Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

Bet gal jus be reikalo rupinates tuo valgymu? Gal norit tiesiog atrodyt kaip kokios manekenes? Nu aisku kas to nenori smile.gif Beto kol svoris normos ribose ir jauciates normaliai nebutina taikyt i manekenes?... Koks jusu KMI? g.gif
Gal cia visu daug mazesnis negu mano, o as cia patarineju, kad daryt doh.gif doh.gif (Mano tai 23 blink.gif )
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2011 11 25, 20:15)
Bet gal jus be reikalo rupinates tuo valgymu? Gal norit tiesiog atrodyt kaip kokios manekenes? Nu aisku kas to nenori smile.gif Beto kol svoris normos ribose ir jauciates normaliai nebutina taikyt i manekenes?... Koks jusu KMI?  g.gif
Gal cia visu daug mazesnis negu mano, o as cia patarineju, kad daryt  doh.gif  doh.gif (Mano tai 23  blink.gif )

http://www.infomed.l...KMI_skaiciuokle

mano 24 , bet zinote kad iki 25 yra normalus svoris
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 25 lapkričio 2011 - 19:23
QUOTE(lina46 @ 2011 11 25, 19:08)
Sveikos mergaites smile.gif .O as gryzusi is darbo ka tik dvi lekstes naminiu raugintu kopustu susveiciau.Ir sveika ir sotu.

Raugintu kopustu? Sveikatai labai super, imunitetui labai super. Virskinimui labai gerai.
O vat skydliaukei blogai. verysad.gif Mirga internetas nuo pavadinimu. Ivesk i paieska Goitrogenous vagetables arba Cruciferous vegetables. Tyrimu atlikta kaip suprantu nemazai ir irodyta.

Man buvo ant smakro atsirade alerginiai paraudimai. Pradejau valgyt kopustu salotas, beveik pranyko. Bet kai pasiskaiciau, apsvarscius viska, nusprendziau nebevalgyt. Gal kada nors ateity... kai pasveiksiu biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Lucero @ 2011 11 25, 19:20)
http://www.infomed.l...KMI_skaiciuokle

mano 24 , bet zinote kad iki 25 yra normalus svoris

Nu va! Tai jeigu jauciates normaliai, kam cia dar save stresint. Tai ir valgykit i sveikata thumbup.gif
Atsakyti
laimingesne buciau jei butu 20 smile.gif
Atsakyti
nu jus tai pavarot, kmi normalus, o jos dar dejuoja, valgykit tik i sveikata, mano kmi tai visas 40 yra, tai ka man besakyt, sleptis po lapais doh.gif , itariu reiketu kokios tonos lapu ka pasislepciau blush2.gif
Atsakyti
Dar del kopustu. Zinot, kas mane pribloske... Skaitinejau apie maista, nes forumuose radau atsiliepimu, kad kai kurie zmones pasveiko atsisake visokio termiskai ir kitaip apdoroto maisto. Tai angliskai vadinama raw food diet. Taigi radau as toki tyrima, kur buvo apklausta 500 zmoniu, kurie per paskutinius 2 metus laikesi sios dientos. Net ispudingi 68% respondentu atsikrate chronisku ligu. Tai yra ziauriai daug. Kai kurie pasveiko nuo vezio (2.7 iki 0.4%) ir panasiai. Cia angl.

Also of great significance was the reduction in the number of respondents reporting chronic fatigue (from 16% to 3.6%), candida (from 21% to 5%), depression (from 27% to 7%), anxiety (from 22% to 8%), weak immune system (from 17% to 0.2%), hypoglycemia (from 15% to 2.6%), fibromyalgia (from 5.6% to 1.5%), osteoarthritis (from 4.8% to 2.8%), and cancer (from 2.7% to 0.4%). Asthma, skin disorders, gastrointestinal disorders, rheumatoid arthritis, diabetes, heart conditions, and migraines/sinus headaches also showed improvement.

