitai kišis, juos dažniau keisim, užsikišę labai didins nuostolius Pa ir elektros sąnaudas ventiliatoriuose. Aš prieš rekupą ant paimamos magistralės statysiu papildomą kasetę su dideliu kišeniniu grubaus valymo, čia kad rekupe esantis ilgiau gyventų. Lietuviški filtrai tikrai nebrangūs, ekofiltre 287x287 kišeninis berods trisdešimt litų netraukia.
-mūsų rinkoje nėra populiarus pateikinėti elektros sąnaudų pvz esant 100Pa kiek Wh sunaudojama patiekti 1m3 oro verysad.gif tokie parametrai yra pateikti PH sertifikuotiems įrenginiams. Šis parametras yra labai informatyvus, nežinau, kodėl nevartojamas. Aišku visiškai nereiškia, kad būtent tiek ir sunaudos, kiek rašo, nes kiekviena sistema yra unikali ir turi savo pasipriešinimą, kuris kinta įtakojamas filtrų kokybės ir tikriausiai oro greičių bei temperaturos. Bet labai patogu palyginti įrenginius tarpusavyje. Paskutinis technikos žodis rekupuose yra EC (elektroniškai komutuojami) varikliai, kurie garantuoja mažesnes elektros sąnaudas, todėl verta į tai atsižvelgti.
-triukšmą iš įrenginio galima mažinti papildomai į izoliuojant minksta vata, bet geriausiai statyti ne gyvenamoje patalpoje - tegul sau dūzgia ir nekvaršina galvos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 11 sausio 2012 - 10:06
sveiki.
gal kas plytelių klojikų kontaktus turit?
Atsakyti
O man reikia gipsininku kontaktu,gal kas galit rekomenduot? Ir kokia dabar kaina gipso sukimo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pingvikas @ 2012 01 11, 11:04)
sveiki.

Plytelistas pas mane dabar dirba, emiau pagal rekomendacijas. Kol kas patenkinta. Kaina 25Lt/m2 Jo trukumas kad neturi masinos, tai jam medziagas suvezti reikia. Pats atvaziuoja su autiku
865321564 Ricardas

O gal kas zinot zmogu kuris piesia ant sienu??? Man reiketu skubiai, nes ziuriu jau uztrukau su paieskom!
Atsakyti
QUOTE(geguziukas1 @ 2012 01 11, 19:45)
Plytelistas pas mane dabar dirba, emiau pagal rekomendacijas. Kol kas patenkinta. Kaina 25Lt/m2  Jo trukumas kad neturi masinos, tai jam medziagas suvezti reikia. Pats atvaziuoja su autiku
865321564 Ricardas

O gal kas zinot zmogu kuris piesia ant sienu??? Man reiketu skubiai, nes ziuriu jau uztrukau su paieskom!

Viena mergina piese pas mano sese. Kiek girdejau nera ji is pigiausiu, bet jos darbai man tikrai patiko. Paieskosiu kontaktu ir atsiusiu i AZ.
Atsakyti
Sveiki,

norėčiau ir aš prisijungt prie jūsų. Aišku dauguma čia jau baiginėja namus, o mums pati pradžia... Tik nusipirkom sklypą, tvarkomės paskolas, popierizmus, užsakėm projektą pas architektą. Manau patarimų reiks, ir nemažai, tai tikiuosi kad galėsit padėt smile.gif

QUOTE(pingvikas @ 2012 01 11, 10:04)
sveiki.

Turim labai gero - tik nežinau kainų ir nežinau ar neišvažiavęs kur. Bet verta pabandyt paskambint, nes kokybė superinė, dirba greit ir labai tvarkingai. Tel. 868713714, Artūras.

O gal kas netyčia galit rekomenduot turto vertintoją, su kuriuo būtų galima dėl kainos tartis? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Heli @ 2012 01 11, 21:53)
Viena mergina piese pas mano sese. Kiek girdejau nera ji is pigiausiu, bet jos darbai man tikrai patiko. Paieskosiu kontaktu ir atsiusiu i AZ.

Aciu labai, lauksiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2012 01 11, 23:28)
Sveiki,

norėčiau ir aš prisijungt prie jūsų. Aišku dauguma čia jau baiginėja namus, o mums pati pradžia... Tik nusipirkom sklypą, tvarkomės paskolas, popierizmus, užsakėm projektą pas architektą. Manau patarimų reiks, ir nemažai, tai tikiuosi kad galėsit padėt
O gal kas netyčia galit rekomenduot turto vertintoją, su kuriuo būtų galima dėl kainos tartis?  ax.gif

Sveiki atvyke, mes irgi čia pradentis dar tik eiti svajoniu namu link. Tiesa jau turim pasidare pamatus. Šiuo metu taip pat paskola tvarkomes ax.gif O kuriam Kauno gale jus bandysite kurtis? 4u.gif Turto vertintojai domintu ir mane ax.gif
Atsakyti
QUOTE(helxaj @ 2012 01 12, 09:00)
Sveiki atvyke, mes irgi čia pradentis dar tik eiti svajoniu namu link. Tiesa jau turim pasidare pamatus. Šiuo metu taip pat paskola tvarkomes ax.gif  O kuriam Kauno gale jus bandysite kurtis? 4u.gif  Turto vertintojai domintu ir mane ax.gif

Ir mums prireiks turto vertintojo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(helxaj @ 2012 01 12, 09:00)
Sveiki atvyke, mes irgi čia pradentis dar tik eiti svajoniu namu link. Tiesa jau turim pasidare pamatus. Šiuo metu taip pat paskola tvarkomes ax.gif  O kuriam Kauno gale jus bandysite kurtis? 4u.gif  Turto vertintojai domintu ir mane ax.gif

Mes Vaišvydavoj nusipirkom. O jūs kur?
Pamatai tai jau neblogai thumbup.gif Aš labai laukiu, kada jau ir pas mus kažkas pajudės.
Atsakyti