Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

Na imeciau nuotraukas ir pamirsau ko as jas aplamai meciau doh.gif Kokios pergoles kolonos tiktu labiausiai? Medines ir apacia tik apdailinti, kaip pirmame pavyzdyje, kur vakar dejau. Ar daryti akmeninius ar plytinius (kaip musu namas) pagrindus, kaip antrame ir treciame pavyzdziuose, tik ten labai stori, as gerokai plonesniu noreciau. g.gif takeliai bus akmeniniai, nezinau, ar tai turi reiksmes, bet parasau smile.gif
Ir kazin, kokio tipo vazonai labiau tiktu terasai g.gif Na tarkime moliniai man kazkaip nedera. Tokie, kaip pas vida777 ko gero bus per daug prabangus. Visai butu smagu pasirupinti iki vasaros jais wub.gif
Atsakyti
Cobre, terasa labai labai wub.gif Man kažkaip norėtųsi medinių stulpų apačioje su akmenine arba plytine apdaila, tik kad būtų ta apdaila "liekna", ne masyvi blush2.gif Na aišku liežuviu lengva papliaukšt, o kaip realybėj įgyvendint jau reikia pavyzdžių ieškot 4u.gif

Dėl vazonų, tai bent Vilniuje įvarių įvairiausių molinių vazonų ir gėlėms lovelių būna Senukuose ir Sheitelige (kainos labai įvairios ir dabar turėtų būt rudeninis išpardavimas). Gal vietoj juos apžiūrint ir pasimatytų kad būtent toks, o ne kitoks taviškei terasai tinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 11 17, 10:41)
As juk visada sakiau, kad bus tik formalaus sodo elementai, sudetinga pas mus sklype su simetrija atsizvelgiant i nama ir pati sklypa. Per visa terasa nenoriu, man nelabai grazu  blush2.gif Tai cia kiek suvokiu, musu grozio supratimas issiskiria. Del simetrijos, tai matai, norint matyti simetriska terasa, reiktu prisiploti prie tuju ir i ja tada ziureti. O taip nebus. Todel nemanau, kad uzklius. O jei ziureti is namo vidaus, tai didziule klaida butu padaryti tiek stulpu. Bet pagalvojau, kad juk buna, kad va prisireiks per visa ilgi ja padaryti. Tai va kai dabar parasei, tai mastau, kad reiks padelioti tuos stulpus taip, kad jei ka, tai galetume ir dar du padaryti.

Ir as negalvoju apie viso sklypo simetrija. Tik apie tavo planuojama taisyklinga apzeldinima, konkreciai terasos priekyje.
Simetriska vaizda kaip tik turejau omenyje ziurint nuo pacios terasos arba is sonu nuo vejos.
Del markiziu ir as nealpstu, bet vat pergolei man asmeniskai jau butu per mazai vietos - t.y. per mazai erdves uz pergoles iki tuju. Bet cia tuo atveju, jei pergole isivaizduoju per visa terasa.

Ar tau irgi giliai viduje (pasamoneje) ne del erdves stokos norisi mazesnes pergoles, ar grynai vien todel, kad pergole ant visos terasos yra negrazu?
Tiesiog sunku realiai isivaizduoti nematyta erdve blush2.gif .

Jei iseina, stulpus gali planuoti kampe ir per viduri, o reikalui esant trecia pastatysi kitam kampe. Del keturiu stulpu, tai turejau galvoje viduri palikti kiek galima labiau atvira, o tuos du stulpus kuo arciau viena salia kito, kad tik uztektu reikalingos atramos siju ilgiui, kadangi du stulpai terasos kampuose siju turbut neuzlaikytu.

Savoka kanalas kiekvienas aisku gali isivaizduoti skirtingai, bet manau mes jau issiaiskinome, kad jo gabaritai gali buti pagal galimybes koreguojami.
Jei vistik norisi vandens prie terasos, manau visai imanomas sis variantas. Tiesiog galetum ji daryti arciau tuju ir siek tiek trumpesni, o augalyna/gelyna sodinti ne uz jo, o pratesti i sonus nuo jo palei tuju gyvatvore g.gif .
Vienu zodziu reiketu truputi pagrupuoti kas prie ko, kas su kuo ir tuo paciu dar palikti ir siek tiek erdves.

Vazonus rinkciausi pilko betono spalvos, ju buna ir visai nepriraitytu. Geriau ryskus ziedai, nei ryskus vazonai smile.gif . Norejai po dideli vazona kanalo galuose, tai vat kazkas bendro turetu buti tarp ju ir terasiniu vazonu.
Bet itariu, kad tau siek tiek vidurzemio stilius prie sirdies, ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 17 lapkričio 2011 - 11:56
QUOTE(vida777 @ 2011 11 17, 13:55)
Bet itariu, kad tau siek tiek vidurzemio stilius prie sirdies, ar ne?