Cia visas tyrimas jeigu kam idomu apie maista:

http://www_iowasourc...study_0806.html

Taciau sis tyrimas skelbia, kad sios dietos besilaikantiems zmonems pasunkejo ligos, susijusios su skydliauke. Sis tyrimas nebande aiskintis, kodel, bet turedama daugiau informacijos as manau (galiu ir klysti) jog greiciausiai kai kuri dalis zmoniu nezinojo apie kopustiniu ir ridoku seimos augalus ir ju savybes slopinti skydliaukes veikla. Greiciausiai jie valge darzoves is kopustu ir ridiku seimos, nes nezinant, kad ju reikia vengti atsitiktinai labai labai sunku issiversti be siuo darzoviu, ypac jeigu racione tik vien darzoves. Taigi si informacija leidzia suprasti, koks stiprus turetu buti siuo darzoviu poveikis, kad nusvertu visus svieziu vaisiu ir darzoviu dietos pivalumus (velgi primenu, kad net 68% atsikrate chonisku ligu). Taigi sis tyrimas is tiesu ir priverte mane is savo dietos ismesti visus kopustiniu seimos ir ridiku seimos augalus. Nes anksciau irgi buvau skaiciusi, kad kopustai (brokoliai, kopustine salota, ridikeliai, ridikai ir daug daug kitu) blogai, bet tikrai buvau i tai numojusi ranka.

Manau sita informacija buvo jums naudinga?
Atsakyti
Aciu skruzdeda kad priminei man,jog kopustai slopina skydliaukes veikla.Ta straipsni buvau skaiciusi,bet uzmirsau.Gal truksta C vit.organizmui ar dar ko,bet apie kopustus raugintus ar ''balandelius''daznai pagalvoju,pagaminu ir valgau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lina46 @ 2011 11 25, 21:35)
Aciu skruzdeda kad priminei man,jog kopustai slopina skydliaukes veikla.Ta straipsni buvau skaiciusi,bet uzmirsau.Gal truksta C vit.organizmui ar dar ko,bet apie kopustus raugintus ar ''balandelius''daznai pagalvoju,pagaminu ir valgau lotuliukas.gif

As tai del balandeliu tikrai nesukciau sau galvos. Arba tusintu kopustu, ypac jeigu valgai ne kasdien. Ir net galbut del kopustu sriubos. Ale vat zali kopustai matyt nieko gero.
Bet idomiausia, kad niekam is cia esanciu gydytojai apie tai net nebuvo uzsimine, ar ne? idomu kodel.

Cia vienas is straipsniu apie tai, kaip zmogus pasveiko. http://www.guidingin...my-thyroid.html
Bet matyt jinai nesirgo autoimuniniu. Tik siaip hypo funkcija turejo. Nes nesu rasusi, kad kazkas butu su raw food diet issigydes autoimunini.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 25 lapkričio 2011 - 21:50
Sveikos,

Man hormonai normoj, bet prisidaugino mazgelių skydliaukėj. Tai gydytoja sakė, kad nevalgyčiau kopūstų ir ridikų (ir jų giminių biggrin.gif ) dideliais kiekiais. Manau, kad kopūstienės lėkštė, balandėlių porcija ir šaukštas salotų garnyrui, jei ne kasdien, tikrai nėra dideli kiekiai. Vegetarams gal jau ir sunkiau išeitų riboti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Senmergiukas: 26 lapkričio 2011 - 12:31
QUOTE(Senmergiukas @ 2011 11 26, 14:30)
Sveikos,

Man  hormonai normoj, bet prisidaugino mazgelių skydliaukėj. Tai gydytoja sakė, kad nevalgyčiau kopūstų ir ridikų (ir jų giminių  biggrin.gif ) dideliais kiekiais. Manau, kad kopūstienės lėkštė, balandėlių porcija ir šaukštas salotų garnyrui, jei ne kasdien, tikrai nėra dideli kiekiai. Vegetarams gal jau ir sunkiau išeitų riboti.

O man atrodo reiketu atsisakyti, juk ne karta metuose ta kopustyne valgom ar salotas. As irgi isidejau sojos i salotas ir pergyvenu... Reikia atsisakyti...
Atsakyti
QUOTE(zvaigzd_leja @ 2011 11 25, 21:29)
nu jus tai pavarot, kmi normalus, o jos dar dejuoja, valgykit tik i sveikata, mano kmi tai visas 40 yra, tai ka man besakyt, sleptis po lapais  doh.gif , itariu reiketu kokios tonos lapu ka pasislepciau  blush2.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sau_lu_te @ 2011 11 26, 19:52)

sau_lu_te bene busi mano drauge siuo klausimu mirksiukas.gif
Atsakyti