Didelis sausainis2 puodeliai (280 g) miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. druskos
¾ puodelio (165 g) sviesto, minkšto
¾ puodelio (150 g) cukraus
½ puodelio (100 g) rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis
2 arb.š. vanilės ekstrakto
250 g įvairių rūšių šokolado (balto, pieniško, juodojo)
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Atidėkite į šalį.
3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite sviestą ir cukrų iki purumo.
4. Įmuškite kiaušinį ir supilkite vanilę ir vėl išplakite iki vientisos masės.
5. Į plakinį suberkite miltus ir atsargiai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
6. Įmaišykite smulkinto šokolado gabalėlius.
7. Kepimo popieriumi ištieskite 20×30 cm. dydžio kepimo indą. Supilkite tešlą, išlyginkite paviršių.
8. Kepkite orkaitėje, kol sausainis taps gražiai rusvos spalvos, apie 40 45 minutes. Neperkepkite, sausainis galutinai sutvirtės tik išimtas iš orkaitės.
9. Išėmę iš orkaitės, atvėsinkite apie 15 20 minučių, kol sausainis nebus karštas, bet dar bus šiek tiek šiltas.
10. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
11. Skaniausia patiekti dar šiltus, pagardinus kaušeliu vanilinių ledų. Tačiau ir atšalę labai gardūs.
Šaltinis - Saulėta virtuvėaš gaminau tik su pienišku šokoladu...