Taip, man tai labai grazu biggrin.gif Bet ne tik tai mirksiukas.gif
Man aplamai kirba mintis, kad kazkas su ta pergole ir bendru sumanymu tarsi nesiristu g.gif Ne tai, kad pergole aplamai neimanoma, bet kad nerandu, kaip sujungti viska i viena visuma.
Siaip labai gerai, kai parasai viska ir garsiai pamastai, neaiskus dalykai, tarsi savaime susidelioja aiskiai g.gif pamasciau, kad negerai bus, jei pagrinda kolonoms daryciau akmenini ar plytini, akmeninis man labai primintu amerikoniska country stiliuka, o plytos... Na nezinau, kaip su jomis, bet bent jau ne su tokiomis, kokios yra dabar namo apdailoje, kazkaip labai siuolaikiska butu, ar net nezinau, kaip pasakyti, bet kazkaip netinkama tarsi g.gif Bus medinis pagrindas, tik padailintas, pastorintas.

Stulpas per viduri terasos tiesiog neimanomas. Is kambario, toks vaizdas per langa , butu tikra katastrofa. Einu dar mastyti. Toks ispudis, kad zinau ko noriu, bet va tarsi truktu taskelio ant "i" doh.gif
Vida, i kitus klausimus ir pamastymus neatsakysiu dabar, reikia isigilinti. Ar maza pergole del erdves trukumo? Nezinau, man tiesiog taip graziau ir tiek. Ir be abejo, kad grazu todel, kad man visuma tokia butu grazi. Tai, kaip ir ne be aplinkos itakos toks sprendimas priimamas g.gif . Bet pagalvojus apie didesne erdve... Nemanau, kad noreciau terasos su pilna pergole. Tada daryciau kazkur sone didele pergole ir po ja pasisedejimo vieta, bet prie namo nemanau, kad noreciau kazko panasaus schmoll.gif
Atsakyti
gal galit patart kokia pievute geriau seti ir gal kur nternete gerom kainom galima nusipirkti, kai nesezinas dabar tai ir akcija gal kokia butu bigsmile.gif
Atsakyti
Vida777, va tarkime si terasa irgi ne visa uzdengta pergole (suprantu, kad ji kitokia, bet na vaizduote pamiklint reikia tiesiog biggrin.gif ). Tai as panasiai ir pas mus isivaizduoju. Tiesiog pridenk kaire puse, tarsi tu stulpu nebutu, o ten butu namo siena. tai va ta dalis ir pas mus bus su stalu, o kita laisva.
user posted image

arba tarkime si terasa
user posted image

man butu gerokai graziau, jei butu tik ta dalis kaireje puseje, o visame kitame plote butu laisva nuo tu stulpu ir siju wub.gif
Atsakyti
Kai galvoju apie planuojama pergole,labai bijau,kad nebutu daug užkimšta erdvė,per didelio masyvumo,sunkumo,tamsios spalvos daug.Pažiurejus pergoliu vaizdelius,tai jose vyrauja šviesi statinio spalva,daug saules,lengvas apželdinimas.Tiesiog sode ar kur yra daugvietos,daug saules iš aplinkos išskirti poilsio zona. T.y jos turi funkcija.Nesiginčysim,yra ir kitokiu pavyzdžių,ne apie tai .... Ar praktiškai įmanoma sukurti lengva ,maža ir gražia pergole ,kuri butu dekoratyvi,gerai išsilaikanti,netampanti šašu ant nosies g.gif .Ar išlaikys ji lukesčius pasedeti su puodeliu saulekaitoje,ryta ir vakara..O štai nupaparacinau blush2.gif Ir nesuprantu,ar taip galima,gal greit ištrinti,lyg ir nenorečiau savo stubos netiketai rasti eksponuojamos viešai blink.gif
My Webpage
Atsakyti
Va tokia pergole yra ... na graziai bandysiu pasakyti - tiesiog nesuprantu, kam ji reikalinga blush2.gif
maza pergole? o kodel turi buti maza ar didele? Ji turi buti proporcinga mirksiukas.gif biggrin.gif Proporcinga namui ir aplinkai. Pergole bus tikrai. Jei kanalas tik grazi mintis, tai pergole musu atveju butinybe, kitaip terasa bus nefunkcionali ir MUMS nemiela schmoll.gif Dabar ji be pergoles ir todel dziaugiuosi tik zengtu i prieki zingsniu, o pati ji man nei grazi, nei negrazi, tiesiog nepabaigta ir tiek. Kiek paziuriu, tiek ji man primena sokiu aikstele prie namo, o ne poilsio zona biggrin.gif
Kas liecia masyvuma, tai todel ir sakau, kad reikia teisingai nuspresti del konstrukcijos pergoles, kad nebutu masyvi, netinkanti, per maza ar per didele, netinkamo stiliaus ir pan. Bijau ne pacios pergoles, o bijau netinkamai jos konstrukcija pasirinkti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 17 lapkričio 2011 - 16:22
QUOTE(Cobre @ 2011 11 17, 14:46)
Vida777, va tarkime si terasa irgi ne visa uzdengta pergole (suprantu, kad ji kitokia, bet na vaizduote pamiklint reikia tiesiog  biggrin.gif ). Tai as panasiai ir pas mus isivaizduoju. Tiesiog pridenk kaire puse, tarsi tu stulpu nebutu, o ten butu namo siena. tai va ta dalis ir pas mus bus su stalu, o kita laisva.
http://www.gardenart...0_edited-11.jpg

vat butent kaip sioje tavo idetoje foto, as ir turejau omenyje 4 stulpus, o atstumas tarp kiekvienos poros stulpu priklausomai nuo to, kur reikia atramos sijoms.

Kai radau sita foto, pagalvojau, gal as tikrai ne visai taip isivaizduoju ka tu planuoji. Cia ji visai tokia i akis nekrentanti.
Vis tie vijokliai doh.gif ... Taip ir rodosi, kad ta pergole bus apauginta is priekio ir is sono ir i ja kaip i kokia tamsia buda ilysi lotuliukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 17 lapkričio 2011 - 16:30
Mano įdetoj nuotraukoj tik sprendimas pasislepti nuo saules,nes ten viršuj būna tentas. Kal kam ir pamačys ta nuotraukyte rolleyes.gif
Atsakyti
Dar pora klausimeliu, kad isivaizduoti ta pergoles sunkuma/lengvuma.
1. prie namo sienos jau nebebus stulpu? bus tik priesais namo siena, lygiagreciai jai?
2. stogelis bus kiauras? tik medzio sijos?
3. koki isivaizduoji apzeldinima? stulpus nuo pat apacios, ar tik pastoge/stoga (suprantama, su visais vijokliu nusvirimais zemyn).
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 11 17, 18:21)
vat butent kaip sioje foto, as ir turejau omenyje 4 stulpus, o atstumas tarp kiekvienos poros stulpu priklausomai nuo to, kur reikia atramos sijoms.


Vis tie vijokliai  doh.gif ... Taip ir rodosi, kad ta pergole bus apauginta is priekio ir is sono ir i ja kaip i kokia tamsia buda ilysi  lotuliukas.gif .


bet tu turejai omenyje 4 stulpus per visa terasa, o as noriu ta pati pakartoti, tik dalyje jos mirksiukas.gif

tai juk as gyvate - man duokite saules ir urveli, kad ilisti galeciau biggrin.gif Apauginta ji bus nuo stulpu i virsu. sonai sonas apauginta nebus smile.gif o va priekis, tai nezinau, bus matyt, pageneti visada juk imanoma smile.gif

Musu bus tamsiai ruda, tai nemanau, kad bus tokia susiliejanti su aplinka, kaip tavo nuotraukoje.
Bus panasi i sita
user posted image

ir remsis i nama, kaip cia, tik siauresne bus ir sijos ko gero nuozulniai eis, ne tiesiai, kaip sioje nuotraukoje.

Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2011 11 17, 18:29)
Dar pora klausimeliu, kad isivaizduoti ta pergoles sunkuma/lengvuma.
1. prie namo sienos jau nebebus stulpu? bus tik priesais namo siena, lygiagreciai jai?
2. stogelis bus kiauras? tik medzio sijos?
3. koki isivaizduoji apzeldinima? stulpus nuo pat apacios, ar tik pastoge/stoga (suprantama, su visais vijokliu nusvirimais zemyn).

1.nebus. tik prie terasos krasto.

2.taip.

3.diduma mases ant stogo (su nusvirimais, kaipgi be ju biggrin.gif ). Stulpai noreciau, kad nebutu visai nematomi, nenoriu kupstu ties sonais.

siaip pati konstrukcija butu, kaip sioje nuotraukoje, tik stulpu noriu lengvesniu, kaip is tos nuotraukos, kur sakiau, kad kaire puse ranka uzdengtum biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 17 lapkričio 2011 - 16:35